to be or not to be? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 99
    Senior Member
    δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα κρινο.
    μερικα πραγματα ειναι δυστυχως πανω απο τις δυναμεις μας....

Banned
    Σε αυτό το θέμα είπαμε του μπι του μπι δεν το λύσαμε ακόμη?

Senior Member
    ναι βρε τζανετ μου αλλα το θεμα ειναι to be με καποια \"ποιοτητα ζωης\" οχι απλα \"to survive\".....

Banned
    α ναι συμφωνώ συνεχίστε τότε να μην διακόπτω

Banned
    Originally posted by amelie74
    δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα κρινο.
    μερικα πραγματα ειναι δυστυχως πανω απο τις δυναμεις μας....

μεχρι στιγμης,
    δεν εχω διαπιστωσει να ειναι τιποτα πανω απο τις δυναμεις μου.

Ισως βεβαια, να μην προσπαθω να σηκωσω 100 κιλα,
    γιατι πραγματι μαλλον δεν θα μπορεσω.

Senior Member

δεν μπορω να βγω με εναν φιλο να πιω εναν καφε λογω του πανικου...

ΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ...
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ---->ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΚΑΤΑ
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΤΕΜΙ-ΣΚΑΤΑ...ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΖΩ?
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ
    Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΛΛΙΩΣ...ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ...Η ΜΕ ΔΙΑΦΟΤΕΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....
    λοιπον ας τα παρουμε ενα ενα!

κατ αρχην αυτο το προβλημα εκ γενετης το ειχες? γεννηθηκες με κοινωνικο αγχος? ειχες κ σαν παιδι αυτο το προβλημα? μαλλον οχι (υποθετω, εσυ θα μας πεις). αρα καπως το απεχτησες κ φυσικα μπορεις να το ξεαποχτησεις. ισως να μην μπορεις μονη σου, κ να χρειαστει καποια βοηθεια ειδικου, κ δε μιλαω για χαπια, μιλαω για κουβεντα, αλλα οτι γινεται, γινεται. μαλλον δλδ ειχες γεννηθει αλλιως αλλα στην πορεια προεκυψε αυτο το θεμα, αλλα το ουσιωδες δεν ειναι πώς γεννηθηκες, αλλα αν μπορεις να το λυσεις στο εδω κ τωρα, σωστα?

λοιπον κ εγω αν ημουνα στη θεση σου θα αισθανομουνα πολυ απογοητευση κ σκατα, κ μαλιστα για καποιες χρονικες περιοδους στο παρελθον εχω βρεθει σε παρομοια θεση, πχ καποτε πιστευα οτι κανεις δε με θελει κ καθομουνα μονη μου, σε μια αλλη φαση εγω ηθελα να απομονωθω γιατι δεν αισθανομουνα ανετα με τους αλλους (γιατι τα σπουδαστικα μου δεν πηγαινανε καλα, λολ τι κολληματα κουβαλαει ο καθενας! κ ενταξει καθομουνα σπιτι μου κ πολλες φορες ηταν φρικτα κλπ κλπ)

προφανως κ ειναι λογικη επιθυμια να θελεις να βγεις για καφε κ το να χεις το αγχος να σου τη σπαει ειναι προβλημα. νομιζω θα σε βοηθησει να κατσεις να δεις τι ειναι αυτο που φοβασαι τοσο πολυ οτι θα συμβει κ θα παθεις κριση αγχους. κ να προσπαθησεις να το αντικαταστησεις με σκεψεις πιο αισιοδοξες, αλλα κ πιο ρεαλιστικες. κ σιγα σιγα να αρχισεις να βγαινεις με το μαλακο κ βημα βημα. εστω κ μονη σου πηγαινε μια τσαρκα στο συνταγμα για λιγο, κανε τη βολτα σου κ γυρνα.

αλλα αν αυτη τη δουλεια δεν μπορεις να την κανεις μονη σου, που λογικο ειναι αφου εχεις δυσκολια σε αυτο το θεμα, γιατι δεν σκεφτεσαι την ιδεα ψυχοθεραπειας? αυτο που θυμαμαι οτι εχεις πει σε καποιο παλιο ποστ, οτι φοβασαι μην μπερδεψεις φαρμακα με ψυχοθεραπεια, δε νομιζω οτι υπαρχει τετοιος κινδυνος. ισα ισα που πολυς κοσμος εχει κανει συνδιασμενη θεραπεια κ εχει ξεπερασει πχ καταθλιψη η αγχη με ψυχοθεραπεια κ φαρμακα μαζι.

Senior Member
    κρινο αλλο εσυ αλλο εγω.
    δεν εχουμε τα ιδια προβληματα και πολυ πιθανοτατα ουτε τις ιδιες αντοχες.

λου μου το θεμα της ψυχοθεραπειας το αποκλειω λογω οικονονομικου αλλα και πιο πολλα φραγκα να ειχα θα πηγαινα πιο συχνα στον ηδη υπαρχων γιατρο μου.(τωρα παω καθε 15)

Banned
    κρινο αλλο εσυ αλλο εγω.

αμα σε βολευει να κανεις συγκρισεις, για να μην κανεις τιποτα,
    δεν θα σου πω εγω οχι.
    Ξερεις οπως και να προσπαθησεις να το καλυψεις,
    ολο το θεμα περιστρεφεται γυρω απο εσενα γιατι εσυ υποφερεις και οχι εγω.

Banned

λου μου το θεμα της ψυχοθεραπειας το αποκλειω λογω οικονονομικου αλλα και πιο πολλα φραγκα να ειχα θα πηγαινα πιο συχνα στον ηδη υπαρχων γιατρο μου.(τωρα παω καθε 15)

δεν νομιζω οτι η ψυχοθεραπεια θα δωσει λυση στο προβλημα σου,
    ακομα και να το εκανες δηλαδη,
    αν η αρνηση και οι φοβιες σου σε ξεπερνουν,
    ο ειδικος σε καποιο σημειο θα μπλοκαρει.

Παρτο αποφαση οτι πρεπει να σηκωσεις τα μανικια και να κανεις εστω και μια τοση δα μικρουλα υπερβαση.
    Με το κλαψουρισμα και την καταστολη που εχεις επιβαλει στον εαυτο σου θα εισαι δια παντος στο μηδεν γιατι αυτο σου προσφερει ασφαλεια.
    Οχι ομως και λυση στο προβλημα σωστα?

Ζυγισε τα λοιπον και δες τι προτιμας....

Senior Member
    κρινο αλλο εσυ αλλο εγω.

αμελί , ο γιατρός που πηγαίνεις τώρα ειναι ψυχίατρος.
    είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής ?
    όσο για τα χρήματα έχεις πει πως οι γονείς σου είναι ευκατάστατοι,
    γιατί λοιπόν να μην διαθέσουν λίγα χρήματα όταν πρόκειται για την υγεία της κόρης τους ?

σε διαβάζω και βλέπω να μην γίνεσαι καλύτερα παρά χειρότερα.
    θυμάμαι πως έχεις περάσει σε μία σχολή, γιατί λοιπόν να μην βοηθηθείς και να ξαναπάς στη σχολή σου και να αποκτήσεις πίσω τη ζωή που σου ανήκει ?
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Originally posted by arktos

αμελί , ο γιατρός που πηγαίνεις τώρα ειναι ψυχίατρος.
    είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής ?
    ---->δεν ειναι ψυχοθεραπευτης αλλα κανει συμβουλευτικου τυπου θεραπεια γιατι ειναι ευφιεστατος.το εχω ξαναπει εχω γυρισει δεκαδες ειδικους θεραπευτες-αναλυτες και δεν με βοηθησαν καθολου.

όσο για τα χρήματα έχεις πει πως οι γονείς σου είναι ευκατάστατοι,
    γιατί λοιπόν να μην διαθέσουν λίγα χρήματα όταν πρόκειται για την υγεία της κόρης τους ?

------>την οικονομικη πολιτικη των γονιων μου αρκτος την καθοριζουν οι ιδιοι.τα λεφτα που εχουν στην ακρη τα εχουν για μενα και την αδερφη μου για οταν φυγουν απο την ζωη.εχουν μειωθει παρα πολυ τα εσοδα μας και μπορει να διαφωνω με την τακτικη τους(ναι οκ ηθελα περισσοτερα χρηματα) αλλα σεβομαι το οτι εχουν αγχωθει παρα πολυ με τις περικοπες στις συνταξεις τους και επισης σεβομαι και εκτιμω το οτι αντι να τα φανε σε ταξιδια κλπ(οπως εχουν κανει πολλοι αλλοι) σκεφτονται εμας(εμενα και την αδερφη μου) και το αβεβαιο μελλον μας.

σε διαβάζω και βλέπω να μην γίνεσαι καλύτερα παρά χειρότερα.

----->αυτο τωρα που λες δεν με πολυβοηθαει.
    εσυ οταν ησουν επι ενα χρονο στην καταθλιψη εριχνες το φταιξιμο στον γιατρο σου?φταινε πολλοι αλλοι παραγοντες.
    οι γιατροι δεν ειναι ουτε μαγοι ουτε θεοι.

θυμάμαι πως έχεις περάσει σε μία σχολή, γιατί λοιπόν να μην βοηθηθείς και να ξαναπάς στη σχολή σου και να αποκτήσεις πίσω τη ζωή που σου ανήκει ?

----->οσο για αυτο ο πατερας μου μου εχει πει οτι αν γυρισω στη σχολη θα κανει τα παντα για μενα και το εννοει.
    αλλα δεν γουσταρω καθολου την σχολη και το αντικειμενο και για αυτο δεν προκειται να ξαναγυρισω πισω.

Senior Member
    (αμελι)

κ εγω αρχικα σε εναν ευφυεστατο ψυχιατρο πηγα, που ελεγε θα μου εκανε αυτος ψυχοθεραπεια, ας μην σχολιασω καλυτερα!
    ψυχοθεραπεια δεν ειναι, μπηκαμε στο ιατρειο του ψυχιατρου, τα λεμε αρον αρον, περιμενουν κ αλλοι 20 στο δωματιο αναμονης...
    χωρια που μου ελεγε κ μαλακιες ο ανθρωπος!

στην ψυχολογο ειχα παντα 1 ωρα με το ρολοι.

σχετικα με αυτο που λες για τα χρηματα, ολα σχετικα ειναι. αν εκανες μια σωστη ψυχοθεραπεια, κ ξεμπλοκαρεις κ μπορεσεις να αναπτυξεις το δυναμικο σου, θα βγαζεις κ μονη σου αυριο τα προς το ζην (τουλαχιστον). δεν θα εχεις αναγκη να σε στηριζουν μια ζωη οι γονεις σου. αντιθετα οσο μενεις μπλοκαρισμενη τελικα οδηγεισαι σε ενα τετοιο ενδεχομενο.

οσο για τη σχολη σου, δεν σου αρεσει πραγματι, η μηπως κρυβονται κ εκει τελειοθηρικα μοτιβα? δεν σου αρεσει το αντικειμενο, η δεν σου αρεσει το να μην παρεις 5, ενω καποιο 18χρονο πιτσιρικι, θα γραφει 10?

ομως στην τελικη ειναι δικη σου αποφαση, κ δεν γινεται να σε πιεσει κανεις για ο,τιδηποτε.
    υπαρχουν κ τα ΚΨΥ, θα μπορουσες να κοιταξεις για δωρεαν ψυχοθεραπεια. υπαρχουν κ τα βιβλια αυτοβοηθειας, που ειναι μια φθηνη λυση. λυσεις υπαρχουν σιγουρα.

ομως εσυ το θελεις? θελεις τελικα να βγεις απο το λουκι σου? η μηπως απο μιαν αποψη βολευεσαι μεσα σε αυτο?
    γιατι κ εμενα μου δινεται μια αισθηση οτι πολυ ευκολα βρισκεις μια δικαιολογια για να μπλοκαρεις καθε διεξοδο.

Senior Member
    amelie74 , εγώ θα προτιμούσα να έχω παρόν και όχι μέλλον.

όσο για τους γονείς σου φυσικά και είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν τα χρήματα τους όπως θέλουν.
    τη γνώμη μου είπα.

εγώ όσο ήμουν σε κατάθλιψη τελευταία ( για 2 σχεδόν χρόνια ) φυσικά και έφταιγε και ο γιατρός μου.
    μη δίνοντας μου τη σωστή αγωγή έμενα έτσι.
    και γι΄αυτό , άλλωστε κατέρευσα, φτάνοντας σε απόπειρα.

μετά από αυτό συνειδητοποίησα πως έπρεπε να αλλάξω γιατρό.
    με είχε αφήσει στο έλεος της ασθένειας.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    και γω βρε αρκτος μου και λουσι μου προτιμω να εχω και μελλον αλλα και παρον,αλλα απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο πιθανοτητα να ανοιξει αλλο το προτροφολι του ο πατερας μου,το να μου το τονιζετε οτι κακως δεν μου δινει αρκετα χρηματα με πληγωνει πολυ γιατι πολυ απλα αυτο δεν προκειται να αλλαξει....

οσο για την σχολη λου οχι δεν με χαλαγε το 5-νταρακι ειλικρινα στο λεω μου εφερνε αηδια το αντικειμενο.

Banned

να ανοιξει αλλο το προτροφολι του ο πατερας μου

δεν χρειαζετε να ανοιξει τιποτα ο πατερας σου,
    μονο να ανοιξεις το μυαλο σου και φτανει.

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast