Διαταραχές στην κατηγορία των ψυχώσεων - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Banned
    .....και άτυπη ψύχωση που δεν την έγραψες και δεν ξέρω τι ακριβώς είναι

Banned
    Από http://www.dimseferiadis.com/index.php?option=com_content&task=view&id= 40&Itemid=73

Πολλά εγχειρίδια ορίζουν την ψύχωση σαν μια μείζονα ψυχική διαταραχή στην οποία σκέψη, συναίσθημα, επικοινωνία και συμπεριφορά είναι τόσο σοβαρά διαταραγμένα ώστε η ικανότητα του ατόμου να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής παρακωλύεται σημαντικά. Τέτοιοι ορισμοί δίνουν έμφαση στην απώλεια της λειτουργικότητας.

Εντούτοις, πολλά άτομα τα οποία είναι σοβαρά διαταραγμένα στην καθημερινή τους ζωή (π.χ. αυτά με σοβαρές διαταραχές προσωπικότητας) δεν θεωρούνται ψυχωτικά, ενώ μερικοί άρρωστοι που κρύβουν προσεκτικά τις παραληρητικές ιδέες τους (π.χ. ότι οι σκέψεις τους ελέγχονται από ξένους πράκτορες) μπορούν παρόλα αυτά να είναι λειτουργικοί στην εργασία τους και ακόμη να καταφέρνουν να διατηρούν οικογενειακή ζωή. Δεν υπάρχει κάποιος ενιαίος ορισμός που να ικανοποιεί όλους τους κλινικούς.

Για πρακτικούς σκοπούς η ψύχωση μπορεί να οριστεί ως η ανικανότητα διαχωρισμού ανάμεσα στο τι είναι πραγματικό και τι όχι, ακόμα και όταν οι αποδείξεις της πραγματικότητας είναι ξεκάθαρες. Η απώλεια της ικανότητας ελέγχου της πραγματικότητας είναι ουσιώδες στοιχείο της ψύχωσης. Τεκμήριο για την ψύχωση είναι το μπέρδεμα ανάμεσα στο τι προέρχεται από το μυαλό και τι από τον εξωτερικό κόσμο. Το ψυχωτικό άτομο έχει χάσει την αίσθηση των ορίων ανάμεσα στο «μέσα» και το «έξω» (απώλεια των ορίων του εγώ).
    ...
    Συνηθέστερη είναι η Άτυπη Ψύχωση, όπου συνυπάρχουν συμπτώματα από διαφορετικούς τύπους σχιζοφρένειας και δεν πληρούνται τα κριτήρια για να κατατάξουμε τον ασθενή σε κάποιον από τους τύπους αυτούς.

Senior Member
    τωρα που το διαβασα αυτο μου προεκυψε μια απορια:
    με ποιον τροπο ισχυριζονται οι παπαδες οτι υπαρχει μετα θανατον ζωη? γιατι με τον εγκεφαλο νεκρο δυσκολευομαι να κατανοησω πως ειναι δυνατον να υπαρχει ο,τι δηποτε εχει να κανει με συνειδηση, αντιληψη, αισθησεις, σκεψη, συναισθηματα.

ε, να αποχτησει το θρεντ ενα θεολογικο/μεταφυσικο twist!! :D

Banned
    lucifer, δεν υπάρχει απόδειξη γι\' αυτό. Οργανικά πάντως δεν μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο πέραν της ανακύκλωσης του εαυτού μας σε κάποιο απόγονο/ συγγενή (σκέψου πως σε 500 χρόνια μπορεί να υπάρξει μια ολόιδια lucifer με σένα), είμαστε μέρος όμως (και) μιας κοινής συνείδησης (κάποιος μπορεί να φύγει αλά να παραμείνει στα μυαλά των δικών του), ένα κοινωνικό ον που και αυτό σε κάποια εκατομμύρια χρόνια ίσως να πάψει να υπάρχει.

Junior Member
    νευρική κρίση...?

Ο λόγος που γράφω στο forum είναι διότι κάποια χαρακτηριστικά που παρουσιάζει κοντινό μου άτομο με έχουν προβληματίσει. Και κυρίως με έχει ανησυχίσει μια μάλλον κρίση που έγινε πρόσφατα.

Και μπαίνω αμέσως στο θέμα....

Τα γενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει είναι συνοπτικά τα εξής:

1) παραποίηση της πραγματικότητας
    υπερβολή στην παρουσίαση και στην πρόσληψη διάφορων καθημερινών γεγονότων και συμπεριφορών.

2) υπέρμετρη ευαισθησία

3) νιώθει πως έχει αεκπλήρωτες επιθυμίες, ότι ήθελε πολλά πράγματα να πράξει και δεν τα έκανε λόγω υπερπροστατευτικών γονιών, κάτι που δεν ισχύει στο βαθμό αυτό τουλάχιστον.

4) σε καθημερινή βάση θα βρει κάτι να νευριάσει

5) αυπνίες

το γεγονός που με ανησυχεί αφορά όπως το εξής.... πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας απλής καθημερινής διαμάχης για το πλύσιμο των ρούχων (για να φανταστείτε...) ξαφνικά βρέθηκε πραγματικά εκτός εαυτού. Άρχισε να φωνάζει και να οδύρεται ότι μας μισεί όλους, κάτι που φυσικά δεν εννοούσε, άρχισε να πετάει αντικείμενα και γενικά ήταν σε παραλήρημα... Παρα λίγο να φωνάξουμε ψυχίατρο για ηρεμιστική. προς το παρών τα καταφέραμε.

Αλλά κατάλαβα ότι υπάρχει πρόβλημα.

Τι πρόβλημα είναι αυτό όμως?

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να με διαφωτίσει παρακαλώ πάρα πολύ να επικοινωνίσει...

Έψαξα στο διαδίκτυο για νευρικές κρίσεις, νευρολογικά επεισόδια, σχιζοφρένεια κ.α. αλλά δεν βρήκα κάτι που να με ενημερώσει κατάλληλα...

Ευχαριστώ πολύ!!!

Senior Member
    μονάδα, έστειλα u2u

Banned
    Originally posted by Paprika
    μονάδα, έστειλα u2u

αυτο δεν το καταλαβαινω,
    τι σημαινει αυτο το συνεχόμενο στελνω u2u?

Αμα ειναι ετσι να αρχισουμε ολοι να στελνουμε u2u....

ΥΓ......... αν θες κατι να μου πεις, να μου το πεις δημοσια.

Banned
    άτυπη ψυχωτική διαταραχή τί είπαμε ότι είναι?

Banned
    Originally posted by Oneiroplasmenos
    Συνηθέστερη είναι η Άτυπη Ψύχωση, όπου συνυπάρχουν συμπτώματα από διαφορετικούς τύπους σχιζοφρένειας και δεν πληρούνται τα κριτήρια για να κατατάξουμε τον ασθενή σε κάποιον από τους τύπους αυτούς.
    Επίσης έχω ακούσει ότι είναι παροδική κατάσταση και ότι δεν είναι μόνιμη σαν τις άλλες ψυχώσης ισχύει ή όχι?

εμενα ι διαγνωση μου ηταν ψυχωσικη συνδρομη αλλα τωρα ο γιατρος μου λεει πως ειμαι κατι αναμεσα σε ψυχωτικο και ψυχαναγξαστικο και περισσοτερο το 2ο λεει..σημαινει τπτ αυτο?

Banned
    Ποιος θα μας απαντήσει ?

Πετράν μπορείς?

Senior Member
    Η Ψύχωση απο τι προέρχεται? Απο άγχος ή απο τραυματική εμπειρία?

Junior Member
    τι ειναι η ψυχωση? καποιο ειδος εγκεφαλικου επισοδειου? στους ηλικιωμενους το εγκεφαλικο προκαλει προβληματα στην επικοινωνια τους. λενε ασυναρτησιες αν και δεν εχουν πληρη αποσυνδεση απο το περιβαλον.

Page 2 of 2 FirstFirst 12