Results 1 to 14 of 14
Thread: sos......nomizw oti..
-
09-07-2010, 02:20 #1
sos......nomizw oti..
πασχω απο αποπροσωποιηση-αποπραγματοποιηση,την αποια μαλιστα και αυτον τον καιρο την εχω σ εντονο βαθμο.Δηλαδη,δε σταματω τωρα απλα στις ερωτησεις τυπου :''εγω ειμαι αυτη?'' η να εξεταζω τη φωνη μοιυ την ωρα που μιλαω...αλλα συνεχιζω εξεταζοντας γενικοτερα το θεμα της ζωης...''γιατι ζουμε,πως δημιουργηθηκαμε?'' και τετοια συναφη....νιωθω πως ειμαι αλλα και γενικοτερα πως ο ανθρωπος ειναι ενα πολυ περιεργο ον.Σαν ν αρνουμαι αυτα που συμαβαινουν γυρω μου..σαν να τα θεωρω παραδοξα...σαν να ζω σ ονειρικη κατασταση η οποια απ τη μια στιγμη στην αλλη θα σβησει...δεν ξερω...επισης,νιωθω οτι απλα θυμαμαι οσον αφορα τη μνημη...ενω 'ψυχικα-συναισθηματικα' νιωθω..πως να το πω...παντως οχι εγω...καποια αλλη....κατι αλλο..
Και ολα αυτα μετα απο μια κριση πανικου...φοβαμαι...και οχι για μενα..απλα δε θελω να παθω κατι σοβαροτερο και πληγωθουν οι δικοι μου,τουσ οποιους ενω λατρευω και ειναι τα παντα για μενα τουσ βλεπω κι αυτους καπως διαφορετικα απ αυτο που μου συμβαινει και αυτο ειναι που με σκοτωνει πιο πολυ.
Θελω να με ξαναβρω ή μαλλον να γινω παλι οπως θυμαμαι οτι ημουν καποτε....σας ευχαριστω....
- 09-07-2010, 10:12 #2
Αν είναι να φοβάσαι για κάτι αυτό είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ..
09-07-2010, 10:28 #3
Καλημερα tonia_dia....
ειναι σιγουρο πως φοβαμαι για μενα και στεναχωριεμαι για μενα....γιατι καποιες φορες σκεφτομαι οτι θα μεγαλωσω και θα αναρωτιεμαι γιατι αφηνα ενα τετοιο συναισθημα να επηρεαζει τοσο πολυ τα καλυτερα μου χρονια.......
09-07-2010, 10:34 #4
Καλημέρα ! Μα γι\'αυτό που έχεις δεν ευθύνεσαι εσύ!!! Ο καθένας μας θα μπορούσε να το πάθει,δεν είναι κάτι που το επιλέγεις. ΔΙκή σου δουλειά είναι να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που να μπορεί να σε βοηθήσει και να είσαι διατεθειμένη να το πολεμήσεις...
09-07-2010, 11:11 #5
Originally posted by streidi
Καλημέρα ! Μα γι\'αυτό που έχεις δεν ευθύνεσαι εσύ!!! Ο καθένας μας θα μπορούσε να το πάθει,δεν είναι κάτι που το επιλέγεις. ΔΙκή σου δουλειά είναι να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που να μπορεί να σε βοηθήσει και να είσαι διατεθειμένη να το πολεμήσεις...
μπεσ στη λογική να βοηθησεις τον εαυτό σου και μονο αυτο..
09-07-2010, 12:34 #6
Αποπροσωποποιηση ειχα παθει εντονα την πρωτη φορα που με ειχαν πιασει κρισεις πανικου!!
Θυμαμαι δεν ειχα συναισθημα κανενα!!Εβλεπα τη μαμα μου, την αδερφη μου και δεν αισθανομουν τιποτα!!!!
Και φοβομουν, φοβομουν πολυ!!!!Εβλεπα τον εαυτο μου στον καθρεφτη και δεν με αναγνωριζα!
Δεν ενιωθα εγω, νομιζα ημουν ενας αλλος ανθρωπος, δεν μπορω να το περιγραψω ακριβως, πολυ τρομακτικο!!!
Αφου μου ελεγαν οι δικοι μου προσπαθησε και ελεγα γιατι να προσπαθησω, να προσπαθησω για ποιον , για εναν ανθρωπο που δεν ξερω;;;
Αποκομμενη απο ολους και τα παντα!!!!Νομιζα οτι τρελαινομαι, οτι θα κανω κακο στον εαυτο μου!!!
Αφου ελεγα δεν νιωθω τιποτα εν δυναμει μπορω να κανω τα παντα!!!
Μετα απο καιρο και χωρις φαρμακα η εντονη περιοδος περασε, ετσι απλα.Το συνηθισα με συνηθισε και αυτο .
κανε πραγματα και ας μην τα αισθανεσαι, δες μια ταινια , διαβασε ενα βιβλιο και προσπαθησε να εκλυσεις συναισθηματα.
Ενα να θυμασαι ειναι απλα εντονο αγχος και τιποτα αλλο, σου μιλαει μια ομοιοπαθούσα.
Ακομα με πιανει βεβαια μερικες φορες αλλα σου ειπα το εχω συνηθισει, ερχεται και φευγει χωρις να με πανικοβαλει.
09-07-2010, 13:51 #7
Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας τονια και streidi!!!!
*Hristina* οσα μου περιγραφεις τα αισθανομαι ακριβως,καθως και το φοβο μην βλαψω τον εαυτο μου.Δεν ειμαι αποκομμενη απο τις δραστηριοτητες μου και καποιοσ που δεν του εχω μιλησει για αυτο που εχω,δεν μπορει να φανταστει οτι κατι μου συμβαινει.Διαθεση για διαφορα πραγματα εχω,αλλα οι σκεψεις της αποπροσωποιησης συνεχως με διακατεχουν.Και πιο παλια περναγα φασεις αποπροσωποιησης οι οποιες κραταγανε ομως πολυ λιγο,αλλα αυτη τη φορα ειναι αρκετα εντονο.
Εχω ελεγχο του τι κανω και πραττω λογικα,αλλα ταυτοχρονα φοβαμαι και μην τρελαθω.....και το βασικο ειναι αυτο που λεω στον εαυτο μου καποιεσ φορες...\'\'εχω ξεχασει να αισθανομαι\'\'...σαν τιποτα να μην εχει ουσια....
09-07-2010, 15:41 #8
αχ αυτα τα κλασσικά.Είναι όλα αυτα φυσιολογικά μίας και τα νεύρα σου είναι σε άθλια κατάσταση.Κατάλαβε την ζημία που έχεις κάνει στον ευατό σου με την μακρόχρονη ανησύχια και φόβο.Και αυτό που παθαίνεις τώρα είναι ουσιαστικά μια άμυνα του ίδιου σου του μυαλού.Προσπαθεί να ηρεμήσει απο το φόρτο.Και σένα σου φαίνεται οτι χάνεις τον εαυτό σου.Τα έχω περάσει και πάρααααα πολύ έντονα.Ένα πράγμα θα σου πώ.Άσε τους ειδικούς και τους σοφούς να ψάχνουν το νόημα της ύπαρξης μας.Μην κουράζεις το μυαλό σου με μαλακίες.
Να κάνεις κουράγιο.Να πάρεις κάποια φάρμακα άν δεν παίρνεις για να έρθεις στα ίσα σου λιγάκι.Και μετά ακολούθα όποιο δρόμο θές.
Πιστεψέ με επειδή όλοι εδώ μέσα ψάχνουμε ουσιαστικά τον έλεγχο.Το σώμα μας και το μυαλό μας λειτουργούν τέλεια και χωρίς τις ηλιθιές σκέψεις μας.Εμπιστεψου τα απλός.Δέν τρέχει τίποτα είσαι μια χαρά.Απλα ζόρισες το νευρικό σου σύστημα.
10-07-2010, 12:03 #9
...δεν ξερω ρε παιδια...το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτη η κατασταση ειναι τρομακτικα περιεργη...οταν με ειχε πτρωτοπιασει(πριν ενα χρονο, μετα την κριση πανικου) ημουν πολυ χαλια και πηγα σε ψυχιατρο ο οποιος μου ειπε οτι ημουν πολυ στρεσαρισμενη
και γι αυτο ολες αυτες οι σκεψεις.Για να ειμαι λοιπον και καπως καλυτερα και να βοηθηθω μου εδωσε τα Ζολοφτ,τα οποια πηρα σχεδον 6 μηνες.Το θεμα ειναι οτι μολις τα ξεκινησα συνεβη και κατι αλλο(ευχαριστο για μενα) παραλληλα το οποιο διηρκησε οσο περιπου και η αγωγη και ετσι δεν μπορω να καταλαβω μεχρι σημερα αν με βοηθησαν οντως τα Ζολοφτ!!!!!
Τωρα μ επιασε για τα καλα πριν κανα 20μερο...στην αρχη ημουν πολυ τρομοκρατημενη και εκλαιγα συνεχως,οσο ομως περνουν οι μερεσ συναισθηματικα γινομαι πιο \'\'παγερη\'\',δεν μπορω να κλαψω,γενικοτερα δεν μπορω να αισθανθω....αλλα οι σκεψεις..σκεψεις και η γενικοτερη κατασταση...αλλα τι αλλων.......
Τωρα,σκεφτομαι να ξαναπαω σε γιατρο....αλλα δεν ξερω τωρα αν πρεπει να παω σε ψυχολογο ή σε νευρολογο?????
10-07-2010, 12:53 #10
Originally posted by *Hristina*
Αποπροσωποποιηση ειχα παθει εντονα την πρωτη φορα που με ειχαν πιασει κρισεις πανικου!!
Θυμαμαι δεν ειχα συναισθημα κανενα!!Εβλεπα τη μαμα μου, την αδερφη μου και δεν αισθανομουν τιποτα!!!!
Και φοβομουν, φοβομουν πολυ!!!!Εβλεπα τον εαυτο μου στον καθρεφτη και δεν με αναγνωριζα!
Δεν ενιωθα εγω, νομιζα ημουν ενας αλλος ανθρωπος, δεν μπορω να το περιγραψω ακριβως, πολυ τρομακτικο!!!
Αφου μου ελεγαν οι δικοι μου προσπαθησε και ελεγα γιατι να προσπαθησω, να προσπαθησω για ποιον , για εναν ανθρωπο που δεν ξερω;;;
Αποκομμενη απο ολους και τα παντα!!!!Νομιζα οτι τρελαινομαι, οτι θα κανω κακο στον εαυτο μου!!!
Αφου ελεγα δεν νιωθω τιποτα εν δυναμει μπορω να κανω τα παντα!!!
Μετα απο καιρο και χωρις φαρμακα η εντονη περιοδος περασε, ετσι απλα.Το συνηθισα με συνηθισε και αυτο .
κανε πραγματα και ας μην τα αισθανεσαι, δες μια ταινια , διαβασε ενα βιβλιο και προσπαθησε να εκλυσεις συναισθηματα.
Ενα να θυμασαι ειναι απλα εντονο αγχος και τιποτα αλλο, σου μιλαει μια ομοιοπαθούσα.
Ακομα με πιανει βεβαια μερικες φορες αλλα σου ειπα το εχω συνηθισει, ερχεται και φευγει χωρις να με πανικοβαλει.
πάντως και άγχος μόνο να χεις, κοίτα τι παθαίνεις
σε καποια φάση το έπαθα και γω αυτό το ξεπέρασα όμως!
10-07-2010, 13:26 #11
Originally posted by janet
αν είναι μόνο από άγχος πάλι καλά!
πάντως και άγχος μόνο να χεις, κοίτα τι παθαίνεις
σε καποια φάση το έπαθα και γω αυτό το ξεπέρασα όμως!
23-07-2010, 15:04 #12
xaxaxa
oso to skeftesai se skeftetai.... stamata na to skeftesai kai na to prokaleis exw valei kai gw post k perimenw apantiseis
exw skeftei oti skeftikes profanws eisai kai polu exupni omws giati analueis uparxiaka exei varesei kokkino o egkefalos xekourase ton
kai genika oti se stressarei apevale to
egw eniwtha oti zw se oneiro epishs xexnousa meres ekana sardam kai polla alla
dn kaneis kako ston eauto sou oute stous allous exallou einai kati pou dn fanerwnetai eukola ara tha pei oti to elegxeis monh sou
mh fovasai oti trelenesai oute tpt
apla otan niwtheis oti 8es na klapseis klapse otan 8es na gelaseis gelase an nwitheis oti tha kaneis mpam mila me kapoion na sou perasei h wra.. tha to exeis ksexasei entelws! filika panta kai oti theleis steile mou na sou exigisw to viwnw kai gw
23-07-2010, 23:58 #13
.....εχεις εναν ανθρωπο κολλητο, κολλητη , γκομενο ,? εναν ανθρωπο πολυ κοντα σου,,, (εκτος απο γονεις , οι γονεις νομιζουν οτι σε ξερουνε ..) που να βλεπει αυτο που εισαι , αυτο που εκπεμπεις , και να μπορει και να στο \'αναμεταδωσει\' ξανα ? εναν ανθρωπο που να μπορει να γινει ο καθρεφτης σου ψυχολογικα ?
31-07-2010, 20:13 #14
Einai san na epanalamvaneis mia le3h sunexeia, apo ena shmeio kai meta arxizei kai sou fenetai periergh, xazh kai geloia. Psa3e na vreis pragmata pou sou aresoun kai aposxolhse to mualo sou se auta. Exw arxisei kai katalavainw oti oola ta provlhmata 3ekiname otan stamatame na eimaste dhmiourgikoi, kata kanona toulaxiston. To lew auto gt emena toulaxiston oola mou ta provlhmata 3ekinahsan apo tote pou stamathsa na eimai drasthrios..
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....