Θέλω την γνώμη σας... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 68
    Senior Member
    Originally posted by shifter
    Θέλω ρωτήσω την άποψη σας για ένα πρόβλημα που έχω.Έχω πανικούς με αγοραφοβία και έχω ήδη κάνει αρκετά πράγματα(ψυχολόγους,χάπια). Έμαθα απο ένα φίλο για μια καλή ψυχολόγο και πήγα σε ένα ραντεβού να δώ τι λέει.Βέβαια για να δείς τι λεεί κάποιος πρέπει να πληρώσεις και 60 ευρό αλλα οκ.Το αφήνουμε αυτό.

Εν ολίγης μου είπε οτι θα πάρει καιρό η θεραπεια.Οτι γίνονται συγκρούσεις μέσα μου κλπ κλπ και πρέπει να ψάξουμε και να φέρουμε στην επιφάνεια αυτά τα προβλήματα.

Λοιπόν.Επειδή είμαι έτσι 4 χρόνια έχω διαβάσει ένα σωρό πράγματα για το θέμα.Απο όσο ξέρω η θεραπεία κρατάει 3 μήνες και δέν ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε αλλά πώς να αντιμετωπίσουμε την τωρινή κατάσταση.

Φαίνεται βέβαια αρκετά ψημένη γυναίκα και είχε πανικούς και η ίδια.Μάλιστα μου πε οτι αυτή ηταν η αφορμή να σπουδάσει ώστε να βοηθάει ανθρώπους.Τώρα πώς βοηθάς ανέργους χρεώνοντας 60 ευρο την επίσκεψη και 85 κατοικον επίσης άλλο θεματάκι.

Έφυγα αρκετά στεναχωρημένος.Σκέφτομαι τι να κάνω.Αν πάω προφανώς θα την κάνω κατα 1500 ευρο πλουσιότερη και ίσως γυρίσω σπίτι όπως ακριβός είμαι.Θα κερδίσω βέβαια την ευχαρίστηση να συνομιλώ με μια 50αρα που δέν είναι και του γούστου μου ηλικιακά.Άν δεν παω θα με φάει το μαράζι ΜΗΠΩΣ και ήταν αυτή η ευκαιρία μου.

Θέλω την γνώμη σας.

Ίσως απλά να μην σου κάνει το είδος ψυχοθεραπείας? Για πανικούς η καλύτερη είναι η Γνωσιακή-Συμπεριφορική. Υπάρχουν και βιβλία αυτοβοήθειας όπως το \"σκέφτομαι άρα αισθάνομαι\" και ένα άλλο αυτοβοήθειας με αυτή την προσέγγιση, το πολύ καλό \"ξεπερνώντας τον πανικό\".

http://www.ellinikagrammata.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=fl ypage.tpl&product_id=1550&category_id=369& amp;option=com_virtuemart&Itemid=2&lang=el

Δοκίμασε το αν δεν το έχεις κάνει ήδη!

Αν δεν αρχίζεις να βλέπεις διαφορές μέσα σε 10 συνεδρίες για μένα δεν πάει καλά η θεραπεία και καλύτερα να το σταματήσεις. Άστο μην δίνεις άλλα λεφτά δεν αξίζει. Φυσικά πρέπει να προσπαθήσεις και εσύ, αλλά αν σου δίνει και η θεραπεία η/και ο θεραπευτής το κατάλληλο πλαίσιο τότε άστο καλύτερα.

Senior Member
    Το μήνυμα τροποποιηθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.

Banned
    Originally posted by nopanic
    Το μήνυμα τροποποιηθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.

Καλά που μας το είπες να το ξέρουμε!

Senior Member
    Originally posted by nopanic

Ότι να\'ναι λολ. Ελλαδάρα φορεβερ αουα

Senior Member

Junior Member
    Γεια σου. Εϊμαι πρώην αγοραφοβική και θεραπεύτηκα χωρίς φάρμακα. Συγκεκριμένα χάρις στο βιβλίο μιας ψυχολόγου που είχα βρει στο Ίντερνετ, να \'ναι καλά η γυναίκα. Η γνώμη μου είναι να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτήν την ψυχολόγο αφού είχε και η ίδια εμπειρία στο παρελθόν με φοβίες. Όμως, πρόσεξε αυτό που θα σου πω γιατί είναι σημαντικό : ρώτησέ τη τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σου την ώρα που παθαίνεις κρίση πανικού. Λογικά πρέπει να ξέρει να σου απαντήσει. Αν εσύ καταλάβεις σε τι λειτουργία και σε τι φάση ακριβώς μπαίνει ο οργανισμός σου την ώρα του πανικού, θα πάψεις να φοβάσαι. Αν δεν μπορεί αυτή να σε κατατοπίσει, βρες ένα βιβλίο που να τα εξηγεί (αν ξέρεις αγγλικά, ψάξε στο άμαζον γιατί στα ελληνικά δεν ξέρω κανένα) και διάβασέ το. Αυτή είναι η γνώμη μου. Καλή τύχη!

Senior Member
    Gabrielle πόσο καιρό είχες αγοραφοβία;Και τι έκανες πρακτικά;

Αυτό που ρωτάω είναι πολύ απλό.Τι πιστεύετε; Υπάρχει κάτι \"βαθύτερο\" που πρέπει να ψάξω να βρώ(αποκεφάλισα μικρός μια κατσαρίδα και μου μείνε τραύμα,κρυφοκοιτούσα στις τουαλέτες τών κοριτσιών στο δημοτικό κλπ κλπ) για να γίνω καλά ή απλά να μάθω να δέχομαι και να αντιπετωπίζω την κατάσταση;Αυτη την απορία την έχω πολλά χρόνια πραγματικά καθώς ακούω και τα δύο απο πολλούς ειδικούς.

Με το να δεχτώ την κατάσταση και να την αντιμετωπίζω αν υπάρχει κάτι βαθύτερο τότε θα συνεχίζει να με ενοχλεί αυτό το πράγμα.Με το να βρώ το βαθύτερο τι θα γίνει.Θα εξαφανιστεί ώς δια μαγείας;

Senior Member
    Gabrielle πόσο καιρό είχες αγοραφοβία;Και τι έκανες πρακτικά;

Αυτό που ρωτάω είναι πολύ απλό.Τι πιστεύετε; Υπάρχει κάτι \"βαθύτερο\" που πρέπει να ψάξω να βρώ(αποκεφάλισα μικρός μια κατσαρίδα και μου μείνε τραύμα,κρυφοκοιτούσα στις τουαλέτες τών κοριτσιών στο δημοτικό κλπ κλπ) για να γίνω καλά ή απλά να μάθω να δέχομαι και να αντιπετωπίζω την κατάσταση;Αυτη την απορία την έχω πολλά χρόνια πραγματικά καθώς ακούω και τα δύο απο πολλούς ειδικούς.

Με το να δεχτώ την κατάσταση και να την αντιμετωπίζω αν υπάρχει κάτι βαθύτερο τότε θα συνεχίζει να με ενοχλεί αυτό το πράγμα.Με το να βρώ το βαθύτερο τι θα γίνει.Θα εξαφανιστεί ώς δια μαγείας;

Όχι βρε, τι αποκεφάλισες κατσαρίδα τι μπούρδες είναι αυτές λολολ? Ποιος τα λέει αυτά? Φυσικά και δεν θα φύγει,όλοι αυτοί που λένε αν ψάξεις τα \"παρελθοντικά αίτια\" τότε θα φύγει είναι ένα μάτσο ηλιθιότητες. Μην γεμίζεις το μυαλουδάκι σου με τέτοια πράγματα. Τσαρλατανιές είναι αυτά!

Φυσικά το πρόβλημα το ίδιο πρέπει να κοιτάξεις και τις ιδέες πίσω από αυτό που το πυροδοτούνε. Π.χ. ο πανικός έρχεται όταν σκέφτεσαι ότι θα πεθάνεις η ότι θα γίνεις ρεζίλι, οπότε εκείνη την στιγμή αγχώνεσαι ακόμα πιο πολύ, πράγμα που αυξάνει τις ιδέες ότι θα πεθάνεις και ότι θα γίνεις ρεζίλι, πράγμα που αυξάνει τα συμπτώματα μέχρι που στιγμιαία οδηγεί στην έκρηξη του πανικού. Αυτόν τον \"κύκλο\" πρέπει να σπάσεις. Και για να σπάσει υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι. 1) Να αλλάξεις τις ιδέες από πίσω που τον πυροδοτούνε. Π.χ. θα \"πεθάνω\", η \"θα γίνω ρεζίλι\". Αυτές οι ιδέες μπορεί να απορρέουν από γενικεύσεις που είχες αποκτήσει παλιότερα π.χ. \"στις κοινωνικές συναναστροφές πρέπει να είμαι τέλειος\" κλπ. Αν αλλάξεις αυτόν τον τρόπο σκέψης και κάποιες βαθύτερες πεποιθήσεις τότε θα αλλάξει και ο τρόπος που αντιδράς-ο πανικός-θα \"σπάσεις\" τον κύκλο. Καμια φορά δεν φτάνει μόνο αυτό, επειδή ο εγκέφαλος σου έχει \"συνηθήσει\" τον πανικό. Δηλαδή μπορεί να το καταλαβαίνεις λογικά αλλά ίσως να μην μπορείς να το \"νιώσεις\" Συνήθως τότε (και αυτό το πράγμα γίνεται από την αρχή)2) ο θεραπευτής σου προκαλεί \"πανικό\" στο γραφείο του. Π.χ. σε βάζει να αναπνέεις γρήγορα οπότε κάνεις \"υπερπνοια\" πράγμα που μάλλον θα σου προκαλέσει πανικό. Αυτό από μόνο του, αν το κάνεις 2-3 φορές, θα το \"απομυθοποιήσεις\" και ο πανικός θα χάσει την δύναμη του. Μετά, αν έχεις πρόβλημα και με το \"έξω\" (αγοραφοβία) ο θεραπευτής θα σε πάει σιγά σιγά έξω στον κόσμο για αν το συνηθίσεις και έξω. Συνήθως όλα αυτά ακολουθούνται και από ασκήσεις χαλάρωσης και από την παράλληλη εξερεύνηση στο κομμάτι του τι \"σκέφτεσαι-αισθάνεσαι-πιστεύεις\". Πολύ δουλειά γίνεται και στο σπίτι σου αφού συνέχεια καταγράφεις το πως είσαι και εφαρμόζεις τις τεχνικές. Σταδιακά ο πανικός μειώνεται μέχρι που εξαφανίζεται. Αυτή είναι η επίσημη θεραπεία για τον πανικό που δέχεται και ο NICE (η ο WHO) και λέγεται \"γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία\". Το βιβλίο που σου πρότεινα παραπάνω \"ξεπερνώντας τον πανικό\" χρησιμοποιεί αυτή την επίσημη μέθοδο. Αλλά είναι καλύτερο να βρεις κάποιο κλινικό ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή που να είναι έμπειρος σε αυτή.

Αυτά με τις κατσαρίδες και το πως σου την σπαγαν τα λαγουδάκια μικρό ξέχασε τα λολ

Senior Member
    Ναι οκ ήταν αστείο φυσικά αυτο με τις κατσαρίδες.Δέν παίζει τέτοιο σκηνικό.Απλά το έφερα σαν παράδειγμα γιατί μου λένε συνήθως κάτι σε \"χαλάει\" εσένα και δεν γίνεσαι καλά.Όχι οι σκέψεις μου οτι και καλά θα πάθω κάτι ή οτι θα πεθάνω κτλ.Ασε που ποτέ δεν σκέφτομαι οτι κάτι θα πάθω.Απλά τον πανικό και μόνο αυτόν φοβάμαι όπως είπα.

Η τωρινή μου ψυχολόγος μίλησε για κάτι βαθύτερο.Αλλα προφανώς θα εννοεί το πώς έβλεπα μέχρι τώρα κάποια πράγματα.Γιατί η αλήθεια είναι οτι δέν ήμουν και ποτέ αυτό που λέμε \"χαβαλές\" άνθρωπος.Μπορεί να φαινόμουν αλλά είμαι απίστευτα αυστηρός με τον εαυτό μου.Και ποτέ δέν πήγε το μυαλό μου οτι αυτό θα είχε επιπτώσεις.Πραγματικά μετράω το οτιδήποτε.

Σε ότι αφορά το βιβλίο και την γνωσιακή-συμπεριφορική.Το βιβλίο το έχω και το έχω διαβάσει.Δέν με βοήθησε όπως φαίνεται όπως το ίδιο ισχύει και γιαυτή την μέθοδο που την έκανα γύρω στους 3 και μήνες.Φυσικά και δέν φταίει η μέθοδος αλλά ο χαρακτήρας μου.Δέν μπορώ να κοροίδευω τον εαυτό μου λέγοντας \"οκ δέν είναι κάτι,θα περάσει,εξ άλλου δέν έχω πάθει και ποτέ κάτι\".Οχι.Έχω πάθει κάτι και εκείνη την δεδομένη στιγμή αισθάνομαι σκατά.Πώς θα το κάνουμε δηλαδή.Έχω χάσει ένα σωρό ευκαιρίες,ζώ σαν το φάντασμα και δέν μπορώ να κάνω πράγματα που οι άλλοι τα κάνουν για πλάκα.
    Θα μου πείς που βοηθάει να σκέφτομαι έτσι;Αλλά τι να κάνω.Αυτό νιώθω.

Junior Member
    Shifter, ήμουνα πολλά χρόνια αγοραφοβική. Τις πρώτες ενδείξεις τις είχα στα 14 αλλά το πράγμα χειροτέρεψε όταν έφτασα στα 19 και έγινε τεράστιο. Υπήρξαν περίοδοι που δεν έβγαινα από το σπίτι. Τώρα είμαι τελείως οκ, εδώ και 6 χρόνια. Έχω άλλα προβλήματα βέβαια αλλά αγοραφοβία δεν έχω. Εμένα με βοήθησε το γεγονός ότι κατάλαβα αυτά που σου είπα : δηλ. τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μου την ώρα του πανικού. Είναι μεγάλη βοήθεια αυτό γιατί έτσι απομυθοποιείς την κατάσταση. Άλλο που με βοήθησε, ο διαλογισμός. Συγκεκριμένα εκείνο το βιβλίο που διάβασα πρότεινε μερικές ασκήσεις τέτοιες, μπορώ αν θες να σου στείλω. Όσο για τα παρελθοντικά που λες, πιστεύω ότι δεν έχουν να κάνουν με την κατάσταση. Κανένας δε θα μπορέσει ακριβώς να σου πει από τι το έπαθες. Ίσως μάλιστα κυκλοφορούν και ορισμένοι τσαρλατάνοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πόνο του άλλου για να του απομυζούν χρήματα. Δε λέω ότι είναι όλοι οι ψυχολόγοι τέτοιοι αλλά ορισμένοι είναι. Αν η τύπισσα μπορεί να σε βοηθήσει πρακτικά, να σου δώσει χρήσιμες συμβουλές, καλώς. Αν όχι, μην πας και δώσεις τα χρήματά σου τζάμπα. Αφού είχε και η ίδια φοβίες, ας σου πει πώς τις αντιμετώπισε.

Senior Member
    Η πλάκα με μένα ξέρεις ποια είναι;Οτι ξέρω τι γίνετε.Και όταν το μαθα όντως ηρέμησα πάρα πολύ.Και μάλιστα άρχισα και γούσταρα την κατάσταση και το σώμα μου.Γιατί παρόλο που γίνετε σε λάθος χρονική στιγμή όλο αυτό,το σώμα μας είναι απίστευτα σοφό στις αντιδράσεις του.Αλλά ακόμα δέν μπορώ να κινηθώ ελεύθερα.Δέν τολμάω να βρεθώ σε δύσκολη θέση.

Senior Member
    Η πλάκα με μένα ξέρεις ποια είναι;Οτι ξέρω τι γίνετε.Και όταν το μαθα όντως ηρέμησα πάρα πολύ.Και μάλιστα άρχισα και γούσταρα την κατάσταση και το σώμα μου.Γιατί παρόλο που γίνετε σε λάθος χρονική στιγμή όλο αυτό,το σώμα μας είναι απίστευτα σοφό στις αντιδράσεις του.Αλλά ακόμα δέν μπορώ να κινηθώ ελεύθερα.Δέν τολμάω να βρεθώ σε δύσκολη θέση.

Shifter έκανες την θεραπεία αυτή που είπα με ψυχολόγο? Σου προκάλεσε πανικός στο γραφείο και σε καταστάσεις έξω? Αυτό το κάνουν για να αντιμετωπίσει τον μυαλό σου άμεσα (και όχι μόνο με τα λόγια) το χειρότερο που φοβάσαι (π.χ. μην πεθάνεις, μην γίνεις ρεζίλι με τον κόσμο). Δηλαδή, μπορεί να φοβάσαι πάρα πολύ μην γίνεις ρεζίλι μέσα στον κόσμο. Οπότε μια θεραπεία θα είναι γύρω από το τι σημαίνει να γίνεις ρεζίλι, πιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί και μετά να βγεις έξω σταδιακά και να \"εκτίθεσαι\" με τον κόσμο. Βοηδάει δηλαδή να \"αποδεχτείς το χειρότερο\" και να αντιμετωπίσεις \"εκεί έξω\" αυτό που φοβάσαι (ώστε να το \"νικήσεις\" η απλά να το \"αφομοιώσεις\"). Γιατί ο φόβος σου για συγκεκριμένα πράγματα (ακόμα και για τις ίδιες τις κρίσεις) είναι αυτός που διατηρεί τις κρίσεις πανικού.

Σε πιο προχωρημένα στάδια μπορεί να πας και σε πιο \"βαθιές ψυχικές δομές\" που μπορεί να οδήγησαν στον πανικό, κάτι θα ήταν χρήσιμο για μια σφαιρικότερη βελτίωση ( ενώ παίζει και προληπτικό ρόλο). Στο πρώτο στάδιο πρέπει να επικεντρωθείς στους πανικούς τους ίδιους όμως. Αλλά που ξέρεις μπορεί να σε βοηθήσει και αυτή η θεραπεύτρια και να αρχίσει αντίστροφα χε.

Senior Member
    Ρε petran ξέρεις κανα θεραπευτή να προκαλεί πανικούς ή να σε βγάζει έξω;Γιατι εγώ δέν ξέρω.Και φυσικά ούτε και η καινούργια έχει σκοπό να με βγάλει.Τι να κάνω να την ακυρώσω δηλαδή;

Senior Member
    Ρε petran ξέρεις κανα θεραπευτή να προκαλεί πανικούς ή να σε βγάζει έξω;Γιατι εγώ δέν ξέρω.Και φυσικά ούτε και η καινούργια έχει σκοπό να με βγάλει.Τι να κάνω να την ακυρώσω δηλαδή;

Κανονικά έτσι γίνεται στην επίσημη γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία των πανικών αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα πολλοί ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές είναι μόνο θεωρίες για αγρίους και ύφος ίσα με 1000 σοφών από την πολυθρόνα λολ. (και εγώ τελειόφοιτος ψυχολογίας-όχι ασκούμενος ψυχολόγος-ακόμα τουλάχιστον- είμαι και στην Αγγλία που σπούδασα αυτή ήταν η θεραπεία για τον πανικό και την καναν όπως έπρεπε)

Δεν ξέρω, κάνε όπως καταλαβαίνεις! Όπως σου βγαίνει τι να πω.

Edit:

Αυτό που περιγράφεις που αισθάνεσαι έχει να κάνει με την αίσθηση \"απώλειας ελέγχου\" και είναι πολύ συχνός μηχανισμός διατήρησης των πανικών. Σε μια έρευνα που είχαν κάνει, 2 ομάδες ανέπνευσαν ένα αέριο που άυξανε την πιθανότητα να προκαλέσει πανικό και σε μια από τις ομάδες τους είπαν \"ψέματα\" ότι μπορούσαν να ελέγξουν την ποσότητα του πανικου-αερίου με ένα κουμπί (ενώ η αντικειμενική ποσότητα του αερίου ήταν η ίδια σε όλες τις ομάδες) Αυτοί που είχαν την \"Αίσθηση ελέγχου\" (με το κουμπί) είχαν πολύ μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν έντονο άγχος και σαν-πανικού συμπτώματα. Η θεραπεία είναι να αποδεχθείς τον αβεβαιότητα και την απώλεια ελέγχου των καταστάσεων \"στο πετσί τους\" και γι αυτό γίνεται αυτή \"η έκθεση\" στον πανικό.

Member
    εγω ο προηγουμενοσ που πηγαινα προσπάθησ να μου προκαλέσει πανικό αλλά δεν τα κατάφερε..
    Εγω αρχίζω σιγά σιγά να καταλαβαίνω βαθύτερα τι φοβάμαι και εκδηλώνω πανικό.( οχι τόσο σωματοποιημένο πιο πολύ στο μυαλό.)
    Τωρα εχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον ψυχολόγο μου απότι στην αρχή...περασε μια μικρη φαση αμφισβιτησησ..
    Αυτό με το www.panikos.gr πηγα να παρασυρθώ όπωσ τα διάβαζα στο ιντερνετ αλλά κάπου μου φάνηκε ότι είναι λίγο παιχνίδι εντυπώσεων από κάποια πράγματα που έλεγε
    παιδια εγω αρχισα να νιώθω καλύτερα όταν μπηκα λιγο πιο βαθιά σε εμένα..αλλά κάθε περίπτωση είναι μοναδική κ δεν μπορω να κρίνω..

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast