Results 151 to 165 of 174
Thread: Είναι αυτό μητρική αγάπη;
-
16-07-2010, 01:06 #151
Originally posted by elena72
εδω δεν ξερουμε εμεις πως νιωθουμε,,,,
- 16-07-2010, 01:12 #152
γιατι πρεπει σωνει και ντε να το απολαμβανει ε???ξερετε ποσοι ανθρωποι ζωριζονται και δεν ξερουν τι τους φταιει??
16-07-2010, 01:13 #153
Originally posted by marina38
εδω δεν ξερουμε εμεις πως νιωθουμε,,,,πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
16-07-2010, 02:00 #154
μερικες φορες βλεπουμε πιο αντιικειμενικα τον αλλον,,,ισως η κοπελα να μην εχει τιποτα παραπανω απο δισαρεσκεια δεν καταλαβα να τον πιεσε πουθενα μενει μαζι του εγω θα τον ειχα διωξει απο το ξενερωμα,,,
16-07-2010, 03:02 #155
Originally posted by marina38
γιατι πρεπει σωνει και ντε να το απολαμβανει ε???ξερετε ποσοι ανθρωποι ζωριζονται και δεν ξερουν τι τους φταιει??
Θέλεις και άλλη βεβαίωση?
Πόση πια, αλήθεια?
Δεν σου φτάνει που είπα ότι ο άνθρωπος βγάζει 4000 ευρώ το μήνα και δεν κρατάει για τον εαυτό του ούτε για τα εισητήρια του μετρό για να πάει στη δουλειά του? Πάει με το λεωφορείο που είναι πιο φτηνό? Πότε θα βεβαιωθείς αλήθεια? Όταν θα έχει πεθάνει από αβιταμίνωση μιας και τρώει μόνο ψωμί ή κανένα πιάτο απο φαί 5 ημερών για οικονομία?
Μαρίνα, (αλλά και Σοφία), αν μιλήσουμε λίγο πιο επιστημονικά, θα σας πω ότι αυτά περί ελεύθερης βούλησης που λέτε έχουν καταρρεύσει από καιρό. Αυτές οι απόψεις είναι απλά ...χαοτικές.
Αν υπήρχε ελεύθερη βούληση, θα διαλέγαμε εμείς τη μητέρα μας, μέσα από 1000 άλλες. Ψαροφιλοσοφίες για να περνά η ώρα και να ροκανίζουν αδαείς τα λεφτά μας. Τη μάνα μας δεν τη διαλέγουμε και έχει απίστευτη δύναμη στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.
Δεν επέλεξε ο φίλος μου να μη δουλεύει η μαμά του. Αυτή του το καλλιέργησε από τα 10 του χρόνια.
16-07-2010, 03:08 #156
Εμένα ρε συ Πολυξένη μου φαίνεται σα να φοβάται να ζήσει. 4.000 ευρώ το μήνα (εκτός αν πληρώνεις νοίκι... 3.500) σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις για καφέ στη.. σαρδηνία(!) κάθε σαββατοκύριακο.
Έτσι, απλώς δεν ζει...
16-07-2010, 03:12 #157
μερικες φορες βλεπουμε πιο αντιικειμενικα τον αλλον,,,ισως η κοπελα να μην εχει τιποτα παραπανω απο δισαρεσκεια δεν καταλαβα να τον πιεσε πουθενα μενει μαζι του εγω θα τον ειχα διωξει απο το ξενερωμα,,,
Πολύ σωστά κατάλαβες. Δεν τον πίεσα. Ξέρω ότι η πίεση φέρνει αντίδραση και είμαι προσεκτική στα λόγια μου. Οχι ότι του λέω μπράβο βέβαια, αλλά δεν κάνω και καυγάδες.
Συμφωνώ απόλυτα Έλενα με την άποψή σου όπως την έχεις ξεδιπλώσει εδώ. Αν κάποιος πάει να πνιγεί, δεν καθόμαστε να του λέμε \"μπράβο, καλά πας, είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης η απόφασή σου\".
Μπορεί η πράξη του να είναι προιόν απόγνωσης, αίρεσης, εκβιασμού, μειωμένης αυτοεκτίμησης, κλπ,κλπ.
Το να τη βαφτίσεις ελεύθερη βούληση είναι βολικό και χαοτικό.
Και εγωκεντρικό τελικά, μιας και ο διπλανός μας πεθαίνει και εμείς ....κοιτάμε τον εαυτό μας.
16-07-2010, 03:16 #158
Ναι αλλά κάτι σου έδινε και σένα για να μένεις μαζί του ;)
(μέχρι τώρα τουλάχιστον :) )
Καλά κάνεις και προσπαθείς κατά την άποψη μου αλλά μη σου γίνει κι αυτοσκοπός :)
16-07-2010, 03:22 #159
Originally posted by alexandros3
Εμένα ρε συ Πολυξένη μου φαίνεται σα να φοβάται να ζήσει. 4.000 ευρώ το μήνα (εκτός αν πληρώνεις νοίκι... 3.500) σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις για καφέ στη.. σαρδηνία(!) κάθε σαββατοκύριακο.
Έτσι, απλώς δεν ζει...
Αφού πρέπει να στείλει τα λεφτά στη μαμά για να την κάνει ευτυχισμένη. Και η μαμά είναι ευτυχισμένη μόνο αν πάνε και τα 3 της παιδιά σε Ιδιωτικό σχολείο. Φαντάζομαι αργότερα θα του ζητήσει να τα σπουδάσει και στο εξωτερικό. Ήδη άρχισε το μεγαλύτερο ότι αν δεν μπει στη σχολή που θέλει δεν πάει σε καμια άλλη. Μόνον εκεί, αλλιώς στο εξωτερικό.
Επίσης ο φίλος μου τώρα θέλει να πάρει δάνειο για να πάρει και ...σπίτι στη μαμά του. Σου λέω δέσμευση ...δια βίου.
Και ύστερα μου λένε κάποιοι εδώ με περισσή ευκολία ότι είναι επιλογή του. Αν αυτά μπορεί να θεωρηθούν ελεύθερες επιλογές ενός νέου ανθρώπου, τότε εγώ είμαι παπάς και μάλιστα κινέζος.
16-07-2010, 03:35 #160
Βρε ασ\' τη μαμά!
Η μαμά και η μαμά! :)
Κάποια δική του ανάγκη καλύπτει κι απ΄ό,τι φαίνεται είναι κι άγρια...
Θέλω να πω, αν ακόμα θέλεις ν\' ασχολήσε (για πόσο ακόμα;) μην εστιάζεις στη μαμά αλλά σ\' αυτόν :)
16-07-2010, 03:48 #161
apolixeni302 , είχες πει πως θέλεις να του δείξεις τί θα γράψουμε για να τον ταρακουνήσεις.
το έκανες τελικά ?http://www.mazi.org.gr/
16-07-2010, 06:43 #162
Originally posted by Sofia
Originally posted by Θεοφανία
Πως εγώ εσύ και όλοι εδώ μέσα δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε τον φίλο σου, αλλά αυτός αποκλείεται να είναι δυστυχισμένος μες στην υπερβολή του.
εχμ... και αν δεν βρεθεί κανας φίλος να μας πεί οτι ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε στο τέλος πιάνουμε νότιο πόλο... ναι?
και... εχμ... καλίτερα μερικά ζιζάνια να τα ξεχορταριάζεις αρχές μαρτίου που είναι λίγα παρά μέσα στον Ιούνιου που θα έχουν γίνει δέντρα.. ναι?been good, been bad. WILL GO ON
16-07-2010, 06:44 #163
Originally posted by alexandros3
Βρε ασ\' τη μαμά!
Η μαμά και η μαμά! :)
Κάποια δική του ανάγκη καλύπτει κι απ΄ό,τι φαίνεται είναι κι άγρια...
Θέλω να πω, αν ακόμα θέλεις ν\' ασχολήσε (για πόσο ακόμα;) μην εστιάζεις στη μαμά αλλά σ\' αυτόν :)
και για να το πώ και αλλιώς η κολώνια που βαστάει χρόνια ΔΕΝ είναι η στραβή μητρική αγάπη αλλά το οιδιπόδειο. εδώ και χρόνια ο φιλόσοφος έγραψε για τον τυπά που (κατα λάθος??) έφτασε να ερωτευτεί την μάνα του και τελικά όταν κατάλαβε πόσο μαμάκιας ήταν πήγε και έβγαλε τα ματάκια του.
Πάρε λοιπόν καμιά καλή μετάφραση του οδίποδα (εγώ ιντελέκτσουαλ δεν είμαι οπότε δεν έχω να σου προτείνω αλλά όλο και καμιά μοντέρνα μετάφραση θα έχει βγεί) και κάντην δωράκι στο παλικάρι μπας και ξεστραβωθεί νωρίς και ξέχνα την μαμά.been good, been bad. WILL GO ON
16-07-2010, 11:39 #164
Originally posted by apolixeni302
Πολύ σωστά κατάλαβες. Δεν τον πίεσα. Ξέρω ότι η πίεση φέρνει αντίδραση και είμαι προσεκτική στα λόγια μου. Οχι ότι του λέω μπράβο βέβαια, αλλά δεν κάνω και καυγάδες.
Συμφωνώ απόλυτα Έλενα με την άποψή σου όπως την έχεις ξεδιπλώσει εδώ. Αν κάποιος πάει να πνιγεί, δεν καθόμαστε να του λέμε \"μπράβο, καλά πας, είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης η απόφασή σου\".
.
16-07-2010, 15:33 #165
Originally posted by justme
Originally posted by Sofia
Originally posted by Θεοφανία
Πως εγώ εσύ και όλοι εδώ μέσα δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε τον φίλο σου, αλλά αυτός αποκλείεται να είναι δυστυχισμένος μες στην υπερβολή του.
εχμ... και αν δεν βρεθεί κανας φίλος να μας πεί οτι ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε στο τέλος πιάνουμε νότιο πόλο... ναι?
και... εχμ... καλίτερα μερικά ζιζάνια να τα ξεχορταριάζεις αρχές μαρτίου που είναι λίγα παρά μέσα στον Ιούνιου που θα έχουν γίνει δέντρα.. ναι?
2. φιλοι μπορει να βρεθουν κ να μιλησουν, και να φωναξουν και να χτυπιουνται, να κατεβασουν 1500 επιχειρηματα. οκ. αυτος τί λέει ομως? κ κυρίως αυτος ο άνθρωπος για τον οποιο νοιαζομαστε πώς νιωθει? πώς αγαπαει? πώς εκφραζει την αγάπη του? νιωθει καλα με οτι κανει? νιωθει ενταξει με τον εαυτο του?
νομιζω πώς ο ορισμος της αγάπης ειναι να αποδεχεσαι τον αλλον. να νοιαζεσαι γι αυτον. να τον νιωθεις, να τον συναισθανεσαι. κ να τον ενθαρρυνεις. να τον στηριζεις. και αντιστροφα.
αν οι κοσμοθεωριες ομως ειναι διαφορετικες, ο τροπος ζωης επισης, ο τροπος αγαπης του ενος δεν εχει κανενα σημειο επαφης με του άλλου, τοτε τί μενει?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία