Όλα ξεκινάνε από το σπίτι... - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 124
    Senior Member
    Originally posted by krino

καλα τωρα και εσυ,
    εγινες επαγγελματιας καταθλιπτικια?
    σε λιγο θα παρεις και συνταξη.

Εχεις ολο το καιρο μπροστα σου να διαμορφωσεις οπως θες την ζωη σου.
    Ναι, μάλλον δεν το έθεσα σωστά.. Αν δε φτάσω στο σημείο να μπορώ να διαχειριστώ την κατάθλιψη ή και να την ξεπεράσω (πολύ λίγες πιθανότητες) δε θα κάνω παιδί.. Τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα.. Δε θα ήθελα να βιώσει και εκείνο τα δικά μου ψυχολογικά θέματα.
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Banned
    Originally posted by chr1986

Ναι, μάλλον δεν το έθεσα σωστά.. Αν δε φτάσω στο σημείο να μπορώ να διαχειριστώ την κατάθλιψη ή και να την ξεπεράσω (πολύ λίγες πιθανότητες) δε θα κάνω παιδί.. Τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα.. Δε θα ήθελα να βιώσει και εκείνο τα δικά μου ψυχολογικά θέματα.

στο θεμα των παιδιων ειμαι πολυ αυστηρος οσο εχει να κανει τις προδιαγραφες (για αυτο εφτασα 40 και δεν εχω, οχι γιατι δεν θελω)
    και ετσι αν δεν τηρουνται καποια πραγματα απλα δεν θα κανω ποτε.

Βλεπω πολυ θαρραλεα την αποφαση σου,
    γιατι το παιδι δεν φταιει σε κατι.

Ωστοσο τις συνθηκες αυτες τις διαμορφωνουμε και εμεις.

Member
    Καταρχάς,απ\'ότι βλέπω το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ \'\'ζουμί\'\' και αυτό το δείχνει η ποσότητα των μηνυμάτων...Θα ήθελα να σάς παρακαλέσω να μήν έχετε προσωπικές αντεγκλήσεις μεταξύ σας...Δημιουργήστε ένα θέμα μέ τίτλο\'\'Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΟΣ\'\'και τελείωσε το θέμα...Μήν γράφετε,εάν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε...Λοιπόν,όσον αφορά από αυτά που γράφτηκαν,επειδή υπάρχουνε πολλές απόψεις και όλες είναι σεβαστές,αλλά δε μπορώ νά διαβάζω ότι εάν ένας γονιός \'\'ξυλοκοπάει\'\' το παιδί του,εντάξει όλοι κάνουνε λάθη και γονιός είναι θά μάθει...Η υποχρέωση τού γονιού είναι νά μεγαλώνει τό παιδί του σωστά και με αγάπη και όχι μέ φόβο καί τρομοκρατία...Εάν δέν είναι έτοιμος,πολύ απλά δεν κάνει παιδιά...Γιατί,μετά ο μετέπειτα ενήλικας άνθρωπος που βγαίνει στην κοινωνία,βγαίνει΄\'\'διαλυμ� �νος\'\' και δε μπορεί να \'\'επιβιώσει\'\' και ειδικά στή ζούγκλα που ζούμε σήμερα...

Senior Member
    Originally posted by Asterix
    Καταρχάς,απ\'ότι βλέπω το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ \'\'ζουμί\'\' και αυτό το δείχνει η ποσότητα των μηνυμάτων...Θα ήθελα να σάς παρακαλέσω να μήν έχετε προσωπικές αντεγκλήσεις μεταξύ σας...Δημιουργήστε ένα θέμα μέ τίτλο\'\'Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΟΣ\'\'και τελείωσε το θέμα...Μήν γράφετε,εάν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε...Λοιπόν,όσον αφορά από αυτά που γράφτηκαν,επειδή υπάρχουνε πολλές απόψεις και όλες είναι σεβαστές,αλλά δε μπορώ νά διαβάζω ότι εάν ένας γονιός \'\'ξυλοκοπάει\'\' το παιδί του,εντάξει όλοι κάνουνε λάθη και γονιός είναι θά μάθει...Η υποχρέωση τού γονιού είναι νά μεγαλώνει τό παιδί του σωστά και με αγάπη και όχι μέ φόβο καί τρομοκρατία...Εάν δέν είναι έτοιμος,πολύ απλά δεν κάνει παιδιά...Γιατί,μετά ο μετέπειτα ενήλικας άνθρωπος που βγαίνει στην κοινωνία,βγαίνει΄\'\'διαλυμ� �νος\'\' και δε μπορεί να \'\'επιβιώσει\'\' και ειδικά στή ζούγκλα που ζούμε σήμερα...

Σε αυτό και φυσικά συμφωνούμε, αλλά πως θα ωφελήσει αυτό το πράγμα, το άτομο που έχει ξυλοκοπηθεί 20 χρόνια μετά?

Δηλαδή άντε και πες ένα άτομο παθαίνει πανικούς γιατί εν μέρη πέρασε μια πολύ στρεσαριστική παιδική ηλικία με τον πατέρα του να είναι πολύ αυστηρός και τυπικός με τις κοινωνικές συναναστροφές, κάτι που έκανε το άτομο να είναι πολύ προσεκτικός σε κοινωνικές καταστάσεις, κάτι που οδήγησε σε κοινωνική φοβία και τελικα σε αγοραφοβία και πανικούς. Οκ το άτομο τελικά δουλεύει με τους πανικούς και καταλαβαίνει σταδιακά ότι ευθύνονταν η συμπεριφορά του πατέρα του. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δει τα πράγματα θετικά και ότι ακόμα και αν ο πατέρας του ήταν \"μαμάκας/\'ετσι/γιουβέτσι\" ουσιαστικά κάτι έμαθε από αυτό (έστω με τον σκληρό τρόπο) και ότι τώρα πρέπει να προχωρήσει. Δεν είναι ότι θα πάει να πλακώσει τον πατέρα του στο ξύλο και θα φύγουν οι πανικοί ξέρω γω! Ισα ίσα που ο θυμός χειροτερεύει το στρες και την θλίψη! Ο σκοπός της ψυχοθεραπείας είναι να αποκτήσεις ειρήνη με σένα (και μέσω αυτού και με το πως αντιλαμβάνεσαι τις καταστάσεις/τους άλλους) όχι να κηρύξεις πόλεμο!

Senior Member
    Petran πιστευεις οτι θα μπορουσε καποιος να θεραπευεσει τον πανικο[η οτι τον απασχολει ]εαν δεν το φερει στην επιφανεια?Δεν θα ηταν χρησιμο να πεταξει τις ενοχες απο πανω του?Κανεις δεν μιλησε για βια αντιθετα πιστευω οτι η σιωπη κ η μη αποδοση ευθυνων προκαλει βια,θυμο,καποια στιγμη θα ξεσπασει ανεξελεγκτα οχι μονο στο ιδιο το ατομο αλλα κ στους γυρω του.

Banned
    Originally posted by Asterix
    Καταρχάς εγώ είπα τη γνώμη μου και μου επιτέθηκαν, Μετά δεν μπορούσα να μην απαντήσω. Οκ? Και πρέπει να σου δίνω εξηγήσεις δεν κατάλαβα. Δεύτερον, είσαι λίγο υπερβολικός για την τρομοκρατία. Εντάξει δεν είναι και τόσο βαρύ ψυχολογικά το ξύλο αλλά όπως και να \'χει οι γονείς έχουν και αυτοί τα προβήματά τους όπως έχω πει, ή έτσι μεγάλωσαν συνεπώς δεν μπορούμε να τους φορτώνουμε όλα τα λάθη τους.

Senior Member
    τα σπιτια

http://www.youtube.com/watch?v=EIyEAeF7vJg
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Originally posted by mariafound
    Petran πιστευεις οτι θα μπορουσε καποιος να θεραπευεσει τον πανικο[η οτι τον απασχολει ]εαν δεν το φερει στην επιφανεια?Δεν θα ηταν χρησιμο να πεταξει τις ενοχες απο πανω του?Κανεις δεν μιλησε για βια αντιθετα πιστευω οτι η σιωπη κ η μη αποδοση ευθυνων προκαλει βια,θυμο,καποια στιγμη θα ξεσπασει ανεξελεγκτα οχι μονο στο ιδιο το ατομο αλλα κ στους γυρω του.

Όχι αντιθέτως, αυτό που λες είναι τεράστιο λάθος που έχει επικρατήσει στην σημερινή κουλτούρα από πεθαμένες ψυχαναλυτικές θεωρίες, η απόδοση ευθυνών και η επίθεση προκαλεί περισσότερη βία. Σωστό είναι να το φέρεις πάνω, αλλά να το φέρεις για να το αλλάξεις όχι για να το μηρυκάζεις περισσότερο και να οργίζεσαι!

Αυτά που λένε στην \"pop psychology\" ότι πρέπει να \"το φέρεις πάνω και να το εκφράσεις\" είναι αστικός μύθος που δεν έχει καμία σχέση με την σύγχρονη επιστημονική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία. Ο θυμός φέρνει περισσότερο θυμό και τίποτα άλλο. Να το φέρεις πάνω-ναι- αλλά όχι για να οργιστείς περισσότερο αλλά για να συμβιβαστείς και να συμφιλιωθείς μαζί του-για σένα. Όχι για τους άλλους. Δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα αν το θυμάσαι, θυμώνεις περισσότερο με αυτό και πας στους γονείς σου για να τους φωνάζεις ξέρω γω. Αυτό προφανώς μόνο ψυχοθεραπεία δεν είναι!

Και φυσικά ο πανικός μπορεί να θεραπευτεί χωρίς καν να ψάχνεις το παρελθόν με τους γονείς σου. Δεν έχει άμεση σχέση ο πανικός με αυτά τα γεγονότα (αλλά έμμεση), ο πανικός έχει δικό του μηχανισμό που διατηρείται, που είναι άσχετος με τις πολλές αιτίες που οδήγησαν σε αυτόν, με τον ίδιο τρόπο που ένας ηρωινομανής δεν θα κόψει την ηρωίνη αν αρχίσει και κάνει ψυχοθεραπεία για το τι έφταιξε και άρχισε την ηρωίνη. Πρέπει να επικεντρωθεί στην μείωση της ηρωίνης την ίδια για αρχή.

Μπορεί να συζητάς για χρόνια για το παρελθόν, να το απενεχοποιείς και ο πανικός να είναι εκεί μια χαρά. Ο πανικός θεραπεύεται αν πρώτα από όλα επανερμηνεύσεις τον ίδιο τον πανικό (π.χ. \"δεν θα πεθάνω, δεν θα γίνω ρεζίλι\") και αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις που νομίζεις ότι θα πάθεις πανικό π.χ. να βγεις με τον ψυχολόγο σταδιακά σε μέρη που φοβάσαι. Από έκεί και πέρα το να συζητάς για το παρελθόν βοηθάει μόνο στο σημείο που θα σου φέρει την επίγνωση από δυσλειτουργικές πλευρές της προσωπικότητας σου ώστε να τις αλλάξεις. Για το πως δηλαδή αποκτήθηκαν και πως μπορείς να τις αλλάξεις ώστε γενικά να μην αγχώνεσαι τόσο και να μην κάνεις τα ίδια λάθη στο μέλλον (και γενικότερα να γίνεις καλύτερος άνθρωπος). Δεν είναι ότι θα αρχίσεις να \"απελευθερώνεις φυλακισμένη ενέργεια από το υποσυνείδητο κάνοντας τα πράγματα που δεν έκανες και θα φύγουν οι πανικοί\" αυτό είναι τόσο έγκυρο όσο η κούφια γη και ο φουράκης λολ. Φυσικά και δεν \"πιστεύω\" κάτι, δεν λέω ποτέ δικές μου απόψεις αλλά το τι ισχύει επιστημονικά. Ο καθένας έχει την δικιά του εκδοχή μιας \"διαισθητικής ψυχολογίας\" το θέμα είναι τι πραγματικά ισχύει. :)

Senior Member
    σε ένα διάλειμμα που έκανα από το παιχνίδι με την κόρη μου ( γιατί δεν έστησα σωστά το σπίτι στη ζούγκλα με τα 200 ! κομμάτια playmobil ) έχω να πω : πως αυτός που είναι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει...
    μάλλον αυτός που ήταν...
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Originally posted by arktos
    σε ένα διάλειμμα που έκανα από το παιχνίδι με την κόρη μου ( γιατί δεν έστησα σωστά το σπίτι στη ζούγκλα με τα 200 ! κομμάτια playmobil ) έχω να πω : πως αυτός που είναι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει...
    μάλλον αυτός που ήταν...

200 κομμάτια playmobil ιει!

Πως όμως σχετίζεται αυτό που λες με το θέμα?

Senior Member
    Originally posted by PETRAN
    μάλλον αυτός που ήταν...

έχω να πω : πως αυτός που είναι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει...
    μάλλον αυτός που ήταν...

το πρώτο είχε σχέση με κάτι που έλεγα με την άρσι :)

Senior Member
    Originally posted by PETRAN
    μάλλον αυτός που ήταν...

έχω να πω : πως αυτός που είναι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει...
    μάλλον αυτός που ήταν...

το πρώτο είχε σχέση με κάτι που έλεγα με την άρσι :)

Μα τον Δία μιλάς με γρίφους γυναίκα!

:D

Senior Member
    μα το βούδα , πού βλέπεις τους γρίφους ?

Senior Member
    μα το βούδα , πού βλέπεις τους γρίφους ?

Άμα σε βαράει πολύ η ζέστη όπως εμένα τώρα μπορεί να αρχίζεις να βλέπεις γρίφους παντού :P

Banned
    το παθαινω και εγω αυτο,
    αλλα με τα πολλα, πηρα ανεμιστηρα.

;)

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast