Θέλω την γνώμη σας...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 68
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Volos
    Posts
    219

    Θέλω την γνώμη σας...

    Θέλω ρωτήσω την άποψη σας για ένα πρόβλημα που έχω.Έχω πανικούς με αγοραφοβία και έχω ήδη κάνει αρκετά πράγματα(ψυχολόγους,χάπια). Έμαθα απο ένα φίλο για μια καλή ψυχολόγο και πήγα σε ένα ραντεβού να δώ τι λέει.Βέβαια για να δείς τι λεεί κάποιος πρέπει να πληρώσεις και 60 ευρό αλλα οκ.Το αφήνουμε αυτό.

    Εν ολίγης μου είπε οτι θα πάρει καιρό η θεραπεια.Οτι γίνονται συγκρούσεις μέσα μου κλπ κλπ και πρέπει να ψάξουμε και να φέρουμε στην επιφάνεια αυτά τα προβλήματα.

    Λοιπόν.Επειδή είμαι έτσι 4 χρόνια έχω διαβάσει ένα σωρό πράγματα για το θέμα.Απο όσο ξέρω η θεραπεία κρατάει 3 μήνες και δέν ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε αλλά πώς να αντιμετωπίσουμε την τωρινή κατάσταση.

    Φαίνεται βέβαια αρκετά ψημένη γυναίκα και είχε πανικούς και η ίδια.Μάλιστα μου πε οτι αυτή ηταν η αφορμή να σπουδάσει ώστε να βοηθάει ανθρώπους.Τώρα πώς βοηθάς ανέργους χρεώνοντας 60 ευρο την επίσκεψη και 85 κατοικον επίσης άλλο θεματάκι.

    Έφυγα αρκετά στεναχωρημένος.Σκέφτομαι τι να κάνω.Αν πάω προφανώς θα την κάνω κατα 1500 ευρο πλουσιότερη και ίσως γυρίσω σπίτι όπως ακριβός είμαι.Θα κερδίσω βέβαια την ευχαρίστηση να συνομιλώ με μια 50αρα που δέν είναι και του γούστου μου ηλικιακά.Άν δεν παω θα με φάει το μαράζι ΜΗΠΩΣ και ήταν αυτή η ευκαιρία μου.

    Θέλω την γνώμη σας.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    939
    Καλησπέρα shifter,

    Καταρχήν θέλω να σου πω οτι υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία οι οποίες πρεσβεύουν διαφορετικές ιδέες. Κάθε ψυχοθεραπευτής/τρια επιλέγει την προσέγγιση που τον εκφράζει περισσότερο και που του ταιριάζει σαν χαρακτήρας και δουλεύει με τον αντίστοιχο τρόπο.
    Υπάρχουν λοιπόν προσεγγίσεις που δουλεύουν με τεχνικές αντιμετώπισης, άλλες που δουλευουν με διερεύνηση των συγκρούσεων, άλλες που εστιάζουν στο εδώ και τώρα και σε αυτό που φέρνει ο κάθε θεραπευόμενος.
    Προφανώς αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που διάβασες και σε αυτό που σου πρότεινε η θεραπεύτρια αυτή.
    Απο εκεί και πέρα, θέλω να σε ρωτήσω. Αισθάνθηκες άνετα μαζί της? Σου ενέπνευσε εμπιστοσύνη? Αισθάνθηκες οτι μπορείς να της ανοιχτείς και οτι μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τη λύση στα προβλήματά σου?
    Πράγματι είναι πολλά τα χρήματα και, πρίν πάρεις μια απόφαση, χρειάζεται να είσαι τουλάχιστον πεπεισμένος εσύ ο ίδιος οτι σου κάνει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.
    Μάκια...

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Volos
    Posts
    219
    Ρε φοιβη οκ έχεις δίκιο.Όλοι αυτό μου λένε.Εγώ θέλω απλά να γίνω καλά και είμαι διατεθημένος να ανοιχτώ στον οποιοδήποτε.Δέν έχω κάποιο μεγάλο μυστικό να πώ για να ντρέπομαι να μιλήσω.Ένας απλός ανθρωπάκος ήμουν και έπαθα πανικούς.

    Εκτιμάω τον κάθε επαγγελματία μέχρι να δώ οτι λεεί χαζομάρες.Τυφλή εμπιστοσύνη δέν παίζει.Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζετε και όχι κάτι που πρέπει να βάλω κόπο.Την έχω πατήσει και στο παρελθόν και λογικό είναι να έχω τις αμφιβολίες μου.

    Επίσης κουράστηκα να κρίνω τον κάθε ειδικό με τον φόβο οτι μπορεί να μην κάνει.Δέν είναι η δουλεία μου αυτή.Εγώ απλά θέλω να γίνω καλά.Τπτ παραπάνω και τπτ παρακάτω.Μπορεί να πλακωνόμαστε κάθε μέρα με αυτή και να γίνω καλά.Δεν με νοίαζει.Μονο το αποτέλεσμα θέλω.

    Μου το είπε και αυτή, μου λεει \"πως σου φαίνομαι\" και της λέω \"δέν ήρθα εδώ για να σε παντρευτώ αλλά για να γίνω καλά.Αδιαφορώ για το πώς θα γίνει και είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου ζητήσει.Αλλά να δώ επιτέλους μια όμορφη μέρα και γω στην ζωή μου ρε γμτ.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    ταξιδιωτης του κοσμου
    Posts
    2,649
    μπορεις να ξεκινησεις κ στην πορεια βλεπεις κ κανεις. αν δεις στην αρχη οτι σου κανει, συνεχιζεις. αλλιως μπορεις να διακοψεις.

    οταν λες οτι εχεις διαβασει πολλα για το θεμα, δεν εχεις διαβασει κ τροπους αντιμετωπισης?

    επισης αυτο το \"η θεραπεια κραταει 3 μηνες\" περιεργο μου φαινεται. κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχουν προκατ χρονοι.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    939
    Θα ήθελες να ήσουν σίγουρος ε? Κουράστηκες πια να γυρνάς απο έναν ειδικό στον άλλο, να ξοδεύεις κόπο και χρήμα και ελπίδες, χωρίς αποτέλεσμα. Θα θελες να εμφανιζόταν κάποιος και να σου έλεγε οτι αυτή είναι η σωστή , με αυτή θα δεις μια όμορφη μέρα.
    Θα σου πω όμως κάτι. Τη δουλειά εσύ την κάνεις. Εσύ θα βρεις τη λύση, εσύ έχεις το κλειδί μέσα σου. Χρειάζεσαι όμως να συναντήσεις έναν άνθρωπο να σε εμπνεύσει να σκύψεις μέσα σου και να το βρεις.
    Μάκια...

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    55
    Γειά σου και απο εμένα.Να σου πω και εγώ ότι ξεκίνησα ψυχοθεραπεια πριν χρονια για λίγο σε εναν ο οποίοσ καπως έτσι μου το χε πει ότι η θεραπεία κρατάει 2 - 3 μηνεσ.(κρισεισ πανικού).Δεν ξερω όμωσ ένιωθα ότι λειτουργεί τυποποιημένα και κάπως με χαλασε και εφυγα και πηγα σε αλλον.Εκει ενω η πρωτη πρωτη εντυπωση ήταν (ωχ που ηρθα.........) φευγοντασ ενιωσα ότι με αγγιξε..και τελικα εμεινα σε αυτον...
    Θελω να σου πω ότι οτι εμενα με αγγιξε γιατι ενιωσα οτι <ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ > και δεν το ελεγε επειδη μονο και μονο το λεει καποια θεωρία...
    επίσησ ολο αυτο αν θελουμε να φυγει απο πανω μασ νομιζω πρεπει να εστιασουσε σε πολλεσ πτυχεσ του εαυτου μασ...
    μην κολλασ μονο στα συμπτωματα...ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΠΤΩΜΑΤΑ και με το να εξαφανιστουν δεν σημαινει οτι θα εξαφανιστει και η αιτία..
    Βεβαια δεν ειμαι η πλεον αρμοδια να μιλαω γιατι στην πραγματικότητα εχω κανει ελαχιστεσ συνεδρειεσ (για διαφρετικουσ λογουσ βεβαια)
    Τωρα για το οικονομικο τι να σου πω κοιτα την σεπη σου..εμενα ειναι φωτια οι τιμεσ του..αλλα αφου βλεπω οτι με βοηθαει τι να κανω..
    δεν ρισκαρω στην παρουσα φαση να αλλαξω..
    Γιατι οπωσ ειπεσ και εσυ.. θελω να ζησω επιτελουσ σαν ανθρωποσ....

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    55
    Θα συμφωνησω με τη φοιβη...Η δουλεια ειναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ .δεν γινονται θαυματα και κανενασ δεν προκειτε με μια του λεξη να μασ κανει καλα...θα μασ προβληματισει και με τον τροπο μασ θα εστιασουμε στισ πτυχες του εαυτού μασ που κατι κρυβουν, που δεν εχουμε μαθει ακομα..Μην περιμενεισ θαυματα..εσυ θα γινεισ ο τελικοσ ψυχοθεραπευτησ του εαυτου σου..
    Τωρα νομιζω σιγα σιγα αρχιζω να το συνειδητοποιω...
    Ετσι πιστευα και εγω οτι θα με κανει καποιοσ καλα μονο με δυο του λεξεισ έτσι αυτόματα..αλλα δεν νομιζω πια οτι μπορει να συμβει..
    Κοιτα λοιπον αν σου εκανε το κλικ .Εσυ ξερεισ καλυτερα απ΄ολουσ τι ζητασ..
    καθε περιπτωση ειναι μοναδικη...( κ ασ υπαρχει μια κοινη συντεταγμενη..)

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Volos
    Posts
    219
    Τα βιβλία και οι πληροφορίες στο ίντερνετ βοηθάνε.Στα πρώτα στάδια πάρα πολύ.Αλλά σε έναν άνθρωπο σαν και μένα που πλέον φοβάται μόνο τον φόβο και όχι οτι θα πάθει κάτι δέν λένε και πολλά.Ξέρω τι γίνετε και τι όχι αλλά παρόλαυτα δέν λέω να το καταλάβω.Γιαυτό άλλωστε και ζητάω βοήθεια.

    Το 3 μήνες δέν το λέω εγώ.Γενικά τπτ δέν λέω εγώ μιας και ότι ξέρω τα έχω απλά ακούσει απο διάφορους ειδικούς.Εγώ οτι ξέρω για την ψυχολογία το ίδιο ξέρω και για την κβαντομηχανική.Δηλαδη τπτ.Δέν με ενδιαφέρει να μάθω και κάτι.Έτυχε αυτό το πρόβλημα και απλά ενημερώθηκα για να ξέρω πώς θα κινηθώ.

    Το μπάχαλο που έχω δεί δέν λέγετε.Ο ένας γιατρός βρίσκει τα φάρμακα του προηγούμενου άχρηστα, οι ψυχολόγοι διηγούνται ιστορίες απο τα φοιτιτικά τους χρόνια για να περνά η ώρα και γώ κάθομαι και απελπίζομαι.Το ξέρω οτι αμα βγώ έξω θα ζοριστώ πολύ και θα μου φύγει.Δέν θέλω όμως να το ξεχάσω το πρόβλημα όπως έγινε και στα 20 μου και σε 5 μήνες ήμουν καλά.Θέλω να μάθω να το αντιμετωπίζω.Να δώ τι φταίει και να τελιώνω μια και καλή.Όχι να ζώ με το φόβο τι θα γίνει αν με βρεί και έχω παιδία για παράδειγμα.

    Και ναι απο μένα εξαρτάται.Αλλά δέν ξέρω τί να κάνω.Ο ένας λέει βγαίνε βόλτες σιγα σιγά η άλλη λέει δέν θα σε ωφελήσει πουθενά αυτό.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    55
    shifter ακρβωσ το ίδιο φοβαμαι..
    μονο το γεγονοσ μην με πιασει εντονοσ φοβοσ.. Μονο αυτο..
    ακριβωσ το ιδιο πραγμα..
    εχω πειστει τελευταια θα σε βοηθησει πολυ να αποδεχτεισ αυτο που σου συμβαινει..ενοω μην αποριπτεισ τον εαυτο σου για αυτο..δεξου τον με αυτο...
    και αν εχεισ παιδια εσυ ο ιδιοσ θα εισαι.. Αυτη ειναι τεραστια παγιδα..
    δεν εχω πολυ χρονο αυτη τη στιγμη θα ηθελα να σου γραψω πολλλα αλλα πρεπει να φυγω..
    εχεισ u2u.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Volos
    Posts
    219
    Ναι στείλε εκεί αν θές κάτι.Το έχω δεχτεί όσο μπορώ.Ειλικρινά.Προσπάθησα πολύ να το δεχτώ.Και ειδικά για έναν άντρα είναι πολύ δύσκολο αυτό.Απλά εκτός απο αποδοχή θέλει και υπομονή.Και γώ απλά δέν έχω άλλο.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,082
    να πας κάποιες φορές και αν στη διαδρομή δεις ότι δεν γίνεται δουλειά, σταματάς τότε.

    η θεραπεία κρατάει γύρω στο τρίμηνο οταν πας απλά για να μάθεις να αντιμετωπίζεις τους ίδιους τους πανικούς και τα συμπτώματα. αν θες να αλλάξεις βαθύτερα, χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Volos
    Posts
    219
    Εδώ είναι και το ερώτημα μου.Απο όσο ξέρω και από όσο έχω καταλάβει η δουλεία με τους πανικούς πάει ώς εξής.

    Μεγάλη περίοδος,όπου ούτε ξεχνάμε αλλά ούτε και λύνουμε ένα σοβαρό πρόβλημα-συμβάν κλπ κλπ.Η πάρα πολύ στεναχώρια και σκέψη έχει ώς αποτέλεσμα να ερεθιστούν τα νεύρα μας και μετά απο λίγο να αρχίσουν τα πρώτα συμπτώματα.Δηλαδή πρώτος πανικός.Μετά απο αυτό αρχίζω και προσέχω ποιό πολύ το τί έχω και γιατί ένιωσα έτσι ,παρά το πρόβλημα που με απασχολεί.Δέν είμαι καλά.Και όσο το σκέφτομαι και ανησυχω τόσο πιο πολύ μεγαλώνω χωρίς να θέλω τα συμπτώματα.Περισσότερη ανυσηχία=περισσότερη ανδρεναλίνη = πανικός.Και συνεχίζουν τα ίδια καθώς αρχίζω και φοβάμαι και για άλλα πράγματα πλέον.Το μυαλό κουράζετε,απελπιζόμαστε και ανησυχούμε όλη μέρα.Και ο κύκλος αυτός πάει μέχρι να αρχίσεις να καταλαβαίνεις οτι εσύ την έστησες στον εαυτό σου.

    Σε όλα αυτά τα παραπάνω,που απλά εξηγώ τι γίνετε με δικά μου λόγια, που κολλάει το βαθύτερο;Το βαθύτερο είναι οτι στην διαχείρηση κρίσιμων καταστάσεων παίρνω μηδέν;Ναι το ξέρω αυτο ευχαριστώ.Στο ότι στεναχωρέθηκα πολύ σε μια δύσκολή φάση της ζωής μου και οδηγήθηκα σε αυτό τον κύκλο;Και να προσέχω άλλη φορά τον εαυτό μου;

    Σορρυ που σας τα πρίζω αλλά πιστεύω έσεις με καταλαβαίνετε απόλυτα.Όντως θα προσπαθήσω με την καλύτερη διάθεση.Να διώξω δηλαδή την αγοραφοβία πιο πολύ που με βασανίζει.Γιατι κατα τα αλλά είμαι καλά πλέον.

  13. #13
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    53
    Καλησπέρα και απο μένα,

    Ήθελα και εγώ να πω τη γνώμη μου. Από τον Ιανουάριο μέχρι μέχρι και πριν περίπου ένα μήνα πέρασα μία κατάσταση εντονότατου άγχους. Δεν το άφησα και με την προτροπή της ψυχολόγου γυναίκας μου απευθύνθηκα σε ΨΥΧΙΑΤΡΟ....δεν σνομπάρω τους ψυχολόγους αλλά ξέρετε τι καλό μου έκανε ο ψυχίατρος...

    Εκτός από την ψυχοθεραπεία (χωρίς χάπια) σαν γιατρός που είναι μου έδεινε ξεκάθαρες απαντήσεις γύρω από ιατρικά θέματα (ξέρετε τα κλασικά, διάβαζα στο internet για συμπτώματα και νόμιζα πως έχω τα πάντα - καρδιά, καρκίνους κλπ κλπ). Και αυτό πραγματικά με ηρεμούσε πάρα πολύ.

    Προσωπικά με βοήθησε πολύ. Η ψυχοθεραπεία βέβαια συνεχίζεται αλλά η βελτίωση μου είναι θεαματική από τον Φεβρουάριο ας πούμε.


    Εγώ θα πρότεινα ψυχίατρο....και να πω εδώ πως και εγώ ματώνω οικονομικά (60 ευρώ η επίσκεψη) αλλά τουλάχιστον δουλεύει το θέμα.

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Volos
    Posts
    219
    Εκεί που είσαι προφανώς.Λές να μην το δοκίμασα.Μου γράφουν κάτι και με στέλνουν πίσω με συμβουλές τύπου \"είσαι πολύ καλό παιδί,γλεντησέ το,κάνε καμιά μαλακία στην ζωή σου,κλπ κλπ.Εγώ εντωμεταξύ στα ίδια.Ξαναπάω \"μα δεν τά παμε τι ξανάρθες\".

    Οσο αναφορά την ψυχοθεραπεία, ε οκ αυτή μπορεί και μια ψυχολόγος να την κάνει πιστεύω.

  15. #15
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    53
    μπορεί να την κάνει αλλά απλά ο ψυχολόγος είνα ψυχολόγος και ψυχίατρος ΓΙΑΤΡΟΣ.

    Επαναλαμβάνω πως η γυναίκα μου είναι ψυχολόγος...δεν τους σνομπάρω απλά ένας γιατρός με γεμίζει με μεγαλύτερη σιγουριά

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •