Είναι αυτό μητρική αγάπη; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 174
    Senior Member
    κι εγω εχω ζησει κατι παρομοια (σε μικροτερη κλιμακα) με μεγαλομανη μαμα κ χηρα κ αδελφη μαμοθρευτο, που τα περιμεναν ολα απο τον αρχηγο-προστατη-ηγετη-σωτηρα-θαυμαστη τους (που ηταν κ γκομενος μου χεχε, αλλα ενταξει ο δικος μου δε συμφωνουσε κ τοσο με τις μαλακιες τους).

δεν μπορεις να κανεις κ πολλα!

αν του κατηγορησεις τις δικες/ους του, μπορει να γινετε μυλος.

μπορεις σιγουρα να θεσεις καποια ορια απο μεριας σου, οπως:

αν ξεμενει, δεν του δανιζεις ποτε δεκαρα τσακιστη απο τα δικα σου (εγω του δικου μου του δανειζα, απο τα του.. μπαμπα μου! ειμουνα μικρη... τον λυπομουνα τον καημενο, κ τελικα αυτος ερχοτανε κ ζηταγε απο μενα κ οχι απο τη μανα του η οποια τον ξεζουμιζε!)

μπορεις να του παραπονεθεις οτι πχ δουλευει πολυ η δεν ξερω τι κ σε εχει αμελησει.
    η οτι αν δεν του μενουν τπτ κ γι αυτον, πως θα κανετε κατι απο κοινου? (δεν ξερω τι κοινους στοχους εχετε, αν εχετε).

αλλα να του πεις τι κανει με τους δικους του ετσι αμεσα, ειναι κ ολιγον δικο του προβλημα απο τη στιγμη που εσενα δε σε ενοχλουν!

στην τελικη μπορεις παντα να φυγεις (εννοειται)

Senior Member
    ακομη το οτι ρωτας εαν αυτο ειναι μητρικη αγαπη

εμενα μου λεει κατι

οτι το αναγεις ολο στην κακη μαμα πεθερα

που δεν δειχνει καλη...αγαπη στο γιο της

δεν θεωρω οτι εχει ολο το μερος της ευθυνης

η μαλλον δεν θεωρω οτι θα βγαλει ακρη κυνηγωντας την ευθυνη εκεινης ενω εσυ εχεις σχεση με εκεινον

ποιοα ειναι η δικη του ευθυνη?

πως εκεινος το αντιλαμβανεται?

πως το αντιλαμβανεσαι εσυ?

εχετε διαφορετικη αντιληψη κατα πως φαινεται!

γιατι αν του λεγες για κατσε να στελνω και τα δικα μου λεφτα στην οικογενεια σου

μην και δε φτανει μονο ο δικος σου μισθος φανταζομαι δεν θα ειχε αντιρρηση εκεινος

οποτε

το να τον κανεις να δει ισια τα στραβα ειναι μαλλον απιθανο

ειναι πιθανο να μη συμβει

εκεινος τι αποψη εχει?

το εχετε συζητησει?

πως βλεπει το παρον του και το μελλον του?

πως βλεπει το παρον του σε σχεση με σενα και την οικογενεια του την μητρικη?

πως βλεπει μελλοντικα τα πραγματα να εξελισσονται?

εσυ απο την πλευρα σου πως βλεπεις να εξελισσονται?

πως θα ηθελες να εξελιχθουν?

εκεινος θα ηθελε αλλα δεν μπορει να ξεκοψει?

η δεν θα ηθελε δεν το σκεφτεται καν?
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Δεν ξέρω,εμένα μου μοιάζει λίγο να βγάζεις έναν ανταγωνισμό προς την οικογένειά του.Είσαι σίγουρη πως τα γεγονότα είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζεις και όχι σκιασμένα από κάποια άλλα υποβόσκοντα συναισθήματα;Δεν μπορείς να του επιτάσσεις να προσφέρει ή να μην προσφέρει στην οικογένειά του,εφόσον θέλει να το κάνει και δεν τον κόφτουν οι θυσίες.Αλλά ωστόσο το ερώτημα που έθεσε και η luci θα το έθετα κι εγώ.Εσύ με ποιον τρόπο επηρεάζεσαι από τη δοτικότητα αυτή ως μέρος μίας σχέσης;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Junior Member
    Σου φαίνεται υγιές να νοιώθει κάποιος ολοκληρωμένος με αυτόν τον ...αυτοκαταστροφικό τρόπο?

Είναι σωστό πιστεύεις να σιωπήσω και να ...μιλάω για τον καιρό, όταν βλέπω αυτόν τον παραλογισμό?

Σου θυμίζω το ιδιωτικό σχολείο δεν είναι για ένα παιδί αλλά για 3!!!!
    Εδώ ακόμα και ζευγάρια που δουκλεύουν και οι 2 γονείς και έχουν ένα παιδί δεν τολμούν να σκεφτούν ιδιωτικό σχολείο και εδώ έχουμε 3 παιδιά και μόνο έναν γονέα, η οποία μάλιστα .....ΔΕΝ δουλεύει!
    O θείος και η θεία μου είναι και οι 2 γιατροί και στέλνουν το μοναχοπαίδι τους σε δημόσιο όπως και τόσοι άλλοι....

Προσωπικά δεν θα σιωπούσα ακόμα και αν συνέβαινε σε έναν μακρινό μου φίλο. Θα προσπαθούσα να τον βοηθήσω να δει την πραγματικότητα, να τον απεγκλωβίσω από τα ενοχικά και στερεότυπα παλαιών αρχών μονοπάτια που πιθανόν η \"μάνα\" και οι καταστάσεις τον έχουν βάλει.

Senior Member
    apolixeni

κι αν δεν βγαλεις ακρη?

ανμ αρνειται οτι αυτο ειναι θεμα ?

μεχρι ποτε θα προσπαθεις να τον σωσεις?
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Originally posted by apolixeni302
    Σου φαίνεται υγιές να νοιώθει κάποιος ολοκληρωμένος με αυτόν τον ...αυτοκαταστροφικό τρόπο?

Είναι σωστό πιστεύεις να σιωπήσω και να ...μιλάω για τον καιρό, όταν βλέπω αυτόν τον παραλογισμό?

Σου θυμίζω το ιδιωτικό σχολείο δεν είναι για ένα παιδί αλλά για 3!!!!
    Εδώ ακόμα και ζευγάρια που δουκλεύουν και οι 2 γονείς και έχουν ένα παιδί δεν τολμούν να σκεφτούν ιδιωτικό σχολείο και εδώ έχουμε 3 παιδιά και μόνο έναν γονέα, η οποία μάλιστα .....ΔΕΝ δουλεύει!
    O θείος και η θεία μου είναι και οι 2 γιατροί και στέλνουν το μοναχοπαίδι τους σε δημόσιο όπως και τόσοι άλλοι....

Προσωπικά δεν θα σιωπούσα ακόμα και αν συνέβαινε σε έναν μακρινό μου φίλο. Θα προσπαθούσα να τον βοηθήσω να δει την πραγματικότητα, να τον απεγκλωβίσω από τα ενοχικά και στερεότυπα παλαιών αρχών μονοπάτια που πιθανόν η \"μάνα\" και οι καταστάσεις τον έχουν βάλει.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις πως αυτό είναι η επιλογή του και το πιθανότερο είναι πως το απολαμβάνει.
    Σε ρώτησαν και τα κορίτσια πιο πάνω ποια είναι η σχέση σου μαζί του.
    Εγώ προσωπικά αν γνώριζα έναν τέτοιο άνθρωπο που συνέχιζε να λειτουργεί έτσι και αφού κάναμε κάτι μεταξύ μας, θα έφευγα γιατί θα ήξερα πως ...περισσεύω.
    Σε αυτή την περίπτωση, λυπάμαι, αλλά δείχνει πως είναι μέχρι εκεί.

Junior Member
    @Rainandwind:

δεν ξέρω αν έχεις παιδιά, αλλά εσύ θα το έκανες αυτό στο μεγάλο γιο σου?

Εγώ δεν μπορώ να το διανοηθώ. Θα προτιμούσα να καθαρίζω σκάλες, παρά να γίνω αιτία να γίνει κόλαση η ζωή του γιου μου στη ξενιτιά.

Ως προς το ερώτημά σου εγώ κατά πόσο επηρεάζομαι πρώτα να σε ρωτήσω και σένα εσύ δεν θα επηρεαζόσουν στη θέση μου (ειλικρινά). Και πιο συγκεκριμένα, τον γνώρισα πέρσι και ζούσε περίπου σαν άνθρωπος των σπηλαίων. Με τόση δουλειά και τόσο κόπο που έκανε για να σπουδάσει και να βρει μια καλή δουλειά και το μόνο που έκανε είναι να δουλεύει και να κοιμάται. Από τότε που με γνώρισε, αναγκάστηκε να πάει και κανένα σινεμαδάκι, εδώ που είμαστε. Τι να μου έλεγε άλλωστε? Ότι δεν πάω σινεμά για να στείλω άλλα 15 ευρώ στη μάνα μου?

Δουλεύει 12άωρα (για να παίρνει και μπόνους, τα οποία τα στέλνει σούμπιτα στη μαμά) και ….ψάχνει και για 2η δουλειά!!!!

Επηρεάζομαι γιατί ενώ νόμιζα πως γνώρισα έναν ελεύθερο άνθρωπο, αυτός είναι πιο δεσμευμένος και από παντρεμένο με 2 παιδιά.

Επηρεάζομαι γιατί αναγκάζομαι να ζω μίζερα, χωρίς κανένα λογικό λόγο. Εγώ έχω χρήματα όσα χρειάζομαι για να ζω με λογικές απαιτήσεις πχ ένα σινεμά ή μια εκδρομή μια φορά το μήνα ή ένα φαγητό έξω και αυτός πρέπει να κάνει το σκ@τ@ του παξιμάδι για πριγκηπικές απαιτήσεις τρίτων.

Επηρεάζομαι γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό όνειρο, ούτε καν να πάμε μια εκδρομή τον άλλο μήνα στη γειτονική πόλη, πόσο μάλλον να αγοράσουμε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή να κάνουμε οικογένεια.

Έχουμε και οι 2 σπουδάσει με κόπο και ιδρώτα, έχουμε και τα μεταπτυχιακά μας διπλώματα και ζούμε μίζερα για να πηγαίνουν τα 3 του αδέλφια σε ιδιωτικά, να παίρνουν καινούργια λάπτοπ και να μη δουλεύει η μάνα του.

Senior Member
    συνεπως η δικη σου ζωη επηρεαζεται απο τις επιλογες του.

νομιζω οτι η θεοφανια ηταν πολυ ευστοχη. μαλλον δεν χωρας και εσυ στη ζωη του. τωρα το ποσο μιζερα ζει αυτος, δεν το ξερουμε. σιγουρα η δικη σου προβολη για το πως θα αισθανοσουνα εσυ αν βρισκοσουνα εσυ στη δικη του θεση, δεν ειναι κατα αναγκην η σωστη απαντηση. δλδ αυτος οντως μπορει να τη βρισκει.

αν εσυ νιωθεις μιζερα διπλα του, κι αν δεν μπορειτε να μοιραστειτε ουτε ενα σινεμα χωρις μουρμουρα, μαλλον οφειλεις στον εαυτο σου να την κανεις με ελαφρα.

Senior Member
    επισης εχεις θεσει τελειως λαθος ερωτημα στον τιτλο του θρεντ!

το ερωτημα δεν ειναι τι σοι μανα ειναι αυτη!

το ερωτημα ειναι, εσυ μπορεις να κανεις χωριο με το γιο της?

Junior Member
    Φυσικά και δεν θα χτίσω τη ζωή μου μαζί του, αν δεν αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του για τη ζωή.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, αλλά δεν χρειάζομαι βοήθεια ως προς το αν πρέπει να χωρίσω ή όχι, γιατί σ’ αυτό είμαι ξεκάθαρη με τον εαυτό μου, ότι δεν είμαι διατεθειμένη να ζήσω μέσα σ’ αυτή την αδικία.

Η βοήθεια που χρειάζομαι είναι να με βοηθήσετε να βρω επιχειρήματα για να του εξηγήσω ότι αυτό που κάνει είναι βλαπτικό τόσο βραχυ- όσο και μακρο-πρόθεσμα είτε είμαι εγώ είτε είναι οποιαδήποτε άλλη κοπέλα. Kαι ενοχικό. Ισως και οιδιπόδειο. Και παλαιομοδίτικο. Η μαμά να μη δουλέψει και …μαγαριστρεί χαχα. Που ακούστηκε τη σημερινή εποχή?

Αυτός πιστεύει ότι όλες οι μαμάδες δεν πρέπει να δουλεύουν. Λες και θηλάζουν για 25 χρόνια….

Επίσης, ακόμα και αν χωρίσω τελικά, θέλω πρώτα να έχω κάνει τη προσπάθειά μου να του εξηγήσω ότι όλο αυτό είναι λάθος και ενοχικό.

Πως αλλιώς να σας το πω… Είναι σαν να βλέπεις μια φίλη σου υπέρβαρη και με καρδιά να τρώει πολλά γλυκά και αλάτια και εσύ να μη λες τίποτα. Να λες μόνο είναι επιλογή της και το σέβομαι. Φυσικά να το σεβαστείς, αν είναι επιλογή της, δεν λέω, αλλά αφού πρώτα της έχεις εξηγήσει με σαφήνεια, που οφείλεται και που την οδηγεί η επιλογή της.

Senior Member
    Χμ... Αυτά είναι δικά του θέματα, δεν μπορείς να του τα λύσεις εσύ.
    Αν θες να προσπαθήσεις, μπορείς πρώτα να δεις γιατί τα κάνει...
    Μήπως επειδή είναι το παιδί έξω από τον κύκλο?... λολ Θέλει να είναι κι αυτός \"γιός\" κι έτσι έχει γίνει χαλί να τον πατήσει... ακούς εκεί να μη δουλεύει... που ακούστηκε;
    Μήπως έχει πέσει σε ένα ναρκισιστικό μαξιλάρι και έχει εγκλωβιστεί εκεί;
    Κρίμα γιατί η ζωή φεύγει και σαφώς οι ρόλοι δεν είναι ευδιάκριτοι.
    Αλλά είναι δυστυχώς πολύ έντονα αυτά τα συναισθήματα, φαντάζομαι, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αν δεν μπορεί να το δει ο ίδιος, θα μπορέσεις να τον \"αποσπάσεις\" από ένα νοσηρό modus vivendi το οποίο όμως... \"δουλεύει\"...

Senior Member
    παραξενη παντως η ζωη και οι επιλογες μας!

Senior Member
    όλα όμως εξηγούνται... :)

Senior Member
    εκανες ποτε μια συζητηση μαζι του για τις επιθυμιες που εχει για την προσωπικη του ζωη?
    πως βλεπει το αμεσο μελλον του? σκοπευει να ζει με αυτον τον τροπο μεχρι να σπουδασουν τα αδερφια του, να αποκατασταθουν επαγγελματικα>? να παντρευτουν? να πεθανει η μητερα? τον ενδιαφερει η δημιουργια οικογενειας η εχει ενα πλανο να συνεχιζεται η ζωη του οπως και τωρα?

Banned
    Originally posted by apolixeni302

Φυσικά να το σεβαστείς, αν είναι επιλογή της, (του) δεν λέω, αλλά αφού πρώτα της (του) έχεις εξηγήσει με σαφήνεια, που οφείλεται και που την (τον) οδηγεί η επιλογή της. (του)

οριστε!

τελικα μονη σου απαντας καλυτερα απο ολους.....

;)

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast