αρρυθμίες - αγχος??? - Page 68
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 68 of 132 FirstFirst ... 1858666768697078118 ... LastLast
Results 1,006 to 1,020 of 1973
    Senior Member
    Quote Originally Posted by litoa View Post
    Παιδιά καλησπέρα!πολύ καιρό είχαμε να επικοινωνήσουμε..εδώ στον αγώνα κατά των έκτακτων..viki38 πραγματικά έχεις πολύ κουράγιο,3 εγκυμοσύνες και ήσουν διατεθειμένη και για τέταρτη.εγώ ούτε λόγος για δεύτερη,φοβάμαι πολύ λόγω των αρρυθμιων..ήθελα να σας ρωτησω κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό λόγω των ιωσεων και της γριπης.καταρχήν ελπίζω όλοι να είστε καλά,αλλά εάν κάποιος πέρασε ή περνάει κάτι,υπήρξε κάποια επιδείνωση στις αρρυθμίες κατά την περίοδο της ασθένειας και για όσους έχουν αυξημένους παλμούς,τους αυξήθηκαν πολύ με τον πυρετό;εμενα, για παράδειγμα μ'ενα 37,8 που έκανα πριν 2 μήνες πήγαν στους 100 οι παλμοί και δε ξέρω με φοβίζει ακόμη και ν'αρρωστησω..οι εμπειρίες σας θα μου ήταν πολύτιμες.!
    η ταχυκαρδία όταν έχεις πυρετό είναι φυσιολογική άμυνα του οργανισμού κατά του ιου. δεν θα έπρεπε να σε φοβίζει

Quote Originally Posted by litoa View Post
    Παιδιά καλησπέρα!πολύ καιρό είχαμε να επικοινωνήσουμε..εδώ στον αγώνα κατά των έκτακτων..viki38 πραγματικά έχεις πολύ κουράγιο,3 εγκυμοσύνες και ήσουν διατεθειμένη και για τέταρτη.εγώ ούτε λόγος για δεύτερη,φοβάμαι πολύ λόγω των αρρυθμιων..ήθελα να σας ρωτησω κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό λόγω των ιωσεων και της γριπης.καταρχήν ελπίζω όλοι να είστε καλά,αλλά εάν κάποιος πέρασε ή περνάει κάτι,υπήρξε κάποια επιδείνωση στις αρρυθμίες κατά την περίοδο της ασθένειας και για όσους έχουν αυξημένους παλμούς,τους αυξήθηκαν πολύ με τον πυρετό;εμενα, για παράδειγμα μ'ενα 37,8 που έκανα πριν 2 μήνες πήγαν στους 100 οι παλμοί και δε ξέρω με φοβίζει ακόμη και ν'αρρωστησω..οι εμπειρίες σας θα μου ήταν πολύτιμες.!
    Καλημερα κοριτσι . Καλα μην φανταστεις οτι εχω και τοσο κουραγιο . Και εγω στις εγκυμοσυνες παθαινα εναν αρμαγεδων αρρυθμιων . ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ . Ευτυχως οχι ολο το διαστημα γιατι τοτε δεν θα την καθαρη , οχι απο τις αρρυθμιες αλλα απο το φοβο μου και θα ειχα φουνταρει απο κανα μπαλκονι .
    Κοιτα οταν εχεις πυρεττο ειναι τελειως φυσιολογικο να ανεβαινουν οι παλμοι σου . Και 100 και 110 . Κοιτα ισως να φοβασαι και λιγακι και ετσι μεγιστοποιειτε το συμπτωμα . Οποτε εχω πυρεττο δεν μετραω σφυγμους και την επομενη μερα . Μια φορα ειχα κανει 39,5 !!! εεεεε ανοιξε το κουτι της πανδωρα δεν ελεγχα καν , δεν μετρουσα γιατι θα χεζομουνα πανω μου .

litoa, όπως είπε και ο nick_electro νομίζω ότι είναι πολύ φυσιολογικό να έχεις ταχυκαρδία όταν είσαι άρρωστη κι έχεις πυρετό.
    Νομίζω ότι οτιδήποτε περνάει ο οργανισμός μας (στομαχικές διαταραχές, κόπωση κλπ) αυξάνει την πιθανότητα για έκτακτες, ταχυπαλμίες κλπ.
    Γιατρός δεν είμαι αλλά μάλλον είναι φυσιολογικό :)
    Εγώ περνάω πάλι φάση που νιώθω να χάνω το ρυθμό της καρδιάς μου μετά από σωματική καταπόνηση. Αυτό μου δημιουργεί τρομερή ανασφάλεια!!Κι ας μου λένε όλοι ότι δεν
    έχω τίποτα. Εγώ ξέρω πως κάνει η καρδιά μου εκείνη την ώρα κι αν το νιώθανε κι οι άλλοι αυτό τότε είμαι σίγουρος θα τρέμανε περισσότερπ από μένα!!

Να ρωτήσω κάτι τώρα τους συμπάσχοντες: Έχετε παρατηρήσει περισσότερες αρρυθμίες όταν είστε νηστικοί και πεινάτε? είναι πιθανό αυτό?

Member
    Γνωριζω αυτα τα συμπτωματα με πιανουν και εμενα ειναι ψυχοσωματικα απο το αγχος εμενα με βοηθησε να το ξεπερασω καποιες ασκησεις που κανω πρωι βραδυ βοηθουν στην χαλαρωση και την μειωση των συμπτωματων

Junior Member
    Καλησπερα σε ολους!!Θελω την βοηθεια σας, μετα απο εντονη ορθοστασια, δουλεια 10ωρα καθε μερα.. για ενα μηνα, με επιασε η πρωτη μου κριση πανικου.. ειμαι 29 χρονων.., με το που τελειωσα την εργαισα μου, κοιμηθηκα, και μετα απο μια ωρα σηκωθηκα με ταχυκαρδια, ζαλαδα κρυος ιδρωτας, μου περασαν ολα σε 5 λεπτα.., μετα περασα μια φριχτη εβδομαδα.. καιγομουν απο το αγχος αυπνιες .. μετα το ξεπερασα.. η τουλάχιστον ετσι νομιζα;.. με ξαναεπιασε μια ταχυκαρδια παλι στον υπνο μου.. αλλα αυτη την φορα ημουν προετοιμασμενη και χαλαρωσα αμεσως και μου εφυγε.. απλα μετα απο αυτο οπως ακομ ακαι σημερα.. εχουν περασει 5 μερες απο την 2 κριση.. εχω καθε μερα σφιγμενο λαιμο 90 με 100 παλμους και σφιγμενα αυτια.. δεν εχω στρες απλα σαν ενταση νιωθω.. πηγα εκδρομη.. οταν ειμαι εξω νιωθω καλα οταν μενω μονη εχω τα ψυχολογικα μου.. συνεχεια με σφιγμενο λαιμο.. ανακαλυψα την βαλεριανα απο το σουπερμαρκετ και με αυτο κοιμαμαι σουπερ!! εκανα χολτερ ρυθμου, ουτε αρυθμιες ουτε απνοια, μονο ταχυκαρδια.. που την προπκαλω εγω, τριπλεξ καρδιας μονο ελαφρυ φυσημα εδειξε.. αιματος τελειες, θυρωειδη σουπερ!! και θελω να ρωτησω.. αυτα θα μου φυγουν με τον καιρο>? ειναι καταλοιπα εντονου στρεσσ που βιωσα 20 μερες τωρα? ειμαι τοσο χαρουμενο και κοινωνικο ατομο.. δεν μπορω να καταλαβω πως συνεβει αυτο.. η υπερκωποση που ισως επαθα συνοδευεται και απο αγχος? η απαντησεις ειναι πολυτιμες! α~! λετε να παω σε καποιον ψυχολογο? μενω ηλιουπολη αν εχετε καποιον καλο παρακαλω στειλτε μου inbox..xristina

Παιδιά καλησπέρα κι ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!Με βοηθησατε πολύ!!όσον αφορά αυτό που λέει ο trelokotsos,ναι εμένα μου συμβαίνει ορισμενες φορές,ιδίως το πρωί που το στομάχι είναι άδειο κι έχω να πιω νερό πολλές ώρες.αυτό που μου τη σπάει είναι ότι πρέπει να προσέχουμε τα πάντα,καλό φαγητό,καλός ύπνος,όχι αγχος-στενοχωρια κλπ,κλπ,γιατί το οτιδήποτε μπορεί να τις πυροδοτήσει...

Καλημερα και απο μενα . Οσο αφορα τις αρρυθμιες τρελοκοτσο , δεν εχουνε καμια συγκεκριμενη ωρα που με βρισκουν . Το κανουν μια χαρα και νηστικη και φαγωμενη και οποτεδηποτε .Παλαιοτερα παρατηρουσα μια μεγαλυτερη συχνοτητα μετα το φαγητο τωρα αυτο καταριφθηκε . Μπορει να φαω και να εχω μπορει να φαω και να μην εχω καν .

viki38 η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα κι εγώ νόμιζα ότι με πιάνουν μετά το φαγητό όταν έχω γεμάτο στομάχι, γι αυτό πάντα υποψιαζόμουν στομαχικές διαταραχές, παλινδρόμηση κλπ.
    Τώρα τελευταία με πιάνουν και νηστικό. Πράγματι είναι εντελώς ακανόνιστες. Δεν σε πιάνουν όταν περιμένεις και σε πιάνουν όταν δεν το περιμένεις!
    Litoa έχεις απόλυτο δίκιο.. κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι, ότι πρέπει να προσέχω τα πάντα (διατροφή, ύπνο, φυσική κατάσταση, καφέ, τσιγάρο κλπ).
    Δε μπορούμε να χαρούμε τιποτα τελικά!! Εγώ το λέω παστεριωμένη ζωή :p

Senior Member
    Οπως το ειπες Παστεριωμενη ζωη. Πριν μια βδομαδα βγηκα εξω ηπια το κατιτης μου λαι γενικως το διασκεδασα! Τι το ηθελα εχω μια βδομαδα ασταματητες εκτακτες πρισμενη κοιλια , ξαπλωνω και η καρδια μου στην καθε εκτακτη τρανταζει το κρεβατι. Τι να πω ... Δεν ειναι ζωη αυτη...

Quote Originally Posted by Nicos70 View Post
    Οπως το ειπες Παστεριωμενη ζωη. Πριν μια βδομαδα βγηκα εξω ηπια το κατιτης μου λαι γενικως το διασκεδασα! Τι το ηθελα εχω μια βδομαδα ασταματητες εκτακτες πρισμενη κοιλια , ξαπλωνω και η καρδια μου στην καθε εκτακτη τρανταζει το κρεβατι. Τι να πω ... Δεν ειναι ζωη αυτη...
    Δεν εχει τυχει να ξαναμιλησουμε , σε διαβαζω ομως αρκετα σε οτι αφορα τα ποστ με τις αρρυθμιες . Ακριβως Νικο , αποστειρωμενη ζωη . Οποτε τολμησεις και χαρεις και οτι ολα πανε καλα , τοτε παντα μα παντα αυτες οι καταραμενες θα μας εκδικηθουνε.

Senior Member
    Καλησπερα κι απο μενα παιδια!! Αν το ψαξετε θα δειτε οτι πολυς κοσμος πασχει απο εκτακτες...ειτε ειναι τυχεροι και δεν τις καταλαβαινουν...ή ειναι λιγοτερο τυχεροι και τις νιωθουν!! Εγω τις εχω απο τα 23 μου,μιλαμε για δυνατες και τλχ 20 την ημερα! Δεν προουμουν με τιποτα! Οσο μεγαλωνεις βεβαια τοτε ειναι που αγχωνεσαι. Εμενα στις καλοκαιρινες διακοπες μου σωματοποιηθηκε το αγχος μου και απο τοτε εζησα ενα εφιαλτικο 6μηνο. Παρατηρουσα τα παντα στον οργανισμο μου. Ειχα την ατυχια να χασω μεσα σε διαστημα 14 ημερων μεταξυ τους τους αγαπημενους μου παππουδες και εζησα πολυ εντονα ψυχοσωματικα. Κοινως με τα συμπτωματα που ειχα ενιωθα οτι οπου να ναι θα την παθω την ανακοπη. Κατεληξα να φοβαμαι να μενω μονη,να παθαινω ταχυπαλμιες ακομα κ στον υπνο μου και να νιωθω οτι ςχει θεμα η καρδια μου. Πηγα σε 2 καρδιολογους,ενα παθολογο,ενα γαστρεντερολοφο και μια πνευμονολογο. Οι καρδιολογοι μου ειπαν οτι η καρδια μου ειναι αρκετα δυνατη και αντεχει τα παντα. Λογω ενος φουσκωματος και συσπασεων στο μερος κατω απο την καρδια,βρηκαμε οτι πασχω απο ευερεθιστο εντερο και διαφραγματοκηλης που οφειλονται για τη δυσφορια μου και τις εκτακτες. Μη φοβοσαστε για τιποτα,μια επισκεψη σε καρσιολοφο αρκει για να πεισθειτε οτι ειστε υγιεις! Οι εκτακτες σε υγιει μυοκαρδια θεωρουνται ως "οι αρρυθμιες τις μακροζωιας..." ολα θα εξανισθουν οταν σταματησετε να τους δινεται σημασια!! Ελπιζω να μη σας κουρασα!

Senior Member
    Εγω σας παρακολουθω ολους :) μπαινω σχεδον καθε μερα και βλεπω αν υπαρχει κατι καινουργιο απο ολους τους συμπολεμιστες στης ζωης.

Member
    Παιδιά καλησπέρα! Κι εγώ υποφέρω από κρίσεις πανικού εδώ και 10 μήνες περίπου. Ταχυπαλμίες, αίσθημα λιποθυμίας και έντονος φόβος. Άρχισα να περιορίζω τις δραστηριότητές μου, να αποφεύγω τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (γιατί εκεί με έπιασαν πρώτη φορά) και γενικά να κλείνομαι στον εαυτό μου. Εδώ και ένα τρίμηνο περίπου βλέπω ψυχολόγο. Άρχισα να νιώθω σιγά σιγά καλύτερα μέχρι που πριν λίγες μέρες έχασα έναν φίλο μου από δυστύχημα και έπιασα πάλι πάτο! Στενοχώρια, έντονος φόβος, απελπισία και οι κρίσεις η μία μετά την άλλη. Τι να πω, ελπίζω πως θα βρούμε όλοι μας τη δύναμη και τον τρόπο να τις απομυθοποιήσουμε, να πατήσουμε στα πόδια μας, να νιώσουμε αισιοδοξία για το μέλλον και με αυτά τα στοιχεία να τις αντιμετωπίσουμε οριστικώς! :)

Senior Member

τα ιδια και γω!

Γειά σας κι απο μένα! είχα κάποιο διάστημα ηρεμίσει ,φυσικά χωρίς να φύγουν οι έκτακτες ποτέ δε μου έχουν φύγει εντελώς, απλά να νιωθω καμμιά δεκαριά εικοσαριά χωρίς να το θεωρώ κάτι αφού είμαι 33 και τις έχω απο τα 17, με κάποια χρόνια που είχαν εξαφανιστεί εντελώς...Η τουλαχιστον δεν τις ένιωθα.
    Δυστυχώς έμαθα για ένα γνωστό μου στην ίδια ηλικία με μένα που έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενω γυμναζόταν,ήταν αδύνατος, και απλά κάπνιζε πολλά περίεργα τσιγάρα (για όποιον κατάλαβε)..Μετά απο μερικές μέρες πάλι μετά απο πολύ καιρό οι έκτακτες ξαναγύρισαν και μερικές πολύ δυνατές που με πονάνε κιόλας και σα να ξεκινάει βίαια η καρδιά..Σα να νιώθω ένα χτύπημα καπως..
    Αυτό μάλλον δείχνει το ψυχολογικό κομμάτι του θέματος αφού συνέχεια σκεφτόμουν πως παιδί 33 έπαθε έμφραγμα και πόναγε πολύ,ζαλίστηκε,παγωσαν τα χέρια του, θολωσε η ορασή του ,τον έπιασε κρυος ιδρωτας και έχασε τις αισθήσεις του στο γυμναστήριο.. Εκτοτε οι έκτακτες μου εκαναν μπαραζ πάλι...

Member
    manos32 η πρώτη μου κρίση έκανε την εμφάνισή της όταν έμαθα για έναν φίλο μου ότι εμφάνισε μία βλάβη στην καρδιά ενώ ήταν 22 χρονών ο οποίος γυμναζόταν από μικρό παιδί. Η βλάβη βέβαια ήταν θέμα κατασκευαστικό. Οι φοβίες για την υγεία μας είναι ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση των κρίσεων.