Είναι αυτό μητρική αγάπη; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 174
    Junior Member
    Μη κάνετε το θέμα μου χώρο προσωπικών αντιπαραθέσεων παρακαλώ αν θέλετε.

Αλέξανδρε, σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο που προσέγγισες το θέμα.

Σε όσους από εσάς είπατε πως είναι επιλογή του, η πικρή μου σκέψη είναι πως ΔΕΝ είναι επιλογή του. Γαλουχήθηκε έτσι από τη μητέρα του. Αυτή του πέρασε αυτές τις αντιλήψεις και αυτές τις ενοχές.

Δεν είναι κάτι που το επέλεξε σαν ελεύθερα σκεπτόμενος ενήλικας. Είναι μια άποψη που του έχει εμφυσήσει από τα 12 του χρόνια. Πόσο ώριμα μπορεί να επιλέξει αλήθεια κάποιος σε μια τέτοια ηλικία?

Και μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, τον έκανε να νοιώθει άντρας της και πατέρας των παιδιών της και αδελφιών του. Και συνεχίζει….

Αρκεί να σας πω ότι τα τηλεφωνήματα που του κάνει η μητέρα του εδώ στη Γερμανία που ζούμε πάντα αφορούν την επίλυση δικών της υποθέσεων τόσο ατομικών όσο και γονεϊκών καθηκόντων

. Πχ, Γιώργο, η αδελφή σου δεν διαβάζει τα μαθήματά της, πάρτην να τη μαλώσεις. Η ο αδελφός σου πήρε κακό βαθμό, μάλωσέ τον. Η η αδελφή σου τα έφτιαξε με τον τάδε ακατάλληλο, τιμώρησέ την ή έλα αμέσως στην Ελλάδα για να τη βάλεις σε τάξη, έστω για 2 μέρες. Και ναι παιδιά, ο Γιώργος ήρθε στην Ελλάδα για 2 μέρες για να βάλει σε τάξη τη ξεστρατισμένη αδελφή του! Η η γιαγιά σου αρρώστησε σε ποιο νοσοκομείο να την πάω? Ελεος! Ο γιος από τη Γερμανία θα βρει νοσοκομείο στην Ελλάδα? Μέχρι και τις υποθέσεις με το 2ο διαζύγιό της τις φορτώνει στον καημένο το γιο της.

Δηλαδή δεν είναι ότι ναι μεν δεν δουλεύει η μαμά, αλλά τουλάχιστον τα καταφέρνει σαν μητέρα.

Έτσι καταλήγω ότι αν σε έχει μεγαλώσει μια τέτοια μητέρα, δεν είναι καθόλου επιλογή σου να έχεις την ενοχική συμπεριφορά του φίλου μου, αλλά αντίθετα φυσικό επακόλουθο και δημιούργημα μιας δημιουργού που δεν ήξερε που παν τα τέσσερα που λένε.

Senior Member
    Οι λόγοι όμως μπορεί να είναι ακόμη βαθύτεροι....
    Μπορεί για παράδειγμα η μητέρα να χρησιμοποιείται ως ένα πολύ καλό άλλωθι (από τον ίδιο υποσυνείδητα) για κάτι που θέλει αυτός, ή που φοβάται να έχει... τουτέστιν μια κανονική σχέση.
    Αλήθεια εάν κάποιος δουλεύει από το πρωί ως το βράδι και παράλληλα όλα τα χρήματα του πάνε κάπου αλλού, πόσο \"χώρο\" έχει για έναν άλλο άνθρωπο...; Και γιατί έχει επιλέξει (γιατί εδώ είναι επιλογή) να μην έχει...;
    Όλα αυτά αλληλοσυνδέονται βέβαια, κατά την ταπεινή μου άποψη, ενδεχομένως να έχει αρχίζει να τα ψιλιάζεται κι ο ίδιος αλλά σε καμία περίπτωση δεν είσαι η... \"ψυχολόγος\" του. Κι ούτε πρέπει να γίνεις κατά εμέ.

Senior Member
    apolixeni302 , η μητέρα προφανώς και εκμεταλεύται την αγάπη που έχει ο γυιός προς εκείνη.
    σε σημείο απαράδεκτο.
    τα καημένα τα αδρφάκια δεν έχουν μπαμπάκα να πληρώσει διατροφή ?
    επίσης τα δημόσια σχολεία καλά είναι κι αυτά αν δεν σου περισσεύουν να τα πληρώσεις , όπως κάποιο από τα παιδιά σχολίασε.
    δηλαδή δεν δουλεύει και απαιτεί να τα στείλει στο ιδιωτικό ?
    και ο δικός σου παίρνει λεωφορείο αντί να κυκλοφορεί με καμία τζάγκουαρ ( λέω εγώ τώρα ).
    μήπως να τα καλοπαντρέψει κιόλας τα παιδάκια ?
    δεν είπα να μην βοηθήσει, αλλά μέχρι ενός λογικού σημείου.
    αυτό που περιγράφεις είναι το παράλογο!

το γιατί το κάνει, είναι άλλο θέμα.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Originally posted by DissolvedGirl
    Να σου πω κάτι για αρχή για τα ιδιωτικά σχολεια, τουλάχιστον 2 που ξέρω εγώ. Αν έχεις στείλει πάνω από 1 παιδί στο ίδιο σχολειό, ακόμα και αν δεν συμπίπτουν οι χρόνοι τους, το δεύτερο πληρώνει τα μισά δίδακτρα, το τρίτο πληρώνει είτε το 1/3 είτε είναι δωρεάν και ούτω καθεξής. Ίσως δηλαδή, υποθέτοντας ότι δεν ξέρεις ακριβώς το ύψος των εξόδων του, τα χρήματα που πάνε σε αυτό το κονδύλι να μην είναι τόσα πολλά όσα νομίζεις.

Τώρα όσο για το κυρίως θέμα σου, από ο,τι διάβασα εσύ το βλέπεις ως καταδίκη εξ αιτίας της μητέρας του, παραλογισμό από μέρος του και εκμετάλλευση. Μπορεί όμως τον ίδιο να τον γεμίζει ψυχολογικά, και να αισθάνεται ότι εφόσον δεν έχει ο ίδιος ακόμα οικογένεια, έχει την δυνατότητα να στηρίζει την οικογένεια της μητέρας του, και αυτό να τον ικανοποιεί. Ίσως επίσης, ο ίδιος να το έχει σκεφτεί και να έχει αποφασίσει ότι θα τους συντηρεί μέχρι να τελειώσουν το λύκειο, και στο πανεπιστήμιο να τα αφήσει στην τύχη τους... Εάν δεν το συζητήσεις μαζί του από τη δικη του πλευρά, να μάθεις τα σχέδια του για το πως βλέπει το δικό του μέλλον όπως είπαν και τα κορίτσια, δεν νομίζω να μπορείς να καταλάβεις καν τι ακριβώς γίνεται στην οικογένεια του.

Προσωπικά πάντως, και παντελώς εγωιστικά ως κοπέλα, και εμενα δεν μου φαίνεται πολύ λογικό το να παραμείνεις μαζί του τουλάχιστον προς το παρόν υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι προφανές ότι αυτά που προσφέρει στους άλλους θα ήθελες να τα προσφέρει σε εσένα, η έστω να φρόντιζε παραπάνω για τη δικη σας καλοπέραση από ότι την άνεση των αδερφών του. Ούτε εμενα θα με ικανοποιούσε κάτι τέτοιο. Μπορεί να τον θαύμαζα για την προστατευτική του φύση και αυτοθυσία, αλλα δεν θα ήθελα να είμαι η κοπέλα του.
    Με κάλυψαν όσα έγραψε η Dis.Αν η δοτικότητά του αυτή σε ενοχλεί,μάλλον θα σε ενοχλεί και στο μέλλον.\'Οντως μπορεί να έχει υποκαταστήσει το ρόλο ενός πατέρα στην οικογένεια.Και εφόσον οι υποχρεώσεις που πηγάζουν από το ρόλο φαίνεται να μην ενοχλούν τον ίδιο(ή να αποδέχεται τις \"θυσίες\"που στο μυαλό του πάνε αντάμα με το ρόλο αυτό)δε θα αλλάξει γιατί εσύ θα τον πιέσεις να το κάνει.Μία καθαρή συζήτηση ωστόσο,θεωρώ πως θα ήταν ο ιδανικότερος τρόπος να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    apolixeni302 αρχικα ειπα να μην απαντησω στο θεμα σου αλλα τελικα θα το κανω..
    Απο όσα διαβασα συμφωνω μαζι σου .Η μαμα του τον εκανε ετσι και αυτοκαταστροφικη ειναι η ζωή του και γενικα συμφωνω με όσα λεσ.
    Πρεπει ομωσ να καταλάβεισ κατι.Οτι εσυ δεν μπορεισ να του δωσειεσ να το καταλαβει..
    Κ οσο θα του λες για τη μανα του τοσο θα κολλαει με αυτη και δεν θα βλεπει καθαρα.Αστον να φαει τα μουτρα του..
    πεστου στειλε κ αλλα λεφτα στα αδερφια σου κ ασ τον να μεινει ταπι να μην εχει ουτε να φαει..
    Μια -δυο-τρεισ κ απεξω απεξω να του λες ποσο καλοπερνανε τα αδερφια του αλλα εντελως τυχαια.
    Μην τρως την καρδουλα σου για αλλουσ.Δεν θα τον κανεις εσυ ανρθωπο ,γελιεσαι.
    Εδω κανουμε ψυχοθεραπεια που εχουμε φτασει στο αμην με ψυχοσωματικα κ παλι δεν δεν συνειδητοποιούμε την καταπιεση των δικών μας.
    Ο ανθρωποσ σου δεν ειναι ετοιμος να αντικρυσει την πραγματικότητα και πιθανο να εθελοτυφλει.Αστον μονος του θα βρει το δρομο του.
    Αν σε κουρασε φυγε..δεν μπορεις να τον σωσεις..κοιτα να σωθεις εσυ..

Junior Member
    @Dissolvedgirl:

Πράγματι τα ιδιωτικά κάνουν έκπτωση στα 2α και 3α παιδιά. Ωστόσο αυτά που ξέρω εγώ δεν κάνουν τέτοια έκπτωση που λες. Στο 2ο παιδί κάνουν 10-20%. Στο 3ο δεν γνωρίζω αν και το 50% μου φαίνεται πολύ μεγάλο.

Μη ξεχνάς όμως ότι το ιδιωτικό συνεπάγεται και άλλα έξοδα.

Για παράδειγμα σχολικό λεωφορείο. Το σχολικό έχει από 1500-1800 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί. Και ένα σωρό άλλα έξτρα που δεν τα έχει το δημόσιο σχολείο. Πχ συγκεκριμένη σχολική φορεσιά, άλλη για κάθε μέρα, άλλη για τις γιορτές, άλλη για γυμναστική. Και να μην έχει κάθε παιδί από 2 για να τις πλένουν? Βάλτα αυτά επί 3 που είναι τα παιδιά…. Επίσης πιο ακριβές σχολικές εκδρομές, πιο ακριβά υλικά για τεχνικά, βιβλία για ξένες γλώσσες…

Επίσης, επειδή συνήθως στα ιδιωτικά πάνε παιδιά από οικογένειες με οικονομική άνεση, ακόμα και τα ρούχα που φορούν (παιδικά status symbols) ή ο τρόπος που κάνουν τα πάρτυ τους ( με animateurs και σερβιτόρους) ή ο τρόπος που μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα (με ιδιαίτερα και όχι στο φροντιστήριο), επηρεάζει όπως είναι φυσικό και τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης και θεωρούν ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά και πρέπει να τα έχουν επίσης. Εννοείται ότι και τα συγκεκριμένα αδέλφια κάνουν επί πλέον ιδιαίτερα ξένες γλώσσες και τα μεγαλύτερα ιδιαίτερα και σε άλλα μαθήματα.

@arktos:

Ναι, η μητέρα δεν δουλεύει, αλλά απαιτεί ιδιωτικά σχολεία, γιατί λέει ότι είναι καλύτερα. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να της πω στο τηλ πόσο πολύ κουράζεται ο γιος της εδώ στη Γερμανία, μου αλλάζει τη κουβέντα ή μου λέει τι να κάνουμε η ζωή είναι δύσκολη γενικά, έχουμε και παγκόσμια κρίση! Και μου λέει ακόμα πόσο άτυχη υπήρξε με τους γάμους της….

Εν τω μεταξύ ο φίλος μου πάει ακόμα και με 38 πυρετό στη δουλειά για να μη του κόψουν τη μέρα από το μισθό του!

Banned
    Originally posted by apolixeni302

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να της πω στο τηλ πόσο πολύ κουράζεται ο γιος της εδώ στη Γερμανία, μου αλλάζει τη κουβέντα

Αυτο παλι δεν το καταλαβαινω.....
    εσυ τι δουλεια εχεις να ανοιγεις κουβεντα σε αυτη την γυναικα τι κανει ο γιος της?
    Γενικα γιατι μπλεκεις σε τετοια κουβεντα???

Δεν νομιζω να ειναι δικη σου δουλεια.

Junior Member
    @tonia

σʼ ευχαριστώ για τη βοηθητική σου ανάλυση

@krino

δεν καταλαβαίνεις λες γιατί το είπα.

Το είπα γιατί είναι ό,τι πιο ειλικρινές μπορώ να της πω. Γιατί θα ήταν υποκρισία να της μιλάω για τον καιρό και να ξέρω ότι ο γιος της δεν έχει λεφτά για να πάρει το μετρό αν και έχει μισθό 2500ευρώ το μήνα χωρίς τα μπόνους.
    Το είπα ακόμα γιατί είναι πολύ διαφορετικό η μητέρα να νομίζει ότι πχ ο γιος της έχει κερδίσει στο λαχείο τα λεφτά που της στέλνει και πολύ διαφορετικό να ξέρει ότι πάει στη δουλειά ακόμα και με πυρετό.
    Το είπα γιατί στο τηλέφωνο κόπτεται πόσο πολύ αγαπάει το γιο της και στέλνει φιλάκια.
    Το είπα γιατί μου αρέσει η αλήθεια και θεωρώ το θέμα σοβαρό για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Senior Member
    Ίσως ο θυμός σου για την στέρηση των πιθανοτήτων μίας βιώσιμης σχέσης με τον άντρα που σε ενδιαφέρει,να σε οδηγεί σε πιεστικές τακτικές και σε παρεμβατική συμπεριφορά.Κάνε λίγο πίσω,δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να δει την κατάσταση απέξω,μπορεί να βοηθήσει στη σωστότερη αξιολόγησή της και εσένα να διαπιστώσεις αν κάπου φέρεσαι με τρόπο αυταρχικό.;)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Junior Member
    Rainandwind,
    Σίγουρα έχω θυμό για τη σχέση μου και τη στέρηση των πιθανοτήτων που λες.
    Έχω όμως και θυμό για το πόσο κακό μπορεί να κάνει τελικά μια φερόμενη στη κοινωνία σαν \"καλή μητέρα\".

Έχω όμως και θυμό ανθρώπινο για την αδικία και τη πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί ο φίλος μου. Αυτό το 2ο θυμό θα τον είχα ακόμα και αν αυτό συνέβαινε σε μια φίλη μου και όχι στο σύντροφό μου.

Είναι απλά πολύ άδικο. Και παραποίηση της αλήθειας όταν αυτή η μάνα κόπτεται πόσο καλή μάνα είναι και πόσο αγαπά το γιο της.

Αλήθεια, εσύ δεν θα βοηθούσες μια φίλη σου αν –κατόπιν πλύσης εγκεφάλου- ένοιωθε τόσο ενοχικά και αυτομαστιγωτικά?

Banned

@krino

δεν καταλαβαίνεις λες γιατί το είπα.

Το είπα γιατί είναι ό,τι πιο ειλικρινές μπορώ να της πω. Γιατί θα ήταν υποκρισία να της μιλάω για τον καιρό και να ξέρω ότι ο γιος της δεν έχει λεφτά για να πάρει το μετρό αν και έχει μισθό 2500ευρώ το μήνα χωρίς τα μπόνους.
    Το είπα ακόμα γιατί είναι πολύ διαφορετικό η μητέρα να νομίζει ότι πχ ο γιος της έχει κερδίσει στο λαχείο τα λεφτά που της στέλνει και πολύ διαφορετικό να ξέρει ότι πάει στη δουλειά ακόμα και με πυρετό.
    Το είπα γιατί στο τηλέφωνο κόπτεται πόσο πολύ αγαπάει το γιο της και στέλνει φιλάκια.
    Το είπα γιατί μου αρέσει η αλήθεια και θεωρώ το θέμα σοβαρό για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

δεν καταλαβαινεις το ποιντ μου και ισως παρεξηγηθω.

Θες να ανοιξεις τα ματια της \"πεθερας\" σου και οχι του συντροφου σου???
    Θες να ερθεις σε κοντρα με μια γυναικα που πιθανον να εχεις μια σχεση ετων σε κατι που δεν θα επρεπε να την αφορα, αρα τιην νομιμοποιεις κιολας να εχει αποψη εν μεσω διαλογου?

Η γνωμη μου ειναι οτι ο συντροφος σου κανει λαθη σαν ανθρωπος, αλλα οτι προβληματα εχεις (αν εχεις κιολας δεν ξερω σε ποιο βαθμο σε επηρεαζουν) θα πρεπει να τα λυνεις μαζι του και οχι με τριτους.

Με την μητερα του συντροφου σου, τον ξαδερφο, τον μπατζανακη του κλπ κλπ. δεν εχεις απολυτως καμια σχεση να ανοιξεις εσυ τετοια συζητηση.
    Εκτος αν τα σοβαρα ζητηματα σας στο μελλον, προτιμας να τα λυνεις με συνελευση....

Banned

Και παραποίηση της αλήθειας όταν αυτή η μάνα κόπτεται πόσο καλή μάνα είναι και πόσο αγαπά το γιο της.

την μονη παραποιηση αληθειας που εχω καταλαβει,
    ειναι αυτη που δεν εχεις αντιληφθει εσυ και εχει να κανει με το τι κανει ο συντροφος σου, μαζι σου.

Μηπως πρεπει να ασχοληθεις με την δικη σου αγαπη, και οχι την μητρικη?

Senior Member
    apolixeni302 , τα μπόνους του φίλου σου πόσο μπορεί να είναι μέσα σε ένα χρόνο?
    ( φαντάζομαι όλοι θα καθόμαστε τη στιγμή που θα δούμε την απάντηση :D )
    http://www.mazi.org.gr/

Junior Member
    arktos,
    είναι 7.000-8.000 ευρώ το χρόνο.
    Και μέχρι πέρσι που τον γνώρισα δεν είχε πάει ούτε στη κεντρική πλατεία της πόλης που μένουμε για να δει πως είναι. Για να μη ξοδέψει λεφτά στο μετρό και φυσικά ούτε λόγος για έναν καφέ στη πλατεία! όλα τα λεφτά στη μαμά. Και αν και δουλεύει 12ωρα θέλει τώρα να βρει και 2η δουλειά!

Senior Member
    arktos,
    είναι 7.000-8.000 ευρώ το χρόνο.
    Και μέχρι πέρσι που τον γνώρισα δεν είχε πάει ούτε στη κεντρική πλατεία της πόλης που μένουμε για να δει πως είναι. Για να μη ξοδέψει λεφτά στο μετρό και φυσικά ούτε λόγος για έναν καφέ στη πλατεία! όλα τα λεφτά στη μαμά. Και αν και δουλεύει 12ωρα θέλει τώρα να βρει και 2η δουλειά!
    τοσο το χειροτερο για την σχεση σας.
    αν η σχεση με τη μανα του, οσο αρρωστημενη κι αν ειναι, του καλυπτει τοσα πολλα, αυτου του ανθρωπου που εχει βγει και παραεξω, εχει κανει σπουδες, δεν ειναι το παιδακι απ το χωριο που παει απ το σπιτι στο χωραφι και παρολα αυτα δεν υπαρχει στην ζωη του χωρος ουτε για βολτες και κανενος ειδους προσωπικη ευχαριστηση, ειναι φανερο οτι αυτο που σου ειπαν παραπανω ισχυει:
    ΔΕΝ χωρας στην ζωη του και δεν χωραει ουτε η η ζωη του στην ζωη του, αν με εννοεις...
    ειναι καλυμμενος και δοσμενος απολυτα σε αυτο στο οποιο εχει ταξει τον εαυτο του...σωστο -λαθος, αρρωστο -υγιες, αυτο ειναι....δεν νομιζω οτι ειναι χαζος και θα το δει επειδη θα του το πεις, ενω ο ιδιος δενε χει την δυνατοτητα.
    δεν θελει να το δει, δεν τον ενδιαφερει.
    θα το εβλεπε μονο αν του παρουσιαζοταν/δημιουργουνταν μια νεα αναγκη που δεν καλυπτει το δοσιμο του στην οικογενεια του ικαι στις αναγκες της.για να μη το κανει για την περιπτωση σας, μαλλον δεν εισαι ΕΣΥ αυτο το κατι, η δεν ειναι σωστο το timing ....

Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast