Λέσχη Ανάγνωσης - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 53 of 53
    Senior Member
    http://img818.imageshack.us/img818/3883/n39j.jpg

Πωωωω Πετραν μου θυμισες τα νιατα μου...αισθανομαι συγκινημενος...ειχα διαβασει σχεδον τα παντα απο Ασιμοβ...οτι μπορεσα και βρηκα.

Απολαυσα την γαλαξιακη αυτοκρατορια και τα 6? βιβλια της σειρας που μου κρατησαν συντροφια για μεγαλο διαστημα:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Χμ τωρα διαβασα και τα πιο πανω ποστ....και το λογο που μπηκε το λινκ του εγω το Ρομποτ.

Πετραν...bad humor...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    1. Το ρομπότ δε θα κάνει κακό σε άνθρωπο, ούτε με την αδράνειά του θα επιτρέψει να βλαφτεί ανθρώπινο όν
    2. Το ρομπότ πρέπει να υπακούει τις διαταγές που του δίνουν οι άνθρωποι, εκτός αν αυτές οι διαταγές έρχονται σε αντίθεση με τον πρώτο νόμο
    3. Το ρομπότ οφείλει να προστατεύει την ύπαρξή του, εφόσον αυτό δεν συγκρούεται με τον πρώτο και τον δεύτερο νόμο

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    http://img818.imageshack.us/img818/3883/n39j.jpg

Πωωωω Πετραν μου θυμισες τα νιατα μου...αισθανομαι συγκινημενος...ειχα διαβασει σχεδον τα παντα απο Ασιμοβ...οτι μπορεσα και βρηκα.

Απολαυσα την γαλαξιακη αυτοκρατορια και τα 6? βιβλια της σειρας που μου κρατησαν συντροφια για μεγαλο διαστημα:)

Ρε θηρίο, διάβασες και τα 6 βιβλία της γαλαξιακής αυτοκρατορίας? Θυμάμαι ότι είχα αρχίσει το πρώτο και έχοντας στο μυαλό μου ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου τα παράτησα λολ.

Πάντως λένε ότι η γαλαξιακή αυτοκρατορία είναι το απόλυτο original sci-fi βιβλίο. Το \"εγώ το ρομπότ\" έχω διαβάσει (το είχε ο πατέρας μου στην βιβλιοθήκη του μαζί με πάρα πολλά ακόμα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα τέτοια βιβλιοθήκη μεγαλώνοντας!) και το βρήκα φανταστικό. Για κάποιο λόγο είχα διαβάσει πιο πολλά βιβλία από arhtur clarke, όπως το \"οδύσσεια\" και το \"επικυρίαρχοι\".

To \"γαλαξιακή αυτοκρατορία\" είναι πολύ καλό ε?

Senior Member
    Το γαλαξιακη Αυτοκρατορια το ειχα διαβασει στα πολυ νιατα μου , τωρα δεν ξερω πως θα μου φαινοταν εχει περασει μια ζωη αλλα το ειχα καταευχαριστηθει ναι.

Αρθουρ Κλαρκ ειναι λιγο πιο \"Βαρυς\" εχω διαβασει πολλα και απο αυτον.

Λατρευω Φιλιπ Ντικ παλι μιας και πιασαμε τους \"ογκολιθους\" του χωρου:)

Senior Member
    Το γαλαξιακη Αυτοκρατορια το ειχα διαβασει στα πολυ νιατα μου , τωρα δεν ξερω πως θα μου φαινοταν εχει περασει μια ζωη αλλα το ειχα καταευχαριστηθει ναι.

Αρθουρ Κλαρκ ειναι λιγο πιο \"Βαρυς\" εχω διαβασει πολλα και απο αυτον.

Λατρευω Φιλιπ Ντικ παλι μιας και πιασαμε τους \"ογκολιθους\" του χωρου:)

Ε γι αυτόν θα σου λεγα τώρα! Μου φαίνεται πως έχουμε κάνει ξανά μια τέτοια συζήτηση χαχα.

όλο λέω ότι θέλω να διαβάσω philip dick αλλα για κάποιο λόγο δεν κάνω την κίνηση λολ. Πρέπει να είναι πολύ \"φευγάτος\" έτσι? Όλες οι ταινίες που έχουν βασιστεί σε βιβλία του- total recall, blade runner, pay check, minority report κλπ.- είχαν φανταστικά concepts.

Λένε ότι το VALIS είναι το καλύτερο του και θέλω να το πάρω κάποια στιγμή.

Senior Member
    Xμ δεν το εχω διαβασει αυτο...ειναι και τριλογια βλεπω.
    Μου αναψες φωτιες , για να δουμε εχει μεταφραστει αραγε Ελλαδα? (Διαβαζω μονο επιστημονικα-εκμαθησης στα Αγγλικα τα μυθιστορηματα θελω να τα διαβαζω Ελληνικη).

Senior Member
    Xμ δεν το εχω διαβασει αυτο...ειναι και τριλογια βλεπω.
    Μου αναψες φωτιες , για να δουμε εχει μεταφραστει αραγε Ελλαδα? (Διαβαζω μονο επιστημονικα-εκμαθησης στα Αγγλικα τα μυθιστορηματα θελω να τα διαβαζω Ελληνικη).

Το φοβερό σε όλη την υπόθεση (από ότι θυμάμαι) είναι ότι το σενάριο από το VALIS το εμπνεύστηκε μετά από μια σύνθετη παραίσθηση/όραμα που είχε (!) όταν μια \"ροζ ακτίνα από τον ουρανό τον χτύπησε\" και κατα τον Dick, ίσως να επικοιώνησε με ένα είδος ανώτερης νοημοσύνης (!). Το VALIS περιγράφει κάτι τέτοιο, και είναι ουσιαστικά αυτές οι μυστικιστικές του εμπειρίες \"μεταμφιεσμένες\" σε μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Ήταν σε μια φάση που ο Dick είχε κάνει βαριά χρήση παραισθησιογόνων ουσιών όπως αμφεταμίνων (που είναι γνωστό ότι προκαλούν ψύχωση) κλπ. βέβαια και μου φαίνεται πως το τρίτο βιβλίο της σειράς δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει (η κάτι τέτοιο) γιατί πέθανε. Θεωρούνται όμως τα πιο εμπνευσμένα του βιβλία.

Κοίτα τι γράφει το wiki

On February 20, 1974, Dick was recovering from the effects of sodium pentothal administered for the extraction of an impacted wisdom tooth. Answering the door to receive delivery of extra analgesic, he noticed that the delivery woman was wearing a pendant with a symbol that he called the \"vesicle pisces\". This name seems to have been based on his confusion of two related symbols, the ichthys (two intersecting arcs delineating a fish in profile) that early Christians used as a secret symbol, and the vesica piscis. After the delivery woman\'s departure, Dick began experiencing strange visions. Although they may have been initially attributable to the medication, after weeks of visions he considered this explanation implausible. \"I experienced an invasion of my mind by a transcendentally rational mind, as if I had been insane all my life and suddenly I had become sane,\" Dick told Charles Platt.[22]

Throughout February and March 1974, he experienced a series of visions, which he referred to as \"two-three-seventy four\" (2-3-74), shorthand for February-March 1974. He described the initial visions as laser beams and geometric patterns, and, occasionally, brief pictures of Jesus and of ancient Rome. As the visions increased in length and frequency, Dick claimed he began to live a double life, one as himself, \"Philip K. Dick\", and one as \"Thomas\", a Christian persecuted by Romans in the 1st century A.D. Despite his history of drug use and elevated stroke risk, Dick began seeking other rationalist and religious explanations for these experiences. He referred to the \"transcendentally rational mind\" as \"Zebra\", \"God\" and, most often, \"VALIS\". Dick wrote about the experiences in the semi-autobiographical novels VALIS and Radio Free Albemuth.

At one point Dick felt that he had been taken over by the spirit of the prophet Elijah. He believed that an episode in his novel Flow My Tears, the Policeman Said was a detailed retelling of a story from the Biblical Book of Acts, which he had never read.[23]

! ! !

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234