αρρυθμίες - αγχος??? - Page 46
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 46 of 132 FirstFirst ... 3644454647485696 ... LastLast
Results 676 to 690 of 1975
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΡΑΝΗ View Post
    Γεια σε ολους(και ολες!).Εχω μερες να γραψω...το βασανο ομως δεν τελειωνει παιδια & απ οτι εχω καταλαβει,δυστυχως δεν θα τελειωσει.....εγω δεν εχω το μαρτυριο μονο με τις αρρυθμιες(αυτες τα ξεκινησαν ολα!),εχω καποιες ταχυκαρδιες,πονακια και καποιες φορες απ τις εμμονες & τον φοβο μου "τσιμπαω" και λιγο πιεση(καλα...και 14 να δω τρελενομαι,νομιζω οτι κατι θα παθω!).Εχουν ριζωσει ολοι αυτοι οι φοβοι που προκαλουν ολες αυτες οι ενοχλησεις στην καρδια,εχουν γινει εμμονη και ολο αυτο εχει δημιουργησει την νευρωση.Ναι παιδια,νευρωση καρδιας ειναι....δεν γινεται να σου λεει ο γιατρος οτι η καρδια σου ειναι καλα και εσυ να ζεις εδω & χρονια με την εμμονη οτι εισαι καρδιοπαθης και καθε λιγο & λιγακι να φοβασαι την ανακοπη η το εμφραγμα!Το μονο που θα με εσωζε(πιστευω οχι μονο εμενα)ειναι να συμφιλιωθω με τον θανατο,γιατι αυτος ειναι ο τεραστιος φοβος που τα δημιουργει ΟΛΑ!Μακαρι να μπορουσα ομως....κανονικα αυτος που δεν φοβαται τον θανατο,δεν φοβαται τιποτα!Κανενας δεν μπορει να το αποφυγει,γιατι λοιπον κανουμε τη ζωη μας δυσκολη????????????????Ασε που οι αρρυθμιες & ολα τα υπολοιπα στην καρδια,μπορουν να σε τρελανουν στην κυριολεξια!
    απλη περιπτωση ιντεραλ inderal ψαξτο αμα θες
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member

Senior Member
    Η προπρανολόλη (propranolol) είναι ένας μη εκλεκτικός β-αδρενεργικός ανταγωνιστής και αποκλείει τόσο τους β1, όσο και τους β2 υποδοχείς. Η προπρανολόλη έχει αρνητική ινότροπη και δρομότροπη δράση κι έτσι μειώνει την καρδιακή παροχή. Καταστέλλει επίσης τη δραστηριότητα του φλεβόκομβου και του κολποκοιλιακού κόμβου, προκαλώντας βραδυκαρδία. Με τον αποκλεισμό των β2 υποδοχέων παρεμποδίζεται η αγγεοδιαστολή και προκαλείται σύσπαση των λείων μυικών ινών των βρόγχων (βρογχόσπασμος).

Πηγή: www.galinos.gr

Junior Member
    Ρανη διαβαζω οσα γραφεις και βλεπω τον εαυτο μου και τις σκεψεις μου. Χθες το απόγευμα πηρα την πιεση μου και ηταν 14.9/9.5και από εκεινη την ωρα μεχρι και σημερα είμαι με ένα πιεσόμερτο στο χερι...ότι και να κανω σκεφτομαι ποσο θα είναι η πιεση μου ελεος...πως περιμενω να πεσει με την σκεψη μου καρφωμενει εκει...Αχ...ειμαστε υγιεις και βασανιζόμαστε μονοι μας και βασανίζουμε και το σωμα μας...αγχος ο καρκινος που τρωει την ψυχη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΡΑΝΗ View Post
    Γεια σε ολους(και ολες!).Εχω μερες να γραψω...το βασανο ομως δεν τελειωνει παιδια & απ οτι εχω καταλαβει,δυστυχως δεν θα τελειωσει.....εγω δεν εχω το μαρτυριο μονο με τις αρρυθμιες(αυτες τα ξεκινησαν ολα!),εχω καποιες ταχυκαρδιες,πονακια και καποιες φορες απ τις εμμονες & τον φοβο μου "τσιμπαω" και λιγο πιεση(καλα...και 14 να δω τρελενομαι,νομιζω οτι κατι θα παθω!).Εχουν ριζωσει ολοι αυτοι οι φοβοι που προκαλουν ολες αυτες οι ενοχλησεις στην καρδια,εχουν γινει εμμονη και ολο αυτο εχει δημιουργησει την νευρωση.Ναι παιδια,νευρωση καρδιας ειναι....δεν γινεται να σου λεει ο γιατρος οτι η καρδια σου ειναι καλα και εσυ να ζεις εδω & χρονια με την εμμονη οτι εισαι καρδιοπαθης και καθε λιγο & λιγακι να φοβασαι την ανακοπη η το εμφραγμα!Το μονο που θα με εσωζε(πιστευω οχι μονο εμενα)ειναι να συμφιλιωθω με τον θανατο,γιατι αυτος ειναι ο τεραστιος φοβος που τα δημιουργει ΟΛΑ!Μακαρι να μπορουσα ομως....κανονικα αυτος που δεν φοβαται τον θανατο,δεν φοβαται τιποτα!Κανενας δεν μπορει να το αποφυγει,γιατι λοιπον κανουμε τη ζωη μας δυσκολη????????????????Ασε που οι αρρυθμιες & ολα τα υπολοιπα στην καρδια,μπορουν να σε τρελανουν στην κυριολεξια!
    Τι κάνεις ΡΑΝΗ μου; Είχες καιρό να εμφανιστείς και η αλήθεια είναι πως αναρωτιόμουν αν είσαι καλά; Διακρίνω μια απογοήτευση στα λεγόμενα σου. Μην το βάζεις κάτω. Αντί να συμφιλιωθείς με την ιδέα του θανάτου όπως λες, καλύτερα να συμφιλιωθείς με τις έκτακτες όσο δύσκολο κι αν είναι. Κι εγώ το ίδιο προσπαθώ να κάνω. Άσε που σήμερα με έχουν τρελάνει η ριμάδες. Άλλα κάθε φορά σκέφτομαι ότι δεν θα πάθω κάτι και προσπαθώ να μείνω ήρεμη. Αφού έχεις και ταχυκαρδίες και πονάκια, πιο πολύ για κρίσεις πανικού μου κάνει όλο αυτό. Μήπως αυτό το διάστημα που νιώθεις έτσι θα έπρεπε να πάρεις κάτι για να ηρεμήσεις και να μην βασανίζεσαι; Να δεις κάποιον ειδικό; Όλο αυτό μόνη σου το περνάς; Έχεις μιλήσει στους δικούς σου ότι αυτό το διάστημα νιώθεις έτσι;

Senior Member
    Καλημερα!elis,το γνωριζω το ιντεραλ εδω & χροοονια!Ειναι το πρωτο φαρμακο που μου εδωσαν κατα των αρρυθμιων αλλα δεν εκανε δουλιτσα!Μαρακι γεια σου!Εγω καλη μου ειμαι παλια σε ολη αυτη την κατασταση οποτε & ειδικο εχω δει,και φαρμακα για αρρυθμιες εχω παρει & ψυχοθεραπεια εχω κανει.Βεβαιως & οι ανθρωποι μου ξερουν,αλλα οχι ακριβως το μεγεθος γιατι δεν μπορουν να βοηθησουν ετσι & αλλιως(αυτο δεν το λεω απο μονη μου,το λεει ειδικος!)γιατι την βοηθεια δεν πρεπει να την περιμενουμε απ τους αλλους,μονο απ τη δυναμη του εαυτου μας,γι αυτο ειναι τοσο δυσκολο...αν ηταν να σε βοηθησει καποιος αλλος & το ξεπερνουσες τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα κανενα!Ειναι ολα στο μυαλο μας!Εμεις τα δημιουργουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!Οσο για το να συμφιλιωθω με τις αρρυθμιες και οχι με τον θανατο,μα πως να συμφιλιωθεις με κατι αφου το φοβασαι οτι θα σου "παρει" την ζωη??Οποτε,αυτο που ξαναεγραψα ισχυει και ειναι το βασικοτερο απ ολα,οποιος δεν φοβαται τον θανατο,δεν φοβαται τιποτα,οποτε ελευθερωνεται!Μακαρι να μπορουσαμε να το καταφερουμε.....

Senior Member
    Παιδια,ξεχασα να σας πω οτι αξιζει τον κοπο να πατησετε το ονομα[Βασιλης Χολεβας].Ειναι ενας ανθρωπος μορφωμενος και ψαγμενος σ αυτα τα θεματα που μας απασχολουν.Υπαρχουν αρθρα του που ειναι παααρα πολυ ενδιαφεροντα.Τα δυο που εκτυπωσα εγω και αγγιζουν υπερβολικα την πραγματικοτητα της δικης μου περιπτωσης ειναι τα εξης=1)"Ο κατα φαντασιαν καρδιοπαθης και γιατι ενω η καρδια αισθανεται διαφορες ενοχλησεις,ειναι υγιεστατη"-2)"Η αυτοθεραπεια των νευρωσεων με απλες και αποτελεσματικες μεθοδους". Θα δειτε & εσεις οτι αξιζει τον κοπο να τα διαβασετε!

Παιδια καλησπέρα.πως είστε;εγώ σήμερα μετα απο αρκετό καιρό φοβήθηκα αρκετά παλι,γιατί μ'επιασαν κάτι απανωτές έκτακτες μ'ενα χτύπημα στο λαιμό,ήμουνα και εξω μονη μου με τη Μπέμπα,τα χρειάστηκα παλι..τι να πω εκεί που πάω να αναθαρρυνω λίγο,παλι πισωγυρισμα..ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να ξεφυγει κανεις απ'αυτο το φαύλο κυκλο..να σημείωσε οτι παίρνω 2 τενορμιν των 25 και μαγνήσιο και για αρκετό καιρό ήμουνα καλυτερα,τώρα αυτό μ'εριξε παλι..τεσπα,εσείς πως πάτε;ρανη εβαλες τελικά χολτερ που ελεγες;καλη δυναμη!

Senior Member
    Γεια σου litoa!Εβαλα χολντερ.Εκεινη την ημερα ειχα ελαχιστες(λες και εγινε επιτηδες!)ενω τις προηγουμενες μερες & αμεσως μετα που το εβγαλα γινοταν χαμος μ αυτες!Τελος παντων,μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να παρω φαρμακα(αυτο μου το εχουν ξαναπει αλλα κατα καιρους μου δινανε οι καρδιολογοι καποια γιατι εγω τους ειχα πριξει, τα οποια δεν εκαναν πολλα πραγματα & τα σταματουσα,εν γνωση τους βεβαια!),ετσι λοιπον μου ειπε οτι δεν θα παθω κατι απ αυτες και οτι η καρδια μου ειναι οκ.Μακαρι,δεν λεω....χαιρομαι τρομερα,αλλα αυτες οι ριμαδες δεν σε αφηνουν να το χαρεις οπως πρεπει,ειναι ενοχλητικες & σε φοβιζουν!Δεν γινεται ομως αλλιως.....εμεις συνεχιζουμε!

Senior Member
    Καλησπέρα κορίτσια. Εγώ είμαι με τις μέρες μου. Είναι μέρες που έχω ελάχιστες έκτακτες, είναι όμως και κάποιες άλλες μέρες που έχω όλη την ώρα και αυτό με τρομάζει πολύ. Εσάς σας έχει τύχη να έχετε όλη την ώρα; Εν το μεταξύ έβαλε και η μητέρα μου holder ρυθμού, όχι γιατί την ενοχλούσαν ιδιαίτερα οι αρρυθμίες, άλλα γιατί μια μέρα λιποθύμησε τελείως ξαφνικά και χωρίς λόγο και της είπε ο γιατρός ότι πρέπει να ελέγξει για αρρυθμίες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι είχε 480 έκτακτες κοιλιακές παρακαλώ και ένα σύντομο επεισόδιο κολπικής ταχυκαρδίας. Σαν πόρισμα έγραφε εκτακτοσυστολική κοιλιακή αρρυθμία. Ο γιατρός βέβαια της είπε ότι αυτές δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν λιποθύμησε από αυτό και ότι δεν διατρέχει κίνδυνο. Αναρωτιέμαι πόσες πρέπει να έχεις για να είναι σοβαρό; Εν το μεταξύ ανησυχώ και για την μητέρα μου, παρόλο που ο καρδιολόγος ήταν καθησυχαστικός άλλα φοβάμαι και για μένα, μήπως είναι κληρονομικό και αργότερα μου παρουσιαστούν τόσες πολλές και πως θα το αντέξω; θα τρελαθώ. Εσύ ΡΑΝΗ πόσες είχες στο holder; (Αν θέλεις μου λες}. Σου είπε ο γιατρός στις πόσες έκτακτες την ημέρα γίνεται επικίνδυνο;

Γεια σας κορίτσια!κι εγώ με τις ημερες μου είμαι,αλλά αυτό με τις απανωτές είχα να το παθω καιρό.το στιγμιαίο κενό δε με φοβίζει πια τόσο,αλλά αυτό δε παλευεται,το τενορμιν έχει σίγουρα βοηθήσει και ειδικα σε κάτι έντονες έκτακτες που πάθαινα λίγο πριν τον ύπνο.πάντως αυτό που λες ρανη με το χολτερ μου συμβαίνει και μένα κάθε φορά που βάζω,τι να πω,φαίνεται τοτε ηρεμουμε και δεν κανουμε πολλές..μήπως πρεπει να κυκλοφορούμε μόνιμα μ'ενα χολτερ☺εγω θέλω να ελπίζω οτι θα προχωρήσει το ablation στα επομενα χρόνια η κάποια αλλη μέθοδος τέλος πάντων και θα μπορούμε να απαλλαγουμε οριστικά απ'αυτες..η ελπίδα πεθαίνει τελευταια..

Καλησπερα και απο μενα , συγνωμη που δεν εγραψα καθολου αυτον τον καιρο αλλα ειχαμε αρκετα θεμματα με τον αντρα μοιυ και το μεγαλυτερο γιο μας , τα οποια μου προκαλεσαν φοβερο αγχος και φυσικα 3εσπασαν με τον γνωστο πατροπαραδοτο τροπο , με αρρυθμιες , ποσες μετρησα ??? 20 παλι σε μια μερα , ελεος δδηλαδη , εκει που εισαι καλα εκει σε πιανει παλι . Επισης ειμαι σε αναζητηση ψυχιατρου γιατι και το θεμα με τα νευρα μου δεν αντεχετε πλεον ουτε καν απο μενα , γενικως και παλι βιωνω μια πολυ δυσκολη περιοδο , να δω ποτε δεν θα περασω μια δυσκολη περιοδο , πραγμα δυσκολακι . Ουφφφφφφφφφφφφφφφ , κατα αλλα ας τα λεμε καλα , τωρα που μιλαω ειμαστε και υποτιθεται τα3ιδι στη γερμανια , αλλα οι αρρυθμιουλες αρρυθμιουλες , για παντα και παντοτε να μου χεσουνε την καθε χαρα .
    Μαρια37 ελπιζω να ειναι καλυτερα η μαμα σου ? αληθεια εκεινη πως το αντιμετωπιζει φοβικα ολο το θεμα με τις αρρυθμιες ? ο γιατρος της εδωσε κατι ? θα το παρακολουθησει ? Να σου πω οτι ο πατερας μου υπερφερε απο το χειροτερο ειδος αρρυθμιες , οχι εκτακτες και αυτα τα δικα μας , απο μαρμαρυγη , χρονια ολοκληρα , ακομα και μετα που εκανε 4πλο μπαι πας η μαρμαρυγη του συνεχιστικε πολυ εντονα , δεν φοβηθηκε ποτε , παντα τον θυμαμαι να ανεβαινει σκαλες , να περπαταει πολυ και να μην δινει περιθωρια σε φοβους να τον κυριευσουνε , βεβαια επερνε ενα σωρο φαρμακα για την καρδια του αλλα ειχε πραγματικα μεγαλο θεμα . Δεν του μοιαζω ρε παιδια , δεν του μοιαζω .
    Την καλησπερα μου σε ολους , αυριο ειναι μια νεα μερα , ας βαλουμε στο μυαλλο μας οτι ολα θα πανε καλα .
    Πιεση και εγω τσιμπουσα καποια περιοδο , ολος τυχαιως τοτε δεν ειχα αρρυθμιες , αλλα μιλαμε για ενα ατομο οπου παλια ημουνα υποτασικια και τωρα το πολυ να παω 12 , εκεινη την περιοδο ειχα 15 και 16 μια μερα . Υπομονη , μονο υπομονη .

Επανέρχομαι κι εγώ στο φόρουμ, καθώς οι έκτακτες για λίγο καιρό ξαποσταίνουν και μετά έρχονται πάλι θριαμβευτικά ως συνήθως!! Εμένα το πρόβλημα μου τώρα έχει γίνει η παντελής εγκατάλειψη σωματικής και αθλητικής δραστηριότητας. Ζω πιο άνετα με την έννοια ότι δε σκέφτομαι πια τόσο πολύ τις έκτακτες και δεν έχω πολλές το τελευταίο καιρό αλλά ούτε καν τολμάω να σκεφτώ να ξεκινήσω πάλι κάποιο σπορ. Εσείς που έχετε το ίδιο πρόβλημα με μένα αθλείστε?? Και δε μιλάω για έντονη δραστηριότητα μόνο, εγώ φοβάμαι μέχρι και να πάω σε γλέντι και να πρέπει να σηκωθώ να χορέψω!!

Quote Originally Posted by trelokotsos View Post
    Επανέρχομαι κι εγώ στο φόρουμ, καθώς οι έκτακτες για λίγο καιρό ξαποσταίνουν και μετά έρχονται πάλι θριαμβευτικά ως συνήθως!! Εμένα το πρόβλημα μου τώρα έχει γίνει η παντελής εγκατάλειψη σωματικής και αθλητικής δραστηριότητας. Ζω πιο άνετα με την έννοια ότι δε σκέφτομαι πια τόσο πολύ τις έκτακτες και δεν έχω πολλές το τελευταίο καιρό αλλά ούτε καν τολμάω να σκεφτώ να ξεκινήσω πάλι κάποιο σπορ. Εσείς που έχετε το ίδιο πρόβλημα με μένα αθλείστε?? Και δε μιλάω για έντονη δραστηριότητα μόνο, εγώ φοβάμαι μέχρι και να πάω σε γλέντι και να πρέπει να σηκωθώ να χορέψω!!
    Σπορ ???? τι ειναι αυτο ??? οταν δεν ειμαι σε φαση κρισης μπορει να περπαταω , να με πιασει μανια με το περπατημα αλλα αμα ειμαι σε κριση ακομα και σηκωθω απο τον καναπε ειναι προβλημα

Senior Member
    Γεια σας φιλοι μου!Ειδατε πως ειναι να υπαρχουν ανθρωποι που ζουν το ιδιο βασανο με σενα?Αντε να σε καταλαβει καποιος που δεν εχει νιωσει ποτε αρρυθμιες.....δεν καταλαβαινει ΤΙΠΟΤΑ!!Λοιπον,Μαρακι,δεν θυμαμαι ποσες ακριβως ηταν οι αρρυθμιες που καταγραφηκαν στο χολντερ αλλα οχι πολλες(οπως ξαναεγραψα,ηταν μερα που δεν ειχα πολλες και μαλλον ηταν επειδη ενιωθα σιγουρια που φορουσα το χολντερ.....)επισης,σε αυτο που ρωτας για το ποσες πρεπει να εχει καποιος για να ειναι επικυνδινες,εχω διαβασει απο αλλα μελη του φορουμ που βασανιζονται χρονια μ αυτες οτι και πααααρα πολλες να εχεις δεν υπαρχει προβλημα αλλα μου το εχουν πει & οι γιατροι,απλα οταν εχεις παρα πολλες μπορει να σου χορηγησουν καποιο χαπακι που να βοηθαει,μονο και μονο για να μην ειναι τοσο ενοχλητικες!Οσο για τη μαμα σου,δεν ειναι παρα πολλες,εχω ακουσει και για πανω απο χιλιες.....και η μαμα μου εχει αρρυθμιες αλλα ειναι απ τις τυχερες γιατι δεν τις καταλαβαινει,ετυχε να τις βρει ο γιατρος,οπως μου εχουν πει οι γιατροι που εχω παει,πολλοι ειναι εκεινοι που εχουν αρρυθμιες και δεν τις καταλαβαινουν.Οσο για το οτι λυποθημησε,εχω κανει & αυτη την ερωτηση σε καρδιολογο και μου εχει πει οτι δεν λυποθημας απο αρρυθμιες.Και εγω παιδια,καποιες μερες εχω ελαχιστες αλλα καποιες αλλες υποφερω,ειδικα με αυτες που ειναι επαναλαμβανομενες!!

Page 46 of 132 FirstFirst ... 3644454647485696 ... LastLast