Results 106 to 111 of 111
Thread: για όποια-ον τον ενδιαφέρει...
-
05-07-2010, 14:58 #106
Ό,τι λειτουργεί το γρηγορότερο και σε ανακουφίζει πιο σύντομα εξατομικευμένα,αυτό θα είναι το κατάλληλο φαντάζομαι.Κι εγώ με αυτό το σκεπτικό βαδίζω.Να σου πω κάτι Sepia?Δεν πιστεύω πως η γνωστικοσυμπεριφορική αναπτύχθηκε τυχαία και τυγχάνει τυχαία αναγνώρισης.Δίνει λύσεις εύστοχες και γρήγορες,δε σε βασανίζει με αέναα,πανανθρώπινα ερωτήματα και απαντήσεις,ακουμπάει κατευθείαν εκεί που πονάς και σε αυτό που σε προβληματίζει στην καθημερινότητά σου.Έχω αρχίσει και την εκτιμώ πολύ όσο μαθαίνω γι αυτήν.Τώρα,εσύ και μόνο εσύ είσαι η κατάλληλη να κρίνεις το ικανοποιητικότερο για σένα,ανεξάρτητα από τη γνώμη και τις προτάσεις όλων,καθώς εσένα αφορά.Μπορείς όμως να το ψάξεις καλύτερα όταν σου έχουν δοθεί διάφορες οπτικές και tips,από το να πας προς μία κατεύθυνση δίχως γνώση εναλλακτικών,αυτό,τίποτε παραπάνω ή παρακάτω.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 05-07-2010, 15:43 #107
Originally posted by RainAndWind
Ό,τι λειτουργεί το γρηγορότερο και σε ανακουφίζει πιο σύντομα εξατομικευμένα,αυτό θα είναι το κατάλληλο φαντάζομαι.Κι εγώ με αυτό το σκεπτικό βαδίζω.Να σου πω κάτι Sepia?Δεν πιστεύω πως η γνωστικοσυμπεριφορική αναπτύχθηκε τυχαία και τυγχάνει τυχαία αναγνώρισης.Δίνει λύσεις εύστοχες και γρήγορες,δε σε βασανίζει με αέναα,πανανθρώπινα ερωτήματα και απαντήσεις,ακουμπάει κατευθείαν εκεί που πονάς και σε αυτό που σε προβληματίζει στην καθημερινότητά σου.Έχω αρχίσει και την εκτιμώ πολύ όσο μαθαίνω γι αυτήν.Τώρα,εσύ και μόνο εσύ είσαι η κατάλληλη να κρίνεις το ικανοποιητικότερο για σένα,ανεξάρτητα από τη γνώμη και τις προτάσεις όλων,καθώς εσένα αφορά.Μπορείς όμως να το ψάξεις καλύτερα όταν σου έχουν δοθεί διάφορες οπτικές και tips,από το να πας προς μία κατεύθυνση δίχως γνώση εναλλακτικών,αυτό,τίποτε παραπάνω ή παρακάτω.
μα αύτο θέλω να πιστεύω και\' γω..δεν γίνεται όλο αυτα τα χρόνια η ψυχοθεραπεία να λειτουργεί λάθος..το θέμα είναι οτι αποπροσανατολίστικα με όλα αυτα...και δεν ξέρω τι να πάω να πω στο ψυχολόγο την επόμενη φορά..γιάτι αν του πώ οτι κάθομαι και το σκαλίζω μόνη μου και διαβάζω διάφορα, μπορεί και να με κράξει..το θέμα είναι οτι δεν νιώθω τίποτα αυτή τη στιγμή...τιπότα απολυτως να συζητήσω..και μετά απο τέτοιο συμβάν μου φένεται λίγο παράξενο...δηλάδη θα αρχίσω πάλι απο την αρχή αν του πω ότι τελικά πέρασα μετατραυματικό αλλά δεν πιστεύω οτι μου χει συμβει...πιστεύω οτι το φαντάζομαι...γιατί αυτό του έλεγα 3 μήνες τώρα...
05-07-2010, 16:25 #108
πες αυτο που νιωθεις, ακομα κ αυτο : το οτι φοβασαι οτι θα σε κραξει. το οτι δεν θες να συζητησεις τιποτα.
γνωμη μου, μην μπερδευεσαι με τα απ εξω. δλδ με οσα διαβαζεις κ με οσα ισως αφορουν ψυχολογους κλπ. μπορει αντι να σε βοηθησουν, να σου κανουν κακο. μεινε στον εαυτο σου. ειναι ο καλυτερος οδηγος που μπορεις να εχεις γι αυτο που πραγματικα εχεις αναγκη για να νιωσεις καλυτερα. αρκει να μαθεις να σε καταλαβαινεις κ να σε διαβαζεις.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
05-07-2010, 16:33 #109
Originally posted by Sepia
...ζει ναι...........αλλά για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, τσακώθηκε με τη μητέρα μου, όταν ήμουν 12 και σταμάτησαν οι επαφές.γκομενίζει από όσο έχω μάθει απο συγγενείς.. ...πάρα την ηλικία του..δεν ξέρω μπερδεύτηκα πολύ με όλα αυτα τα ποστ..μάλλον δεν έπρεπε να ασχοληθώ...
οχι γι αυτο που σου συνεβη, αλλα για τον ιδιο, για τις σχεσεις τις δικες της μαζι του, και για τον λογο που εκοψαν επαφες.
μπορεις επισης να της πεις οτι για καποιον ακατανοητο λογο σου προκαλει απεχθεια απο μικρη, χωρις να πεις αλλες λεπτομερειες, εκτος αν θεωρησεις συζητωντας, οτι το θελεις...
05-07-2010, 16:54 #110
Originally posted by Sofia
πες αυτο που νιωθεις, ακομα κ αυτο : το οτι φοβασαι οτι θα σε κραξει. το οτι δεν θες να συζητησεις τιποτα.
γνωμη μου, μην μπερδευεσαι με τα απ εξω. δλδ με οσα διαβαζεις κ με οσα ισως αφορουν ψυχολογους κλπ. μπορει αντι να σε βοηθησουν, να σου κανουν κακο. μεινε στον εαυτο σου. ειναι ο καλυτερος οδηγος που μπορεις να εχεις γι αυτο που πραγματικα εχεις αναγκη για να νιωσεις καλυτερα. αρκει να μαθεις να σε καταλαβαινεις κ να σε διαβαζεις.
σοφια έχεις απόλυτο δίκιο, απλά μάλλον έχω ήδη επηρεαστεί λιγο, απο το γεγονός οτι ίσως δεν ισχύουν οι απωθημένες μνήμες..αλλά ναι μάλλον θα μείνω σε αυτά που με ενοχλούν είτε ισχυεί, είτε όχι...
05-07-2010, 17:01 #111
Originally posted by Remedy
Originally posted by Sepia
...ζει ναι...........αλλά για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, τσακώθηκε με τη μητέρα μου, όταν ήμουν 12 και σταμάτησαν οι επαφές.γκομενίζει από όσο έχω μάθει απο συγγενείς.. ...πάρα την ηλικία του..δεν ξέρω μπερδεύτηκα πολύ με όλα αυτα τα ποστ..μάλλον δεν έπρεπε να ασχοληθώ...
οχι γι αυτο που σου συνεβη, αλλα για τον ιδιο, για τις σχεσεις τις δικες της μαζι του, και για τον λογο που εκοψαν επαφες.
μπορεις επισης να της πεις οτι για καποιον ακατανοητο λογο σου προκαλει απεχθεια απο μικρη, χωρις να πεις αλλες λεπτομερειες, εκτος αν θεωρησεις συζητωντας, οτι το θελεις...
τε έχω κάνει όλα αυτά...έχω ψαρέψει αρκετές φορές..γενικώς δεν θέλει να το πολυσυζητάει, λέει οτι έχει περάσει πολλά, οτι ήταν πολύ παράξενος άνθρωπος και καταπιεστικός.Της ανέφερα το γεγονός ότι έλεγα σε φίλους για ψεύτικη κακοποίηση απο εκείνον.και ότι εχω αποφασίσει να πάω σε ψυχολόγο να ανακαλύψω γιάτι μπορεί να λέω τέτοιο ψέμα.Με κοίταξε σαστισμένη και με ρώτησε πώς μου\' ρθε αυτό...Απο τότε δεν με έχει ξαναρωτήσει τίποτα απολύτως..και δεν νομίζω πως θέλω να της το πω...υπάρχουν ήδη αρκετά προβλήματα...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια