Results 121 to 124 of 124
Thread: Όλα ξεκινάνε από το σπίτι...
-
05-07-2010, 07:45 #121
Petran δεν με λυπηθηκες να το διαβασω ολο αυτο?Ο τιτλος ειναι \"ολα ξεκινανε απο το απιτι\' οχι \'για ολα φταινε οι γονεις κ το σπιτι κ οταν γινουμε ορκισμενοι εχθροι μαζι τους θα λυθουνε ολα τα προβληματα μας\":D
Ουτε σχετικα με τις ισχυουσες θεραπευτικες μεθοδους.Παντα βγαινουν κανουργιες θεωριες οι οποιες \"ανατρεπουν\" τις παλιες.Αργοτερα θα βγουν αλλες που θα ανατρεψουν τις σημερινες.Πειραματα κ παλι πειραματα.Τι θα διαβαζατε αλλιως στο Πανεπιστημιο?Γνωμη μου κ χωρις να τα εχω διαβασει ολα αυτα οτι η μια συμπληρωνει την αλλη,οι επομενες στηριζονται στις προηγουμενες.
Σχετικα με την διαδικασια απεξαρτησης σαφως κ πρεπει οχι να την ελαττωσει αλλα να την κοψει τελειως.Ρωτησα αν η ψυχοθεραπεια [η γνωατικη συγκεκριμενα]θα βοηθουσε η οχι στην προσπαθεια αυτη κ στην αποφυγη υποτροπων.
- 05-07-2010, 07:58 #122
Originally posted by PETRAN
Αχ, ενώ γράφει ο επιστήμομας τον λατρεύουν οι κορασίδες από κάτω!!!
Τι κυβερνο-ρουβάς που είμαι!!!
(σκίζει το μπλουζάκι του αργά)
και οι κορασιδοι....
:D
05-07-2010, 08:25 #123
PETRAN
Που τα ξέρεις όλα αυτά που γράφεις;
Έχω ξαναδιαβάσει μειλ σου και τα βρίσκω πολύ τεκμηριωμένα αυτά που γράφεις.
Θυμάμαι είχες προτείνει την Γνωσιοσυμπεριφ. μέθοδο σε κάποιο θέμα πιο παλλιά. Την έχω δοκιμάσει, τη δοκιμάζω. Για το φόβο εισηγείται την έκθεση σε καταστάσεις που μας φοβίζουν , ιδίως όταν έχει αυτό να κάνει με συναναστροφή με τους άλλους, κοινωνικοποίηση. Από την εμπειρία μου η μέθοδος είναι συγκεκριμένες τεχνικές και πρέπει να γίνεται και επανάληψη τους με κάποιο θεραπευτή.
Από τη γνώση σου μέχρι που μπορεί να φτάσει η μέθοδος; πόσο πολύ αποτελεσματική είναι και αν υπάρχουν και κάποιες άλλες τεχνικές που υποβοηθούν.γιάννης
08-07-2010, 03:56 #124
Τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δει τα πράγματα θετικά και ότι ακόμα και αν ο πατέρας του ήταν \"μαμάκας/\'ετσι/γιουβέτσι\" ουσιαστικά κάτι έμαθε από αυτό (έστω με τον σκληρό τρόπο) και ότι τώρα πρέπει να προχωρήσει. Δεν είναι ότι θα πάει να πλακώσει τον πατέρα του στο ξύλο και θα φύγουν οι πανικοί ξέρω γω! Ισα ίσα που ο θυμός χειροτερεύει το στρες και την θλίψη! Ο σκοπός της ψυχοθεραπείας είναι να αποκτήσεις ειρήνη με σένα (και μέσω αυτού και με το πως αντιλαμβάνεσαι τις καταστάσεις/τους άλλους) όχι να κηρύξεις πόλεμο!
Και πιος καλύτερος τρόπος από το να \"εκθέσεις\" τα άτομα σε αυτό που φοβούνται, ώστε να καταλάβουν ότι ακόμα και να νομίζουν ότι θα χάσουν τον έλεγχο, δεν θα τον χάσουν. Οπότε μετά από μερικές \"εκθέσεις στον κίνδυνο\" τα άτομα δεν αισθάνονται πια τον φόβο τόσο για πανικό γιατί δεν φοβούνται πλεον μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης.
Και τέλος να πω, ότι με όλο το προηγούμενο σκεπτικό σου, οι ψυχολόγοι θα έπρεπε να μην έχουν συναντήσεις μόνο σε ένα γραφείο, αλλά έξω, σε πραγματικές συνθήκες. Δηλαδή το 99% των ψυχολόγων κάνει λάθος σε αυτό τον τομέα. Σωστό το βλέπεις;
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια