Results 1 to 11 of 11
Thread: Το νίκησε κανείς;
-
28-06-2010, 01:41 #1
Το νίκησε κανείς;
Γειά σας και πάλι. Περίμενα να μου απαντήσουν περισσότερα άτομα στο πρώτο μου πόστ στο φόρουμ αλλά φαίνεται Κυριακή είναι ο κόσμος ξεκουράζεται και καλά κάνει. Μακάρι όλοι να μπορούσαν να θέτουν σε έλεγχο τις διάφορες ψυχολογικές διαταραχές τους και να συζητάγαμε άλλα πράγματα εδώ μέσα. Τέλος πάντων...Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω αν κάποιος απο εσάς κατάφερε να κάνει θεραπεία έκθεσης με επιτυχία. Δηλαδή αν κατάφερε να κάνει τη λεγόμενη "παρεμπόδιση απάντησης" στα αγχογόνα ερεθίσματα και τελικά να θέσει σε πλήρη έλεγχο την νεύρωσή του. Βρίσκω δυσκολία να διώξω το πρόβλημά μου τόσα χρόνια. Δεν θέλω να συμβιβαστώ μαζί του άλλο πια, μου έχει στερήσει τόσα πολλά. Η αλήθεια είναι ότι πέτυχα και αρκετά, έκανα την προσπάθειά μου αλλά μάλλον θέλει περισσότερη δουλειά για να θέσω την νεύρωση σε έλεγχο και να μην υποτροπιάζω όπως τώρα. Εσείς τί λέτε; Με ενδιαφέρει πολύ να μάθω άλλες απόψεις.
- 28-06-2010, 11:57 #2
Αν μιλούμε για εμμονές και σκέψεις και μέθοδο αντίκρουσης τους έχω δοκιμάσει τη ΓΣΨ θεραπεία. Είναι ίσως η καλήτερη μέθοδος που γνώρισα που βοηθά στον έλεγχο τέτοιων σκέψεων, στο να καταλάβεις ότι δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, ότι είναι παράλογες και στο να ενβαθύνεις στα θετικά της ζωής σου. Επίσης είναι το κομμάτι της τόνωσης της αυτοπεπόίθησης και της υπερνίκησης των φόβων με την έκθεση σε τέτοις καταστάσεις. Από τη δική μου πλευρά είδα κάποια βελτίωση, θέλω όμως πολλή δουλειά ακόμα, ιδίως όταν οι καταστάσεις φόβου και εμμονών ξεκινούν από παιδική ηλικία.
γιάννης
29-06-2010, 01:01 #3
[[[[[[[Η αλήθεια είναι ότι πέτυχα και αρκετά, έκανα την προσπάθειά μου αλλά μάλλον θέλει περισσότερη δουλειά για να θέσω την νεύρωση σε έλεγχο και να μην υποτροπιάζω όπως τώρα]]]]]]<<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<------------ Σημασια εχει οτι υπαρχει προοδος,!!!!!!!,, κατα τ αλλα θελει και χρονο, οπως και νεα βιωματα κυριως,,,,,,επισης η υποτροπη-ες δεν ειναι κατι που μπορει να αποφευχθει , και μαλλον πρεπει να την βλεπεις κι απ τη θεττικη πλευρα , καθως βγαζει τα ζητηματα που \'αντιστεκονται\' , μπορεις να τα τσεκαρεις και να τα αντιμετωπισεις στην συνεχεια .
29-06-2010, 13:59 #4
Μπράβο ρε παιδιά! Χαίρομαι όταν διαβάζω τέτοιες απαντήσεις. Προσωπικά ασχολούμαι εντατικά με το προβλημά μου τα τελευταία τρία χρόνια με μια ψυχολόγο που εμπιστεύομαι πολύ. Πιστεύω ότι η επιλογή θεραπευτή είναι πολύ σημαντική και πρέπει να διαμορφώνεται η καλύτερη δυνατή θεραπευτική σχέση μεταξύ ασθενούς και ειδικού για να υπάρχει \"συμμαχία\" απέναντι στον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος απο την ανάρρωση φυσικά. Απ\' ότι φαίνεται όμως επειδή λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα και μου αρέσει ιδιαίτερα να γράφω και να συνομιλώ έδωσα μεγαλύτερη έμφαση στο γνωσιακό κομμάτι και εμφανώς λιγότερη στο συμπεριφοριστικό. Ανέλυσα πολύ τα όσα κάνω, γιατί τα κάνω, μου δόθηκαν πολλές απαντήσεις που τις έχω χωρέσει όλες στα ημερολόγια που κρατώ. Πάντα όμως, μέχρι σήμερα, ακόμη και στις περιόδους που ήμουν πολύ καλά και σχεδόν απαλλαγμένη απο την νεύρωση κρατούσα κάποιους καταναγκαστικούς ελέγχους για...\"καβάτζα\". Ενα πχ τσεκάρισμα αν έκλεισα το θερμοσίφωνα, ένα ακόμα αν έκλεισα τα παράθυρα κοκ που παίρνουν ελάχιστα λεπτά δεν ήταν και κάτι που με κούραζε και έλεγα δεν πειράζει πάλι καλά. Η ψυχολόγος μου όμως μου έλεγε \"Δήμητρα γιατί κρατάς αυτούς τους τελευταίους καταναγκασμούς; Ποιό σκοπό εξυπηρετούν για σένα; Είσαι ένα άλλο άτομο τώρα, έχεις αλλάξει τί τους θέλεις αυτούς;\"¨Παιδιά δεν πρέπει να τους κρατάμε, ούτε τους \"μικρούς\", ούτε τους \"μεγάλους\" γιατί συντηρούμε το φαύλο κύκλο και δεν γινόμαστε πραγματικά καλά. Είναι πολύ δύσκολο να \"απεξαρτηθούμε\" απο αυτούς, και οι πάσχοντες το γνωρίζετε καλά αυτό. Αλλά τί θα γίνει θα τους αφήνουμε να ορίζουν τη ζωή μας;
Βρείτε έναν \"συνθεραπευτή\" και αρχίστε δουλειά. Μπορεί να είναι κάποιος απο το οικογενειακό σας περιβάλλον, κάποιος φίλος σας, οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει ειλικρινά. Παλιότερα ήταν δύσκολο για μένα να βρώ \"συνθεραπευτή\". Η οικογένεια δεν μπορούσε να βοηθήσει, μάλλον τα έκανε χειρότερα τα πράγματα. Τώρα όμως βρήκα είναι ο αρραβωνιαστικός μου και προσφέρεται σαν τρελλός να βοηθήσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σε 15 μέρες θα κάνουμε ένα κοινό ραντεβού οι τρείς μας με την ψυχολόγο μου για να θέσουμε τους όρους της θεραπείας μου. Πώπω παιδιά τέλειωσαν τα ψέμματα! Πάω για άλλα! Ευχηθείτε μου καλή τύχη. Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου τα καλύτερα για όλους σας. Ελπίζω να μη σας κούρασα με τα δικά μου. Δεν θέλω να φέρομαι εγωιστικά. Οποιος θέλει να μου μιλήσει και για τα δικά του πολύ ευχαρίστως. Να\' στε καλά...
29-06-2010, 14:08 #5
καλη τυχη λοιπον!
:)
29-06-2010, 14:10 #6
Ευχαριστώώώώώ! Καλή τύχη σε ολους και σε σένα krino. Εσύ πώς το παλεύεις θες να πείς;
29-06-2010, 14:36 #7
πως το παλευω....
παλευω με τους ανθρωπους και την στενομυαλια τους και την κοντοφθαλμη οπτικη τους,
οτι μονο αυτοι υπαρχουν....
29-06-2010, 23:09 #8
παιδια ενας γνωστος μου πασχει απο ιδψ ειναι πολυ δυσκολαετσι μου λεει..
κανει ψυχοθεραπεια αλλα παιρνει κ φαρμακα τωρα τελευταια το εχει κολλησει ξ ιδεα οτι δεν υπαρχει..
το χει νιωσει κανεις??
29-06-2010, 23:11 #9
καλή τύχη
29-06-2010, 23:13 #10
Από ότι ξέρω τα πάντα νικάει κανείς αν θέλει!!
29-06-2010, 23:14 #11
janet νομιζω οτι με την ιδψ δε μπορεις να κοντρολαρεις τον εαυτο σου
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)