Results 16 to 30 of 99
Thread: to be or not to be?
-
26-06-2010, 00:15 #16
Αμελί,καλησπέρα.
Είναι φορές που ένα κάτι,έστω και μικρό,έρχεται και προστίθεται σε ένα φορτίο που ήδη μας φαίνεται δυσανάλογο για τις δυνάμεις μας και αισθανόμαστε να λυγίζουμε.
Θα ήθελες να συζητήσουμε πάνω στη λίστα που έθεσες,να εξετάσουμε μαζί τι μπορείς και τι δεν μπορείς ν\'αλλάξεις σε αυτήν;
Είσαι διπολική.
Αυτό γιατί είναι κάτι που σε απελπίζει;Δεν είσαι η μόνη.Ακολουθείς τη θεραπεία σου,είσαι σταθεροποιημένη,έχεις γνώσεις πάνω σε αυτό που αντιμετωπίζεις,βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ που υπάρχουν αρκετά άτομα που περνάνε το ίδιο με σένα και μπορείς να μοιραστείς μαζί τους την εμπειρία σου,να αντλήσεις κουράγιο και δύναμη από το δικό τους αγώνα και τους τρόπους που έχουν βρει να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη.
Η αδερφή σου έχει ψύχωση.
Αυτό είναι ένα γεγονός για το οποίο δεν είσαι εσύ υπεύθυνη,ούτε μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις.Το δέχεσαι,είναι μία αλήθεια που απλά την αποδέχεσαι.Είσαι εκεί γι αυτήν,κάνεις ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τη βοηθήσεις.Μπορείς όμως να αλλάξεις τον τρόπο που σε επηρεάζει η δική της καθημερινότητα,εκεί χρειάζεται λίγη δουλίτσα για να θέσεις σωστά τα όρια της εμπάθειας για να μη \"ρουφάς\"περισσότερη ένταση απ\'όση μπορείς να σηκώσεις ανά εποχές.Κι εκείνη θα πρέπει με τη σειρά της να μην εξαρτάται από σένα,να μη σε έχει ως συναισθηματικό δεκανίκι της.
Η μάνα σου είναι αυταρχική και δεν σε κατάλαβε ποτέ της.
Αυτή είναι η μητέρα σου.Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν γιατί το θέλουμε εμείς,για να αλλάξει θα έπρεπε η ίδια να είχε φτάσει σε σημείο να δει καθαρά πώς οι συμπεριφορές της σε επηρεάζουν και-κακά τα ψέμματα-μετά από κάποια ηλικία αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο.Πάλι όμως,σκέψου πόσοι από εμάς έχουμε τα ίδια και χειρότερα από γονεικές συμπεριφορές.Μπορείς να ατσαλώσεις τον εαυτό σου με την απόκτηση γνώσης και να μάθεις τρόπους που να μην σε πληγώνει αυτό το δεδομένο.Να απευαισθητοποιηθείς,να πας με το κύμα,να διαλέξεις την συναισθηματική ανεξαρτησία από τις οποιεσδήποτε συμπεριφορές που σε χαλάνε.
Δεν αρέσω στους άντρες γιατί είμαι κακάσχημη.
Με κεφαλαία.Που δείχνουν πως αυτόν τον καιρό το σκέφτεσαι εντονότερα ίσως;;;
Mήπως το καλοκαιράκι παίζει το ρόλο του,με τις υποσυνείδητες συγκρίσεις ανάμεσα σε μας και σε άλλα θηλυκά;
Τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου;
Πολλά.Και θα σου φτιάξουν και τη διάθεση,θα σε κάνουν να ξαναδείς τον εαυτό σου με άλλο μάτι,θα σε ανανεώσουν και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου.
Δεν έχω δουλειά.Μμμ,εγώ αυτή που έχω δεν τη θέλω πια.Έχω αρχίσει να τσινάω,να νιώθω πως είμαι συμβιβασμένη σε κάτι που δε με εκφράζει όπως παλιότερα.Εσύ με τι θα ήθελες να ασχοληθείς αλήθεια,εκμεταλλευόμενη το διάστημα που είσαι άνευ απασχόλησης για να μάθεις πράγματα,να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου,να αποκτήσεις εφόδια για να διεκδικήσεις στο μέλλον μία θέση εργασίας που να σε ικανοποιεί;
Tα αγγλικά σου τα συνεχίζεις;Με το θέμα των μεταφράσεων τι έγινε;
Δεν έχω φίλους.Μπορείς να αποκτήσεις.Η νύφη μου βρήκε ένα σωρό νέες φίλες πηγαίνοντας σε προγράμμα του δήμου,όπου μοιράστηκε νέα χόμπυ,πολύ ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές δημιουργίες που φτιάχτηκαν με φτηνά σχετικά υλικά,έμαθε ένα σωρό πράγματα και γέμισε το χώρο του σπιτιού της με όμορφα,γεμάτα φαντασία και χρώμα αντικείμενα.Ρώτα στο δήμο σου ποια προγράμματα υπάρχουν,κάνε μία αίτηση και θα δεις πόσες ευκαιρίες θα σου παρουσιαστούν για να βρεις άτομα που θα μοιράζεστε ευχάριστες στιγμές.
Άλλαξε χτένισμα,βγες για περπάτημα,πήγαινε για κολύμπι,διάβασε,χόρεψε,μάθ� � να μαγειρεύεις φαγητά από κουζίνες άλλων χωρών,άρχισε να συλλέγεις αντικείμενα που σου αρέσουν,άλλαξε το χώρο σου,υιοθέτησε ένα ζωάκι,υπάρχουν τόσα που έχουν ανάγκη την αγάπη και τη φροντίδα μας για να επιβιώσουν,αναζήτησε στο ίντερνετ φόρουμ με συμμετοχή ατόμων πάνω σε ό,τι σε ενδιαφέρει,αντάλλαξε απόψεις,άλλαξε αισθητική,μάθε περισσότερα για τέχνη,μουσική,ιστορία,ό,τι σε τραβάει,εκμεταλλεύσου την κάθε σου ημέρα στη γη για να χαίρεσαι και να τραβάς μπροστά.
Αμελί,δεν είσαι μόνη.Να μας μιλάς,είμαστε εδώ για σένα.Κουράγιο κοπελιά,θα δεις,αύριο θα είναι μία καλύτερη ημέρα.Σφίξε τη γροθιά,πάμε γι άλλα!
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 26-06-2010, 02:31 #17
Originally posted by amelie74
αυτοι ειναι καποιοι πολυ σοβαροι λογοι για να φυγω απο τη ζωη.
+ του οτι δεν ειναι τοσο ευκολο να φυγεις απο τη ζωη οσο νομιζεις.
πως θα το κανεις δλδ? ολο κ καποιος θα σε παρει χαμπαρι κ θα σε μαζεψει. κ μετα θα σε τρεχουν για πλυση στομαχου. χωρια που αρκετες φορες οι αποτυχημενοι αυτοχειρες καταληγουν κ για κανα μηνακι σε ψυχιατρικη κλινικη ετσιθελικως (κ πιστεψε με, δεν ειναι καθολου ευχαριστα εκει μεσα)
το χειροτερο δε, ειναι να σου μεινει κ κανα κουσουρι απο αποτυχημενη αποπειρα. φαντασου να πεσεις απο τον τριτο κ να μεινεις παραλυτη αντι να πεθανεις!
κατα βαθος εισαι πολυ ελιτιστικο ατομο κ στο εχω ξαναπει. κ φυσικα δεν σου αρεσε η κριτικη μου. χαμηλωσε λιγο κ τις προσδοκιες σου απο τη ζωη κ τους ανθρωπους κ τον εαυτο σου, προσπαθησε κ για το μετριο. ξερεις, το μετριο ειναι πολυ σημαντικο στη ζωη.
νομιζεις οτι οσοι εχουν μια σχετικα καλη ψυχικη υγεια κ χαιρονται εν μερει (γιατι ολοι εχουν κ τις στενοχωριες τους) τη ζωη, οτι τα εχουν ολα τελεια? να σε διαβεβαιωσω πως ΟΧΙ. απλα ισως να εστιαζουν περισσοτερο σε αυτα που εχουν κ στα θετικα της ζωης τους κ οχι τοσο σε αυτα που δεν εχουν η στα αρνητικα.
κ ναι ισως η αλλαγη κοσμοθεωριας να μην ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο, σε αυτο θα συμφωνησω μαζι σου, ομως απο την αλλη ειναι εφικτη κ αυτο εχει αποδειχτει απο το γεγονος οτι παρα πολλοι ανθρωποι εχουν αλλαξει κ εχουν υιοθετισει οπτικες που τους βοηθανε να ζουν με καλυτερη ποιοτητα. γιατι να μην μπορεις κ εσυ λοιπον (αν το θελησεις)?
καταλαβαινεις ισως οτι οταν μια κατασταση επαναλαμβανεται κ επαναλαμβανεται, καπου παυει να ειναι θεμα τυχης η θεμα \"οι αλλοι/τα γεγονοτα φταινε\". ισως να κανεις κ εσυ κατι λαθος κ να γινεται ολο αυτο.
υγ: οσο για το υφος μου, λυπαμαι αλλα εγω το σιροπιαστο δεν το χω. πολυ απλα δεν μου βγαινει. δεν νομιζω οτι σε εβρισα, σε προσεβαλα η σε ειρωνευτηκα ποτε. απο εκει κ περα οπως ειναι κοινωνικα αποδεκτο το γουτσου γουτσου, αλλο τοσο ειναι κ το ευθυ κ σταρατο χωρις συναισθηματικες σαλτσες. τωρα αν εσυ δεν το αντεχεις, αυτο ειναι δικο σου θεμα.
26-06-2010, 13:25 #18
σας ευχαριστω πολυ ολους.
@λουσιφερ καποτε σε ειχα παρεξηγησει αλλα εχεις απολυτο δικιο για μενα.δεν μου αρεσει η μετριοτητα και ναι δεν ειμαι κακασχημη μια νορμαλ κοπελα ειμαι απλα θα ηθελα να ειμαι κουκλαρα και το ξερω το πως αυτο πρεπει να αλλαξει γιατι με φθειρει.
@φωτεινουλα τα αγγλικα τα παρατησα γιατι δεν μπορουσα να συγκεντρωθω καθολου.οσο για αυτο που λες να δουλεψω σε νησι ειναι τελειως ουτοπικο κοριτσι μου.ξερεις τι σημαινει να εισαι διπολικη σε καταθλιψη?δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα...
@αρσι απλα σε αγαπω και σε ευχαριστω για το βοηθητικο σου μηνυματακι.
@και σε σενα κρινο σε ευχαριστω απο καρδιας.εχεις δικιο ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ.
@ΡΕΕΕΕΙΝ το μηνυμα σου με αγγιξε αφανταστα.εισαι ευφυεστατη,ευστοχη,ενθαρρυ ντικη.
ο στοχος μου μου ειναι να απολαυσω το καλοκαιρι οσο μπορω με την καταθλιψαρα και την μοναξια που με δερνει και απο σεπτεβριο η θα δουλεψω γιατι δεν με παιρνει αλλο η θα παω σε ενα κεκ απ\'οπου θα παρω λεφτα.
26-06-2010, 13:34 #19
αμελιε εχεις u2
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
26-06-2010, 13:45 #20
δεν βλεπω να εχεις καλυτερους στοχους.....
μια χαρα λοιπον.
28-06-2010, 14:46 #21
ΑΜΕΛΙ δεν προκειται να κατσω να αραδειασω λογους για να ζησεις γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν!Αλλα να ξερεις οτι το εψαχνα για πολυ καιρο και εγω και κατεληξα σε ενα πραγμα:θελουμε να αυτοκτονισουμε επειδη πιστευουμε ειτε οτι θα παμε καπου αλλου καλυτερα απο εδω, ειτε επειδη κατα βαθος θα εκδικηθουμε αυτους που μας πληγωσαν.
αλλα στην πορεια βρεθηκα αντιμετωπος με μια ιδεολογικη συγγρουση:ως αθεος δεν πιστευω σε καμια μετα-θανατια ζωη, και ουτε προκειται να βιωσω την \'εκδικηση΄μου αφου στην αυτοκτονια δεν υπαρχει γυρισμος!
και ετσι κατεληξα στο συμπερασμα οτι μια ζωη την εχεις καν\'την οτι θες,ζησε την οπως τη θες και μη σε νοιαζει τιποτα..
με αλλα λογια να θυμασαι οτι μια φορα ζεις
28-06-2010, 19:28 #22
Originally posted by katatonia
με αλλα λογια να θυμασαι οτι μια φορα ζεις
παρεα με την μανιοκαταθλιψη,παρεα με οτι αλλο δυσαρεστο ή ευχαριστο μου προκυψει στην πορεια....
28-06-2010, 19:44 #23
με οτι αλλο δυσαρεστο ή ευχαριστο μου προκυψει στην πορεια....
αυτο ακριβως ειναι η ζωη μας.
29-06-2010, 10:20 #24
kalhmera Αμελι..εισαι καλητερα σημερα?
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
29-06-2010, 10:25 #25
To be,δαγκωτό.:P
Έλα,με αισιοδοξία προχωράμε,η ηττοπάθεια μας παίζει άσχημα παιχνίδια και μας βάζει εμπόδια.Θα τα ξεπεράσει τα εμπόδια κι η αμελί,θέλει λίγη δουλίτσα ακόμη,όπως αρκετοί από εμάς."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
29-06-2010, 12:14 #26
καλημερα ρειν και αντουλα!
θελω οντως δουλιτσα ρειν μου, οχι λιγη, πολλη ...αλλα που θα παει θα τα καταφερω....
Αντουλα τι ευαισθητη ψυχουλα που εισαι!!!
σε ευχαριστω για το λουλουδακι.
29-06-2010, 23:15 #27
Του μπι του μπι!!!
29-06-2010, 23:34 #28
να συζεις.
30-06-2010, 17:02 #29
Originally posted by krino
να συζεις.
30-06-2010, 17:10 #30
Originally posted by krino
να συζεις.