Results 106 to 120 of 174
Thread: Είναι αυτό μητρική αγάπη;
-
14-07-2010, 17:26 #106
Originally posted by γιώτα2
Την δουλειά σου σε παρακαλώ...΄..εξαντληθήκαμε να διαβάζουμε τις βλακείες σου.Το θέμα το δικό μου αφορά μια ολόκληρη ζωή και δεν αφορά εσένα.
Περιορισμούς είσαι ο τελευταίος που θα βάλει.....απευθύνομαι στην Πολυξένη.....
δεν ξερω αν διαβασες,
αλλα τις ενστανσεις τις εχει βαλει η ιδια η πολυξενη και οχι εγω.
Οποτε σαφως και δεν ειναι δουλεια μου.
Δουλεια σου ειναι αν σεβεσαι τον ανθρωπο που εβαλε το θεμα.
Οσο για το θεμα σου, το οποιο αφορα ολη την ζωη σου και ειναι σεβαστο, η πολυξενη και το θεμα της, δεν εχει να σου προσφερει ουτε το παραμικρο.
- 14-07-2010, 17:33 #107
Originally posted by γιώτα2
Την δουλειά σου σε παρακαλώ...΄..εξαντληθήκαμε να διαβάζουμε τις βλακείες σου.Το θέμα το δικό μου αφορά μια ολόκληρη ζωή και δεν αφορά εσένα.
Περιορισμούς είσαι ο τελευταίος που θα βάλει.....απευθύνομαι στην Πολυξένη.....
;)
14-07-2010, 18:14 #108
Και φυσικά θα απαντάω και θα καταθέτω ότι θέλω.Οσο για τις εντστάσεις αυτό λέω να αρχίσει να σκέφτεται την δική ζωή γιατί το μέλλον μιας τέτοιας σχέσης δεν είναι ότι καλύτερο.Η σχέση μάνας -γιού δεν είναι φυσιολογική.Το πρόβλημα το έχει ο γιός και κρύβεται πίσω απο τις απαιτήσεις της μάνας.
Καμμιά μάνα δεν θα υποχρέωνε το παιδί της να της τα ακουμπάει και κανένας άνδρας δεν θα έβαζε σε δεύτερη-τρίτη μοίρα την σχέση του,εκτός απο άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους ενα μηδενικό.
Δηλαδή είναι ψέμα ότι στην λίστα των προτεραιοτήτων η πολυξένη θα βρίσκεται στην τελευταία σειρά;
14-07-2010, 18:21 #109
Η Πολυξένη θα διαλέξει τί θέλει να κρατήσει και τί όχι. Και μόνο αυτή. Δε χρειάζεται παραινέσεις, ούτε παρεμβάσεις στο ίδιο της το θέμα. Και ξέρεις κάτι Γιώτα; Είναι απολύτως φυσιολογικό και λογικό αν θες, να απαντάμε με βάση τα βιώματά μας πρώτα, όταν υπάρχουν ανάλογα βιώματα. Και πολύ καλώς κάνεις και καταθέτεις την προσωπική σου και μόνο άποψη.
;)
14-07-2010, 18:49 #110
Originally posted by apolixeni302
Originally posted by RainAndWind
η παραίνεση,η προειδοποίηση,άλλο σε βάζω σε ψυχολογική μέγγενη και σε ζουλάω ν\'αλλάξεις θες δε θες ρε...Ελπίζω να κατανοήσεις τη διαφορά.
Έκανε την αρχή η Μαρίνα και το πήρατε σχοινι κορδόνι μερικοί. Βρε κοπέλλα μου, που είδες τη ψυχολογική μέγγενη και το ζούλιγμα? Και αν το έβλεπες δηλαδή και δεν είχες τα δικά σου θέματα με τον εαυτό σου θα έπρεπε να μου έδινες απόλυτο δίκιο.Κάτι σαν αυτόν που σκοτώνει αμυνόμενος για τη ζωή των παιδιών του.
Είπα να μην σου απαντήσω χτες, γιατί έχω διαβάσει και από άλλα ποστ σου ότι έχεις κόλλημα μετην καταπίεση, αυτή και μόνο τόσο που σε τυφλώνει.. Πράγματι προβάλλεις σε μένα δικά σου θέματα, οικογένεια που σε καταπίεσε ίσως και στο θέμα μου παρότι είναι εξώφθαλμα παθολογικό, οιδιπόδειο και καταστροφικό, εσύ .....οσμίζεσαι καταπίεση και αντί να μου δώσεις υποστήριξη, μου τη λες. Άκου ζούληγμα και ψυχολογική μέγγενη........... Αν είναι να προβάλλεις πάνω μου θέματά σου με καταπίεση, please stay away.
Είλικρινά δεν με βοηθάς.
Παιδιά ΔΕΝ ζήτησα από κανέναν συμβουλές τι να κάνω με τη σχέση μου. Ξέρω καλά τι θα κάνω και δεν θα περίμενα ένα φόρουμ να μου πει τι να κάνω. Ζήτησα να χαρακτηρίσετε τη μορφή σχέσης μάνας γιού που σας περιέγραψα.
Αυτή τη ΡΗΜΑΔΑ ζήτησα να σχολιάσετε. Έβαλα και τίτλο που αναφέρεται στην \"αγάπη\" μάνας γιού. Πουθενά ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ να μου΄πείτε τι να κάνω εγώ στη σχέση μου με το φίλο μου. Και σίγουρα πουθενά δεν ζήτησα να σχολιάζετε τη συμπεριφορά μου και μάλιστα ΜΕ ΕΙΚΑΣΙΕΣ, του τύπου \"ψυχολογική μέγγενη\" και ζούληγμα και λοιπές εκτός θέματος ερασιτεχνικές συμβουλές.
Δυστυχώς όμως, εδώ είναι ένας δημόσιος χώρος που απαρτίζεται από ελεύθερους ανθρώπους να πουν τη γνώμη τους.
Λυπάμαι που στη χαλάσαμε, γιαί αν θυμάμαι καλά, κάπου στην αρχή είχες πει πως θες να σου απαντήσουμε για να του τα δείξεις και να του \"ανοίξουν τα μάτια\".
Έτσι είναι η ζωή.
14-07-2010, 18:53 #111
Originally posted by TheYellowLemonTree
Δε χρειάζεται παραινέσεις, ούτε παρεμβάσεις στο ίδιο της το θέμα.
θες να πεις κατι συγκεκριμενο?
14-07-2010, 18:56 #112
Ζήτησα να χαρακτηρίσετε τη μορφή σχέσης μάνας γιού που σας περιέγραψα.
Αυτή τη ΡΗΜΑΔΑ ζήτησα να σχολιάσετε. Έβαλα και τίτλο που αναφέρεται στην \"αγάπη\" μάνας γιού.
η μητερα του φιλου σου οπως περιγραφεις εσυ τα γεγονοτα, μοιαζει να ειναι πιεστικη, παραλογα απαιτητικη κ φαινεται να χει δωσει ευθυνες στον φιλο σου που δεν του αναλογουν.
Φανταζομαι ομως πώς ο φιλος σου, δεν ειναι παιδι. Ειναι αντρας πλεον. Που μπορει να κρινει, να σκεφτει, να νιωσει κ να αποφασισει ποιες ευθυνες θελει να αναλαβει κ ποιες οχι. Οπως κ με ποιες σχεσεις αισθανεται καλα. Που κ σε ποιους θελει να προσφερει κ πώς. Κ σιγουρα μεσα απο τις επιλογες που αυτος κανει, εχει κ απολαβες. Που για καποιους μοιαζουν παραλογες. Για σενα, για μενα ή κ για οποιον αλλον.
Οπως βλεπεις ομως, αυτος τα δικα σου παραλογα τα βλεπει απολυτως φυσιολογικα. Κι οταν για βασικα ζητηματα υπάρχουν τοσο διαφορετικες οπτικες, αυτο ειναι ενα μεγαλο εμποδιο σε μια σχεση.
Οσο κι αν θυμωνεις γι αυτην την σχεση μανας-γιου το προβλημα αγγιζει εσενα. Εσυ παραθετεις τα γεγονοτα, εσυ προβληματιζεσαι κ μεσα απο εσενα μπορουμε να σχολιασουμε, να ρωτησουμε κ να δουμε αυτη τη σχεση.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-07-2010, 19:29 #113
Originally posted by Sofia
Ζήτησα να χαρακτηρίσετε τη μορφή σχέσης μάνας γιού που σας περιέγραψα.
Αυτή τη ΡΗΜΑΔΑ ζήτησα να σχολιάσετε. Έβαλα και τίτλο που αναφέρεται στην \"αγάπη\" μάνας γιού.
η μητερα του φιλου σου οπως περιγραφεις εσυ τα γεγονοτα, μοιαζει να ειναι πιεστικη, παραλογα απαιτητικη κ φαινεται να χει δωσει ευθυνες στον φιλο σου που δεν του αναλογουν.
Φανταζομαι ομως πώς ο φιλος σου, δεν ειναι παιδι. Ειναι αντρας πλεον. Που μπορει να κρινει, να σκεφτει, να νιωσει κ να αποφασισει ποιες ευθυνες θελει να αναλαβει κ ποιες οχι. Οπως κ με ποιες σχεσεις αισθανεται καλα. Που κ σε ποιους θελει να προσφερει κ πώς. Κ σιγουρα μεσα απο τις επιλογες που αυτος κανει, εχει κ απολαβες. Που για καποιους μοιαζουν παραλογες. Για σενα, για μενα ή κ για οποιον αλλον.
Οπως βλεπεις ομως, αυτος τα δικα σου παραλογα τα βλεπει απολυτως φυσιολογικα. Κι οταν για βασικα ζητηματα υπάρχουν τοσο διαφορετικες οπτικες, αυτο ειναι ενα μεγαλο εμποδιο σε μια σχεση.
Οσο κι αν θυμωνεις γι αυτην την σχεση μανας-γιου το προβλημα αγγιζει εσενα. Εσυ παραθετεις τα γεγονοτα, εσυ προβληματιζεσαι κ μεσα απο εσενα μπορουμε να σχολιασουμε, να ρωτησουμε κ να δουμε αυτη τη σχεση.
++
14-07-2010, 19:39 #114
Δε νομίζω ότι η Πολυξένη ζήτησε \'σιγοντάρισμα\' με την κλασσική έννοια της λέξης. Ίσως δε διατύπωσε κάποια πράματα όπως θα ήθελε ακριβώς κι αν της βγήκε μια ένταση παραπάνω στο λόγο, ε οκ για τον άνθρωπο που αγαπάει μιλάει. Ίσως να ήθελε όπως λεει και η ίδια, να διαβάσει ο άνθρωπός της και άπό εμάς εδώ το \'κοίτα, είναι πρόβλημα αυτό που σου συμβαίνει\'.
Κατ\' τ\' άλλα συμφωνώ με τη Σοφία. Και η Πολυξένη γράφει κάπως διαφορετικά λόγω έντονης συναισθηματικής παρόρμησης κατά την ταπεινή μου άποψη. Επίσης πολλές φορές κάνουμε το λάθος να λέμε μεν τις απόψεις μας, αλλά μη έχοντας καταλάβει τί ακριβώς εννοεί ο ποιητής. Και αυτό δεν αφορά πάντα μόνο τον ποιητή.
14-07-2010, 20:02 #115
Και αυτό δεν αφορά πάντα μόνο τον ποιητή.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-07-2010, 20:06 #116
Δε νομίζω ότι η Πολυξένη ζήτησε \'σιγοντάρισμα\' με την κλασσική έννοια της λέξης. Ίσως δε διατύπωσε κάποια πράματα όπως θα ήθελε ακριβώς κι αν της βγήκε μια ένταση παραπάνω στο λόγο, ε οκ για τον άνθρωπο που αγαπάει μιλάει. Ίσως να ήθελε όπως λεει και η ίδια, να διαβάσει ο άνθρωπός της και άπό εμάς εδώ το \'κοίτα, είναι πρόβλημα αυτό που σου συμβαίνει\'. .
αυτο φανταζομαι το απευθυνεις σε εμενα,
οποτε σου απαντω οτι δεν σιγονταρω κανενα,
ωστοσο εκεινο που κανω ειναι να μπορω οταν μιλαω να ειμαι χρησιμος και παρεμβατικος.
Αλλιως αν ειναι να πεταξω την ατακα μου για να μου περασει εμενα, εγω ναι μεν ειμαι ικανοποιημενος, αλλα ο αλλος δεν εχει καταλαβει τιποτα.
Σε συζητησεις γενικα, με ενδιαφερει και να καταλαβει ο αλλος τι λεω και να καταφερω ο λογος μου να γινει κομματι της επεξεργασιας του.
Ισως να μην τα καταφερνω παντα καλα, ομως το πλαισιο μου αυτο ειναι.
Φυσικα ο καθενας ειναι ελευθερος να γραφει εκεινο που νομιζει.
Σεβομαι ομως τις διαμαρτυριες της πολυξενης ασχετως αν δεν ειμαι 100% συμφωνος με το πως βλεπει το θεμα.
14-07-2010, 20:42 #117
Αγαπητέ κύριε, ως Αλομπάρ ασχολήθηκα μαζί σας και όχι για τους λόγους που ασχολούνται άλλοι μαζί σας. Προφανώς επιθυμείτε να ασχοληθώ και στη βελτιωμένη και αποστασιοποιημένη μου έκδοση. Λυπάμαι, αλλά δεν απευθυνόμουν σε σας εν προκειμένω. Αν θέλετε να υποθέτετε, να ρωτάτε μόνος σας, να απαντάτε μόνος σας, είστε ελεύθερος ασφαλώς να το κάνετε. Μόνο που εγώ απλά αδιαφορώ για τα ποστς σας πλέον και προσπερνώ. Θα σχολιάζω τα της ουσίας κατ\' εμέ, όταν θέλω, όπου θέλω. Σας ευχαριστώ και σας απαντώ αναγκαστικά μιας και μπερδευτήκατε. Ελπίζω να μη το ξαναπάθετε μαζί μου.
14-07-2010, 21:21 #118
Αγαπητέ κύριε, ως Αλομπάρ ασχολήθηκα μαζί σας
εμμμμμμμ πες μου οτι δεν αντεξες και τιναξες την λεμονια και επανηλθες....
εεεεεεεεε που να ξερω κυρα λεμονια το παρελθον σας?
Και δεν το ελεγες απο την αρχη να μην κουραζα τσαμπα τα χερακια μου?
Κακιστα ασχοληθηκες μαζι μου, και αν το ηξερα θα εκανα μασαζ στα δαχτυλακια μου.....
:cool:
15-07-2010, 01:56 #119
Ας μου πεί κάποιος ότι έχω βγάλει λάθος συμπεράσματα.
(μιας και θα τα διαβάσει αυτά και το παλικάρι και η Πολυξένη και πιθανώς και η μητέρα του θα γράψω για όλους σε τρίτο πρόσωπο)
Η Πολυξένη.
Αγαπάει το παλικάρι, και το νοιάζεται, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει και το τι είναι καλό για αυτήν. 2 χρόνια να μην έχει πάει για έναν καφέ με την σχέση της??? Και ακόμα κάθεται?? Και άντε και βγήκε μια κουτσολύση μέσα από αυτό το φόρουμ στο συγκεκριμένο της πρόβλημα. Αύριο πως θα κάνει οικογένεια με κάποιον που την βάζει σε 2η μοίρα? Γιατί δεν την προβληματίζουν αυτά για τον ευατό της? Γιατί τον αγαπάει τόσο? Ή γιατί δεν θέλει να αφήσει μία σχέση εκ των προτέρων καταδικασμένη λόγω δικών της ανασφαλειών? Μόνο η ίδια ξέρει την απάντηση.
Το παλικάρι.
Μαμακιας ή \"το καλό παιδί\" σε υπερθετικό βαθμό? Μα πως μπορεί να είναι το \"καλό παιδί\" όταν δεν δίνει σημασία στις απαιτήσεις που έχει μία σχέση? Και τι μπορεί να κάνει? Να διαγράψει την μάνα του και τα αδέλφια του?
Χίλια πράγματα μπορεί να κάνει. Αρκεί να τα βάλει σε μία σειρά. Τώρα δεν έχει καμία σειρά. Εχεί μόνο 1 πράγμα στο μυαλό του. Να ικανοποιήσει την μητέρα του. Οτι και αν του ζητήσει. Και μία πέτρα στο λαιμό του να του πεί να βάλει και να πέσει στη θάλασσα θα το κάνει.
Μαμάκιας τελικά. Ανευ συζητήσεως. Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σαν άντρας. Ακόμα το παιδάκι που φοβάται μην το μαλώσει η μαμά του είναι.
Η μητέρα του.
Ανθρωπός που όντως δεν αγαπαει το παλικάρι. Ούτε και τα άλλα της παιδιά αγαπάει ουσιαστικά. Ανθρωπός που θέλει να κάνει αυτό που βλέπει στην τηλεόραση. Ανθρωπός που έχει βολευτεί. Ανθρωπός που δεν ξέρει ότι βλάπτει όλα τα μέλη της οικογένειάς της και δεν την νοιάζει κιόλας γιατί έχει βολευτεί πίσω από το \"τί άλλον να έκανα. όλα τους τα έδωσα\"been good, been bad. WILL GO ON
15-07-2010, 02:40 #120
Originally posted by marina38
Δεν είπα ότι η σχέση και η συμπεριφορά του είναι \'προβληματική\', ..........
.................................................. .............................................
Μα ειλικρινά, τα εννοείς αυτά ή κάνεις πλάκα?
2) Όχι δεν τα εννοώ. Γιατί δεν τα έγραψα. Γι\' αυτό εξάλλου και απαντώ μόνο σε αυτή την ερώτηση σου.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή