αυτοπεποιθιση!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Senior Member
    Originally posted by Boltseed
    Originally posted by arktos
    περίμενε...λέω πως για να είσαι κοινωνικός πρέπει να διαθέτεις αυτοπεποίθηση.
    Koινωνικος ομως μπορει και να εισαι επειδη εχεις 200 τηλ στο κινητο σου , και οταν βγαινεις εξω να σε ξερει ολη η πολη.

Αλλα αυτο δε σημαινει και αυτοπεποιθηση. Μπορει να λες απλα αστεια και να τραβας κοσμο.

Τουλαχιστον δε σημαινει παντα. Ξερω αρκετο κοσμο, συνηθως γυναικες, που δεν εχουν αυτοπεποιθηση αλλα εχουν μισο εκ. φιλους-ες και πολυ καλες παρεες.

κοίτα το να έχεις 200 νούμερα στο κινητό σου δεν θα έχει προκύψει από τα ωραία σου αστεία.
    φαντάζομαι θα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι.

οι γυναίκες που λες δεν μπορεί να μην έχουν αυτοπεποίθηση.
    σίγουρα πιστεύουν στον ευατό τους κι έτσι έχουν αυτές τις παρέες.
    αλλά κι εδώ επέτρεψε μου να σου πω, ότι έχουν μισό εκ. γνωστούς όχι φίλους ή παρέες.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Να σου πω παντως στο θεμα αυτοπεποιθησης, οι ιδιες το λενε οτι δεν εχουν. Το εχω ακουσει με τα ιδια μου τα αυτια απο τις ιδιες αυτολεξη, αναμεσα σε \"δε ξερω αν θα τα καταφερω\" , \"ωχ να δω τι θα κανω..\" , \"δε θα πανε καλα τα πραγματα..\" κτλ κτλ.

Σε αυτο που λες για γνωστους / φιλους , θα συμφωνησω υπαρχει διαχωρισμος. Παρολα αυτα ομως και ενας που δουλευει Public Relation πχ σε κλαμπιδιο και γνωριζει κυριολεκτικα λογω δουλειας τοσα και τοσα ατομα, ε κοινωνικο δε μπορεις να μην τον πεις , ασχετα αμα δεν εχει πραγματικους φιλους επειδη δεν εχει τον χρονο για αυτους και ετσι μενει σε γνωστους.

Senior Member
    Εδω ερχεται ενα αλλο ζητημα ομως.

Αν οσοι εχουν αυτοπεποιθηση ειναι αυτοματα και κοινωνικοι

ή

οσοι ειναι κοινωνικοι εχουν αυτοματα και αυτοπεποιθηση.

Μπορει ομως να μην εχουμε αυτες τις 2 περιπτωσεις μονο επειδη με αυτον τον τροπο μοιαζει σαν να εχουμε ορισει οτι η μονη πηγη κοινωνικοτητας ειναι η αυτοπεποιθηση.

Senior Member
    μωρέ, εσύ για να το έχεις ακούσει ψέματα δεν λες.
    αλλά νομίζω πως κι αυτό είναι ένα θέμα συζήτησης που μπορούν να ανοίξουν με τον άλλον.
    συγγνώμη, εσύ ακούς κοπέλα να λέει τέτοια και την κάνεις με ελαφρά ? :P

ο p.r. δεν μπορεί να μην είναι κοινωνικός.
    αλλά κι αυτός για να εργαστεί εκεί δεν θα πρέπει να διαθέτει αυτοπεποίθηση?
    παίρνοντας παράδειγμα από τον ευατό μου, όταν πρωτοέπεσα σε κατάθλιψη και η αυτοπεποίθηση χαντακώνεται, πήγα να δουλέψω σε ένα κλαμπάκι σερβιτόρα.
    3 μέρες άντεξα.
    δεν ήμουν για ΄κει, ήμουνα για σπίτι.
    η αυτοπεποίθηση είναι σαν απαραίτητο ρούχο για να βγεις έξω.
    (σε σχέση με την κοινωνικότητα )

στα περί φιλίας συμφωνώ.

Senior Member
    μήπως πείνασες ?

μερέντα έχεις ή ξέμεινες πάλι ?

:D :D :D

Senior Member
    Μισό εκατομμύριο φίλους/ες;Mάλλον γνωστούς,γιατί άλλο τό\'να άλλο τ\'άλλο.Και αλήθεια,μου θυμίζει κάποια άτομα σε fb και myspace που \"συλλέγουν\" φίλους,έχω 500 φίλους ξέρω γω και τό\'χουνε καμάρι.Και μπορεί να μην ξέρουνε ο ένας τη φάτσα του άλλου καν ή τι καπνό φουμάρει.:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

δεν πιστευω οτι η αυτοπεποιθηση σχετιζεται με την κοινωνικοτητα η τουλαχιστο την υπερκοινωνικοτητα.υπαρχου� � ανθρωποι γυρω μας περιστοιχισμενοι απο φιλους και γνωστους ,βγαινουν εξω συνεχως ,γελανε και ομως οταν κλεισει η πορτα του σπιτιου και μενουν μονοι δεν αντεχουν τον εαυτο τους ουτε μιση ωρα.το να μη μπορεις να περασεις ομορφα και με τον εαυτο σου ,να συζητησεις μαζι του,να τον αντεξεις εξω απο παρεες τι σοι αυτοπεποιθηση ειναι?
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    ρέιν, συμφωνώ με αυτό που λες.
    βλέπω κάτι τρελά νούμερα και αναρωτιέμαι μα τους θυμάται.

ολγάκι, αυτός/η που βγαίνει έξω συνεχώς δεν σημαίνει απαραίτητα πως όταν γυρνάει σπίτι του δεν περνάει όμορφα και δεν τα έχει βρει με τον ευατό του.
    αναλόγως τί έχει στο μυαλό του ο καθένας για το βγαίνω.
    δεν είναι μόνο το κλάμπινγκ.
    μπορεί να βγεις για φαγητό, να πας σινεμά ή θέατρο, να πιεις ένα καφέ με ένα φίλο, ακόμα και να αράξεις με φίλους κάπου έξω.

Senior Member
    συμφωνώ με τους από πάνω!

αν κάποιος έχει αυτοπεποίθηση είναι κοινωνικός κατα το δοκούν.

από την άλλη, άνθρωποι που φαίνονται σούπερ κοινωνικοί πολλές φορές δεν έχουν καθόλου αυτοπεποίθηση και είναι απλά ένας τρόπος να καμουφλάρουν την ανασφάλεια τους.

Junior Member
    Boltseed το βιβλιο που προτεινεις απο που μπορουμε να το αγορασουμε?

το κοιταξα στο google κ μου φανηκε ενδιαφερον!

μιας κ εχω ενα θεμα με την αυτοπεποιθηση..

κ θελω να πω επισης πως εγ προσωπικα εχω χασει εδω κ πολυ καιρο την αυτοπεποιθηση μ κ εχω κλειστει παρα πολυ στον εαυτο μ.εχω μεινει σχεδον τελειωσ μονη ,ουτε βγαινω ,τπτ.κ αν βγω με δυσκολια ειμ κεφατη η κανω κουβεντα η διασκεδαζω τη στιγμη.οι φιλες μ ,π πλεον εχω απομακρυνθει ,μου λενε καμια σχεση η capricorn που ξεραμε με το τωρα.

ομως μια πολυ κοντινη μ φιλη παρολο π εχει ασχημη σχετικα ιδεα γ την εμφανιση της,του τυπου ειμ κοντη ,με μεγαλο πωπο,φαινομαι σαν δεκατετραχρονο η νιωθω χαλια με τα ρουχα που βγαινω εξω σαν το φτωχο συγγενη,ειν πολυ κοινωνικη με αρκετεσ φιλεσ κ ειν σνχεια εξω.κ παντα ευχαριστη κ προθυμη να κανει καινουργιες γνωριμιεσ.

οποτε μαλλον διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο αναλογα τον χαρακτηρα του καθενος.

Senior Member
    Originally posted by Boltseed
    pad
    ψαξε για ενα βιβλιο
    Sleight of Mouth απο Robert Dilts.
    ειναι φωτια σκετη με πολλα reframing skills να μαθεις. εχει αυτα που θελεις και στηριζεται καθαρα σε ΠΡΑΚΤΙΚΗ ψυχολογια και οχι σε θεωριες μονο και βαρετα μπλα μπλα.
    Tου έριξα μια ματιά. Είναι αυτό:
    http://rapidshare.com/files/82003226/Sleight_of_Mouth_-_The_magic_of_Conversational_Belief_Change__by_Rob ert_Dilts_.pdf
    Πιστεύω είναι καλό. Κάθε τι που βασίζεται σε αλήθεια, μπορεί να γίνει κτήμα/ενσωμάτωση στον εαυτό μας, και τότε \"δουλεύει\".
    Αν και καλό, έχω την εντύπωση ότι δεν βοηθά και πολύ στην αυτοπεποίθηση (τουλάχιστον δεν θα βοηθούσε εμένα). Σε άλλα θέματα νομίζω ναι.
    Δεν ξαναδίνεις το link με τις έτοιμες αρχές κοινωνικότητας που λες;

Senior Member
    Capricorn , τί πιστεύεις πως σε έκανε να χάσεις την αυτοπεποίθηση σου ?

Junior Member
    το οτι με τον καιρο αρχισα να παιρνω κιλα.εφτασα ν βαλω κ 15 κιλα λογω ορμονικων διαταραχων απο θεραπειεσ που εκανα.κ ολοι επεσαν καταπανω μ φιλοι,γονεις,σοι για το πως εγινα ετσι εγω που ημουν πανεμορφη κ ολο τετοια εδω κ μερικα χρονια.
    μου εχει γινει εμμονη ιδεα το να χασω κιλα(αν κ στην ουσια λες κ τιμωρω τον εαυτο μ κ κανω το εντελως αντιθετο,δν ασχολουμαι καθολου ουτε με περιποιουμαι

,ακομα κ στο θεμα υγειινησ).κ εχω φτασει να βγαινω απτ σπιτι μονο για ν πληρωσω λογαριασμους η να αγορασω καποια απαραιτητα πραγματακια για το σπιτι.
    βεβαια εχω καποιους μηνες που προσεχω(υπερβολικα) τη διατροφη μ κ εχασα 8κιλα..κ εκανα ενα μικρο βημα να παω κ μια βολτα στην αγορα..αλλα κ παλι οχι τπτ σπουδαιο.δε θελω να με βλεπεις κανεις κ για κανενα λογο..ξερω πως απτ πρωτα πραγματα π σκεφτονται ειν πως εχω καταντησει ετσι εμφανισιακα αλλα κ το οτι ειμ πλεον αντικοινωνικη κ εχω κλειστει σπιτι. γτ μονιμωσ οταν συναντησω καποιον φιλο η συγγενη η απαυτα π μου λεει η μαμα ειν \'ναι βρε πως εγινε ετσι το κοριτσι γτ?\'

δεν το αντεχω αλλο ειν αβασταχτο..

Senior Member
    @John11

εχεις u2u με το λινκ

Senior Member
    Originally posted by John11
    Tου έριξα μια ματιά. Είναι αυτό:
    http://rapidshare.com/files/82003226/Sleight_of_Mouth_-_The_magic_of_Conversational_Belief_Change__by_Rob ert_Dilts_.pdf
    Πιστεύω είναι καλό. Κάθε τι που βασίζεται σε αλήθεια, μπορεί να γίνει κτήμα/ενσωμάτωση στον εαυτό μας, και τότε \"δουλεύει\".
    Αν και καλό, έχω την εντύπωση ότι δεν βοηθά και πολύ στην αυτοπεποίθηση (τουλάχιστον δεν θα βοηθούσε εμένα). Σε άλλα θέματα νομίζω ναι.
    [/quote]

βασικα ειναι περισσοτερο σε reframing φαση , κατι το οποιο σε οδηγει σε αυτοπεποιθηση. Reframe ειναι κατα καποιον τροπο \"εργαλεια\" για να αλλαζεις τον τροπο σκεψης σου σε κατι που να ωφελει εσενα και τους γυρω σου πιο πολυ απο οτι τωρα. Ενα βασικο reframing skill ειναι να κατανοεις τους αλλους και να βλεπεις λιγο τα πραγματα και...απο την θεση τους (αντικειμενικοτητα anyone?).
    Αυτο ειναι KILLER στις διαπροσωπικες σχεσεις με κοσμο...

και για να μην ακουω τωρα απο κοσμο \"ουυυυ, μα ετσι δεν εισαι οριτζιναλ, καλο ειναι να εισαι ο εαυτος σου και να μην αλλαζεις, ουυυυ!!\" , θα προ-απαντησω οτι απο την στιγμη που κανεις κατι για να αλλαξεις τον εαυτο σου, εισαι ηδη....ο εαυτος σου... απο εσενα προερχεται αυτη η πραξη, οχι απο ενα πακο σελιδες βιβλιοδεμενες και με εξωφυλο..

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast