Results 1 to 15 of 35
Thread: ΠΡΟΒΛΗΜΑ. . . .ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
-
29-11-2006, 17:48 #1
ΠΡΟΒΛΗΜΑ. . . .ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
Μεχρι πριν λιγο καιρο νομιζα οτι αρχισα να καταππολεμω την ηπια καταθλιψη που ειχα και να γινομαι καλυτερα. Ομως τις τελευταιες μερες δεν ειμαι καθολου καλα. Με παινουν κλαματα αρκετες φορες, νιωθω οτι θελω να κλαψω, βουρκωνουν τα ματια μου συχνα. Νιωθω ταραχη μεσα μου και φοβο, εχω παλι καποια συμπτωματα αποπροσωποιησης αλλα δε ξερω αν ειναι αποπροσωποιηση η απλα που νιωθω αισθηματα κενου. Νιωθω κενος, δε μπορω να νιωσω τη χαρα για κατι που θα ενιωθα πριν και θελω να κοιμαμαι ολη την ωρα για να μη νιωθω ετσι. Δε το κανω βεβαια αλλαετσι νιωθω. Νιωθω λες και δε με αγγιζουν το ιδιο το περιβαλλον διπλα μου γενικα και οτι δε νιωθω το ιδιο, δε μπορω να το περιγραψω αλλα αν αφησω τον εαυτο μου θα ειναι σαν σε απαθεια. Ετσι νιωθω αλλα το παλευω..Δε μπορω ομως ειδικα αυτο το αισθημα που δε ξερω τελικα αν ειναι αποπροσωποιηση η κατι αλλο, με φοβιζει, ειναι βασικα σαν αμυνα του εαυτου μου να με κανει να νιωθω απαθεια και οτι δεν ειναι αληθινα οτι γινεται...Βασικα δεν ειναι σε μορφη να μη μου φαινοντε αληθινα αλλα σε μορφη αισθηματος, συναισθησης... Δε μπορω να το περιγραψω και σιγουρα σας μπερδεψα... Δε νιωθω καλα παντωςμ, δε νιωθω χαρα και αισιοδοξια λες και δε με αγγιζει τιποτα. Ακομα μπορω και παω και για καφε και βγαινω με το κολλητο μου αλλα δε νιωθω οπως πριν.. Νιωθω λες και δεν ειμαι εδω στο κοσμο μας αλλα λες και το μυαλο μου ειναι κ αλλου πως να το πω. Τι συμβαινει ρε γμτ, Και να το πω στον ειδικο που πηγαινα (τελευταια φορα που πηγα ηταν που ολα ηταν καλα και του το ειπα τοτε και μ εκλεισε τωρα ραντεβου μετα απο αρκετες μερες) δε θα με βοηθησει, πως να με βοηθησει... Φοβαμαι ρε παιδια....Ειναι απαισιο να μη νιωθεις τα συναισθηματα οπως πριν να νιωθεις σαν απαθεια, και να κανεις σκεψεις του στυλ ειναι αληθινα γενικατα οσα ζουμε? Δε μπορω να ειμαι οπως πριν γμτ τι συμβαινει...Βοηθεια.. Χρειαζομαι καποιον να με βοηθησει πραγματικα και οχι απλα κουβεντα να του πω και οκ.... Τι μπορει να ειναι αυτο που νιωθω..??
- 29-11-2006, 17:55 #2
Spuro nomizw pws 8es ena kinhtro na ksanasiko8eis sta podia sou...sini8os to kinhtro einai enas an8rwpos..mia kainouria gnwrimia,oxi aparaithta kapia kopela..apla enas an8rwpos pou 8a se \"anagkasei\" na ton baleis sthn ka8hmerinothta sou.. prospa8ise to ..oloi edw ligo polu kapws etsi eimaste..eimaste edw k se sthrizoume na to kses ^__^
29-11-2006, 17:56 #3
Σπυρο μου κατ αρχην δεν ειναι αναγκη να αγχωνεσαι.Εχω περασει παρομοια κατασταση και μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι με σωστες κινησεις το χαμογελο θα επιστρεψει στο προσωπο σου.Παιρνεις καποια φαρμακευτικη αγωγη;
29-11-2006, 17:57 #4
Σπυράκο ακου,
Τα συμπτώματα που περιγράφεις δείχνουν οτι η ηπια καταθλιψη που ένιωθες έχει αρχίσει και μετατρέπεται σε μεσαίου βαθμού. Υποτροπίασες φίλε και αυτή τη φορά τα συμπτώματα είναι πιο έντονα. Πρέπει να αρχίσεις φαρμακευτική αγωγή και να σταματήσεις να βασανίζεσαι χωρίς λόγο. Πήγαινε σε ιδιωτικό γιατρό, ασε τις προκαταλήψεις και βοήθησε τον εαυτό σου ΑΜΕΣΩΣ. Σταμάτα να πειραματίζεσαι και να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει. Είναι ολοφάνερο διότι και εγώ έχω περάσει από το ίδιο λούκι. Μην φοβάσαι και μην πανικοβάλεσαι καθόλου. Ομως μην επαναπαύεσαι, διότι αυτή τη φορά δεν θα περάσει εύκολα. Κουράγιο και αύριο να γράψεις post με το τι σου είπε ο γιατρός. ΘΑ ΠΑΣ ΑΥΡΙΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
29-11-2006, 18:42 #5
Nα παω αυριο λες? Δουλευω αυριο 2-10 βραδυ δε θα μπορεσω... Δημητριε δλδ. ειχες ακριβως τα ιδια συμπτωματα οπως τα γραφω?? Ρε συ ομως απο ηπια που ηταν γιατι δεν εφυγε και παει να εξελιχθει σε μεσαιου βαθμου? Αρχισα να νιωθω καλυτερα και ξαφνικα ετσι οπως τωρα.... Τι θα πουν οι δικοι μου, ο πατερας μου βασικα σε αυτο το θεμα πιστευει οτι αν καποιος παρει φαρμακα μετα μια ζωη ετσι θα ειναι...Θα κανει συντηρηση με τα φαρμακα.... Γιατι να μην περασει απο μονο του?? Το θεμα ειναι ο γιατρος οντως να κρινει αν χρειαζομαι φαρμακα και οχι μιας και πηγα να μου δωσει για να μη φυγω απο εκει ετσι... Δεν εχω ιδεα σε ποιον να παω.... Και αν πεσω σε μαλακα γιατρο? Θελω να περασει απο μονο του δε γινεται? Χαρα κανω αρκετα σωστες κινησεις , αλλα στεναχωριεμαι με το παραμικρο και πολλες φορες γινομαι και πολυ οξυθυμος,νευριαζω ευκολα ... Το θεμα ειναι οτι ολοι γυρω μου νομιζουν οτι ειμαι καλα γιατι δε δειχνω τιποτα απο οτι νιωθω...Τα περναω ολα μεσα μου και βασανιζομαι πολυ. Δε μπορω να καταλαβω πως απο ηπια καταθλιψη που απο οτι μου ειπε κ ο γιατρος θα φυγει μονη της τωρα παει να γινει (αν ειναι οπως το λεμε) σε μεσαιου βαθμου? Δε το πιστευω, 20 χρονων και καταθλιψη.... Και η μαλακια οτι αν παθεις εχεις πολλες πιθανοτητες να ξαναπαθεις.....Δε θα ειμαι ευτυχισμενος ξανα δλδ.?
29-11-2006, 18:58 #6
Σπύρο, να πας άμεσα..όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο...όσο για αυτά που λέει ο πατέρας σου, είναι απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα..και ως γνωστόν η αγνοια σκοτώενι..ε, μην την αφήσεις λοιπόν σε σκοτώσει...όλη αυτή η ιστορία με την κατάθλιψη είναι μία μάχη που πρέπει να την δώσεις μόνος σου με τον γιατρό σου και πιθανότατα με βοήθεια φαρμακευτική...βοήθησε τον εαυτό σου και μην τον χαντακώνεις με λάθος αντιλήψεις που ακους από το οικογενειακό σου περιβάλλον...έτσι μαιθαίνεις και τον εαυτό σου καλύτερα και δεν περνάς και τα πάντα επιφανειακά..και πάλι θα είσαι σε θέση να ζήσεις στιγμές ευτυχίας και να τις νιώθεις και να τις εκτιμάς διαφορετικά, καλύτερα...εισαι πολύ νέος-)
29-11-2006, 19:06 #7
Γιαυτο το λεω, επειδη ειμαι πολυ νεος και καταθλιψη απο τωρα?? ..... Εκανα μαλακια που την αφησα να εισελθει οταν ακομα ηταν στην αρχη..Αλλα που να ξερω οτι θα κατεληγε εδω.
29-11-2006, 19:13 #8
spuro ti ilikia exeis?i zwh sou pws kilouse prin na parousiastei to provlhma?douleveis spoudazeis?
29-11-2006, 19:19 #9
Eιμαι 20, το τελευταιο 1.5 χρονο δεν ενιωθα και τοσο καλα μεσα μου, παροτι εχω και μια σχεση 1 χρονο τωρα και πιο πριν και αλλες αρκετες σχεσεις. Δε ξερω απο οταν τελειωσα το λυκειο αρχισε η κατρακυλα με πιο πολυ αυτο τον 1.5 χρονο που δεν ενιωθα και τοσο καλα μεσα μου. Παρολα αυτα ενιωθα οτι καλυτερευαν τα πραγματα τωρα το καλοκαιρι και με αυτα που ειχα κανονισει για διακοπες ενιωθω οτι πανε προς το καλυτερο αλλα με ενα προβλημα υγειας που αντιμετωπισα ξεκινησε το πουλ εντονο στρες, καποιες κρισεις πανικου και μετα αφου βγηκα απο το νοσοκομειο τα πρωτα σημαδια καταθλιψης, ηπιας οπως μου ειπε ο ειδικος που πηγα αλλα τωρα βλεπω οτι δεν το εχω ξεπερασει καθολου και μαλλον ψιλο επειδηνωνεται/.//
29-11-2006, 19:20 #10
ρε σπυράκο την κατάθλιψη δεν την άφησες να εισέλθει, μπήκε μόνη της χωρίς να σε ρωτήσει και δεν θα μπορούσες να την αποφύγεις, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ακου τώρα τι γίνεται. Η κατάθλιψη μπορέι πράγματι να περάσει από μόνη της αλλά θα κάνει πολύ καιρό και οι πιθανότητες να επανέλθει θα είναι πολύ αυξημένες. Αν αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή και μάλιστα σύντομα, και πιο γρήγορα θα περάσει και οι πιθανότητες υποτροπής θα μειωθούν σημαντικά. Τα φάρμακα θα τα πα΄ρεις για ένα χρονικό δίάστημα, δεν προκαλούν εξάρτηση και τα συμπτώματα θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Τώρα αφού περάσει η καταθλιψη, γιατί θα περάσει ΌΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ξανασυζητάμε για τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσεις παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Οσον αφορά το νεαρό της ηλικίας σου, πρέπει να ξέρεις ότι οι νεοι παθαίνουν καταθλίψη ή οι αρκετά γέροι. Αν άυριο δουλεύεις 2-10 πη΄γαινε το πρωί, μην το αναβαλλεις όυτε λεπτ\'ο
29-11-2006, 19:21 #11
Τι πρόβλημα υγείας αντιμετώπισες, μήπως καποια λοίμωξη?
29-11-2006, 19:24 #12
Απο παρεα ισως ξεκινησε το προβλημα...Ξεκοψαμε με το κολλητο μου που ειχα απο γυμνασιο, ειμασταν 3 οι κολλητοι, μειναμε 2, ο αλλος ςφυγε για Τριπολη για σπουδες εγω εδω αθηνα ειχα περασει και εμεινα εδω μονος, να περιμενω απο Οκτωβρη μεχρι Φεβρουαριο που ξεκινουσε το εξαμηνο... Εκεινους τους μηνες και λογω ολων αυτων και επειδη με την τοτε σχεση μου ειμασταν στα χωρισματα μετα απο 1.5 χρονο, αρχισα μια πολυ κακη συνηθεια που σταδιακα με εριξε ετσι.. Αρχισα να μελαγχολω, ειτε με μουσικη ειτε με σκεψεις.. Οταν χωρισα για κανα 2 μηνες με πηρε ψιλο απο κατω ενιωθα οτι δεν αξιζα κτλ. και μετα εκατσε και μια αποτυχια και ακομα χειροτερα. Οι καινουργιες παρεες απο τη σχολη δεν ηταν αυτο που ηθελα δυστηχως και γενικα αρχισα να νιωθω χαλια... Οταν αγορασα το καινουργιο και πρωτο μου αμαξι, εκανα και καινουργια σχεση, αρχισα να ειμαι καλυτερα, αλλα μετα το τρακαρισμα με πηρε χειροτερα απο κατω, μελαγχολια, στεναχωρια, ενιωθω οτι δεν εχω εναν καλο φιλο να νοιαζεται, να ταιριαζουμε κτλ. και τωρατο καλοκαιρι αυτο ετυχε και το προβλημα υγειας που επαθα και τα υπολοιπα τα γνωριζετε....
29-11-2006, 19:26 #13
Τι προβλημα ρε Σπυρο?
29-11-2006, 19:31 #14
Το προβλημα υγειας μου ηταν κατι απο το τρακαρισμα, στο πνευμονα, οχι πολυ σοβαρο αλλα προκαλουσε δυσπνοια,ζαλαδεσ κτλ. και μονο με την ακτινογραφια φαινοταν. Εγω ελεγα οτι δε νιωθω καλα, αγχωνομουν που ενιωθω ετσι, το αγχος εφερε τις κρισεις πανικου, μετα ακομαπ ιο πολυ στρες μην παθω τιποτα, φοβος μηπως πεθανω κτλ. και τελικα σε μια κριση πανικου μετα απο εντονη ζαλαδα και δυσπνοια (που ηταν απο το προβλμηα υγειας) οι δικοι μου με πηγαν σε νοσοκομειο, με κρατησαν εκει και στην ακτινογραφια φανηκε. Και μετα εκατσα μια βδομαδα στο νοσοκομειο, εκανα και μια εγχειρηση και βγαινοντας απο το νοσοκομειο εκει εσκασε μυτη αυτη η καταθλιψη...
29-11-2006, 19:34 #15
Ηταν απο το χτυπημα δλδ. οχι ασθενεια.. Απο Τραυματισμο. Αλλα μονο οταν επειδηνωθηκε αρκετα και αφου ειχα φαει το απειρο στρες και φοβο για μην παθω τπτ και τι εχω κτλ. πηγα σε νοσοκομειο, γιατι τι εξετασεις αιματος,τι καρδιογραφηματα και τριπλεξ τιποτα ολα καθαρα οποτε λεγαν και οι δικοι μου και οι γιατροι οτι ολα οκ...Απο το αγχος θα ειναι αυτα. Ελα ομως που δεν. Τελος παντνω αυτο περασμενο ξεχασμενο, το θεμα ειναι αυτο που ακολουθησε.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία