αρρυθμίες - αγχος??? - Page 97
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 97 of 132 FirstFirst ... 47879596979899107 ... LastLast
Results 1,441 to 1,455 of 1973
  1. #1441
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    17
    τα εχω κοιταξει ολα,οταν με πιανουν οι εκτακτες παντως γινομαι ρακος και με πιανει φοβια

  2. #1442
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    119
    Σε καταλαβαίνω. Το ίδιο κι εγώ. Έχω πάει σε ένα κάρο καρδιολόγους. Όταν με πιάνουν γίνομαι κουρέλι.

    Εστάλη από SM-G965F στο E-Psychology.gr Mobile App

  3. #1443
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    17
    ανημερα 25\12 ημουν στο νοσοκομειο,με επιασε φοβια και ανεβασα απο τον φοβο μου 17 με 10 πιεση και 135 παλμους,με ειδε καρδιολογος με εκανε καρδιογραφημα,αιματολογικ� �ς ολα καλα,προχθες παλι τα ιδια σε αλλο νοσοκομειο με ταχυκαρδιες,παλι ολα καλα αλλα εγω γινομαι ψυχολογικα χαλια και γενικα φοβαμαι παντα οτι κατι θα παθω,πριν 5 μηνες πηγα σε νευρολογο για ημικρανιες και με ειπε ειναι ψυχολογικο και οτι στρεσαρομαι και εχω αχγος,με εδωσε τα ντεπρεβιξ αλλα το αγχος αγχος,απελπισια σκετη να μην χαιρεσαι την καθημερινοτητα

  4. #1444
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    119
    Κι εγώ τα ίδια έκανα. Τώρα έχω ηρεμησει κάπως αλλα με έπιασαν αλλα. Σκεψου το ετσι: αφού δεν έχεις πάθει τίποτα ως τώρα είναι ακίνδυνες. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάνω από 20.000 έκτακτες τη μέρα και είναι καλά. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν έκτακτες, έχουν επικίνδυνες ταχυκαρδίες, έχουν μυοκαρδιοπάθειες κλπ και ζουν τη ζωή τους. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να το φιλοσοφήσεις λίγο γιατί τζάμπα θα βασανίζεσαι.


    Εστάλη από SM-G965F στο E-Psychology.gr Mobile App

  5. #1445
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    17
    το φιλοσοφω αλλα οταν με πιανει το ξεφιλοσοφω αν με καταλαβαινεις,περα απο τις εκτακτες με εχει πιασει γενικα φοβια σε σημειο που κλεινομαι στον εαυτο μου,αυτο που με κραταει ειναι τα 2 παιδακια που εχω και παιζω μαζι τους και με στηριζει πολυ η γυναικα μου,αλλη νομιζω θα με χωριζε

  6. #1446
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    1
    Καλησπέρα και από μένα έψαχνα στο ίντερνετ να καταλάβω κάποια πράγματα για τις αρρυθμιες και βρήκα το φόρουμ αυτό και είπα να γράψω και εγώ μια σύντομη ιστορία για αυτά που μου συμβαίνουν. Εγώ έχω όπως μου το είπε ο γιατρός μου κολπικη μαρμαρυγη που κατά κάποιο τρόπο την προκαλεί ο οργανισμός μου και κανένα άλλο πρόβλημα ούτε ισχαιμια ούτε βαλβιδοπαθεια ούτε κάτι άλλο Ανησυχητικό όσον αφορά την καρδιά μου. Έχω πάθει τρία επεισόδια ξεκίνησε το 2007 το δεύτερο το 2017 και το τελευταίο πριν από λίγες μέρες. Αξιοπεριεργο είναι θα έλεγα ότι το 2017 και 2019 τα επεισόδια τα έπαθα μετά από εξετάσεις που έκανα και ήταν φυσιολογικές. Όταν λέω εξετάσεις εννοώ όντως εξετάσεις λόγω κληρονομικου έχασα τον πατέρα σε μικρή ηλικία και λόγο ιστορικού από νωρίς επισκέπτομαι καρδιολογο. Το 17 μετά το επεισόδιο κολπικης έκανα σπινθηρογραφημα και βγήκε καθαρό. Πρόσφατα έκανα υπέρηχο φυσιολογικό ήταν, στο τεστ κοπωσεως εκεί κάτι τιμές βγήκαν υποπτες για ισχαιμια και μετά από αξονικη στεφάνιογραφια βγήκαν φυσιολογικά μόνο σε ένα μέρος αρχομενη αθηρωματωση δίχως στενωση αυλου το οποίο ο καρδιολογος μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξετάσεις Αίματος όλα φυσιολογικά. Παρόλα αυτά πρόσφατα έπαθα το τρίτο επεισόδιο κολπικης και μετά την επίσκεψη στον καρδιολογο και 24ωρη παρακολούθηση με χολτερ ρυθμού δεν βρέθηκε κάτι Ανησυχητικό 223 εκτακτες υπερκοιλιακες και 33 εκτακτες κοιλιακες και φυσικά φλεβοκομβικη ταχυκαρδια που ξέρω ότι με πιάνει συχνά και παρόλο που όλα τα βρήκε καλά μου χορήγησε αντιαρρυθμικα. Φλεκαριθμ πήρα ένα και με πιασαν σε 20 λεπτά έντονες ζαλαδες και μετά από εντολή γιατρού δοκίμασα το ρυθμονορμ το οποίο μετά από 6 ώρες πάλι ζαλαδες αδυναμία στο σώμα στα πόδια και ταχυκαρδιες. Μετά πάλι από εντολή γιατρού μου είπε μην το πάρεις να συνεχίσω το κονκορ που παίρνω εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου και θα δούμε τι θα κάνουμε σε κάνα δυο εβδομάδες. Λίγο Ανησυχητικό ακούστηκε αυτό τι να πω δεν ξέρω έχω μπερδευτεί πολύ και ανησυχώ γιατί δεν βρίσκεται λύση στο πρόβλημα μου.

  7. #1447
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2
    Εδώ και μήνες με πιάνει ένα περίεργο σφιξιμο στο διαφραγμα αλλά και αναμεσα στο στηθος!!όλη μέρα.. κάποιες μέρες.. άλλες μέρες λιγότερο!άρχισα τώρα να νιώθω και πόνο στην καρδιά.. φοβάμαι!το βράδυ.. στον υπνο μου νιώθω να με διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα.. από το στήθος μέχρι το λαιμο..πνιγομαι..Δεν αναπνέω για μόλις 30 δευτερολεπτα .έχω κάνει δύο υπέρηχους καρδιάς,καρδιογράφημα πριν λίγες μέρες Γιατί είχα έντονη ταχυκαρδια και ταραχή..θυρεοειδή έλεγαν.. Δεν έχω θέμα,επίσης σφιγγεται το κεφαλι μου..ρώτησα νευρολόγος.. μου είπε αγχος!παιδιά τι κανουμε;πως την παλευουμε;Εγώ μόνο ομοιοπαθητικα παιρνω

  8. #1448
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    5
    Καλησπέρα και από εμένα σε όλους.
    Είμαι μία ακόμα περισσότερο κουρασμένη από φοβισμένη με αυτό που μου συμβαίνει. Για να μην κουράζω, θα παραθέσω το Post που έκανα πριν λίγες μέρες σε άλλο θέμα αλλά δεν πήρα καμία απάντηση, και μόλις ανακάλυψα και το παρόν..

    ((Είμαι σχετικά νέα εδώ και μετά από πολύ ταλαιπωρία, σκέφτηκα να ψάξω για συμπάσχοντα άτομα με παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου. Βλέπω πως τα τελευταία πόστ ήταν αρκετά χρόνια πρίν, αλλά παρόλα αυτά θα δοκιμάσω.
    Σε έμενα οι αρρυθμίες μαζί με τις ταχυκαρδίες άρχισαν το 2015 και ενώ ζύγιζα 160 κιλά και ήμουν υπερβολικά αγχώδης (ο βασικός λόγος που το έριχνα στο φαγητό). Ο καρδιολόγος μετά από πλήρη έλεγχο μου έδωσε Lopresor 1/4 πρωι μεσημέρι βράδυ. Προχώρησα μετά από παρότρυνση τρίτων σε διαδικασίες για χειρουργείο παχυσαρκίας το οποίο όμως επειδή θα γινόταν σε δημόσιο νοσοκομείο, καθυστερούσε αρκετά λόγω διαδικασιών. Το 2016 , ένα χρόνο ακριβώς μετά τη χρήση Lopresor , άρχισαν οι πρώτες κολπικές μαρμαρυγές. Ξεκίνησα Xanax και Ρυθμονόρμ τα οποία με κρατούσαν σχετικά ήρεμη (όχι τελείως) μέχρι που χειρουργήθηκα με βαριατρικό χειρουργείο λίγους μήνες μετά οπότε και άρχισε η κάθετη πτώση των κιλών. Τον πρώτο μήνα που έχασα 25 κιλά, παρόλη τη φαρμακευτική αγωγή, έπαθα κολπική μαρμαρυγή , νοσηλεύτηκα στην Στεφανιαία μονάδα με χρήση Angoron ενδοφλεβίως για μία εβδομάδα. Η κολπική μαρμαρυγή δεν έφυγε, έγινε εμμένουσα και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω μισό βήμα. Βρέθηκα μετά από λίγες μέρες σε χώρο ευχάριστο για μένα, επιτέλους, με άτομα δηλαδή πρώην παχύσαρκα που χειρουργήθηκαν και το βάρος τους ήταν πλέον σε φυσιολογικά πλαίσια.

    Την ημέρα εκείνη που έλαμπε ο ήλιος και ο αέρας ήταν δροσερός, έφυγε από μόνη της. Νοέμβριος του 2016. Στη συνέχεια, το βάρος μου έπαιρνε κάθετη πτώση και παράλληλα οι κολπικές μαρμαρυγές ελαττωνόταν σημαντικά, παροξυσμικές, πάντα, αραίωσαν ( ξέχασα να αναφέρω πως συνέχιζα Xanax, Xarelto, Lopresor). Ωσπου για ένα μεγάλο διάστημα σχεδόν εξαφανίστηκαν, δηλαδή για τα επόμενα δύο χρόνια και συνέβη δύο φορές, για μισή με μία ώρα, τον 1/2018 ξαφνικά και πρίν κανένα εξάμηνο χωρίς κανένα λόγο.
    Χωρίς Xarelto και Xanax πλέον για περισσότερο από 1,5 χρόνο, μόνο Lopresor.

    Ώσπου πριν ένα περίπου μήνα, άρχισαν με μεγάλη συχνότητα να συμβαίνουν, από το πουθενά. Δύο με τρείς φορές την εβδομάδα. Ξανά Xarelto, το οποίο θα παίρνω εφόρου ζωής, και τα καινούργια πλέον Ρυθμονόρμ SR225 αρχικά για τις δύο πρώτες εβδομάδες, τα οποία δεν με έπιαναν, και για να φύγει η μαρμαρυγή έπαιρνα ένα κλασικό Ρυθμονόρμ 300άρι και ηρεμούσα... και εδώ και πέντε μέρες που κάπως ησύχασα ξεκινώντας τα Ρυθμονόρμ SR325. Τρείς φορές χρειάστηκε να πάρω μισό Lopresor, γιατί ήρθαν κάτι ταχυκαρδίες, όχι κολπική όμως.

    Ελπίζω αυτή τη φορά να με καλύψει αυτή η αγωγή. Και εύχομαι τώρα που είμαι 42 να προλάβω να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου φυσιολογικά, γιατί , δεν το κρύβω τρέμει η ψυχή μου μήπως μετατραπεί σε μόνιμη και μετά θα λειτουργώ ως υπερήλικας. Τί ζωή θα είναι αυτή;

    Ξέρω, ότι πρέπει να δεχτώ ότι πάσχω από παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή, ότι έχω βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό λόγω παχυσαρκίας και άλλων ανοιχτών και όχι μόνο χειρουργείων που χρειάστηκε να κάνω.
    Ξέρω επίσης, ότι παλιά δεν μπορούσα λόγω της παχυσαρκίας να ζήσω μια φυσιολογική ζωή, από πάντα σχεδόν, γιατί επηρέαζε τα πάντα, εκτός από τις φιλίες μου.

    Όταν έχασα όλα αυτά τα κιλά και είμαι πλέον σε φυσιολογικό βάρος, γύρω στα 85 με 1.75 ύψος πια, ΑΠΑΙΤΩ να ζήσω μια φυσιολογική ζωή. Να τρέχω, να κάνω έρωτα όπως θέλω, να ζω έντονα, και όχι σε κάθε μου κίνηση να πρέπει να προσέχω, και να ζω σαν ηλικιωμένη.
    Το ξέρω, υπάρχουν χειρότερα και πολύ δυσκολότερες καταστάσεις από αυτή που ζω εγώ.
    Η ζωή όμως, είναι μία.
    Και εγώ ούτε παιδιά δεν έχω κάνει, και το ήθελα, ούτε έναν άνθρωπο έχω δίπλα μου , που αυτό το απλό και λίγο βαρετό ένιωθα πάντα πως θα ήταν η ευτυχία, για μένα.
    Και θέλω να το διεκδικήσω. Όλα να τα διεκδικήσω, ξεφορτώθηκα μετά από πολύ κόπο και αγώνα και ψυχολογική ταλαιπωρία τόσα κιλά, και είμαι ΝΟΡΜΑΛ που μόνο αυτό ήθελα πάντα.
    Και με παίρνει το παράπονο.

    Γράφω εδω, για όποιον έχει να μου πει κάτι για κάτι αντίστοιχο που έχει ζήσει, ίδιο δύσκολο μάλλον όχι, αλλά δεν πειράζει, όπως επίσης και για την φαρμακευτική αγωγή, αν κάποιος έχει κάτι να μου πει, θα του είμαι ευγνώμων.

    Ξέχασα να αναφέρω ότι πάσχω απο θυρεοειδίτιδα Hashimoto και παίρνω Euthyrox 112.
    Στον Solid Snake, αν με διαβάσει, θα εκτιμούσα πολύ να μου έδινε κάποια εικόνα για την τωρινή του κατάσταση, που είχαμε όχι ίδιες αλλά ανάλογες πορείες.

    Σε όποιον άλλον έχει τη διάθεση, την ευχαρίστηση, τη πρόθεση να μου δώσει κάτι από τη δική του πορεία, να μοιραστεί. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

    Ευχαριστώ. ))

    Να πω μόνο, ότι προφανώς το Ρυθμονόρμ SR325 με καλύπτει, δεν παθαίνω (μάλλον) κολπικές μαρμαρυγές αλλά κάθε δύο μέρες και μερικές φορές καθημερινά έχω ταχυκαρδίες, παίρνω 1/4 ή 1/2 Lopresor και σταματούν.

    Θα ήμουν ευγνώμων για οποιαδήποτε τοποθέτηση..

  9. #1449
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    380
    Καλησπερα....μπηκα στο φορουμ κ διαβαζα τα μνμ εστω κ παλια ερισσοτερο για να μη νιωθω οτι ειμαι μονη μ καθως βιωνω τα περισσοτερα απο αυτα τα συμπτωματα απο κακη διαχειριδη τ αγχους απως λενε κ οι γιατροι κατι βεβαι πνδεν ειναι αρκετα παρηγορο...διαβασα ομως το τελευταιο μνμ κ ειλικρινα με αγγιξε ελπιζω paulita αλλα κ ολοι σας να εχετε βρει μια σχετικη ηρεμια....

  10. #1450
    Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    31
    Καλησπέρα paulita !!! Διάβασα το μνμ σου και με άγγιξε. Δεν έχω παρόμοιο θέμα με εσένα αλλα έχω άλλα. Ο καθένας μάς έχει τα θέματα του και καθημερινά τα παλεύουμε. Εγώ προσπαθώ να διώχνω τής αρνητικές σκέψεις , να εστιάζω τη προσοχή μού σε άλλα πράγματα. Είχα ταχυκαρδίες και έλεγα ΟΚ δεν συμβαίνει τίποτα , να περάσει . Κουράγιο paulita , προχωρά , να ξέρεις δεν είσαι μόνη !!!

  11. #1451
    Quote Originally Posted by -DEMGAL23- View Post
    γεια σας και απο μενα.και εγω εχω το ιδιο προβλημα εδω και 1.5 χρονο.καθε μερα κανω εκτακτες συστολες,γυρω τις 20,και χθες για πρωτη φορα 50.εχω κανει τα παντα απο εξετασεις,τεστ κοπωσεως,χολτερ ρυθμου 24 ωρο,χολτερ πιεσεως 24 ωρο,γυρω στα 60 καρδιογραφηματα,2 τριπλεχ καρδιας,και αιματος ορμονολογικες και ειναι φυσιολογικες.ξερετε αν φευγουν αυτα και πως¨?η αν υπαρχει περιπτωση να παθω ανακοπη΄?η μηπως δειχνουν οτι θα γινω καρδιοπαθης στο μελλον?αν και ειμαι μονο 22 χρονων με εχει φερει πολυ πισω αυτο το πραγμα,ουτε για δουλεια δεν παω τον τελευταιο καιρο.και κατι τελευταιο,συνηθως με πιανουν οταν ειμαι ξαπλωμενος και οταν εχω φαει ειναι πιο συχνες.ξερετε αν παιζουν ρολο αυτα?ουτε καπνιζω ουτε πινω.
    Οι έκτακτες συμβαίνουν σε πολλούς μην ανησυχείς. Απλά μην δίνεις σημασία και συνέχισε τη ζωή σου

  12. #1452
    Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    οταν σταματησετε να πηγαινετε στον γιατρο,τοτε θα φυγουν και οι ανασφαλειες!θα περνανε οι μερες κ θα βλεπετε οτι δεν θα παθετε καμια ανακοπη,κανενα εμφραγμα κ τοτε θα διαπιστωσετε οτι ολα ειναι στο μυαλο!

    αν σκεφτομαστε συνεχως ωχ θα παθει κατι η καρδια μου,τοτε θα νιωσουμε ταχυπαλμια..απλη αυθυποβολη!αν φοβηθω οτι θα ζαλιστω...θα ζαλιστω!
    αν αντιληφθητε οτι ολα αυτα τα προκαλει το μυαλο,ειναι η αρχη της θεραπειας..
    πρωην παθουσα για οσους δεν με ξερουν.
    Δεν θα μπορούσα πάρα να συμφωνήσω περισσότερο

  13. #1453
    Quote Originally Posted by θανάσης View Post
    δεν αθλουμε Agia καθαρα και μονο επειδη φοβαμαι..οταν ανεβουν λιγο οι παλμοι της καρδιας νομιζω οτι θα τρελαθω και νιωθω οτι θα πεθανω επι τοπου..σκεφτομαι να το πολεμησω ρε γμτ..ισως με λιγο τρεξιμο
    η να το ριξω στα ηρεμιστηκα :))))
    Ξεκίνα με περπάτημα και σιγά σιγά ανέβασε ρυθμό... Ξεκόλλα δεν είναι τίποτα

  14. #1454
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    380
    Θαρρος κ ψυχραιμια...

  15. #1455
    Γειά σας παιδιά. Είμαι 39 χρονών και έχω φτερουγίσματα από τα 28. ‘Εχω πάει σε γιατρο και έχω κάνει όλα τα check up και είναι καθαρά. Με πιάνουν φοβίες όποτε τα νιώθω με αποτέλεσμα να πηγαίνω συνεχώς το γιατρό χωρίς να μου βρίσκει τίποτα. Από ότι μου είπε ο γιατρός φταίει το αγχος με αποτέλεσμα τα εκκρίνεται αδρελανίνη από τα Έπινεφρίδια και να δημιουργούνται τα φτερουγίσματα. Αρχικα ειχα πάρει τα Emforal(αντίστοιχο του Interal στην Ελλάδα). Δεν τα ένιωθα καθόλου αλλα δυστυχώς μου έριχναν την πίεση και τα σταματησα. Τώρα παιρνω ένα άλλο χάπι που με βοηθησε πολύ αλλά καποιες φορές τα νιώθω ακόμα.

    Από την πείρα μου και όσα μου είπε ο γιατρος μου θα σας τα πω και ελπίζω να σας βοηθήσουν

    Σταματήστε να πίνετε καφέδες(Μόνο Decaf να πίνετε) και τσιγάρο
    Όχι στις coka koles εκτός αν υπάρχουν Decaf
    Όχι στο αλκοόλ(αυξάνει την αδρελανίνη και δημιουργά φτερουγίσματα)
    Όσον αφορα το φαγητό ελαφρία διότι αν φουσκώσετε τότε έρχονται τα φτερουγίσματα
    Όταν τελειώνετε το φαγητό μην ξαπλώνετε αμέσως διότι θα τα νιώσετε.
    Στην δουλειά αν μπορείτε να ακούτε μουσική χαλαρωτική η και στο σπιτι ακόμα. Βοηθά σας χαλαρώνει.
    Η μοναξιά κάνει μεγάλο κακο και αυξάνει τα φτερουγίσματα. Όσο μπορείτε να μην μένετε μόνοι σας γιατί θα τρελαθείτε όταν τα νιώσετε.
    Το μυαλό σας να το έχετε ΠΑΝΤΟΤΕ απασχολημένο με διάφορες δραστηριότητες. Βοηθάει πολύ. Τα ξεχνάτε και σας ξεχνούν και αυτα.
    Καταστάσεις που σας αναστατώνουν αν μπορείτε να της αποφεύγετε.

Page 97 of 132 FirstFirst ... 47879596979899107 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •