Results 1 to 15 of 49
Thread: δεν μπορω να εργαστω...
-
03-05-2010, 11:53 #1
δεν μπορω να εργαστω...
γεια σας!
εχω καποιο προβλημα και θα ηθελα να το αναφερω για να δω αν συμβαινει κατι αναλογο και σε καποιον αλλο με διπολικη διαταραχη εδω μεσα.
λοιπον,πριν καιρο εψαχνα για δουλεια.με πηραν τελικα σε κατι γκουντις.εμεινα στη δουλεια για 2 μονο μερες και μετα σηκωθηκα κι εφυγα,επειδη δεν τα καταφερνα.εκανα λαθη,ημουνα αργη κλπ,κλπ και μου κανανε συνεχως παρατηρησεις.
πιο πριν ειχα παει να μοιραζω φυλλαδια αλλα και απο εκει εφυγα γιατι ενιωθα απιστευτη κοπωση.
τωρα δεν βρισκω πουθενα δουλεια αλλα και να με παιρνανε καπου πιστευω οτι παλι δεν θα τα καταφερνα.που θα παει αυτη η κατασταση με μενα?ειμαι στα 24.ποτε επιτελους θα δουλεψω?και τι δουλεια θα κανω?
περιμενω ιδεες και συμβουλες...και επιπλεον θελω να ρωτησω αν αυτο το προβλημα που αντιμετωπιζω,οφειλεται στο οτι εχω διπολικη διαταραχη η οχι?ολοι οσοι εχετε δ.δ. εργαζεστε κανονικα?
ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη αν σας κουρασα
- 03-05-2010, 14:00 #2
Η εργασια για καποιον που πρωτομπαινει στην αρενα ειναι εξαιρετικα δυσκολη πολλες φορες για ολους.
Εγω προσωπικα εφτυσα αιμα μεχρι να προσρμοστω και σιγουρα μια ασθενεια κανει τα πραγματα πολυ πιο δυσκολα , αλλα μπορεις να κανεις κατι διαφορετικο απο το να συνεχιζεις με ολες τις δυναμεις σου?
Βρισκομαστε και σε δυσκολες εποχες[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-05-2010, 15:59 #3
gonoli , γεια σου.
η πρώτη δουλειά για την οποια μιλάς σίγουρα είναι πολύ απαιτητική.
φαντάζομαι πως και κάποιος που δεν πάσχει από δ.δ. θα δυσκολευόταν να εργαστεί εκεί.
το να μοιράσεις φυλλάδια πάλι ενώ δεν έχεις κανένα πάνω από το κεφάλι σου, είναι κουραστικό, με την έννοια πως γράφεις χλμ.
τώρα να σου πω για μένα.
ακόμη και σε περιόδους νορμοθυμίας είναι φορές που δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι.
και να σκεφτείς πως εργάζομαι σε γραφείο.
πάντως μην απελπίζεσαι.κάποια στιγμή θα βρεις κάτι που να σου ταιριάζει.
ας πούμε μια καλή δουλειά είναι να παίρνεις ένα παιδάκι ( των πρώτων τάξεων δημοτικού ) από το σχολείο του, να το πηγαίνεις σπίτι του και να το διαβάζεις.
ήθελα να βρω έναν άνθρωπο να παίρνει την κόρη μου από το σχολείο.
τέτοιου είδους δουλειές νομίζω πως δεν είναι κουραστικές.
πάντα βέβαια θα έχουμε το φόβο μιας υποτροπής.
κάποια φάρμακα μας προκαλούν κόπωση.
συζήτησε το και με το γιατρό σου.
08-07-2010, 21:13 #4
Εχω περασει ακριβως οτι και εσυ,και δεν εχω διπολικη διαταραχη.Εχω αλλαξει πολλες δουλειες γιατι παντα κατι γινοταν και δεν αντεχα να συνεχισω για πολυ καιρο.
Ημουν ομως και πολυ αγχωδης σαν ατομο και τελειομανης.Ηθελα οτι κανω να το κανω τελεια και απο την αρχη ηθελα να τα κανω ολα σωστα.Ημουν πολυ αυστηρη με τον εαυτο μου.
Ειχα βρει ομως μια δουλεια που ημουν πολυ καλα και δεν σκεφτομουν να φυγω και ουτε ηθελα.
Ισως ειναι και θεμα δουλειας,ισως να μην εχεις βρει ακομη κατι που να σου αρεσει αρκετα,αλλα απο την αλλη ειναι και η εποχη μας τετοια με τοσες αναγκες που το να μας αρεσει η δουλεια ειναι πολυτελεια θα ελεγα..δυστυχως.
Αλλα και να το μενεις ανεργη πιστευω οτι ουτε αυτο σου κανει καλο,οποτε ισως να σε βοηθουσε να βρεις μια δουλεια εστω και 4ωρο αρχικα και γενικα με λιγες ευθυνες κτλ ωστε να εισαι σχετικα χαλαρη κτλ.Ισως αυτο να σε βοηθουσε αρχικα..
Το εχεις συζητησει με καποιον αυτο?
08-07-2010, 22:23 #5
γεια σου karmen
συμφωνω με αυτα που λες και εχω σκεφτει κι εγω οτι αρχικα θα ηταν καλο να εβρισκα κατι 4ωρο και με λιγες ευθυνες.ωστοσο δεν μπορω να βρω τι θα ειναι αυτο που θα εχει λιγες ευθυνες?εχω την αισθηση επισης οτι δεν μπορω να καταφερω τιποτα.
τι εννοεις αν το εχω συζητησει με καποιον?
08-07-2010, 23:41 #6
Originally posted by gonoli
γεια σου karmen
συμφωνω με αυτα που λες και εχω σκεφτει κι εγω οτι αρχικα θα ηταν καλο να εβρισκα κατι 4ωρο και με λιγες ευθυνες.ωστοσο δεν μπορω να βρω τι θα ειναι αυτο που θα εχει λιγες ευθυνες?εχω την αισθηση επισης οτι δεν μπορω να καταφερω τιποτα.
τι εννοεις αν το εχω συζητησει με καποιον?
Ενα τετραωρο που δεν δημιουργει ευθυνες, είναι να μοιραζεις φυλλάδια.
Ξεκίνα με αυτό που είναι πανεύκολο για να παρεις τα πάνω σου και αργότερα κοιτάς για κάτι άλλο.
Η δουλειά είναι από τις καλύτερες ψυχοθεραπειες....
09-07-2010, 00:20 #7
Εννοω αν εχεις συζητησει αυτο το θεμα με καποιο δικο σου ατομο ή αν εχεις ζητησει βοηθεια αν σε εμποδιζει τοσο πολυ στη ζωη σου αυτο.Πριν ποσο καιρο ξεκινησε αυτο? Συνεβη κατι εκεινην τη περιοδο?
Η απο την αρχη που μπηκες στην αγορα εργασιας ηταν ετσι τα πραγματα?
Αν δεν προσπαθησεις να δοκιμαστεις σε μια οποιαδηποτε δουλεια δε θα μπορεσεις να μαθεις αν μπορεις να τα καταφερεις!
Και γιατι δηλαδη να μη μπορεις να τα καταφερεις? Βρες μου ενα λογο..
Αν εσυ νομιζεις οτι δε θα τα καταφερεις ναι δε θα καταφερεις,αφου αυθυποβαλλεσαι ετσι.
Μην το κανεις αυτο στο εαυτο σου..πριν καν δοκιμασεις κατι να προσπαθεις να \"προβλεψεις\" το αποτελεσμα γιατι σιγουρα ποτε δε θα πεσεις μεσα και τα κανεις χειροτερα ετσι.
Θετικες σκεψεις χρειαζεσαι και οχι να βαζεις τρικλοποδια στον εαυτο σου η ιδια!Τι λες και εσυ?
Επισης,εκτος απο τα φυλλαδια μπορεις να εργαστεις σε οποιοδηποτε τομεα θες εσυ,πχ πωλησεις κτλ σαν 4ωρη.
Σκεψου σε ποιο μαγαζι θα σου αρεσε να δουλευες και κανε την αρχη ρωτωντας αν θελουν προσωπικο για 4ωρο.
Ειναι μια αρχη αυτο,ε?
09-07-2010, 02:29 #8
karmen,εχω συζητησει το θεμα με τους γονεις μου χωρις να βρισκω λυση.φυσικα επηρεαζει τη ζωη μου γιατι απο τοτε που επαθα τη διπολικη, παρατησα τις σπουδες μου, δεν εχω φιλους και γενικως ειμαι συνεχεια μεσα στο σπιτι και δεν κανω τιποτα.
τα πραγματα ηταν ετσι απο οταν ξεκινησα να βρω δουλεια.επισης δε νομιζω οτι το οτι δεν θα τα καταφερω ειναι στο μυαλο μου γιατι εκει που ειχα παει οντως δεν τα καταφερνα.δεν ξερω το γιατι..τελος εχω προσπαθησει να βρω δουλεια ως πωλητρια αλλα δεν με προσελαβαν πουθενα.
Θεοφανια, η ιδεα για τα φυλλαδια ισως να ειναι καλη.θα το σκεφτω σοβαρα και ισως το τολμησω
09-07-2010, 02:46 #9
Νομιζω ομως οτι δεν πρεπει να αφηνεσαι..με την εννοια οτι οκ εμαθες οτι εχεις διπολικη.Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να παραιτηθεις απο ολα και να \"κατηγορεις\" την διπολικη με αυτο.
Το λεω εντελως καλοπροαιρετα,μην παρεξηγησεις αυτο που λεω.
Το οτι οντως λες οτι δεν μπορουσες να εργαστεις μπορει να ειναι πολλοι οι λογοι.
Μπορει να μη σου αρεσε η δουλεια και να μην ειχες διαθεση να προσπαθησεις να εισαι καλη στη δουλεια,σιγουρα οι ψυχολογικοι παραγοντες παντοτε επηρεαζαν την αποδοση μας στη δουλεια,ετσι δεν ειναι?
Αν εσυ δεν ειναι καλα,πως δωσεις το 100% των δυνατοτητων σου? Απο την αλλη ομως δεν πρεπει να μενεις ετσι,γιατι απο προσωπικη πειρα οσο δεν εχεις κατι να ασχολεισαι ολα μεγαλοποιουνται στο μυαλο σου και κανεις χιλιες δυο σκεψεις.
Ειναι δηλαδη λιγο φαυλος κυκλος..
Εστω προσπαθησε λοιπον να κανεις μια αρχη με τα φυλλαδια αφου σου αρεσε η ιδεα
09-07-2010, 07:16 #10
Γεια σου gonoli.
Kοίτα,κανένας δε θα σου πει πως είναι εύκολο να δεχτείς τις επιπτώσεις μίας ασθένειας στη ζωή σου.Όμως έχεις να κερδίσεις θετικά στην ψυχολογία σου,εάν καταφέρεις να αποβάλλεις αυτή την σκέψη\"δεν τα καταφέρνω λόγω της ασθένειας\".Δεν ξέρεις άτομα που ανά εποχές δεν την παλεύουν σε δουλειές;Nα,πάρε εμένα.λολ.
Μην το \"δένεις\"με την διπολική.Επεξεργάσου το από άλλες πλευρές.Μπορεί να μη σου ταίριαζαν οι δουλειές που έπεφταν στο δρόμο σου.Μπορεί όντως να μην βρίσκεσαι στα καλύτερά σου αυτό τον καιρό.Μπορεί να μη σε γέμιζαν,να μην είχες κίνητρα για υψηλή απόδοση,να,να,να.
Όσο για τη δουλειά σε τέτοια πόστα,πχ goody\'s,ξέρω καλά πως σου βγάζουν το λάδι,σε ξεζουμίζουν(έχω δουλέψει σε ανάλογο πόστο σε καφετέρια-ντονατερί)και θα πω πως δε θα ήθελα να ξαναεργαστώ με τέτοιους εξοντωτικούς ρυθμούς και κάτω από τέτοια πίεση.Μην ξεχνάς πως το εργασιακό περιβάλλον σε τέτοιες αλυσίδες,είναι στην κυριολεξία χαρακτηριστικό δείγμα της καπιταλιστικής βίας σε επίπεδο εργασιακών συνθηκών."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
09-07-2010, 18:41 #11
Originally posted by RainAndWind
Όσο για τη δουλειά σε τέτοια πόστα,πχ goody\'s,ξέρω καλά πως σου βγάζουν το λάδι,σε ξεζουμίζουν(έχω δουλέψει σε ανάλογο πόστο σε καφετέρια-ντονατερί)και θα πω πως δε θα ήθελα να ξαναεργαστώ με τέτοιους εξοντωτικούς ρυθμούς και κάτω από τέτοια πίεση.Μην ξεχνάς πως το εργασιακό περιβάλλον σε τέτοιες αλυσίδες,είναι στην κυριολεξία χαρακτηριστικό δείγμα της καπιταλιστικής βίας σε επ
ίπεδο εργασιακών συνθηκών.
09-07-2010, 18:42 #12
Δεν είναι τίποτα. Μην του δίνεις σημασία
09-07-2010, 19:25 #13
γεια σου ρε μαρινε.....
11-07-2010, 21:30 #14
Γεια σου gonoli,
Θα πρότεινα να πήγαινες σε έναν διατροφολόγο για να δει τι λείπει απο τον οργανισμό σου, ώστε να το συμπληρώσεις. Οι ψυχικές ασθένειες επηρεάζουν την ορμονική ισσοροπία του σώματος και ίσως μπορούμε να την επαναφέρουμε με την κατάλληλη διατροφή. Π.χ οι καταθλιπτικοί άνθρωποι έχουν χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και αυτό συνεπάγεται αργή σκέψη και κακή διάθεση. Πολλές τροφές όμως είναι πλούσιες σε σεροτονίνη(π.χ σοκολάτα, φρούτα...) και μας δίνουν αυτό που μας λείπει. Νιώθεις κόπωση, άρα χρειάζεσαι κάτι που να σου δώσει ενέργεια. Δες και τα παρακάτω άρθρα:
Καλή δύναμη!
http://www.entercity.gr/content/view/2498/224/
http://www.in2life.gr/wellbeing/nutrition/articles/157609/article.aspx
http://www.madata.gr/33/36/27872.html
http://www.northepirus.com/el/node/1438
11-07-2010, 22:06 #15
γεια σου nnkos,
ευχαριστω για τη συμβουλη και τα αρθρα,ωστοσο δεν πιστευω οτι με την καταλληλη διατροφη,θα λυνοταν το προβλημα.θεωρω οτι ειναι κατι πιο πολυπλοκο.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση