Results 1,051 to 1,065 of 1975
Thread: αρρυθμίες - αγχος???
-
12-04-2016, 01:21 #1051
Παιδιά και μένα αυτό που με διαολιζει είναι ότι δεν υπάρχει κάποια αποτελεσματική θεραπεία.εντάξει εμένα τα beta blockers κάτι μου κάνουν,αλλά δεν εξαλείφουν το πρόβλημα.δεν ξέρω,ίσως επειδή είναι καλοήθεις αρρυθμίες και όχι απειλητικές για τη ζωή να μην έχει γίνει τόσο μεγάλη έρευνα,υποθέσεις κάνω..πολλές φορές σκέφτομαι να υπήρχε μία συσκευουλα,να στην εμφυτευανε και να τις σταματούσε η έστω να μη τις ενοιωθες..πολλά θέλω ε;κι εγώ Νικό κάθε μέρα στααμερικανικα φόρουμ είμαι και διαβάζω αντίστοιχες περιπτώσεις,έχω εθιστεί πια..αλήθεια εσύ τιαγωγη ακολουθεις;εγώ lopressor 75 mg.καλή δύναμη παιδιά!!
- 12-04-2016, 20:29 #1052
Εγω αυτη τη στιγμή είμαι με concor των 5 ενα την ημέρα αν και ο γιατρος μου έχει πει να πινω 2 αλλα δεν θελω ρε γαμωτο να πιω . Σημερα το μεσημερι στι δουλειά μ επιασε η κρίση εκτακτες κατα ριπάς αφου σε καποια φάση το τρανταγμα που ενιωθα με μετακινουσε ολοκληρο μια συναδελφος με αγκιζε στην πλάτη και το ενιωθε. Ζω μεγαλες στιγμες
14-04-2016, 20:02 #1053
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! Θέλω να αναφέρω αυτό που μου συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα. Ενώ το θέμα μου με τις κρίσεις πανικού ήταν η έντονη ταχυπαλμία και ο τρόμος, τις τελευταίες μέρες νιώθω συνέχεια φτερουγίσματα!! Στα καλά καθούμενα χωρίς να σκέφτομαι κάτι! Αυτά τα φτερουγίσματα τα ένιωθα μία στους έξι μήνες κάποτε και το τελευταίο διάστημα κάθε μέρα! Σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα μου χει συμβεί προς το παρόν 10 φορές!! Είναι στιγμιαία αλλά πολύ τρομακτικά! Είναι οι λεγόμενες συστολές αυτές?? Είναι επικίνδυνο ρε παιδιά? Είχα κάνει πριν 9 μήνες καρδιογράφημα, τρίπλεξ κι είχα βάλει κ χολντερ και ηταν ολα οκ! Καρδιογράφημα ξαναείχα κάνει και το χειμώνα και ήταν επίσης οκ! Τι στο καλό είναι αυτό???
15-04-2016, 12:23 #1054
Καλή σας ημέρα!! έχω διαβάσει τα βιώματα όλων σας και είναι σαν να νιώθω οτι τα έχω γράψει εγώ!!! Θα συμφωνήσω οτι είναι λογικό να συγκλονίζεται και η ψυχική μας υγεία...γτ όπως και να το κάνουμε...είναι καρδιά ρε παιδιά...όμως όταν έχεις τα διαπιστευτήρια εξετάσεω και ιατρών...καλό είναι να ανατρέχεις στο παρελθόν και να προσπαθείς να σκεφτείς απο πότε έχεις αυτά τα συμπτώματα? τα έχεις όντως απο την ηλικία που τα συνειδητοποίησες ή απλά τα είχες πάντα και αλλάξαν τον τρόπο εμφάνισής τους?? Το κυριότερο είναι οτι έφοσον οι παρουσία τους ΔΕΝ συνοδεύεται με λιποθυμικές τάσεις,ζάλη και έλλειψη αισθήσεων...δε θα έρπεπε τίποτα να σας τρομάζει!!! Αθληθείτε...εμένα επι παραδείγματι με βοήθησε πολύ η yoga στο να διαχειρίζομαι το άγχος με απλές αναπνοές!! έχω περάσει κ εγώ στο παρελθόν, και ενώ ήμουν 23 χρονών να νιώθω τις άτιμες τις έκτακτες τλχ 30 φορές τη μέρα...και συνέχιζα να βγαίνω, να ξενυχτάω,να καπνίζω, να πίνω...θα μου πείτε όλοι στα 23 δε δίνουμε σημασία ναι αλλά αν ήταν κάτι δυνητικά επικίνδυνο για τη ζωή μας...ε, τόσα χρόνια μγια μένα 6 για την ακρίβεια) θα μας είχε στείλει τώρα... Επίσης, οι έκτακτες μπορεί να προέρχονται απο άγχος όπως και απο γαστροοισοφαγικά προβλήματα ώς και απο διαφραγματοκήλη! Μη χάνετε το κουράγιο σας...να ξέρετε οτι και η αυθυποβολή είναι υπαρκτή...το έζησα σήμερα μόλις ξύπνησα!!! Κουράγιο και εύχομαι όλοι μας να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε πλήρως!!
24-04-2016, 20:59 #1055
Καλησπέρα σε όλους.Είμαι 28 ετών.Εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου άρχισα να υποφέρω από διάφορα ''προβλήματα υγείας''.Αρχικά είχα για μεγάλο χρονικό διάστημα πόνο στο κεφάλι σαν σφίξιμο το οποίο κράτησε για 6 μήνες περίπου.Εκδηλωνόταν κυρίως απόγευμα προς βράδυ.Μια αίσθηση πολύ άσχημη,ένιωθα σαν να παθαίνω εγκεφαλικό.Με πολλά και με τα λίγα το έψαξα μου είπαν όλοι ότι είναι ψυχολογικό.Προσωπικά δεν με απασχολούσε κάτι ούτε το πίστευα πως μπορεί να έχω ψυχολογικά θέματα(όλα τα έβλεπα με χαβαλέ,γέλιο,καλαμπούρι και έξω καρδιά...Ουδέποτε είχα τέτοια θέματα ψυχικής διαταραχής νομίζω..) Ξαφνικά λοιπόν μια μέρα έφυγε όλο αυτό και προέκυψε κάτι άλλο.Πέρσι το καλοκαίρι συγκεκριμένα το αριστερό μου μάτι τρεμόπαιζε όλη μέρα μιλάμε για πάνω από 100 φορές(λέω τον αριθμό 100, γιατί έφτασα σε σημείο να μετράω πόσες φορές το παθαίνω..)ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενοχλητική περίπτωση όσο κι αν φαίνεται ακίνδυνο ή αστείο με ενοχλούσε στην καθημερινότητα μου.Άνοιγα και έκλεινα τα μάτια μου και αυτό πάλι εκεί!Και μες τον ύπνο μου αρκετές φορές.Μην σας τα πολυλογώ πήγα σε οφθαλμίατρο μου λέει ''άγχος'' , ''νευρικότα'' πρέπει να χαλαρώσεις...Εντάξει λέω άντε να χαλαρώσω...Θα είναι νευρικό το πρόβλημα.Μου δίνει μια αλοιφή την βάζω και ως δια μαγείας μου πέρασε!!Πάει και αυτό λέω εγώ τελειώσαμε επιτέλους!!Έλα όμως που μόλις τελείωσε αυτό εμφανίστηκαν οι αρρυθμίες....ΠΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλές!Κατά 90% καθημερινά και πάντα βράδυ.Λέω τσιγάρο θα ναι...Άντε να το κόψουμε κι αυτό...Συνεχίζονται όμως οι αρρυθμίες..Ποτά,ουίσκια και ξύδια δεν πίνουμε..Πάμε στον γιατρό, υπέρηχος κομπλέ,καρδιογράφημα κομπλέ.Μου βάζει holter.Εδειξε αρκετές περίπου 4000.Κοιλιακές μου είπε.Στον ύπνο μου εντωμετξύ δεν έκανα ούτε μια!!!Αυτό τον προβλημάτισε.Αν είχα όντως θέμα θα είχα και στον ύπνο μου.Μου χορήγησε INDERAL 1/4 και μαγνήσιο.Το θέμα αγαπητοί μου για να μην σας κουράζω είναι πως ΥΠΟΦΕΡΩ από αυτήν την κατάσταση καθημερινά.Παρόλα τα χάπια κτλ.Είναι κανείς που να περνάει το ίδιο που περνάω εγώ?Είναι νευρολογικής-ψυχολογικής φύσεως το θέμα?Είναι καρδιολογικό?Μου είπαν ότι μπορεί να είναι και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.Επαναλαμβάνω είμαι 28 ετών, περπατάω αρκετά και δεν κουράζομαι και με πιάνει η αρρυθμία πάντα βράδυ πολλές φορές αμέσως μετά το γεύμα,κρατάει κάποια ώρα εξαφανίζεται μετά ξανάρχεται αργά την νύχτα.Εργάζομαι νύχτα είμαι μουσικός και έχω ατελείωτες ώρες και μέρες ξενυχτιού..Κοιμάμαι το πρωί και ξυπνάω μεσημεροαπόγευμα.Παίζει μήπως και αυτό ρόλο??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον κόπο σας θα χαρώ πολύ αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.Καλές γιορτές και καλή Ανάσταση σε όλους!
25-04-2016, 00:09 #1056
Καλησπερα Καλλιοπη49! Οπως μας ενημερωνεις οτι σου προεκυψαν ολα,αποτελουν τρανταχτο παραδειγμα αγχους...δε χρειαζεται να πιστεψεις οτι εχεις αγχος μονο αμα το νιωθεις εντονα οτι σε τρωει...αυτο μπορει να συμβαινει και συ να μην παιρνεις γραμμη οτι σε κατατρωει (παθουσα). Υπαρχει επισης μεγαλη πιθανοτητα κι εφοσουν σου εμφανιζονται και μετα απο γευμα να οφειλεται κ σε γαστροοισοφαγικη. Εφοσον εχεις παρει ιατρικες συμβουλες και πορισματα οτι εισαι μια χαρα, μη το ψαχνεις παραπανω...στο λεω ως παθουσα που μπηκε σε αυυο το τρυπακι και ολα τελεοωσαν οταν βαρεθηκα να τα σκεφτομαι ολα αυτα!! Καλη Μεγαλη Βδομαδα και ειθε ο θεος να μας λυπηθει και να μας λυτρωσει απο τρελες σκεψεις & φοβους!!!!
30-05-2016, 08:19 #1057
Να μαι και εγω λοιπον ξανα εδω να γραφω , δυστηχως βλεπω οτι κανεις μας δεν ειναι τοσο καλα . Ειμαστε νεοι , υγιεις ( ετσι λενε ανθρωποι ) και ομως δεν εχουμε το δικαιωμα να ζησουμε αυτη την εκρηξη υγειας και ειμαστε αναγκασμενοι να υπακουμε στις εντολες που θα μας δωσουν αυτες οι καταραμενες συστολες .
Πιστευα οτι ειμαι καλυτερα , το ειχε δει ο αντρας μου , χαρηκε , εγω κρατουσα μικρο καλαθι (και πολυ καλα εκανα) . Τελειωνω το βιβλιο μου , εχω ξεκινησει ηδη δευτερο και παει καλα , μετακομισα σε ενα πανεμορφο σπιτι και ειναι και δικο μου απο τον πατερα μου . Τα παιδια μου ειναι ευτυχισμενα , παιχνιδιαρικα , σκιζουν στο σχολειο και νοιωθω ευλογημενη που τα εχω στη ζωη μου . Αρχησα να αναπτυσω καποιες κοινωνικες σχεσεις και αφησα την αντικοινωνικοτητα στην ακρη , ξεκινησα δειλα δειλα γυμναστικη αφησα την ευφορια να αγκαλιασει καθε κυτταρο του σωματος μου . Ολα πηγαιναν επιτελους καλα ! και ομως τιποτα δεν εχει αλλαξει τιποτα δεν ειναι διαφορετικο . Μολις τολμησα να νοιωσω ομορφα και ικανοποιημενη ( φοβαμαι οτι ευτυχισμενη δεν υπαρχει καποια ρεαλιστικη περιπτωση να κατακτησω ) , καπου εκει και χωρις καμια προειδοποιηση , κανενα ετσι προλογο να με προετοιμασουν , αρχησαν να χτυπαν οι ατιμες ετσι και μονο για να μου δειξουνε οτι τιποτα δεν μπορω ετσι ευκολα να αφησω πισω μου . Αυτη τη φορα , πιο πολλες , πιο δυνατες , πιο σκυλες απο ποτε . Μεσα σε ενα βραδυ χτυπησαν μια 30αρια . Μεσα σε μιση ωρα εκανε η ταλαιπωρη καρδια μου κατι γρηγορα σταματο ξεκινηματα . Συνεχομενα και ο Θεος βοηθος . Δεν λεω , περασα δυσκολα , παρα πολυ δυσκολα , κραταει ενα χρονο ολα οσα συνεβησαν και δεν μπορεσα καλα καλα να αφομιωσω . Τα εθαψα καλα μεσα μου και τωρα επικαιρα απο ποτε ξεχυνονται και βαζουν τις καριολες τις αρρυθμιες να μου μιλανε και να μου λενε πραγματα που ξερω καλα τι ειναι . Και ομως αισθανομαι παλι σαν ενα φοβισμενο μικρο κοριτσι που πραγματικα νοιωθει μονο και χωρις κανεναν να το προστατεψει . Και ομως ο αντρας μου ειναι για μενα , τα παιδια μου ειναι εκει για μενα και οσο μικρουλια και να ειναι ξερουνε για το προβλημα μου και ειναι προθυμα να ανοιξουν τα χερακια τους και να με κλεισουν μεσα . Και ομως νοιωθω μονη , τοσο μονη που σχεδον ειναι λυτρωτικο .
31-05-2016, 01:19 #1058
Αχ, Viki 38 πόσο σε καταλαβαινω..πραγματικά καταραμένες..μπορώ να διαχειριστώ 5-10 την ημέρα,αλλα τις ημέρες εξαρσης,ετσι από το πουθενά,οπως ήταν ή σημερινή,πραγματικα δε μπορώ..απ' το μεσημέρι και μετά,αμεσως μετά το φαγητό άρχισαν να βαρανε,μου χάλασαν όλη τη διάθεση και τη μέρα μου και φυσικά να σου πάλι όλες αυτές οι άσχημες σκέψεις,η ανασφάλεια και ο φόβος..είναι πραγματικό μαρτύριο,ο, τι κι αν λένε οι γιατροί,πρεπει κάτι να βρεθεί σύντομα να μας απαλλάξει..sorry για την απαισιοδοξία,αλλα έτσι νιώθω σήμερα..
31-05-2016, 07:39 #1059
Να ξερες ποσο σε νοιωθω , ειναι κατι που τελικα σιγα σιγα το περνω αποφαση , δεν μου αρεσει καθολου αλλα βλεπω οτι δεν υπαρχει κατι αλλο που μπορει να βοηθησει τις περιοδους εξαρσης . Ισως ειναι η πρωτη φορα που ειδα καθαρα οτι δεν θα με εγκαταλειψουν ποτε , θα ειναι παντα εκει διπλα , να μου λενε τα λαθη μου ισως περισσοτερο και απο τον καθενα και να χτυπουνε οποτε εγω παρεκλινω του δρομου που το ιδιο μου το υποσυνειδητο ορισε για μενα . Μην τυχων λιγη χαρα νοιωσω στη ζωη μου ,λιγη επιτυχια , λιγη δημιουργια θα πρεπει παντα οι πουτανες αυτες να μου θυμιζουν οτι εγω εκανα λαθη , και μου αξιζει να τιμωρηθω
03-06-2016, 01:09 #1060
Εγώ είμαι 45 χρόνων, και έχω αρρυθμίες από τα 24.Επαγγελματιας ποδοσφαιριστής και ο γιατρός παρολου που είχα έκτακτες, μου άφηνε να παίζω.Μετα από 5 χρόνια έπεσα ξερός στο γήπεδο, προσυγκοπτικο επεισόδιο και συνηλθα για καλή μου τύχη στα χέρια του προπονητή μου μετά από λίγα δευτερόλεπτα.Για να μην τα πολύ λίγο....τέλος το ποδόσφαιρο λόγο του ότι οι έκτακτες κοιλιακές μου προκαλούσαν κοιλιακή ταχυκαρδία ή οποία μπορεί να φέρει ανακοπή.Απο τότε μου εμφυτεψαν καρδιακο απινιδωτη και χάπια.Εχω περάσει από όλου σας χειρότερα, να με τρέχουν με ασθενοφόρο γιατί χτυπούσε ο απινιδωτη και από τον φόβο μου παθενα πανικό.Λοιπον από τότε παίρνω zoloft έκτακτες μπορεί να έχω..... ταχυκαρδία όμως όχι.Περασαν σχεδόν 10 χρόνια για να καταλάβω ότι σακατεψα την καρδιά μου από το πολύ άγχος.
10-07-2016, 20:32 #1061
καλησπέρα παιδιά πρώτη φορά γράφω εδώ να σας πω και εγώ την εμπειρία μου πριν 1.5 χρόνο περίπου σηκώθηκα απο το κρεβάτι και ξαφνικά μούδιασαν όλα άρχισα να μαυρίζουν όλα και να ανεβάζω παλμούς και ένιωσα ένα σφίξιμο στην καρδιά λεω πάει άντε γεια τώρα. πήγα νοσοκομείο όλα μου είπαν έπεσε η πίεση μου απότομα.και όντως ένιωθα πολύ καλά την επόμενη μέρα αφού το είχα στο μυαλό μου άρχισα να νομίζω ότι ζαλίζομαι οτι δεν είμαι καλά (έφαγα και ένα πυτογυρο μου έκατσε βαρύ το έβγαλα) και από τον εμετό και μετά άρχισαν η έκτακτες τότε ήταν πάρα πολλές και έντονες ότι νάνε κολπικές,κυλιακες,διδιμιες ,τριδιμιες,αλλά τίποτα το ανησυχητικό για να πάθω κάτι έκανα triplex holter τεστ κοπώσεις θυροειδή γενικές εξετάσεις όλα καλά.
τώρα έχω μόνο κολπικές και κάποιες κυλιακες που δεν έχουν σημασία απλά είναι ενοχλητικές και περισσότερο εμφανίζονται μετά το φάει. ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι 30 ετών και παλεύω και εγώ με τα σωθικά μου .
12-07-2016, 10:30 #1062
Καλημέρα Άγγελε! Λυπάμαι που έχεις κι εσύ αλλά για να μην νιώθεις μόνος...το 70% έχουν νιώσει τλχ μια φορά έκτακτη στη ζωή τους. Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν και δε τις νιώθουν ή που δε δίνουν σημασία. Εγώ ας πούμε τις έχω φτάσει στο σημείο να τις νιώθω σαν ένα δευτερολέπτων πεταρισματάκι....ενώ παλιά ανατιναζόταν όλο το στέρνο μου. Πλην του άγχους, ένας απο τους εξίσου βασικούς παράγοντες τις ύπαρξής τους είναι και οι στομαχικές-εντερικές ενοχλήσεις. Εγώ τον τελευταίο καιρό νιώθω πολύ καλά απο θέματα καρδιάς αλλά χθες το βράδυ έκανα το λάθος και αφουγκράστηκα την καρδιά μου και είδα οτι ρυθμικά μετά απο 2-3 χτύπους έκανε 1" μεγαλύτερη παύση και μετάαααααααααα....άρχισαν τα δύσκολα...πήγαινε να με πάρει ο ύπνος και τιναζόμουν γτ νόμιζα οτι κάτι θα πάθει η καρδιάαααα και πιο πριν ένιωθα μια δυσφορία του τύπου οτι κάτι με πιέζει ή μου κόβει την ανάσα...πφφφφ αυτά τα έζησα και πέρυσι αλλά μετά απο 2 καρδιολόγους πείστηκα οτι είναι απο το άγχος...! Σήμερα ξύπνησα καλά...με ένα κόμπο πολύυυυ μικρούλι στο λαιμό αλλά αμα σκεφτώ το τι σκεφτόμουν χθες...λογικό!! Να αναφέρω απλώς οτι πάσχω απο κρίσεις πανικού.... Εύχομαι σε όλους μας να είναι περαστικά και να μην υπάρξει άνθρωπος που θα "νοσήσει" ξανά ψυχικά γτ είναι το χειρότερο....δίνεις μεγάλο αγώνα για να ισορροπήσεις πάλι και γι'αυτό και μονό είμαστε όλοι άξιοι!!
12-07-2016, 20:46 #1063
Πολύ καλησπέρα στην παρεα εγώ αυτό που εχω να πω είναι οτι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο να μην προσπαθούμε να ακούμε τον κάθε χτύπο της καρδιάς μας εχουνε κάνει τόσες εξετάσεις και οι γιατροί λένε όλα καλά γιατι δεν το πιστεύουμε?προσπαθήστε να αποσπάται την προσοχή σας Κάντε κάτι..τωρα στα δικα μου θέματα αυτό που.καταλαβαίνω τις τελευταίες μέρες και προσπαθώ να μην δίνω σημασία είναι σαν τρέμει στιγμιαία η καρδιά αλλά δεν ειναι τόσο έντονο οπως παλιά.θα κοιτάξω το στομάχι μου πάλι γιατι μετά το φάει εχω το τρέμουλο που λεω η την παυση και τον έντονο χτύπο περισσότερο ειχα κάνει γαστροσκοπηση και είχα ένα θεματάκι με παλινδρόμηση.
13-07-2016, 19:17 #1064
κι εγώ έχω παλινδρόμηση! Εκεί οφείλεται φυσικά,μην αγχώνεσαι καθόλου!!! Επίσης, είπες την σωστότερη κουβέντα,την οποία μου έχουν πει 2 καρδιολόγοι...ΜΗΝ ασχολούμαστε με την καρδιά για να σταματήσει κι αυτή να ασχολείται μαζί μας!!! Εγώ οταν δεν της δίνω σημασία,δε νιώθω τίποτα...αν τύχει και την παρατηρήσω τότε θα δω όλα τα στραβά...αρα???!!! Μας κάνει πλάκα!!!!
13-07-2016, 21:07 #1065
Καλησπερα viviann σήμερα μίλησα με τον καρδιολογο γιατί μου έδωσε να παρω concor. Για μια εβδομάδα γιατί για κάποιο λόγο ειχα τρελό άγχος και πεταριζε6 η καρδιά με τα ζχιλια ζόρια το πήρα πρωτη2 φορά παίρνω χάπι γι αυτο το θέμα και εννοείτε οτι μετα απο μια εβδομάδα το κόβω κιόλας απλα για να μου πει πως να το κόψω δεν κάνει με την μία εκει που θελω να καταλήξω είναι οτι του λεω γιατρέ δεν νιώθω μόνο παύση και έντονο χτύπο αλλά σαν να τρέμει σαν να δονείται ενα πράμα και γυρνάει και μου λέει Άγγελε το μυαλό σου δονείται είναι καλοκαίρι ασχολεισου με άλλα θέματα και οχι νε την καρδιά σου...το ξανα λέω ηρεμία παιδιά οι περισσότεροι λεμε οτι εχουνε έκτακτες πανω απο ενα χρόνο και ομως είμαστε ακομα εδώ ζούμε αν ειχαμε κανενα τρελό πρόβλημα τωρα..........καταλάβατε
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία