αρρυθμίες - αγχος??? - Page 48
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 48 of 132 FirstFirst ... 3846474849505898 ... LastLast
Results 706 to 720 of 1973
  1. #706
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    416
    Καλημερα!χαχαχα....viki38 εχεις πλακα με την "πεθερουλα σου".....πως να καταλαβει κοπελα μου καλη?Αφου δεν το χει νιωσει να της φυγει η "ξερολιαση"....εξω απ το χορο....εδω αλλοι ενα τσιμπημα νιωθουν η μια ταχυπαλμια & τα χανουν,οχι εμεις που ζουμε αυτο το βασανο(εγω για χρονια σχεδον καθημερινα!).Εγω παντως δεν περιμενω απο κανεναν να με καταλαβει,αλλωστε στη δικια μου καρδια συμβαινει....απλα θυμωνω με τους ανθρωπους που λενε.."πως κανεις ετσι?αφου οι γιατροι σου λενε οτι εισαι καλα...φαντασιοπληκτη εισαι...."και επειδη εμενα με χαλαει αυτο,δεν λεω τιποτα σε κανεναν(τουλαχιστον επαψα να το κανω),δεν βγαινει πουθενα!ΜΟΝΟΙ μας το παλευουμε και γι αυτο ωρες ωρες νιωθω πολυ περηφανη για εμενα,γιατι ειναι πολυ δυσκολο αυτο που βιωνω!

  2. #707
    Senior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    123
    Αχ κορίτσια πόσο δίκιο έχετε! Εγώ εχθές τα χρειάστηκα λίγο. Ήμουν με την μεγάλη κόρη μου στο αυτοκίνητο μόνες μας και οδηγούσα, εκείνη την ώρα με έπιασε μια δυνατή έκτακτη κόντεψε να μου πεταχτεί η καρδιά έξω από το στήθος. Σκέφθηκα έτσι και πάθω τίποτα τώρα την ώρα που οδηγώ θα σκοτωθούμε και οι δύο. Με έπιασε μια ανασφάλεια μετά και ένας φόβος. Γιατί ρε γαμώτο να μου συμβαίνει αυτό το πράγμα σκεφτόμουν. Όλοι οι άλλοι άνθρωποι είναι τόσο ξένοιαστοι και εγώ να έχω αυτό το περίεργο βάσανο, να ζω στην ανασφάλεια κάθε ώρα και στιγμή. Και εγώ πάντως κάποιες φορές που έχει τύχη να με πιάσουν έκτακτες και να πανικοβάλλομαι, έχει τύχη να είναι η πεθερά μου μπροστά και με αντιμετωπίζει σαν να είμαι λίγο "βαρεμένη". Σαν να έχω κάποιο πρόβλημα στο μυαλό και σαν οι γιατροί να τους έχουν πει να μην μου δίνουν σημασία! Αυτή η συμπεριφορά με ενοχλεί πάρα πολύ και περίμενα να με καταλάβει γιατί αντιμετωπίζει και αυτή το ίδιο πρόβλημα σε μεγαλύτερο βαθμό από εμένα. Τέλος πάντων, τι να πεις.

  3. #708
    καλησπερα κοριτσια , ναι μαι εγω , παντα με εκτακτες εννοειτε , ναι εχετε δικαιο ποτε και κανεις δεν θα μας καταλαβει . Και εχεις δικαιο ΠαΝΗ πρεπει να ειμαστε περιφανοι , ειναι πολυ δυσκολο αυτο που βιωνοουμε , παρα πολυ . Η πεθερα μου το εχει παθει και αυτη και ετρεχε σε γιατρους και εκεινη αλλα κανεις δεν καταλαβαινει οτι κατι που δεν φοβαται εκεινος εχουμε δικαιωμα να το φοβομαστε εμεις .Εκει εκνευριζομαι οτι δεν δειχνουνε κατανοηση , τεσπα δεν τους βλεπω και συχνα , αρκετα σπανια θα ελεγα , ομως ενοχλουμε που ειμαι η αρρωστομανης που ταχα εχει αρρυθμιες και τις φοβαται γιατι ειναι φοβιτσιαρα , με λιγα λογια . ΕΙμαι στο τσακ στο να παω σε γιατρο παλι , αλλα για να μου πει τι ???? και παλι σκεφτομαι μηπβς ο γιατρος μου εκανε λαθος και δεν βρηκε οτι κατι εχω οποτε να παω και σε αλλο . Τα ιδια , τα 3ερετε , τα βιωενετε . Μαρια μου κουραγιο μην το αφηνεις και μην σε πιανει ανασφαλεια , αν και ειναι φυσιολογικο να φοβασαι , προσπαθεισε να το πολεμησεις . Και εγω τρεμω οταν μενω μονη με τα παιδια και εχει 24ωρες υπηρεσιες ο αντρας μου.

  4. #709
    Senior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    123
    Έτσι όπως τα λες είναι viki38, μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε αρρωστομανής και λίγο τρελαμένοι, αλλά δεν ξέρουν τι βάσανο είναι αυτό να ζεις συνέχεια στο φόβο. Και να μην υπάρχει μία λύση! Ούτε τα φάρμακα δίνουν οριστική λύση, ούτε τίποτα, αυτό είναι απελπιστικό. Κι εγώ φοβάμαι να μείνω μόνη μου, είτε με τα παιδιά, είτε χωρίς. Νιώθω ότι μπορεί να πεθάνω και δεν θα με πάρει κανείς είδηση.

  5. #710
    Καλημερα σε ολες και ολους , εγω επισκεφτηκα τελικα καποιον ψυχιατρο και αποφασησα να αρχησω μια σειρα συνεδριων . Ηταν ο πρωτος γιατρος που ενοιωσα να καταλαβαινει τι περναω , να μην αποκαλει ενα απλο ψυχοσωματικο συμπτωμα αλλα κατι που με βασανιζει και ειναι ο πρωτος που μου ειπε με το μπλαμπλα οτι ναι εχω περασει περιοδους με καταθληψη και τωρα ειναι μια τετοια περιοδος . Οτι ψυχοσωματικο συμπτωμα υπαρχει στον κοσμο εγω το εχω περασει με παντα κλασσικο τις αρρυθμιες . Θα ξεκινησουμε με θεραπεια και αμα δουμε οτι δεν μπορω να αντε3ω τοτε θα προσθεσουμε και ενα φαρμακο . Επιπλεον σημερα θα επισκεφτω και ενα καρδιολογο αρρυθμιολογο ετσι για μενα , εχω αγωνεια και παλι ειμαι λιγο σε υπερενταση σημερα . Να ρωτησω , Μαρια εσυ ποσες αρρυθμιες κανεις ? ειναι καθηερινες ? τι μορφη εχουνε ? εσυ Πανη και οποιος αλλος θελει να πει. Ετσι και αλλιως για να συζηταμε αυτα ειμαστε εδω και εμενα μοθ κανει καλο να 3ερω οτι δεν ειμαι μονη μου .

  6. #711
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    416
    viki38,γεια σου!Εγω δεν θυμαμαι ποσες ειχε καταγραψει το χολτερ τις δυο πρωτες φορες αλλα αρκετες(δεν ηταν αναγκη να τις καταγραψει,τις ενιωθα οτι ηταν πολλες!!)το τελευταιο οπως ξαναεγραψα κατεγραψε λιγες,λες και εγινε επιτηδες,και απ την επομενη μερα ξεκινησε το "παρτυ" παλι....πολυ καλο αυτο που εγραψες με τον ψυχιατρο...συνηθως δινουν απ την αρχη φαρμακα,μονο οι ψυχολογοι κανουν μονο ψυχοθεραπεια χωρις.Το θεμα ειναι να πεσεις σε καλο ανθρωπο,η ψυχολογος η ψυχιατρος να ειναι,να μπορεις να του εχεις εμπιστοσυνη και να σε βοηθησει!Εγω οταν εκανα ψυχοθεραπεια,αγαπησα πολυ την ψυχολογο μου,σαν δικο μου ανθρωπο γιατι ηταν σπουδαιο για εμενα να υπαρχει καποιος που να μπορω να του πω ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Οταν γυρισεις απ τον αρρυθμιολογο,γραψε σε παρακαλω τι σου ειπε...(ειχα παει & εγω πιο παλια σε αρρυθμιολογο).

  7. #712
    Senior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    123
    Καλημέρα παιδιά. Εγώ έχω κάθε μέρα αρρυθμίες, δεν υπάρχει μέρα που να μην έχω. Κάποιες μέρες είναι λίγες γύρω στις 5-10 την μέρα και κάποιες μέρες είναι γύρω στις 50. Δεν ξέρω αν θεωρούνται πολλές ή λίγες άλλα εμένα με ενοχλούν, γιατί από κει που δεν είχα τίποτα ξαφνικά άρχισα να τις έχω και είναι σε καθημερινή βάση, έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μου πια. 'Άλλες φορές είναι λιγότερο έντονες, άλλες φορές είναι τόσο δυνατές που με πονάνε και τότε φοβάμαι. Κάποιες φορές μάλιστα είναι και συνεχόμενες η μία μετά την άλλη και αυτό κρατάει για λίγα δευτερόλεπτα, εσείς το παθαίνετε αυτό; Συνήθως είναι κολπικές τις νιώθω πάνω και προς το κέντρο, άλλα έχω και κοιλιακές που τις νιώθω κάτω χαμηλά. Εσύ viki38 πόσες έχεις την μέρα; πώς τις αισθάνεσαι; Άντε και να μας πεις τι σου είπε ο αρρυθμιολόγος.

  8. #713
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22,842
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  9. #714
    καλησπερα σε ολους , γυρισα λοιπον απο τον αρρυθμιολογο , κατι καινουργιο δεν μου ειπε , δηλαδη ουσιαστικα μου επιβεβαιωσε οτι μου ελεγε χρονια τωρα ο δικος μου καρδιολογος . Οτι μια δομικα καλη και υγιη καρδια δεν κυνδινευει απο καμια ειδους εκτακτοσυστολικη αρρυθμια ειτε κοιλιακη ειτε κολπικη , οτι αυτο δεν θα αλλα3ει και στο μελλον. Επειτα θεωρισε αρκετα λιγες τις εκτακτες μου ακομα και οταν του ειπα οτι στην εγκυμοσυνη εκανα 100-200 για αρκετες μερες , και μου εδωσε ενα παραδειγμα του προηγουμενου ασθενη που ηταν πριν απο μενα οτι εκανε 20.000 την ημερα νουμερο μεγαλο οπως μου ειπε . Μου προτεινε να βαλω ενα χολντερ για να εχει μια εντελως ολοκληρομενη εικονα αλλα βασικα κυριως στο οτι οντως οσες κανω τοσες καταλαβαινω , αλλα μαλλον αμα το βαλω θα το βαλω στον κανονκο γιατρο μου που οκ συνιδειτοποιησα οτι οτι ελεγε σωστο ηταν . Μου προτεινε μεν το ιντεραλ αλλα επιμενει οτι μου χρειαζεται φαρμακο ψυχολογικο γιατι ειναι εντελως σιγουρος οτι αυτο που εχω ειναι σωματοποιημενο αγχος , πραγμα που γνωριζω φυσικα . Οποτε ισως δεχθω να 3εκινησω το φαρμακο στον νεο μου ψυχιατρο και θα δουμε πως θα παει μαζι με την ψυχαναλυση . Να σημειωσω οτι εκανα ψυχοθεραπεια χρονια στον ιδιο ψυχολογο , ο οποιος μπορω να πω οτι με βοηθησε στις κρισεις πανικου , υπηρχε συνδεση και εμπιστοσυνη ομως μετα απο καποια περιοδο σταματησε να με καλυπτει στα σωματικα μου συμπτωματα , τα οποια γινοντουσαν ολο και συνεχεια δυνατοτερα και εγω επεφτα σε απογνωση και απο θεμα νευρων και απο θεμα αγχους και απο θεμα συμπτωματων . Να σημειωσω οτι ποτε δεν ειπε και σε ερωτηση μου αρνηθηκε το οτι υπεφερα απο καταθλιψη εστω και ανα περιοδους οπους βυθιζομουνα μεσα στη θλιψη .

  10. #715
    Καλησπέρα παιδιά!τραβαμε μεγαλο ζόρι ρε γαμωτο,με καθημερινή ανασφαλεια και φόβο,δε μας αφήνει ολο αυτό να χαρούμε τη ζωη και είμαστε όλοι νέοι σε ηλικία..τι να κάνουμε,όμως,αυτό μας έτυχε,θα το παλεψουμε με όσο το δυνατό περισσότερη αισιοδοξία και θετική ενέργεια,όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.Μαρια κι εγώ το παθαινω αυτό με τις συνεχομενες έκτακτες,ευτυχώς όχι τόσο συχνα και είναι ο,τι χειροτερο.όσο για τον αρρυθμιολογο viki38,όντως δεν είπε κάτι διαφορετικό απ'οτι μου έχουν πει και μένα οι καρδιολογοι.χθες παλι μιλαγα με την καρδιολόγο μου για όλες αυτές τις ενοχλήσεις στην περιοχή της καρδιάς(πινάκια,τσιμπήματα ,σουβλιες)μου λέει μη τους δίνεις σημασία είναι άτυπα νευρομυικα άλγη και δε σχετίζονται με την καρδιά και τις αρρυθμίες.οκ,αλλά έπρεπε όλα να εστιάζουν σ'αυτη την περιοχη???

  11. #716
    Αυτο που ζουμε ειναι κατι που τελικα οσοι το περνανε το νοιωθουνε . Βεβαια μπορω να πω οτι ειναι ο αντρας μου που παρολο δεν το φοβαται , αν και το παθαινει καποιες λιγες φορες , νοιωθει το φοβο μου και προσπαθει να με βοηθησει να το λυσω , ομως το σιγουρο ειναι οτι κανεις δεν μπορει να καταλαβει στο 100% . Και μενα παντα ολα εστιαζουνε στην περιοχη της καρδιας , ειναι μερες που νοιωθω παρα πολυ πιεσμενη απο ολα ομως .

  12. #717
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    416
    Γεια και χαρα σε ολους!Φιλοι μου,δυστυχως βλεπω οτι βασανιζουν πολλους ολα αυτα με την καρδια...ποσο λυπαμαι,ειμαστε νεοι ανθρωποι και χανουμε την ουσια της ζωης!Ειναι τραγικα βασανιστικο!Ο φοβος,αυτος τα δημιουργει ολα!Μας παρουσιαζονται,τα φοβομαστε,γινονται εμμονη και μετα ξεκιναει ο φαυλος κυκλος που παλευεις να βγεις απο εκει για να ζησεις,να αναπνευσεις αλλα δεν μπορεις...ετσι λοιπον γινεται καθημερινο μαρτυριο.....viki38,ολοι οι καρδιολογοι τελικα,τα ιδια μας λενε και φυσικα αυτο ειναι ευχαριστο αλλα δυστυχως αποδεικνυει οτι ολα αυτα εχουν γινει πλεον νευρολογικα νοσηματα!Εμεις τα αφησαμε και εγιναν γιατι μας νικησε ο εμμονικος φοβος αντι να τον νικησουμε εμεις και να ηρεμησουμε το νευρικο μας συστημα!Ετσι ειναι τα πραγματα παιδια,δυστυχως,αυτη ειναι η αληθεια!Ευτυχως ομως που εχουμε την επικοινωνια αυτη μεταξυ μας και δινει κουραγιο ο ενας στον αλλον!

  13. #718
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    29
    Καλησπερα! εμενα οι εκτακτες συνηθως ερχονται οταν ξαπλωνω φαγωμενος, σκυβω ή σηκωνομαι αποτομα, γελαω δυνατα, παιρνω βαθια ανασα..μερικες φορες κ στο σεξ. τις νιωθω σαν φτερουγισμα που αντανακλα στο λαιμο κ μπορει να κρατησει κ μια ωρα ή σαν δυνατους επαναλαμβανομενους κτυπους στο κεντρο του στερνου. ενας γιατρος οταν του περιεγραψα τα συμπτωματα μου πε να κοιταξω για διαφραγματοκηλη..γενικα εχω αρκετες ενοχλησεις κ με το στομαχι (δυσπεψια, καουρες, παλινδρομηση) κυριως σε περιοδους στρες..

  14. #719
    VasilIm kalispera , exeis kairo auta ta simptomata ???? meta to fagito mou lene oi giatroi einai poli sinithismeno na exeis arrithmies , alla auto den me periorizei :) exo sinexeia xaxaxa , pantos ama se vasanizei giati den episkeftesai kapoion giatro ?
    ego kala krato apo arrithmies auto ton kairo , exo kathimerina den exo parapono , apo 2 eos kai 16-17 , pali me blepo na trexo sto giatro mou , na mou pei ti ??? sto telos tha me brisei kai tha exei kai dikaio

  15. #720
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    29
    Καλησπέρα Βικυ, οι εκτακτες εμφανιστηκαν περσυ μετα το καλοκαιρι χωρις μεγαλη συχνοτητα ομως. εκανα καρδιολογικες εξετασεις οι οποιες ηταν φυσιολογικες και μετα για αρκετους μηνες ενιωθα πολυ καλυτερα. Παλιοτερα, οταν ημουν φοιτητης ειχα περασει αγχωδη διαταραχη με κρισεις πανικου και διαφορες φοβιες που τις εχω ακομα βεβαια..απ οτι εχω καταλαβει τα ψυχοσωματικα νοσηματα δεν ξεπερνιουνται ευκολα, εχουν εξαρσεις και υφεσεις, οποτε προσπαθω να ειμαι ψυχραιμος οσο γινεται!

Page 48 of 132 FirstFirst ... 3846474849505898 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •