Results 1 to 15 of 37
-
10-07-2010, 21:59 #1
Entact: Αποτέλεσμα(?)Διαφραγματοκή� �η
Δεν ξέρω εάν είχε γίνει θέμα παλαιότερα αλλά τελευταία λόγω και τις οικονομικής κρίσης θα ήθελα να αναφερθώ σe αυτο και πιστεύω να βοηθήσει πολλούς από εμάς ανταλλάσσοντας απόψεις
Καταρχήν το θέμα για εμένα είναι τεράστιο.. Έχει να κάνει άμεσα με τα αποτελέσματα στην υγειά μας και ειδικά στο θέμα τις ψυχολογίας όπου θα έλεγα ότι ενδείκνυται για αισχροκέρδεια και πειράματα.…
Πρόσφατα με ψήφισμα της η κυβέρνηση ουσιαστικά έκοψε τις δυο συντάξεις που έπαιρναν όλοι οι γιατροί έως σήμερα αναγκάζοντας να επιλέξουν από ποιον ασφαλιστικό φορέα θα πάρουν σύνταξη. Αυτό νομίζω ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση
Θα μου πείτε πολλοί ,ότι η ψυχολογική μας κατάσταση δεν μας επιτρέπει να ασχολούμαστε και με αυτό το ζήτημα…Μήπως όμως αυτό τελικά έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στην υγεία μας?
Δεν θα αναλωθώ σε αμπελοφιλοσοφίες
Θα σας πω αυτό που έζησα εγώ…
Εκτός των άλλων έχω και οισοφαγίτιδα(παλινδρόμηση στομάχου)Δεν είχα την απέκτησα…
Όταν λοιπόν έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στον ψυχίατρο μου έδωσε entact.
Ωστόσο γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα επιβαρύνουν το στομάχι…
Πρόσφατα μετά από γαστροσκοπηση ο γαστρεντερολόγος (που τυχαίνει να είναι και γνωστός)μου διέγνωσε διαφραγματοκήλη….
Ενδεχομένως από ότι μου είπε τα entact να επιδείνωσαν την παλινδρόμηση στομάχου και να δημιουργήθηκε η διαφραγματοκηλη…
Βεβαίως μου είπε ότι οι ψυχίατροι γράφοντας ένα κουτάκι entact βάζουν αρκετά ευρω στην τσεπούλα τους…(ίσως και αυτός να κάνει το ίδιο με άλλα φάρμακα της ειδικότητας του)
Αυτή τη στιγμή παίρνω controloc και άλλα δυο φάρμακα για να βελτιώσω την κατάσταση στο στομάχι μου…
Η ψυχίατρος μου (φυσικά έπαψε να είναι)από ότι φαίνεται και μετά από τις ανησυχίες μου για τις αναγούλες που ήδη ένιωθα επέμενε να συνεχίσω να το παίρνω…
Σημείωση:Όταν πήγαινα για να μου τα γράψει οι ιατρικοί επισκέπτες ήταν περισσότεροι από τους ασθενείς…
Αποτέλεσμα αυτή τι στιγμή να υποφέρω από το στομάχι μου…
Μήπως τελικά τους συμφέρει να είσαι μόνιμος ασθενής? Εάν γιατρευτείς αυτοί τι θα κερδίσουν? Τι ηθική ικανοποίηση? Κακά τα ψέματα ζούμε σε μια εμπορευματοποιημένη καταναλωτική κοινωνία…Ο καθένας μας πρέπει να πονηρεύετε με όλους και με όλα…
Ρωτώντας αργότερα και κάποιον νευρολόγο μου είπε ότι τα entact μόλις τα διακόψεις επανέρχεσαι στην πρότερη σου κατάσταση…
Άντε πείτε μου εσείς τι να πιστέψω
Προς θεού δεν θέλω να δεμονοποιήσω τις σχέσεις σας με τους γιατρούς σας και ούτε λέω ότι όλοι οι γιατροί είναι λαμογια. Ούτε επίσης ότι αυτοί που παίρνουν entact είναι μελλοντικοί «στομαχικοί» ασθενείς
Θέλω απλά να ψάχνεστε περισσότερο. Για εμένα είναι πάθημα αυτό με το στομάχι μου και ελπίζω να μην την ξαναπατήσω…
Έχω ακόμη μια ιστορία να σας πω για το θέμα αλλά δεν θα σας κουράσω άλλο περιμένω τις απόψεις σας (όσο όρεξη και κουράγιο έχετε για να ασχοληθείτε με αυτό) και θα τα πούμε παρακάτω….
- 10-07-2010, 22:26 #2
η δικη μου εκτιμηση ειναι ιδια οπως τα περιγραφεις.
Μαλιστα εχω περασει σχεδον τα ιδια πραγματα.
Μορφες ΓΟΠ, γαστρ/λογοι τυπισες (μου ετυχαν γυναικες) που μου γραφανε φασον φαρμακα
(ναι εχω πιει αρκετα μασουρια controloc) και στην ουσια δεν μου κανανε και τιποτα της προκοπης.
Μεχρι στιγμης δεν εχω βρει απολυτα ακρη,
αλλα εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα.
Χρειαζεται καλη οργανωση της διατροφης και καλη ψυχολογια.
Εχω αρχισει να τα οργανωνω ολα αυτα,
και μεσα στο καλοκαιρι σκοπευω να το κανω ακομα καλυτερα.
Λιγο η ξαπλα, λιγο οι διακοπες, εκτιμω οτι θα γυρισω το σεπτεμβρη περδικι...
Παντως στους γιδοβοσκους που θελουν να λεγονται γιατροι, δεν ξαναπαταω. (2 χρονια μου ειναι αρκετα)
Δεν με ενδιαφερει που υπαρχουν καλοι και κακοι,
με ενδιαφερει οτι επεσα σε ατομα που τους πριμοδοτουσαν εταιριες και
απο αυτα επαιρνα και εγω.
Φροντιζω σωστα τον εαυτο μου στο τι τρωει και πως κινειται και αυτη ειναι η καλυτερη θεραπεια.
11-07-2010, 20:19 #3
εχω και εγω ΓΟΠ με διαφραγματοκηλη και επαιρνα εντακτ δεν μπορω να φανταστω οτι απο τα αντικαταθλιπτικα προκαλειται διαφραγματοκηλη μαλλον την ειχεσ απο πριν αν και μπορει να χαλαρωνουν τον σφιγκτηρα πρεπει να εχει και το στομαχι την ταση να ανεβει, απο τη στιγμη που το χεισ η ΓΟΠ φευγει η διαφραγματοκηλη δεν φευγει επισησ το στομαχι μπορει να ποναει απο κοινωνικη φοβια αν εχεισ αγχωδη διαταραχη κι οχι απο τη ΓΟΠ και να ανακουφιζεται με τα κοντρολοκ σε μενα ετσι εγινε επισησ τα κοντρολοκ ειναι παλια τα νεξιουμ ειναι καλυτερα τρελη διαφορα το ενα αραιωνει τα υγρα με το αλλο παραγεισ λιγοτερα υγρα το δευτερο ειναι καλυτερο αν παρεισ ποτε στη ζωη σου αντιψυχωτικο μακαρι ποτε να μην παρεισ μην το συνδυασεισ με νεξιουμ και ειναι αληθεια οτι οταν σταματασ τα αντικαταθλιπτικα επανερχεσαι ακριβωσ οπωσ ησουν
11-07-2010, 23:48 #4
Αγαπητέ pad εάν θέλεις προσπάθησε να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί δεν κατάλαβα και πολλά από αυτά που γράφεις…Είναι λίγο συγκεχυμένα
11-07-2010, 23:51 #5
βασιλη,
αν επιτρεπεται, αυτη η γαστροσκοπηση πως ειναι? το βασικο... ποναει? Γιατι εχω κατι πονους στο στομαχι, δεν ξερω ακομα απο τι ειναι κ εχω κανονισει να παω να κανω μια τετοια!
12-07-2010, 00:13 #6
ωπα!
που θα την κανεις?
αναλογα....
12-07-2010, 00:26 #7
Γεια σου Lou..
Κοίτα έκανα δυο γαστροσκοπησεις….
Στη μια η γιατρός δεν μου χορήγησε σωστή ποσότητα φαρμάκου και δεν κοιμήθηκα οπότε τα κατάλαβα όλα και δυστυχώς ήταν μια πάρα πολλή κακή εμπειρία…
Ο δεύτερος γαστρεντερολόγος μου έδωσε τη σωστή δόση και κοιμήθηκα και φυσικά δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα…Νιώθεις ίσως λίγο πόνο ψηλά στο λαιμό αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και φεύγει γρήγορα. Φυσικά και για να το συνδέσω με το θέμα μας ο δεύτερος γαστρεντερολόγος μου είπε ότι η δόση φάρμακου κοστίζει για τους γιατρούς και γι αυτό δεν σου δίνουν τη σωστή…Δηλαδή για να φανταστείς για τι καφρίλα μιλάμε η «γιατρός»προτίμησε να με ταλαιπωρήσει τόσο άσχημα παρά να δώσει κάποια παραπάνω ευρω από την τσέπη της…Φυσικά δεν με ξαναείδε από τότε και φυσικά έχασε της ποσότητες nexium που θα μου έγραφε αφού ήδη είχε αρχίσει.
Και φυσικά όταν ένας γαστρεντερολόγος γράφει Nexium βάζει αρκετά χρήματα στην τσεπούλα του…
12-07-2010, 00:44 #8
το διορθωσα το ποστ βγαζει περισσοτερο νοημα τωρα σορρυ αλλα απο παρενεργειεσ αντιψυχωτικων εχει γινει το μυαλο μου πουρεσ διαβασε αν θεσ προηγουμενα ποστ για να καταλαβεισ
12-07-2010, 00:59 #9
Originally posted by VasilisA
Γεια σου Lou..
Κοίτα έκανα δυο γαστροσκοπησεις….
Στη μια η γιατρός δεν μου χορήγησε σωστή ποσότητα φαρμάκου και δεν κοιμήθηκα οπότε τα κατάλαβα όλα και δυστυχώς ήταν μια πάρα πολλή κακή εμπειρία…
Ο δεύτερος γαστρεντερολόγος μου έδωσε τη σωστή δόση και κοιμήθηκα και φυσικά δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα…Νιώθεις ίσως λίγο πόνο ψηλά στο λαιμό αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και φεύγει γρήγορα. Φυσικά και για να το συνδέσω με το θέμα μας ο δεύτερος γαστρεντερολόγος μου είπε ότι η δόση φάρμακου κοστίζει για τους γιατρούς και γι αυτό δεν σου δίνουν τη σωστή…Δηλαδή για να φανταστείς για τι καφρίλα μιλάμε η «γιατρός»προτίμησε να με ταλαιπωρήσει τόσο άσχημα παρά να δώσει κάποια παραπάνω ευρω από την τσέπη της…Φυσικά δεν με ξαναείδε από τότε και φυσικά έχασε της ποσότητες nexium που θα μου έγραφε αφού ήδη είχε αρχίσει.
Και φυσικά όταν ένας γαστρεντερολόγος γράφει Nexium βάζει αρκετά χρήματα στην τσεπούλα του…
12-07-2010, 01:11 #10
Originally posted by VasilisA
Στη μια η γιατρός δεν μου χορήγησε σωστή ποσότητα φαρμάκου και δεν κοιμήθηκα οπότε τα κατάλαβα όλα και δυστυχώς ήταν μια πάρα πολλή κακή εμπειρία….
Και τώρα που θυμάμαι καλύτερα, νομίζω ότι ούτε αναισθητικό υπήρχε, μόνο ξυλοκαϊνη που αναισθητοποιεί το λάρυγκα, κλπ. Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μου χορήγησαν και αναισθητικό ταυτόχρονα.
Στα λέω αυτά για να μην κάνεις λάθος \"διάγνωση\" ότι η πρώτη γιατρός ήταν κακή και η δεύτερη καλή ενώ συμβαίνει το αντίθετο.
> Όταν λοιπόν έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στον ψυχίατρο μου έδωσε entact.
> Ωστόσο γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα επιβαρύνουν το στομάχι…
Επίσης μην το δέσεις κόμπο. Σου είπε πώς \"ενδεχομένως\". Να φοβάσαι επίσης τους γιατρούς που κατηγορούν τον άλλον γιατρό για να κερδίσουν πελάτες. Και μην ξεχνάς, -όπως είπε κάποιος γιατρός-, ότι δυστυχώς φάρμακο σημαίνει \"φαρμάκι\". Κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες.
12-07-2010, 09:21 #11
Παιδιά και εγω εκανα γαστροσκόπηση πριν αρκετα χρονια.Μονο ενα σπρει για το λαρυγγα μου εβαλαν γιατι δεν ηθελα ουτε αναισθησια ουτε ηρεμιστική.Και εβλεπα και στην οθόνη ολα τα εντοσ μου..Εγω δεν μου φανηκε δυσκολο δεν ηταν τιποτα..Περα απο κατι αναγούλεσ την ωρα που γινόταν τιποτα αλλο .Αλλα αν εχεισ αγχοσ μη σε παρω και στο λαιμο μου ..
μπορει ο γιατροσ ο δικοσ μου να ηταν καλοσ..
Εχω και εγω γαστροοισοφαγικη παλλιδρομηση.Μετα απο αρκετα χρονια ψαξιμο κ αρκετουσ γιατρουσ εχω βελτιωθει παααρα πολυ.Απο φαρμακα πηρα διαφορα για το στομαχι χωρισ αποτελεσμα μετα ενασ καλοσ γιατροσ μου εδωσε καποια πολυ ηπια χαπια για ενα τριμηνο και παραλληλα προσεχα πολυ τη διατροφη.
με τον καιρο θα γινεισ γιατροσ του εαυτου σου μονοσ σου..
δηλαδη θα δεισ ποιεσ τροφεσ επιβαρυνουν την πεψη σου..Υπαρχουν καποιοι γενικοι κανόνεσ που ομως ειναι γεγονοσ οτι διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο.Επισης πολυ σημαντικο να μην ξαπλωνεις ποτε μετα το φαγητο..και να μην τρως βαρια(μεγαλη ποσοστητα) ιδιως το βραδυ..Ειναι θανατοσ αυτο..
Εγω εχει τυχει να πνιγώ απο ΓΟΠ στον υπνο και τα ειδα ολα.Ειναι απιστευτα τρομακτικο..
Παντως οταν εχω εντονο στρεσσ κ τα λοιιπα επιδεινωνεται.
Ειναι κατι που δεν φευγει ποτε απλα βλεπεισ τι σε ενοχλει κ τι οχι προσεχεισ και μπορει να δεισ απιστευτη βελτιωση..
12-07-2010, 09:33 #12
χαλαρωστε και πλεον η γαστροσκοπηση γινεται με ελαφρα υπνωση (μεθη)
και δεν καταλαβαινεις ΤΙΠΟΤΑ.
Πρεπει να πας ομως σε σωστους γιατρους και να πληρωσεις σχετικα καμποσα.
Υπολογιστε 200-250 ευρω.
Οποιος θελει να κανει κατι τετοιο, να μου στειλει μυνημα να του πω σχετικα.
Εχω κανει γαστροσκοπηση σε χασαπη που με εσκισε και μου ελεγε το ξερω οτι ενοχλει
αλλα κανε υπομονη και εκανα και αλλη μια οπου δεν καταλαβα τιποτα.
Σημειωστε οτι ο αναισθησιολογος πληρωνετε εξτρα για να κανει σωστη δουλεια
και ειναι υπεθυνος για αυτο.
12-07-2010, 10:37 #13
guys ευχαριστω για τις πληροφοριες περι γαστροσκοπησης...
12-07-2010, 14:03 #14
Originally posted by Lou!..
guys ευχαριστω για τις πληροφοριες περι γαστροσκοπησης...
χι χι χι
12-07-2010, 20:00 #15
Originally posted by krino
χαλαρωστε και πλεον η γαστροσκοπηση γινεται με ελαφρα υπνωση (μεθη)
και δεν καταλαβαινεις ΤΙΠΟΤΑ.
Πρεπει να πας ομως σε σωστους γιατρους και να πληρωσεις σχετικα καμποσα.
Υπολογιστε 200-250 ευρω.
Οποιος θελει να κανει κατι τετοιο, να μου στειλει μυνημα να του πω σχετικα.
Εχω κανει γαστροσκοπηση σε χασαπη που με εσκισε και μου ελεγε το ξερω οτι ενοχλει
αλλα κανε υπομονη και εκανα και αλλη μια οπου δεν καταλαβα τιποτα.
Σημειωστε οτι ο αναισθησιολογος πληρωνετε εξτρα για να κανει σωστη δουλεια
και ειναι υπεθυνος για αυτο.
Καλησπέρα…
Καταρχήν της Γαστροσκπησεις αγαπητέ δεν τις έκανα το 1821 αλλά μόλις πριν από κάτι μήνες…Φυσικά τα ποσά που λες είναι υπερβολικά .Στην Δεύτερη περίπτωση που με κοίμισαν κανονικά μου την κοστολόγησαν περίπου στα 170 ευρω όλα μαζί κομπλέ… Δεν ξέρω που έκανες την γαστροσκοπηση και πλήρωσες τόσα πολλά χρήματα….
Jhon δεν δένω τίποτα απολύτως κόμπο. Μερικές απόψεις εκφράζουμε και προβληματισμούς. Μερικές φορές με αυτά τα πράγματα καλείσαι να πάρεις αποφάσεις που αφορούν την δική σου υγειά και κανενός άλλου. Καλείσαι να πάρεις αποφάσεις κρίσιμες που ενδεχομένως να καλυτερέψουν η να βλάψουν τελικά την υγειά σου. Σύνηθες φαινόμενο γιατρός να κατηγορεί άλλον για να σε κερδίσει.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αναγκαστικά λέει και ψέματα…
Ένας ψυχολόγος (τυχαία)μου είχε πει ότι οι αναγούλες που έχεις είναι από το άγχος και όχι από την ΓΟΠ. Το στομάχι σου από το στρες «κατεβάζει»πολλά γαστρικά υγρά και σε συνδυασμό με την διαφραγματοκηλη τα αισθάνεσαι (τα υγρά) μέχρι το στόμα σου. Κάτι τέτοιο το δέχεται έως ένα σημείο και ο γαστρεντερολόγος μου ωστόσο και γι αυτό παίρνω κοντρολοκ 40 mg ιμπουντιν300 και σιλροτον μαζί.
Τα entact τα έκοψα και ειλικρινά εάν τα ξαναρχίσω θα θεωρήσω ότι αυτό για μένα είναι πισωγύρισμα
Θα σας πω σε λίγο και την υπόλοιπη εμπειρία που είχα αυτή τι φορά όχι ως ασθενής αλλά σαν παρατηρητής στη συμπεριφορά των γιατρών…
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή