Results 16 to 30 of 37
-
12-07-2010, 20:17 #16
Originally posted by VasilisA
Καλησπέρα…
Καταρχήν της Γαστροσκπησεις αγαπητέ δεν τις έκανα το 1821 αλλά μόλις πριν από κάτι μήνες…Φυσικά τα ποσά που λες είναι υπερβολικά .Στην Δεύτερη περίπτωση που με κοίμισαν κανονικά μου την κοστολόγησαν περίπου στα 170 ευρω όλα μαζί κομπλέ… Δεν ξέρω που έκανες την γαστροσκοπηση και πλήρωσες τόσα πολλά χρήματα….
αν θες να κανεις την δουλεια σου οπως πρεπει (στο ελλαντα) πρεπει να πληρωσεις.
Απο κει και περα αν θες ινφο για το που και πως,
στο στελνω μυνημα και αν σε ενδιαφερει πας και το συζητας με τον γιατρο.
Επειδη εκανα και γαστροσκοπηση στο ΙΚΑ (ναι την αντεξα, ειμαι σκληρο καρυδι....) προτιμησα την δευτερη να την κανω και να ειμαι πιο ηρεμος.
Ηδη πηρα τα αντερα μου στα χερια μια φορα, προτιμησα να μην το κανω και δευτερη.
- 12-07-2010, 20:48 #17
παντως κ εγω ιδιωτικα θα παω. ηθελα να μαθω μερικα πραγματα γιατι δεν γουσταρω να μαθαινω εκ των υστερων. εγω παθαινω ενα πραγμα, δεν τα παω καλα με τα τρυπηματα, τις ενεσεις κ τα αιματα, ζαλιζομαι κ λιποθυμαω, ε, δεν ειναι αναγκη να δοκιμαζω τα ορια μου καθε φορα. οσο για τους χειροτερους γιατρους, κατα τη γνωμη μου οι ψυχιατροι μακραν. (ειδικα αν κανει κανεις το λαθος κ κανει αποπειρα, μετα γινεσαι ενα σκουπιδι στα χερια τους). ολοι οι αλλοι που εχω παει (οφθαλμιατροι, δερματολογος), καλυτεροι ηταν.
12-07-2010, 20:55 #18
η ναρκωση επιβαλει ενα μικρο τσιμπηματακι.....
στο 5λεπτο εχεις χαλαρωσει και ριχνεις ενα υπνακο, και σε 20-30 λεπτα σε ξυπνανε, λιγο σκουντώντας....
Τελος.
12-07-2010, 21:23 #19
το μικρο τσιμπηματακι που? στο χερι? η σου ανοιγει το λαιμο κ σου χωνει καμια ενεση στο λαρυγγα? (σαν τον οδοντιατρο που σου χωνει στο ουλο).
12-07-2010, 21:28 #20
ε καλα σιγα μην σου κανει και φαλαγγα.....
:P:P
Ολες οι αναισθησιες γινονται στο μεσα χωρο του καρπου,
απο κει και περα ο αναισθησιολογος σου χορηγει αναλογα φαρμακα
που χρειαζεται για την εξεταση.
ΠΧ ολικη ναρκωση, μερικη, μεθη κλπ.
12-07-2010, 21:33 #21
οκ!
η μεθη ειναι ας πουμε ελαφρια ναρκωση? κ χανεις τις αισθησεις σου? σαν να λιποθυμας ας πουμε? να το πω της αναισθησιολογου οτι λιποθυμαω ευκολα να κανουν οικονομια στο αναισθητικο!
+βασιλη σορρυ που σου εκανα μ*** το θεμα σου!
12-07-2010, 21:41 #22
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να επιμείνουμε στο οικονομικό γιατί θα έλεγα ότι ο καθένας για την υγεία του (φαντάζομαι) θα έδινε το μέγιστο η το κατά δυναμην
Πολύ κόσμος πιστεύω ότι υποφέρει από γαστρεντερολογικά προβλήματα και τα έχει συνδυάσει με το άγχος και το στρες. Και όχι άδικα…
Θα έλεγα ότι κάποιος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όταν έχει άγχος η στρες αλλά δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτε εάν έχει συνεχής τάσεις για εμετό…
Εγώ προσωπικά δεν το αντέχω σχεδόν καθόλου αυτό…Με καταβάλει αφάνταστα και δεν μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά με τίποτε άλλο παρά να βρω τρόπο να ανακουφίσω αυτό το δυσάρεστο αίσθημα…
Υπάρχει και σαν φάρμακο το πριπεραν που ενδείκνυται για την ναυτία αλλά από ότι μου έχει πει ο γαστρεντερολόγος και το διαπίστωσα ο ίδιος ανακουφίζει μεν αλλά δεν βοηθάει και πολύ στα επίπεδα άγχους και στρες…Λειτουργεί θα έλεγα ακριβώς αντίθετα με το xanax…
Έχω περάσει κρίσεις πανικού όπου νόμιζα ότι πεθαίνω πραγματικά
Έχω περάσει πονοκέφαλους,(έχω κάνει αξονική εγκεφάλου εννοείται)
Έχω περάσει τσιμπήματα στην καρδιά,(τεστ κοπώσεως ντοπλερ καρδιογραφήματα κτλ ψωμοτύρι)
Έχω περάσει πόνους στο έντερο (έφτασα λίγο πριν από την κολονοσκοπηση αφού νόμιζα ότι είχα πολύποδες)
Έχω περάσει πόνους στο στήθος(μπούκωμα, πλάκωμα) φυσικά επισκέψεις σε πνευμονολόγο αφού νόμιζα ότι είχα άσθμα η χρόνια βρογχίτιδα…
Έχω περάσει και αλλά πολλά…(Μήπως σας θυμίζω τον εαυτό σας?)
Αυτό που περνάω τώρα με της αναγούλες όμως είναι το χειρότερο για μένα πραγματικά…Δεν αντέχω να έχω αυτό το αίσθημα.
13-07-2010, 01:04 #23
εχεισ καταλαβει οτι ολα αυτα που λεσ ειναι συμπτωματα αγχουσ και παλευεται με ψυχιατρο κι οχι με γαστρεντερολογο ετσι;
13-07-2010, 02:23 #24
> το μικρο τσιμπηματακι που? στο χερι? η σου ανοιγει το λαιμο κ σου χωνει
> καμια ενεση στο λαρυγγα? (σαν τον οδοντιατρο που σου χωνει στο ουλο).
> η μεθη ειναι ας πουμε ελαφρια ναρκωση? κ χανεις τις αισθησεις σου? σαν
> να λιποθυμας ας πουμε? να το πω της αναισθησιολογου οτι λιποθυμαω ευκολα
> να κανουν οικονομια στο αναισθητικο!
Χρειάζεται να περάσει σωλήνας από το λάρυγγα, οισοφάγο και να φτάσει στο στομάχι. Σε κανονικές συνθήκες δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί έρχεται αυτόματα εμμετός (προσπάθεια του οργανισμού να κατεβάσει ή να βγάλει την τροφή γιατί αλλιώς δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Ή η δίοδος προς τους πνεύμονες θα είναι ανοιχτή ή προς το στομάχι. Έτσι ρίχνουν σπρέϊ ξυλοκαϊνης που είναι τοπικό αναισθητικό ώστε να σταματήσει αυτόματα αυτή η λειτουργία και να μπορέσει να περάσει ο σωλήνας. Βέβαια κατά τη διαδικασία αυτή, η ξυλοκαϊνη σου δίνει ένα αίσθημα σαν να έχει γίνει ο λαιμός σου ξύλο (πιθανόν και η ετυμολογία ξυλο-καϊνη) και από την άλλη πνίγεσαι όπως πνίγεσαι όταν σταθεί κάτι στο λαιμό. Αυτό ήταν και το πιο επώδυνο αίσθημα που είχα. Πνίξιμο χωρίς να μπορώ να αναπνεύσω καλά και να νιώθω κάτι να μου έχει σταθεί \"στο λαιμό\". Στην αρχή με ενόχλησε αρκετά, αλλά μετά το συνήθισα και έτσι κατέβηκε ο σωλήνας...
(Σημείωση, στην ουσία δεν ήταν γαστροσκόπηση αλλά καταγραφή των χοληφόρων αγγειών, αλλα είναι το ίδιο πράγμα).
Δεν θυμάμαι να μου έκαναν αναισθησία. Αν μου είχαν κάνει θα ήταν το πολύ σε βαθμό μέθης γιατί δεν κοιμήθηκα και καταλάβαινα τα πάντα. Θεωρητικά βαθμός μέθης είναι να ζαλίζεσαι σαν να κοντεύεις να κοιμηθείς, αλλά χωρίς να κοιμάσαι. Προφανώς έτσι καταλαβαίνεις λιγότερα.
> John δεν δένω τίποτα απολύτως κόμπο. Μερικές απόψεις εκφράζουμε και
> προβληματισμούς. Μερικές φορές με αυτά τα πράγματα καλείσαι να πάρεις
> αποφάσεις που αφορούν την δική σου υγειά και κανενός άλλου. Καλείσαι
> να πάρεις αποφάσεις κρίσιμες που ενδεχομένως να καλυτερέψουν η να
> βλάψουν τελικά την υγειά σου. Σύνηθες φαινόμενο γιατρός να κατηγορεί άλλον
> για να σε κερδίσει.
> Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αναγκαστικά λέει και ψέματα…
Δεν το είπα για να σου επιβάλλω τη δική μου άποψη. Εδώ δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους από κοντά, πόσο μάλλον από μακρυά, από αυτά μόνο που λες.
Πάντως, το είπα γιατί, έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερα χωρίς αναισθησία για να έχουν τον έλεγχο να μην κάνεις αναρρόφηση υγρών στον πνεύμονα. Αλλά πάλι δεν έχω γνώσεις για να στο πω με σιγουριά.
1.. Υπάρχουν γιατροί που σε βλέπουν σαν αντικείμενο, κάτι σαν τηλεόραση ας πούμε.
2.. Υπάρχουν και γιατροί που σε βλέπουν σαν άνθρωπο, και πονάνε μαζί σου.
Και στα δύο παραπάνω υπάρχει όλη η ενδιάμεση κλίμακα.
Η πρώτη περίπτωση έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Μπορούν να κάνουν τη δυσκολότερη εγχείρηση, χωρίς να φοβούνται επιπλοκές, να ανοίξουν την καρδιά, να ανοίξουν εγγέφαλο και να κόψουν κομμάτι, κλπ, κλπ. Σε χειρίζονται σαν τηλεόραση, χαίρονται όπως χαίρεσαι αν επισκευάσεις μια τηλεόραση, αλλά δεν σκάνε και πολύ πολύ αν πάθεις κάποια επιπλοκή, κλπ. Και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα που κάποιος άλλος γιατρός δεν θα μπορούσε να πετύχει, γιατί θα \"φοβόταν\".
Η δεύτερη περίπτωση, επίσης έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι επικίνδυνο. Έτσι από τη μια είναι περισσότερο υπεύθυνοι και από την άλλη δεν μπορούν να το καταφέρουν. Νιώθεις το συναίσθημα ότι δεν αποτελείς αντικείμενο, θα σου φερθούν καλύτερα, θα δώσουν προσοχή στις επιπλοκές, και θα σε προσέξουν στους φόβους σου, κλπ.
Αν χρειαζόταν κάποιος να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς θα προτιμούσα την πρώτη κατηγορία. Αν πρόκειται για γαστροσκόπηση θα προτιμούσα την δεύτερη.
Σημείωση, παρόλο που έχω κάνει γαστροσκόπηση πολλά χρόνια πριν, πέρισυ που ο γιατρός μου έγραψε παραπεμτπικό, δεν γινόταν, δεν μπορούσα, δεν ήθελα με τίποτα να κάνω αυτή την εξέταση και έτσι δεν την έκανα. Με το υπέρηχο κάτω κοιλίας δεν είχα πρόβλημα... , αλλά με τη γαστροσκόπηση... Σε συνδυασμό με αγοραφοβία μου ήταν αδύνατο. Χρειαζόμουν νάρκωση πριν να πάω!
Πάντα είχα πρόβλημα με το στομάχι. Πάντα καταλάβαινα ότι ήταν από το άγχος. Αυτό που αναφέρεις με την μεγαλύτερη έκριση γαστρικών υγρών. Επίσης πάρα πολλές φορές έχω κοιμηθεί με γεμάτο στομάχι. Και έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί όποτε συνέβαινε -ειδικά με πολύ γεμάτο- ξυπνούσα στη μέση του ύπνου με ξινίλες αναγούλα, παλινδρόμηση. Και αυτό επίσης είναι αποτέλεσμα άγχους. Ένας πιο \"ήρεμεος\" άνθρωπος θα έχει πιο σωστούς χρόνου και δεν θα επιβαρύνει τον οργανισμό.
Με την ευκαιρία θέλω να σου προτείνω (καθώς και σε όσους πάσχουν από ίδια συμπτώματα) να δεις πρώτα για το ελικοβακτηρίδιο (Helicobacter pylori). Η επιδημιολογία δίνει ένα ποσοστό 40% των ελλήνων να έχει αυτό το βακτηρίδιο (δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός!!), και προκαλεί ίδια προβλήματα (παλινδρόμηση) (όχι όμως πάντα και σε όλα τα άτομα, μπορεί κάποιος να το έχει και να μην έχει κανένα σύμπτωμα, ενώ άλλος να το έχει και να έχει προβλήματα). Επειδή είναι γνωστό μόνο τις τελευταίες δεκαετίες (ανακαλύφθηκε το 1983, για μια εικοσαετία το γνώριζαν μόνο ειδικοί, και έτσι υποθέτουμε ότι το 2005 άρχισε να γίνεται γνωστό στους γιατρούς, αφού τότε οι ερευνητές που το βρήκαν πήραν βραβείο Νόμπελ ιατρικής). Έτσι δεν το γνωρίζουν ακόμα οι γιατροί ή δεν δίνουν σημασία σε αυτό. Σε έναν γαστρεντερολόγο που το είπα σχεδόν γέλασε! (τόσο μακάκας). Στο συνημμένο άρθρο, αναφέρονται κυρίως οι μέθοδοι εξέτασής του καθώς και η θεραπεία του. Αν κανείς χρειάζεται άλλες πληροφορίες μπορώ να δώσω.
http://www.exe1928.gr/ell/articles/articles_seminars/2006/2006b/article205410?print
http://www.chem-lab.com.cy/el/themata-ygeias/elikobakthridio-pylorou-helicobacter-pylori
http://ladas.pblogs.gr/elikobakthridio-toy-pylwroy-h-pylori.html
Από το προηγούμενο άρθρο:
Το 1983 οι B.J. Marshall και J.R. Warren διαπίστω*σαν ότι στο στομάχι πολλών ασθενών που έπασχαν από χρόνια γαστρί*τιδα ή πεπτικό έλκος υπήρχε ένα μικρόβιο το οποίο απομόνωσαν και το ονόμασαν Ελικοβακτη*ρίδιο του πυλωρού. Για την ανακάλυψή τους αυτή τιμήθηκαν με το βραβείο Nobel ιατρικής το 2005. Οι μελέτες που ακολούθησαν, έδειξαν ότι το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι το μοναδικό αίτιο της γαστρίτιδας του άντρου του στομάχου και έχει σαφή αιτιοπαθο*γενετική σχέση με το έλκος του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου και επιδημιολογική συσχέτιση με τον καρκίνο του στομάχου.
13-07-2010, 10:35 #25
Έκανα γαστροσκόπηση πέρσι το καλοκαίρι. Μέχρι να πάω, είχα πεθάνει στο άγχος, γιατί είχα ακούσει απ\'όλους τους φίλους και γνωστούς ότι ήταν από τις χειρότερες ιατρικές εξετάσεις. Την έκανα σε \"κατάσταση μέθης\", κράτησε μόνο κάνα δεκάλεπτο και δεν κατάλαβα τίποτα. Αφού όταν ο γιατρός μου είπε \"τελειώσαμε\", δεν τον πίστευα. Ίσα - ίσα, όλη την υπόλοιπη μέρα ήμουν μες στην καλή χαρά, προφανώς λόγω του φαρμάκου.
Την έκανα στο ιδιωτικό του ιατρείο και αν θυμάμαι καλά, μου κόστισε γύρω στα 120 ευρώ (τιμές Θεσσαλονίκης, δεν ξέρω για Αθήνα)
Τελικά βγήκαν όλα καθαρά. Αναγούλες, καθημερινοί πρωινοί εμετοί, δυσφορία, πόνος στο στήθος, όλα από το άγχος....
13-07-2010, 10:39 #26
τελικα το γκαλοπ γαστροσκοπησης ειχε τεραστια συμμετοχη!! ουτε φορουμ γαστρεντερικων να ηταν!
σοφακι κατασταση μεθης δλδ ησουν ξυπνια κ δεν ποναγες, η ησουν αναισθητη?
13-07-2010, 10:49 #27
Λου, δε γίνεται να είσαι ξύπνιος και να μη πονάς. Η κατάσταση \'μέθης\' είναι η ενδοφλέβια αναλγησία, κοινώς τοπική αναισθησία. Δεν κοιμάσαι, είσαι κατά κάποιο τρόπο αναίσθητος. Έχω βρεθεί σε μέθη για επέμβαση. Χμμ... κάτι σα να έχεις βρεθεί στον πλανήτη Ανδρομέδα για λίγο ένα πράμα... λολ!... καλημέρα!...
13-07-2010, 10:56 #28
καλα, παιδια μπερδευτηκα λιγο με τις απαντησεις αλλα οκ.
τοπικη αναισθησια νομιζα οτι ηταν πχ του οδοντιατρου για σφραγισμα, που δεν πονας στην περιοχη περι του δοντιου.
ολικη οταν χανεις κ τις αισθησεις σου.
οπως τα ακουω προτιμω το ολικο κακαρωμα (αναστρεψιμο)!
παντως, αν γραφω κ μεθαυριο στο φορουμ παει να πει οτι εζησα! :P
παντως σε καθε περιπτωση ευχαριστω!
13-07-2010, 11:07 #29
νομιζω οτι υπερβαλλεις....
αν κανεις γαστροσκοπηση με αναισθησιολογο, πολυ απλα δεν θα καταλαβεις τιποτα.
Αυτο δεν σε ενδιαφερει? η το αν θα ριξεις υπνακο και τι σοι?
14-07-2010, 11:27 #30
Να σου πω την αλήθεια ήταν μια περίεργη κατάσταση.
Δεν ξέρω αν κοιμόμουν ή αν ήμουν ξύπνια. Έβλεπα και δεν έβλεπα, άκουγα και δεν άκουγα. Τελείως ζαλισμένη, εκείνο το δεκάλεπτο. Σημασία έχει ότι δεν πόνεσα καθόλου!!!
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή