αρρυθμίες - αγχος??? - Page 39
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 39 of 132 FirstFirst ... 2937383940414989 ... LastLast
Results 571 to 585 of 1975
    Senior Member
    Αλλες φορες εχω δυναμη παιδια και το αντιμετοπιζω,ειναι ομως περιοδοι που δεν την παλευω....αυτο το διαστημα με εχουν τσακισει,ασε που εκτος απο αρρυθμια ανεβαινουν και στους 85 οι σφυγμοι,εχω και το βαρος+φτερουγισμα στο στερνο....αφου νομιζω οτι δεν θα την "βγαλει" καθαρη η καημενη η καρδουλα,τα χει παιξει!!Εχω να βαλω χολντερ(εχω βαλει 2 φορες)σχεδον εναμιση με δυο χρονια,αλλα σε καρδιολογο παω ανα 6 η 4 η 3 μηνες.....τι να κανω ρε γαμ....το....αντε παλι τα ιδια...και απο φαρμακα...δεν τα θελω τα ριμαδια!Μου εχουν φαει την ζωη,στην κυριολεξια!Και η ειρωνεια ειναι οτι αυριο φευγω για διακοπες.....Νικο εσυ οπως μου εχεις καναγραψει τις εχεις (κι εσυ)χρονια,καθε μερα τις εχεις και πολλες?Τι βασανο βρε Νικο,ΤΙ ΒΑΣΑΝΟ ΜΕΓΑΛΟ!!!!!!!

Senior Member
    Πηρα τηλεφωνο τον(τελευταιο,δηλαδη τον πιο προσφατο μου)καρδιολογο και του ειπα για τις εκτακτες.Μου ειπε οτι καποια στιγμη πρεπει να βαλω παλι χολντερ να τις δει,τον ρωτησα αν 85 σφυγμοι ειναι πολλοι και μου ειπε οτι ειναι οκ.Επισης μου ειπε να παιρνω ενα τεταρτο λοπρεσορ(μου το εχει ξαναπει αλλα εγω δεν τα παω καλα με τα χαπια γιατι οταν πρωτοεμφανιστικαν οι αρρυθμιες ειχα αλλαξει αρκετα φαρμακα αντιαρρυθμικα αλλα δεν εκαναν τιποτα),αυτο οταν φτανω σε σημειο που με ταλαιπωρουν πολυ,το παιρνω,οποτε το πηρα και σημερα(μου ειπε οτι ενα τεταρτο ειναι μικρη δοση),τον ρωτησα αν υπαρχει προβλημα σε συνδυασμο με μπυρα(καλοκαιρι ειναι,βρισκομαστε με παρεουλες και πινουμε καμια μπυριτσα η κρασακι,οχι πολυ βεβαια!)και μου ειπε οχι.

Senior Member
    Ράνη και εγώ παίρνω ένα βητα αναστολέα που μπορεί να έχω αρρυθμίες αλλά τις νιώθω πολύ ήπιες, δεν αφήνει να κάνω ταχυπαλμίες. Παίρνω 1/4 του χαπιού κάθε μέρα. Σήμερα κατά τις 11 ξεκίνησε πάλι το πανηγύρι και εκεί που άρχισε να μου ρίχνει το ηθικό θυμήθηκα που μου είχαν πει πριν καιρό πώς μπορείς να κόψεις τις έκτακτες με τη μέθοδο βαλσάβα. Την εφάρμοσα και από εκείνη την ώρα αρρυθμία τέλος! Δεν χάνετε να το δοκιμάσετε, εγώ σήμερα την εφάρμοσα 3-4 συνεχόμενες φορές μέχρι να δω αποτέλεσμα.

Senior Member
    Τι ειναι η μεθοδος βαλσαβα?Πρωτη φορα το ακουω(διαβαζω).

Senior Member
    Μέθοδος Valsalva
    Είναι η πιο απλή μέθοδος εξίσωσης και η ποιο διαδεδομένη ειδικά σε αρχαρίους. Η μέθοδος είναι η εξής: κλείνουμε την μύτη μας με το χέρι μας και προσπαθούμε να φυσήξουμε από αυτή αλλά όχι με υπερβολική δύναμη. Κρατάμε τον στόμα μας πάντα κλειστό για να μην διαφύγει ο αέρας από εκεί και φροντίζουμε να μην φουσκώσουν τα μάγουλα μας έτσι ο αέρας αφού δεν μπορεί να διαφύγει από το στόμα μας θα βρει το δρόμο μόνος του και θα φτάσει στο αυτί μας για να κάνει τη δουλεία του.
    Αν και είναι η πιο απλή έχει κάποιο μειονεκτήματα.Με αυτή τη μέθοδο έχει παρατηρηθεί αύξηση της πίεσης του αίματος και ελάττωση της φλεβικής επαναφοράς του αίματος που επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό.
    Για τους λόγους αυτούς δημιουργήθηκαν οι άλλοι μέθοδοι τους οποίους θα αναφέρω σε επόμενη δημοσίευση.
    πηγη
    http://rookieatspearfishing.blogspot.../valsalva.html
    11/12/2006

Senior Member
    Καλημέρα παιδιά σε όλους. Ελπίζω να είσαστε καλά γιατί εγώ δεν είμαι και τόσο. Σήμερα από το πρωί ξεκίνησαν οι άτιμες οι έκτακτες και έχω αρχίσει να αγχώνομαι. Εχθές, είχα ελάχιστες μία - δύο όλη μέρα, πράγμα που συμβαίνει πολύ σπάνια και σήμερα είπαν να με ξεσκίσουν για να αναπληρώσουν το χθεσινό διάλειμμα, τι να πω, έχω βαρεθεί πια. Έχω σκεφτεί να αρχίσω την ομοιοπαθητική άλλα δεν ξέρω, φοβάμαι μην αρχίσω πάλι τσάμπα το τρέξιμο, το χρόνο μου και τα λεφτά μου. Από όσους ξέρω που έχουν κάνει ομοιοπαθητική για τις έκτακτες δεν τους έχει βοηθήσει και τόσο. Όσο αφορά αυτό το φτερούγισμα στο στήθος που ανέφερες ΡΑΝΗ το αισθάνομαι και εγώ αρκετές φορές, είναι κάτι σαν μούδιασμα μαζί με φτερούγισμα στην καρδιά, άλλα δεν με ενοχλεί, σε αντίθεση με τις αρρυθμίες που με ενοχλούν αφόρητα. Κάποιες φορές αισθάνομαι και εγώ να έχω ταχυκαρδία, ειδικά όταν είμαι ξαπλωμένη και νιώθω την καρδιά μου να χτυπάει αρκετά γρήγορα σε σημείο που να με ενοχλεί, άλλα όταν μετράω παλμούς έχω γύρω στους 75 αλλά αυτό δεν θεωρείται ταχυκαρδία, δεν ξέρω όμως γιατί με ενοχλεί τόσο.

Senior Member
    Γεια και χαρα σε ολους!Καιρο ειχα να γραψω....φιλοι μου απ αυτο το θεμα,τι κανετε?Μαρακι πως τα πας?Εσυ Νικο?Εγω αρχες Ιουλιου πηγα διακοπουλες,μεχρι και μεσα στο αεροπλανο η κατασταση με τις αρρυθμιες ηταν απελπιστικη!!!!!Τις τρεις πρωτες μερες βασανιστικα κυριολεκτικα!!Ειχα και το βαρος στο στερνο(σαν πετρες).....ενα τεραααστιο βασανο!Μετα με αφισαν για καποιο διαστημα και απο χθες ηρθαν με αλλη μορφη,οχι το "ντουπ" αλλα με κενο ενος δεπτερολεπτου και φυσικα παρεα με το βαρος στο στερνο.Ειμαι στο χωριο τωρα,θα γυρισω πισω λιγο πριν ανοιξουν τα σχολεια και εχω παρει αποφαση να βαλω παλι χολντερ(οταν γυρισω)να δω αν μου εχουν δημιουργησει κατι η τελος παντος αν ειναι ιδιες με παλια(αυτες δηλαδη τις ακινδυνες που μου ελεγαν).Μ εχει πιασει παλι ο φοβος μην μεινω στον τοπο απ τις ριμαδες!........

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλους και ελπίζω να είστε όλοι καλά. Είχα πάει διακοπές και γύρισα προχθές, με την μικρή μου κόρη άρρωστη με πυρετό. Κατά τα άλλα τα ίδια και απαράλλαχτα. Έκτακτες στις διακοπές είχα άλλα όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Άλλα κάθε φορά που με έπιαναν φοβόμουνα πάρα πολύ γιατί ήμουν σε νησί, μακριά από νοσοκομεία και με έπιανε ένας πανικός, ένιωθα εγκλωβισμένη ότι δεν μπορούσα να φύγω αν μου συμβεί κάτι, ένα περίεργο συναίσθημα που δεν μπορώ να το περιγράψω, κάτι σαν φόβος μαζί με κλειστοφοβία και όλα αυτά εξ αιτίας των αρρυθμιών. Δεν ήμουν χαλαρή. Από την ώρα που γύρισα εξακολουθώ να έχω έκτακτες, και μάλιστα ορισμένες φορές τη στιγμή της έκτακτης νιώθω την καρδιά μου σαν να "κλοτσάει", σαν να σπαρταράει μέσα μου και αυτό είναι πολύ άσχημο συναίσθημα. ΡΑΝΗ ελπίζω να είσαι καλά. Να πάς να βάλεις το χόλντερ μην το αμελήσεις, καλό θα είναι αφού έχουμε αυτό το πρόβλημα να κάνουμε έναν έλεγχο κάθε χρόνο, δεν είναι κακό. Εν το μεταξύ αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι ότι μέσα σε ένα λεπτό μπορεί να με πιάσουν και πέντε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εσύ το έχεις αυτό ΡΑΝΗ; Σε πιάνουν αρκετές το λεπτό;

Senior Member
    Γεια σου Μαρακι!Μονο πεντε το λεπτο...??Πολλες.....αστα να πανε!Οσο για το οτι πρεπει να το ξανακοιταξω(γραφεις για μια φορα τον χρονο)...εγω ανα 3 η 6 μηνες παω....δηλαδη αστα να πανε...κι αυτες εκει....συνεχιζουν!Ασε που καποιες μερες(απανοτες)εχω τρομερο βαρος απ το στερνο μεχρι τον λαιμο.....

Senior Member
    Κι εγώ ΡΑΝΗ, τελευταία φορά που έβαλα χόλντερ ήταν πριν από 7 μήνες και δεν σου κρύβω ότι σκέφτομαι πάλι να πάω να βάλω, άλλα προσπαθώ να αντισταθώ στον πειρασμό, για να μην φανώ υποχόνδρια. Άλλα εσύ αφού νιώθεις ότι έχεις πολλές να βάλεις χόλντερ και να μας πεις τα νέα σου. Πάντως, όσο αφορά το βάρος που αναφέρεις στο λαιμό και στο στέρνο, νομίζω ότι είναι καθαρά ψυχολογικό, λόγω στρες. Εν το μεταξύ τελείως συμπτωματικά έχει και η πεθερά μου αρρυθμίες, τα τελευταία 2 χρόνια και ταλαιπωρείτε πάρα πολύ και αυτή έκτακτες έχει, πήγαινε στον γιατρό της έλεγε δεν είναι τίποτα οι έκτακτες μη φοβάσαι, δεν έχεις τίποτα, είσαι νευρική, άλλα οι έκτακτες συνεχίζονταν και δεν ένιωθε καθόλου καλά. Τελικά πήγε έβαλε ξανά χόλντερ και τις βρήκαν 345 έκτακτες κοιλιακές συστολές, αυτό της είπε ο γιατρός δεν είναι κάτι, και 9 ώρες παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή. Ξεκίνησε θεραπεία με αντιπηκτικά. Της είπε ο γιατρός ευτυχώς που η καρδιά της δεν είχε κάτι παθολογικό, αλλιώς με 9 ώρες κολπική μαρμαρυγή και χωρίς θεραπεία θα έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα, που λένε.

Senior Member
    Mαρια,εσυ εχεις καθολου πονακια στο μερος της καρδιας?Εγω εχω σχεδον καθε μερα και με φοβιζουν πολυ...κι αυτη τη στιγμη εχω και φοβαμαι!

Senior Member
    Έχω πονάκια, που μοιάζουν πιο πολύ με τσιμπήματα ορισμένες φορές μάλιστα πολύ έντονα, στο πάνω μέρος της καρδιάς και λίγο προς το κέντρο. Κι εμένα ορισμένες φορές με τρομάζουν, άλλα τι στο καλό τόσες εξετάσεις έχω κάνει, χοληστερίνη και τέτοια δεν έχω, λες να πάθω έμφραγμα; Πάντως μην ανησυχείς, αυτοί οι πόνοι μπορεί να είναι μυική ή οτιδήποτε άλλο, δεν σημαίνει ότι προέρχονται από την καρδιά. Στον καρδιολόγο το έχεις πει; τι σου είπε για τους πόνους; Εσύ όταν μπαίνεις στην θάλασσα, σε πιάνουν έκτακτες; Εμένα με πιάνουν συνέχεια στην θάλασσα ίσως από την αλλαγή της θερμοκρασίας δεν ξέρω τι να πω πια!

Senior Member
    Εχω αρρυθμιες παντου...τωρα για μεσα στη θαλασσα,ναι ειχα τις πρωτες μερες των διακοπων,οχι ομως οτι τις δημιουργουσε το κρυο γιατι αν ηταν ετσι επρεπε να με πιανουν μονο οταν κρυωνω.Πολλοι ανθρωποι εχουν ψυχοσωματικα τα οποια εχουν γινει πλεον χρονια,καπως ετσι προσπαθω να το κατανοησω κι εγω αλλα οταν ολα σου παρουσιαζονται στην καρδια....εε,ενταξει....οπως εχω ξαναγραψει,δεν ειναι χερι ουτε ποδι,ειναι καρδια,οποτε δεν μπορεις να τα αγνοησεις....τωρα για το holder,μπορει να εχω σχεδον δυο χρονια απ το τελευταιο που εβαλα(δυο φορες εχω βαλει),αλλα εξετασεις οπως υπερηχο,καρδιογραφηματα,τε στ κοποσεως,εχω κανει πριν απο 3 μηνες.....και φυσικα ολα αυτα που γραφω εχουν γινει απειρες φορες εδω & 5-6 χρονια.....τι να πω...σκεφτομαι μηπως καποια φορα "παω" σαν τον ψευτη βοσκο....τελος παντων...επειδη εχω δωσει πολλα χρηματα στους γιατρους(και ακομα ειμαι νεα!!)και αυτη την περιοδο που ξεκινανε τα εξοδα για βιβλια φροντιστηριου και πααρα πολλα που εχουν να κανουν με τα παιδια & γενικα ολες τις υποχρεωσεις,σκεφτομαι οτι θα με παει τελος Σεπτεμβριου για να βαλω holder.....οποτε εχω στο μυαλο μηπως μεχρι τοτε ειναι"αργα"......αλλα τοοοσα χρονια αυτο δεν σκεφτομαι??????Με το παραμικρο(οχι οτι οι αρρυθμιες ειναι παραμικρο,αλλα γενικα με οτι μου παρουσιαζεται στην καρδια)σκεφτομαι τον καρδιολογο......

Senior Member
    Δεν πιστεύω πως θα πάθεις τίποτα ΡΑΝΗ αν βάλεις το χόλντερ τέλος Σεπτεμβρίου, ούτε πιστεύω ότι έχεις κάτι σοβαρό. Απλά επανάλαβε το χόλντερ για να μην ανησυχείς, γιατί ξέρω πως είναι. Εγώ έχω βάλει χόλντερ γύρω στις 7 φορές τα τελευταία 5 χρόνια και δεν πιστεύω ότι θα αντέξω δύο χρόνια όπως εσύ για να το ξανά επαναλάβω, μάλλον θα το κάνω νωρίτερα. Κι εγώ έχω χαλάσει χρήματα για αυτό το θέμα και βαρέθηκα πια με αυτήν την κατάρα, που ήταν να με βρει αυτό το πράγμα. Έχει καταντήσει ψυχωτικό όλο αυτό, αλλά δεν μπορώ να το αγνοήσω. Έχω συνεχώς το μυαλό μου στην καρδιά μου, πότε θα με πιάσουν έκτακτες, και στο παραμικρό τικ της καρδιάς, σκέφτομαι τι ήταν τώρα αυτό; Σκέφτομαι να ξεκινήσω ομοιοπαθητική αλλά αν δεν γίνει πάλι τίποτα; Θα χάσω πάλι χρόνο, χρήμα και τσάμπα ελπίδες. Πάντως δεν πιστεύω πως η καρδιά ενός ανθρώπου τον προδίδει έτσι εύκολα. Ένας στους τρεις ανθρώπους περίπου έχουν αρρυθμίες, αν ήταν έτσι το ένα τρίτο του πληθυσμού θα τα είχε "τινάξει "τώρα. Για να πάθει κάτι η καρδιά θα πρέπει να έχει σοβαρή πάθηση ή να πάθει κάποιος έμφραγμα. Θα μου πεις τώρα, αφού τα λες όλα αυτά γιατί φοβάσαι; Γιατί όσο και να μην θέλω δεν μπορώ και όλο αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος, με πιάνουν αρρυθμίες, τις σκέφτομαι συνέχεια και όλο αυτό επαναλαμβάνετε.

Senior Member
    Καλη μου Μαρια,σε καταλαβαινω....παντως απορω με το holder,πως δεν το εχω βαλει & αλλες φορες...το συρταρι με τους φακελους απο καρδιολογους ειναι μπιμπα(ασε ποσα εχω κρυψει για να μην τα δει ο αντρας μου....)μιλαμε για πολλααα λεφτα!ααχχχ......το μονο σιγουρο ειναι αυτο που εγραψες,οτι εχει γινει ψυχωτικο πλεον και ενας χρονιος φαυλος κυκλος!Δεν γινεται να αγνοησεις την καρδια...ολα τα αλα μπορεις αλλα την καρδια?Βεβαια εχουμε φτασει στο σημειο να μην την αφινουμε σε ησυχια,(εγω δηλαδη!)το μυαλο μου ειναι συνεχως εκει!Και οταν εχεις δυο παιδια που πρεπει οολα να περασουν απ τα χερια σου....εχεις δηλαδη την μονιμη ανησυχια & το φοβο οτι "οπου να ναι κατι θα παθει η καρδια μου"....και εχεις να κανεις ολα τα υπολοιπα που δεν γινεται να μην δεν τα κανεις!

Page 39 of 132 FirstFirst ... 2937383940414989 ... LastLast