Tα πρώτα παιδιά ''θυσιάζονται''για τα δεύτερα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
    Member

Tα πρώτα παιδιά ''θυσιάζονται''για τα δεύτερα

Ένα άλλο πράγμα που κατάλαβα απο τις επισκέψεις μου στον γνωστικό ψυχοθεραπευτή και που η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να το καταλάβω είναι γιατί τα δεύτερα παιδιά μίας οικογένειας βγαίνουνε πιο ''αναίσθητα'',με ελάχιστα προβλήματα,δεν παίρνουνε τόσο στα σοβαρά αυτά που τούς λένε οι άλλοι κ.ο.κ.Αυτό λοιπόν είναι νόμος της φύσης...Πόσω μάλλον όταν το πρώτο παιδί έχει προβλήματα,τότε το δεύτερο έιτε από αντίδραση,είτε υποσυνείδητα κάνει τα ακριβώς αντίθετα και βγάζει μία συμπεριφορά πιο φυσιολογική και μην δίνοντας τόση σημασία στα λεγόμενα των άλλων και κυρίως στους γονείς του...Αυτό απ'ότι έχω καταλάβει γίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό...Άρα,στην ουσία τα πρώτα παιδιά ''θυσιάζονται''για τα δεύτερα...Γιατί,αυτή είναι η αλήθεια...

Banned
    έτσι είναι δεν θα πεις τίποτα

επίσης λέγεται ότι τα πρώτα παιδιά γίνονται πιο έξυπνα από τα δεύτερα

Senior Member
    Σε μας συνέβη το αντίθετο.Ο τελευταίος απο 4 παιδιά και 10 χρόνια μικρότερος απο τον αδελφό θυσιάστηκε για όλους.Κουράστηκε όμως και την πλήρωσε η δική του οικογένεια.Αντε βγάλε άκρη.........

Member
    Nαι και αυτό που λέει η Janet ισχύει...Τα πρώτα παιδιά είναι πολύ πιο έξυπνα από τα δεύτερα συνήθως...

Senior Member
    Ισως ασχολούνται οι γονείς περισσότερο στο πρώτο παιδί.Συνήθως μου είχε πεί παλία μαι ψυχολόγος τα αδέλφια συμβαδίζουν ως προς την νοητική τους δυνατότητα, αλλά αν υπάρχει διαφορα, τότε είναι μεγάλη.

Member
    Κάποια άλλη γνώμη???

Banned
    Το παιδί που του δίνεις περισσότερη αγάπη/ σημασία βγαίνει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως βγαίνει και το πιο έξυπνο γιατί η εξυπνάδα καθορίζεται από πολλές παραμέτρους.

Senior Member
    κ εμενα μου δοθηκε καποτε η εντυπωση οτι τα πρωτα ειναι πιο εξυπνα, αλλα λογικα δεν νομιζω να ισχυει.

μαλλον θα μαζεψε το ματι μου περιπτωσεις που το πρωτο παιδι ηταν πιο εξυπνο, λογικα θα υπαρχουν αλλες τοσες που θα ειναι το δευτερο.

Senior Member
    Όχι ισχύει στατιστικά ότι τα πρώτα είναι πιο έξυπνα.

Εγώ είμαι μοναχογιός χιχι

Senior Member
    τελικα ισχυει οντως? η κανεις πλακα?

παντως μπορω να σκεφτω πιο πολλες περιπτωσεις που ο πρωτος ειναι πιο εξυπνος.

κ εγω η πρωτη ειμαι! χαχα! (αλλα δεν εχω αδελφια!)

και γιατι να συμβαινει αραγε?

πιεζουν το πρωτο πιο πολυ να διαβαζει?

Senior Member
    Originally posted by Lou!..
    τελικα ισχυει οντως? η κανεις πλακα?

παντως μπορω να σκεφτω πιο πολλες περιπτωσεις που ο πρωτος ειναι πιο εξυπνος.

κ εγω η πρωτη ειμαι! χαχα! (αλλα δεν εχω αδελφια!)

και γιατι να συμβαινει αραγε?

πιεζουν το πρωτο πιο πολυ να διαβαζει?

Ναι ισχύει. Ίσως όταν γεννιέται το δεύτερο, το τρίτο παιδί κλπ. το πρώτο συνήθως αυτονομείται πιο πολύ και είναι ο \"αρχηγός\", συνήθως αυτό που φροντίζει και τα υπόλοιπα αδέρφια όταν δεν είναι οι γονείς κλπ. με αποτέλεσμα συνήθως-πάντα-να αναπτύσσει περισσότερες δεξιότητες (επειδή είναι το πιο δραστήριο και το πιο αυτόνομο). Φυσικά δεν είναι στανταρ. \"Συνήθως\"

Senior Member
    οποτε πιο εξυπνα λογω περιβαλλοντoς κ εμπειριων κ οχι λογω κληρονομικοτητας.

this sounds sound! nice!

Senior Member
    Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άγγιξες με το νήμα Asterix.Eπίσης,τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω κάθε φορά πως επεξεργάζεσαι όσα μαθαίνεις και συζητάς με τα μέλη γι αυτά.Μπράβο σου.Νομίζω πως τα πας μια χαρούλα!:)

Κι εγώ το πρώτο παιδί.Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στην εξυπνάδα,πάντως στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση στην οικογένεια,στανταράκι.Ήμου ν από τα τρία-τέσσερά μου μία μινιατούρα μητέρας για τα δυο μικρότερα αδέρφια μου.Με θυμάμαι σε χρόνια πριν το δημοτικό να αναλαμβάνω πχ το νανούρισμα του μικρού μου αδερφού,ή αργότερα το τάισμά τους και μέχρι να φτάσω στο γυμνάσιο μαγείρευα για την οικογένεια.Αυτό σίγουρα με έκανε να αποκτήσω κάποιες δεξιότητες,αλλά και traits χαρακτήρα.Έχω έντονο αυτό που λένε μητρικό ένστικτο,ακόμη και με φίλους-φίλες μου.Όμως επειδή το διαπίστωσα κάποια στιγμή και κατάλαβα πως δεν ήταν στα πλαίσια του ρόλου μου σε άλλες σχέσεις,το έκοψα κατά πολύ,το\"μαλάκωσα\".Πάντως όταν έχουν κάποιο θέμα,τις περισσσότερες φορές γίνομαι αυτό που λένε\"ο ώμος να κλάψεις\".:P

Σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο.Να αναφερθώ και σε κάτι άλλο που παίζει ρόλο όχι μόνο η θέση στην οικογένεια αλλά και ο αριθμός των αδερφών(αρσενικού φύλου).Σύμφωνα με μελέτες,η θέση στην οικογένεια,όταν ένα αρσενικό γεννιέται μετά από αρκετά άλλα αρσενικά,υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για ομοφυλοφιλία στον σεξουαλικό προσανατολισμό.Η ομοφυλόφιλη κοινότητα έχει δεχτεί στην πλειονότητά της το πόρισμα αυτό(ισχύει μόνο για τα αρσενικά παιδιά,όχι όμως για τα θηλυκά).
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άγγιξες με το νήμα Asterix.Eπίσης,τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω κάθε φορά πως επεξεργάζεσαι όσα μαθαίνεις και συζητάς με τα μέλη γι αυτά.Μπράβο σου.Νομίζω πως τα πας μια χαρούλα!:)

Κι εγώ το πρώτο παιδί.Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στην εξυπνάδα,πάντως στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση στην οικογένεια,στανταράκι.Ήμου ν από τα τρία-τέσσερά μου μία μινιατούρα μητέρας για τα δυο μικρότερα αδέρφια μου.Με θυμάμαι σε χρόνια πριν το δημοτικό να αναλαμβάνω πχ το νανούρισμα του μικρού μου αδερφού,ή αργότερα το τάισμά τους και μέχρι να φτάσω στο γυμνάσιο μαγείρευα για την οικογένεια.Αυτό σίγουρα με έκανε να αποκτήσω κάποιες δεξιότητες,αλλά και traits χαρακτήρα.Έχω έντονο αυτό που λένε μητρικό ένστικτο,ακόμη και με φίλους-φίλες μου.Όμως επειδή το διαπίστωσα κάποια στιγμή και κατάλαβα πως δεν ήταν στα πλαίσια του ρόλου μου σε άλλες σχέσεις,το έκοψα κατά πολύ,το\"μαλάκωσα\".Πάντως όταν έχουν κάποιο θέμα,τις περισσσότερες φορές γίνομαι αυτό που λένε\"ο ώμος να κλάψεις\".:P

Σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο.Να αναφερθώ και σε κάτι άλλο που παίζει ρόλο όχι μόνο η θέση στην οικογένεια αλλά και ο αριθμός των αδερφών(αρσενικού φύλου).Σύμφωνα με μελέτες,η θέση στην οικογένεια,όταν ένα αρσενικό γεννιέται μετά από αρκετά άλλα αρσενικά,υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για ομοφυλοφιλία στον σεξουαλικό προσανατολισμό.Η ομοφυλόφιλη κοινότητα έχει δεχτεί στην πλειονότητά της το πόρισμα αυτό(ισχύει μόνο για τα αρσενικά παιδιά,όχι όμως για τα θηλυκά).
    Τυχάνει να γνωρίζω ομοφυλόφυλο, ο οποίος είναι δεύτερο παιδί. Το πρώτο ήταν κορίτσι. Παρ\'ολα αυτά είναι καθαρά γενετικό, αφού φαίνεται πάρα πολύ και φαινόταν από μωρό που ήταν. Το μόνο που με ενοχλεί είναι η απαράδεκτη κοινωνία μας που δεν τους αποδέχεται, με αποτέλεσμα η οικογένεια του να μην το παραδέχεται, ενώ μόνο που θα τον δείτε στο δρόμο να περπατάει είναι ξεκάθαρο.

Senior Member
    Ισχύει. Ειμαι το πρώτο παιδί της οικογένειας και ενώ εχω πάρει την περισσοτερη αγάπη, εχω πάρει και τις περισσότερες ευθύνες. Και ότι γίνεται με βγάζουν μπροστά. Και εννοείται ότι ήμουν αυτή που έπρεπε να δώσω τα παραδείγματα, έχω φάει τις σκληρότερες κριτικές. Και τελικά ήμουν και η πιο ευαίσθητη για να τα έχω περάσει όλα αυτα....

Page 1 of 2 12 LastLast