EIMAI ANIKANOS - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 102

Thread: EIMAI ANIKANOS

Senior Member
    Originally posted by gian90
    Originally posted by Winston_man
    Και αν η γιαγια μου ειχε καρουλια??? Μηπως θατανε πατινι???
    Θα συμφωνήσω με τις απόψεις του Winstonman. Τοποθέτησα αυτό το πρόβλημα μου στο φόρουμ όχι να με χάιδεψουν τα αυτιά, ή να δω Λύσεις,εξάλλου υπάρχουν πολλές. Ξέρω και γω κάποιες λύσεις. Και στο φόρουμ αυτό ειπώθηκαν πολλές λύσεις. Το θέμα είναι να αξιοποιηθούν! Και αν δεν μπορείς Είναι σαν να γράφεις διαγώνισμα, να έχεις ανοικτό βιβλίο,άλλα επειδή δε ξέρεις τιποτα να σου είναι άχρηστο.Και αν μπορείς να θεραπευτείσ! Και κυρίως να ακούγεται η άποψη ομοιοπαθών αν μπόρεσαν να θεραπευτούν και με ποιο τρόπο ή ότι δεν έγινε τιποτα.. Αν είσαι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λες. Αν δεν έχει βιώσει κάποιος την κατάσταση μου Ή έστω να τη δει σε κάποιο κοντινό του πρόσωπο, δεν μπορεί να ξέρει. Έχει Άλλη ψυχολογία,άλλο τρόπο σκέψης, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ιδιοι!. Σεβαστές οι απόψεις και ευχαριστώ θέρμα για το ενδιαφέρον, άλλα έτσι είναι τα πράγματα

Τωρα πιστευεις οτι ειναι τυχαιο που απο τοσες και τοσες αποψεις που ακουστηκαν εδω μεσα, εσυ συμφωνησες με την συγκεκριμενη που διαφερει?

Ξερεις τι εχει και ξεχωριζει απο αλλες?

Ειναι αυτο που εσυ ο ιδιος ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.

Μπηκες εδω για να αποδειξεις οτι εισαι το και το και οτι η κατασταση σου ειναι δυσκολο εως αδυνατο να αλλαξει. Προσπαθησε κοσμος να σε μεταποισει αλλα καλως ή κακως απεριψες ολες τις προσπαθειες αυτες. Δεν σε κατηγορω. Και εγω στην θεση σου το πιο πιθανο ειναι να σκεφτομουν το ιδιο.
    Παρολα αυτα σε φορουμ αλληλοβοηθειας θα εμπαινα για να παρω αποψεις και να συζητησω ενω παραλληλα θα ειχα και ανοιχτες τις κεραιες μου για αυτο το \"καινουριο\".

Αφου βλεπεις οτι ο τωρινος τροπος σκεψης σου μονο προβληματα σου προκαλει, τοτε γιατι αποριπτεις ολους τους αλλους? Μηπως ειναι και αυτο μια παρενεργεια να διαφωνεις? Δεν θα μου εκανε εντυπωση.

πολυ φοβαμαι οτι δεν μπηκες εδω για να συζητησεις , αλλα για να επιβεβαιωσεις οτι εχεις δικαιο. Η επιβεβαιωση του εαυτου μας ειναι κατι που μας προσφερει απολαυση ανεξαρτητα καταστασης,ηλικιας,φυλου,χ� �ωματος,διαθεσης. Εκει πονταρω.

Και μιας και ζητησες πρακτικα πραγματα, εγω μετα χαρας να σου δωσω μερικα πρακτικα να κανεις. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ομως , οχι απλα να μελετας θεωρητικα.

-

http://www.wikihow.com/Become-Sociable

-

http://www.wikihow.com/Be-Optimistic

-

και γενικα κανε φυλο και φτερο την σελιδα wikihow.

Πρεπει να δουλεψεις για ψωμι σου, ε?

Αν βαριεσαι να ασχοληθεις ακομα και με κατι που θα ωφελησει τον εαυτο σου επειδη για 1002 λογους πιστευεις οτι δε θα λειτουργησει, οτι δεν ετσι, οτι δεν γιουβετσι , τοτε ... εεε δεν εχω να πω κατι σε αυτο. Καλη ζωη ισως και καλη τυχη με τον τροπο σκεψης σου.

ΕΣΥ θα παλεψεις για τον εαυτο σου, οχι εμεις..

αν θες..

Παρολα αυτα μπορεις καλιστα να περιμενεις να ακουσεις απαντησεις που θα ηθελες να ακουσεις. Θα νοιωσεις καλα τουλαχιστον... για την ωρα.

Senior Member
    εγω παντως σου πεταξα μερικα λινκς. παω στοιχημα ουτε καν τα κοιταξες.

αυτο εννοω οτι μιλας υποθετικα.

Senior Member
    Απλά θέλω την γνώμη κάποιου που έχει τα ίδια βιώματα με μένα.
    Το είπα και το ξαναλέω όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί

αυτα τα δυο οπως καταλαβαινεις δεν γινεται να συμβαινουν ταυτοχρωνα.

εγω καποτε ισως και να ειχα περιπου τα ιδια βιωματα με εσενα.
    παιζει ρολο ομως?

δηλαδη ενας ψυχιατρος πχ θα πρεπει να εχει διπολικη,καταθλιψη,σχιζοφρ ενεια,ψυχωση και αλλες 10 ασθενειες για να μπορει να καταλαβαινει τους ασθενεις του?

Senior Member
    Γιάννη κάτι τελευταίο από μένα. Με βοηθά πολύ η τελευταία ερώτηση που σου κάνει η Λου.

\'... τι σε εμποδιζει να αλλαξεις τον εαυτο σου?...\'

Μήπως βρε Γιάννη τελικά πιστεύεις ότι έτσι γεννήθηκες; Μήπως είναι αυτό τελικά που σε εμποδίζει; Γιατί αν είναι κάτι τέτοιο και έχεις ακλόνητη πίστη στο ότι γεννήθηκες \'ανίκανος\' σε όλα και για πάντα - επομένως γι\' αυτό δε μπορείς να αλλάξεις - πίστεψέ με, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο για τον απλό λόγο ότι κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβάνεται στους νόμους της ανθρώπινης φύσης.
    Ο άνθρωπος γεννιέται σαφώς με κάποια χαρακτηριστικά, \'καλά\' και \'κακά\'. Δυστυχώς όμως το οικογενειακό περιβάλλον είναι αυτό που αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που... αποφασίζει το πώς θα διαμορφωθούν αυτά. Αν οι γονείς σου για παράδειγμα σε υποτίμησαν, σε απαξίωναν σε ό,τι κι αν έκανες, σε ξεχώριζαν απ\' τα αδέρφια σου - αν έχεις - τότε είναι πολύ εύκολο να έχεις υιοθετήσει εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου την εικόνα του \'άχρηστου\' σε όλα. Και είναι λογικό αν έγινε κάπως έτσι τελικά. Και ξέρεις γιατί είναι λογικό και \'φυσιολογικό\'; Μα γιατί ήσουν παιδάκι και πίστευες τους γονείς σου. Κι ένα παιδάκι Γιάννη, αγαπάει τους γονείς του και τους πιστεύει. Απλά πράματα... επαναλαμβάνω πως όλα αυτά στα λέω με την προϋπόθεση ότι ίσως έχει δημιουργηθεί κάπως έτσι όλο αυτό.
    Κι επειδή είπες κάπου ότι \'έξω απ\' το χορό, πολλά τραγούδια λένε\', εγώ θα έλεγα πως όλοι όσοι σου απαντάμε, έχουμε ο καθένας το δικό του \'χορό\'. Και ο \'χορός\' για όλους μας είναι ο ίδιος στη βάση του, τα \'τραγούδια\' είναι που μας διαφοροποιούν. Δε νομίζω λοιπόν να σου απάντησαν εκ του ασφαλούς. Ζήτησες ίδια βιώματα με τα δικά σου. Ίδια δε μπορεί να είναι, παρόμοια ναι. Εγώ είχα μεγάλο θέμα με το \'ανίκανος/η\' για πολλά χρόνια. Από τότε που ήμουν παιδάκι, γιατί οι γονείς μου αποφάσισαν να μου φορέσουν το καπέλο που ήθελαν.
    Κατέληξα στον αλκοολισμό Γιάννη, μετά και από μια δύσκολη σειρά με γεγονότα και καταστάσεις, και έμεινα σε αυτόν για αρκετά χρόνια. Ξέρεις γιατί; Μα γιατί... δεν υπάρχει τίποτα πιο... \'φυσιολογικό\' για έναν άνθρωπο άχρηστο, ανίκανο και άσχημο - κι ότι ήμουν πολύ άσχημη πίστευα επίσης - απ\' το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά... κάπως έτσι δε πάει;... και να γιατί επιμένω στην πράξη. Εγώ είμαι στην πράξη από πολύ μικρή, παρόλο που πίστευα αυτά όλα για την αφεντομουτσουνάρα μου. Και σε πληροφορώ ότι η ίδια η ζωή με διέψευδε συνεχώς και ανελλιπώς. Και οι συμπεριφορές, καθώς και οι πράξεις μου, μόνο μια \'άχρηστη\' δε καταδείκνυαν. Ακόμη και το \'άσχημη\' διαψευδόταν. Δυστυχώς για μένα όμως, εξαιτίας του αλκοόλ μπερδευόμουν αρκετά και αν και αντιδρούσα σε όλο αυτό, ομολογουμένως δεν αντιδρούσα με το σωστό τρόπο.
    Σου καταρρίπτω λοιπόν το σενάριο που έχεις στήσει για την πάρτη σου, όσο κι αν επιμείνεις!... :D ... εύχομαι και ελπίζω να έχεις την οικονομική δυνατότητα για να μπορέσεις να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός \'ειδικού\'. Δυστυχώς είναι ακριβό σπορ και υπάρχει και ο κίνδυνος να πέσεις σε αληθινά... άχρηστους, λολ! Λίγοι είναι οι ταλαντούχοι και άνθρωποι με το Α κεφαλαίο, και ελπίζω να έχεις τύχη σε αυτό. Κάνε όμως κάτι τώρα που είσαι μικρός. Όσο μένεις αδρανής, τόσο θα μπερδεύεσαι Γιάννη. Θα έλεγα πάντως να ξαναδιαβάσεις όλα όσα σου έγραψαν τα μέλη και να τα δεις λίγο πιο προσεκτικά. Πραγματικά σου εύχομαι καλή τύχη γιατί το αξίζεις. Και μη ξεχνάς ότι είσαι έξυπνος. Και οι έξυπνοι δε πρέπει να χάνονται...

:)

Banned
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείτε ότι ένα άτομο δεν πρέπει να κάνει κριτική στον εαυτό του. Μα εάν δε κάνει, πως θα εντοπίσει τα λάθη του ώστε να τα διορθώσει??

εστω, ας συμφωνησουμε,
    πως εκτιμας οτι θα τα διορθωσεις λιπον, που ειναι και η ουσια?

Μιλήσατε ότι μιλάω υποθετικά. Δεν είναι υποθετικό ότι δεν εχω γκόμενα ούτε ότι δεν εχω την τόλμη να προσεγγίσω μια κοπέλα.

και αν δε κανεις κινησεις για να δειξεις οτι εισαι υποψηφιος για να θεωρησει οτι θα ηταν ευτυχισμενη κοντα σου, δεν θα εχεις και ποτε.

Ούτε ότι δεν εχω φίλους, παρέα. Δεν είναι υποθετικό ότι δε δουλεύω. Σίγουρα δεν εχω κάνει όλες τις δουλειές για να ξέρω, άλλα δεν μπορώ να κάνω τις δουλειές που απαιτούν κάποιο πτυχίο δίπλωμα ή χειρισμό μηχανήματος (εχω δοκιμάσει να τα πάρω άλλα δεν έγινε), τις δουλειές που στηρίζονται στις δημόσιες σχέσεις ή στην ανάληψη πρωτοβουλίας (γιατί είπαμε δεν είμαι ομιλητικός ούτε εχω αυτοπεποίθηση) στις δουλειές που απαιτούν δύναμη και αντοχή (είπαμε είμαι σαν πυγμαίος) και ποιες δουλειές μένουν; απλές δουλειές που έκανα και απέτυχα (σερβιτόρος, βοηθός μάγειρα έξω και στα χωράφια ,στην οικοδομή με τον πατέρα μου, ) όπως με είπαν εργοδότες και ο πατέρας μου είμαι αργός, αδεξιός, γενικά δεν κάνω για καμία δουλειά.

οποτε το εχεις παρει αποφαση οτι δεν προκειται να δουλεψεις ποτε σου, αφου υπαρχει μια τετοια συνομωσια εναντιον σου.
    Παρολα αυτα, αρκετος κοσμος ηταν στην δικη σου θεση οριν γινει ενα βημα για να αλλαξει αρδην η κατασταση.

Και εδώ που τα λέμε αν έχεις τέτοιες κριτικές από το περιβάλλον μετά που κουράγιο να ψάξεις για δουλειά που μπορείς να κανείς.

σωστα.....
    παρολα αυτα εχεις αναρωτηθει οτι καποια στιγμη ισως πρεπει να συντηρήσεις τον εαυτο σου γιατι πχ δεν θα εχεις να φας?

Πάντως θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου πείτε μια λίστα επαγγελμάτων που μπορώ να κάνω (δεν θέλω να μου πείτε ο άνθρωπος όλα μπορεί να τα κάνει, εγώ σημείωσα ποια δε μπορώ να κάνω).

το βιογραφικο ξερεις τι ειναι?
    το οτι σε λενε γιαννη, και εισαι 20 χρονων ειναι τα μονα που εχω υποψη μου.

Senior Member
    το θεμα ειναι οτι αν βρεις ατομο που να εχει περιπου ιδιες καταστασεις μαζι σου, ιδιες φοβιες , ιδιο τροπο σκεψης, τοτε......

θα σου πει περιπου επισης τα ιδια που λες και εσυ. Αυτη την δουλεια την κανει και ο καθρεφτης του σπιτιου σου.

Senior Member
    Δεν είδα ακόμα τα λινκ λόγω τεχνολογιάσ(στέλνω μηνύματα με κινητο)
    Ίσως επειδή αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα λάθος, τα σκέφτομαι λάθος και εν τέλει είναι λάθος να κάνω υποθέσεις. Σκέψου όμως μεγαλεσ ανακαλύψεις και θεωρίες γίναν υποθετικά. Εντέλει όμως θα συμφωνήσω μαζί σου και θα πω πως κάνω λάθος που σκέφτομαι υποθετικά.
    Είμαστε διαφορετικοί σαν οντότητες άλλα εγώ ψάχνω τον κοινό με μένα τύπο(βιώματα γραψε λάθος, καταστάσεις καλύτερα) με την κατάσταση τη δίκη μου, της φοβίες, την ιδιοσυγκρασία
    εγώ δεν ψάχνω στο φόρουμ το \"γιατρό\", τότε θα πήγαινα σε ψυχολόγο(όχι σε ψυχιάτρο!!), άλλα είπα άτομα που δίνουν συμβουλές δεν εχω επίγνωση της ψυχολογίας μου, ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ
    Εδώ δε μας λες μόνο ότι επειδή ΊΣΩΣ αντιλαμβάνεσαι \'λάθος\' κάνεις και λάθος υποθέσεις, γιατί εσύ βρε Γιάννη το έχεις πάει πολύ μακρύτερα το έργο. Εσύ έχεις ακλόνητη πίστη σου ξαναλέω ότι έτσι θα είσαι για πάντα. Φτάνεις δλδ στο σημείο να προδικάζεις ΚΑΙ το αποτέλεσμα υποθετικά. Δεν γίνεται βρε σου λέω. Πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ κάτι για να βγάλεις ολοκληρωτικό συμπέρασμα παιδάκι μου! Και όχι Γιάννη, δεν ισχύει αυτό που λες για τις ανακαλύψεις και τις θεωρίες. Αυτά πρέπει να αποδειχτούν στην πράξη για να είναι αποδεκτά, όχι να μείνουν στα λόγια. Αλλιώς απλά παραμένουν θεωρίες.
    Κανείς βρε δε σου μίλησε για ψυχίατρο. Το σχόλιό μου για τους \'ειδικούς\', πήγαινε στους ψυχολόγους. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μιλήσεις πιο συγκεκριμένα για τους γονείς σου. Στό \'πα και πριν. Μάλλον αυτοί σε έπεισαν ότι είναι έτσι τα πράματα και σου φόρεσαν το δικό τους καπέλο με το έτσι θέλω. Με αυτά που επέλεξαν οι ίδιοι δλδ να πιστεύουν για σένα...

Senior Member
    Γεια Τζων, απαρέμφατο ναι. Δεν έχω κανένα ζόρι να λες ότι \'οι περισσότεροι νομίζουν πως γνωρίζουν αλλά δεν γνωρίζουν\'. Νομίζω όμως ότι δεν είναι δίκαιο για όλους αυτούς που προσπαθούν να βοηθήσουν το Γιάννη και σίγουρα όλοι μας κάτι ξέρουμε για τους εαυτούς μας. Και νομίζω επίσης ότι το να λες με σιγουριά αυτό που έβαλα σε εισαγωγικά, αλλά ταυτόχρονα να μη θες να το δικαιολογίσεις κιόλας, είναι λίγο άτοπο, επέτρεψέ μου. Κι αφού συμφωνείς σε όλα με τον Γιάννη, υποθέτω μάλλον πως δέχεσαι ότι ξέρει σίγουρα πως θα μείνει για πάντα έτσι όπως είναι, καθώς και ότι είναι αποδεκτό το να υπάρχει \'αποτέλεσμα\' σε ο,τιδήποτε αφορά τη ζωή μας - τεκμηριωμένο συμπέρασμα αν θες - απλά και μόνο με... υποθέσεις. Έχω άλλη άποψη για το τί είναι ζωή και προσπάθησα να βοηθήσω λίγο το Γιάννη. Κι αν κανείς πιστεύει ότι η εξέλιξη στη ζωή έρχεται μέσω σεναρίων και μόνο, έ τότε δε θα εξελιχθεί ποτέ. Πάω πάσο και το αφήνω εδώ. Ήθελα να γράψω και ολίγα άλλα ως μικροκαμωμένη, αλλά μάλλον δε θα βοηθήσουν ούτε και αυτά.

Senior Member
    Σημερα ημουνα στο σταθμο και με κοροιδεψε ενας \"μαγκακος\" με καποιες κινησεις που εκανε. Αν ημουν \"ντουλαπα\" σαν κατι γομαρια που εχει ο Κοκκαλης να τον φυλανε θα το εκανε αυτο? Και αν το κανε? Τοτε θα του ΓΑΜΑΓΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ. Θα τον επαιρναν με το φορειο οριζοντιο το πουσταρα. Αλλα με ειδε ετσι οπως ειμαι και θα ειπε \"α εδω με παιρνει να το παιξω μαγκας\". Ο αλλος οπως σε βλεπει σε περναει αυτη ειναι μια αληθεια που εχω εγω καταλαβει ολα αυτα τα χρονια. Ταλλα ολα ειναι μαλ****ς ή αλλα λογια ναγαπιομαστε... Γιαννη φεραμε \"ασοδυο\" και οι δυο μας στη ζαρια της ζωης και αυτο δεν αλλαζει οσο κιαντο θελουμε. Δεν γινεται να \"ξαναριξεις\" οτι εφερες εφερες. Χωνεψε το αυτο ειναι η πικρη αληθεια.

Ξερεις τι θελω εγω? Να ξαναγεννηθω οπως θελω εγω. Δηλαδη με εξωτερικα χαρακτηριστικα που θελω εγω. Να ειμαι ο τελειος \"Αριος\". Γινεται αυτο? Αν γινεται τοτε υπάρχει λυση και ισως θεραπευτω. Το ιδιο πιστευω και για σενα. Καληνυχτα.-

Banned
    Winston_man

εχεις πια εμμονη στο να αποδεχτεις τον εαυτο σου,
    σαν να μισεις το σωμα που εχεις....
    παρολο το ξερεις, αυτο εχεις οχι αλλο.

Μηπως καπως πρεπει να το αποδεχτεις και να δουλεψεις πανω σε αυτο?

Member
    Ξαναείπα και χθες ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές...Άλλωστε,πλουραλι σμός απόψεων=\'\'υγεία\'\'...Παρατήρ ησα όλα όσα γράφτηκαν σήμερα στο συγκεκριμένο θέμα...Και έχω να πω τα εξής:Φίλε Γιάννη είπες ότι γράφτηκες στο forum για νά βρεις έναν τύπο που να έχει κοινά βιώματα με εσένα...Εγω σού λέω ότι αυτό ο τύπος μπορεί να είμαι εγώ...Είχα πάνω-κάτω τα ίδια προβλήματα με εσένα και τά έχω ακόμη βασικά...Αλλά το παλεύω όσο μπορώ...Επισκέφτομαι έναν γνωστικό ψυχοθεραπευτή εδώ και 5 μήνες και η αλήθεια είναι ότι έχω πλήρη επίγνωση πλέον τί μου συμβαίνει...Θα μού πεις τώρα και τί να τήν κάνεις την επίγνωση...Και όμως από εκεί ξεκινάνε όλα...Και έγώ είχα και έχω ακόμα κόμπλεξ με το ύψος μου και πολλά άλλα πράγματα...Γιατί πίστεψα αυτούς που μού λέγανε διάφορες μαλακίες και κυρίως τους γονείς μου οι οποίοι με \'\'υποβιβάζανε\'\'συνεχώς...Κ� �ι η αλήθεια είναι ότι νιώθω απίστευτο μίσος για αυτούς...Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει...Πρέπει να το ζήσεις για να τό καταλάβεις...Όπως θά συμφωνήσω και με τον Winston man για το σκηνικό που είπε στον σταθμό...Τό έχω ζήσει και εγώ σε κάπως διαφορετικό βαθμό βέβαια...Και εγώ πιστεύω ότι ο άλλος όπως σέ βλέπει σε περνάει,αλλά κατάλαβα και ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι...Και εμένα ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημά μου...Επειδή πρίν αρκετά χρόνια κάποιοι μέ αντιμετώπισαν περίεργα,νόμιζα ότι όλος ο κόσμος είναι έτσι...Δέν ισχύει αυτό όμως...Παντού υπάρχουνε και βλάκες...Παντού...Αυτό είναι κανόνας...Όπως υπάρχουνε και άτομα που αξίζουνε...Όλοι είμαστε διαφορετικοί...Στον τρόπο που εκφραζόμαστε,στον τρόπο που μιλάμε,στο στυλ,στην συμπεριφορά,στην κοινωνικότητα,σε όλα...Άλλωστε,εάν είμασταν ίδιοι δεν θα είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον...Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις από πού προέρχεται όλο αυτό...Εγώ πριν πεισκεφτώ τον γνωστικό ψυχοθεραπευτή μου πήγαινα αλλού...Σε μία άλλη ψυχολόγο η οποία αποδείχτηκε ότι μού έλεγε μαλακίες...Νόμιζα ότι έφταιγα εγώ και ότι γεννήθηκα έτσι...Αλλά όλα από κάπου προέρχονται...Σίγουρα,κάποι οι γεννιόμαστε πιο \'\'εύθραυστοι\'\'...Αυτό είναι δεδομένο...Δεν πρόκειται να σού δώσει όμως την επιφοίτηση το Άγιο Πνεύμα...Παρατηρώ ότι έχεις εκπληκτική χρήση τού λόγου...Και μού αρέσει αυτό...Επίσης,στό έγραψα και χθές...Κατάφερες και πήγες στον στρατό...Εγώ δεν έχω πάει ακόμα...Και δέν ξέρω πότε θα πάω...Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο και δούλεψέ το...Αλλά θέλει υπομονή...Και αρκετή δουλειά...Δυστυχώς,σε αυτήν την \'\'ζούγκλα\'\' που ζούμε κάποιοι την πληρώνουμε για διάφορους λόγους...Αλλά το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να τήν αλλάξουμε την ζωή μας όσο μπορούμε...Τουλάχιστον,θα έχουμε προσπαθήσει...Αυτά από εμένα...

Senior Member
    Τζων; Όχι, με κανένα \'άδικο\' δε σε αντιμετωπίζω Και ειδικά το \'άδικο\' είναι κάτι που σιχαίνομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Και το πολεμάω πάντα, λολ! Συμπεριλαμβάνω και σένα μέσα στο \'όσους τοποθετήθηκαν εδώ\'. Μάλλον εσύ διαφοροποιείσαι λίγο. Διαφωνούμε ίσως, δε πειράζει.
    Σχολίασα το ότι συμφωνείς σε όλα με το Γιάννη, και όχι τα πρότερα ποστς σου. Εξού και αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο παράδειγμα, στο οποίο ο Γιάννης επιμένει έντονα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το υποθετικό στοιχείο δηλαδή.
    Συμφωνώ ότι δε βοηθάει το να λες απλά, να είχα αυτό και τώρα όλα οκ. Θέλει να το αναλύσεις και να το τεκμηριώσεις. Από κει και πέρα ο καθένας κρατά ό,τι νομίζει πως είναι πιο κοντά του και τον αγγίζει. Και τέλος, δε με αφορά το αν αναφερόσουν περισσότερο ή λιγότερο σε μένα... :) ... δικαίωμά σου είναι να αναφέρεσαι όπου θέλεις. Καληνύχτα κι από μένα.

Senior Member
    Originally posted by Winston_man
    Σημερα ημουνα στο σταθμο και με κοροιδεψε ενας \"μαγκακος\" με καποιες κινησεις που εκανε. Αν ημουν \"ντουλαπα\" σαν κατι γομαρια που εχει ο Κοκκαλης να τον φυλανε θα το εκανε αυτο? Και αν το κανε? Τοτε θα του ΓΑΜΑΓΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ. Θα τον επαιρναν με το φορειο οριζοντιο το πουσταρα. Αλλα με ειδε ετσι οπως ειμαι και θα ειπε \"α εδω με παιρνει να το παιξω μαγκας\". Ο αλλος οπως σε βλεπει σε περναει αυτη ειναι μια αληθεια που εχω εγω καταλαβει ολα αυτα τα χρονια. Ταλλα ολα ειναι μαλ****ς ή αλλα λογια ναγαπιομαστε... Γιαννη φεραμε \"ασοδυο\" και οι δυο μας στη ζαρια της ζωης και αυτο δεν αλλαζει οσο κιαντο θελουμε. Δεν γινεται να \"ξαναριξεις\" οτι εφερες εφερες. Χωνεψε το αυτο ειναι η πικρη αληθεια.

Ξερεις τι θελω εγω? Να ξαναγεννηθω οπως θελω εγω. Δηλαδη με εξωτερικα χαρακτηριστικα που θελω εγω. Να ειμαι ο τελειος \"Αριος\". Γινεται αυτο? Αν γινεται τοτε υπάρχει λυση και ισως θεραπευτω. Το ιδιο πιστευω και για σενα. Καληνυχτα.-
    κ ντουλαπας να ησουνα καποιος μπορει να τυχαινε για καποιον χ λογο να σε κοροιδευε. κ αν τον εσπαγες στο ξυλο κ τον παιρναν με τα φορεια, θα σου τραβουσε κ μια μηνυση μετα γιατι το σπασιμο ξυλου ειναι ποινικο αδικημα. κ εσυ τι θα ελεγες στο δικαστηριο? ξερετε μου εκανε μια χειρονομια κ με εκνευρισε κ δεν μπορεσα να ελεγξω τα νευρα μου κ γι αυτο τον εσπασα στο ξυλο? καπως ετσι δε σκοτωσε κ ο αστυνομικος το γρηγοροπουλο? δε νομιζω οτι δικαιολογησε κανεις το φονο του μπατσου, επειδη ο πιτσιρικας εκανε μια χειρονομια. (νομιζω δλδ)

ξερεις ολοι εχουμε δεχτει μια χειρονομια η ενα υποτιμητικο σχολιο τελως παντων, ψηλοι, κοντοι, χοντροι, αδυνατοι, αυτο δε σημαινει οτι το ξυλο ειναι η μοναδικη λυση. υπαρχουν κ αλλοι τροποι να διεκδικει κανεις τα δικαιωματα του, που ειναι κ κοινωνικα πιο αποδεκτοι.

κ η εμφανιση ενταξει ειναι προσον, αλλα δε νομιζω οτι αν γεννηθει κανεις κ ολιγον ασχημομουρης οτι ειναι τοσο καταδικασμενος σε αυτη τη ζωη, οσο τα παρουσιαζεις. νομιζω οτι δινεις υπερμετρη αξια στην εμφανιση κ αγνοεις αλλους παραγοντες που μπορει να ειναι πολυ σημαντικοι.

νομιζω απλα οτι εισαι τοσο μα τοσο σκληρος με τον εαυτο σου (αλλα κ με τους αλλους), που δε αφηνεις σε εσενα κανενα περιθωριο να κανει κατι θετικο. σε εχεις στησει στον τοιχο πριν καλα καλα δοικιμασεις.

Senior Member
    Εγώ πιστεύω πως είναι όλα θέμα αρνητικής σκέψης. Άλλα δεν βρίσκω τα τεχνάσματα να αλλάξω σκέψη και παραμένω απαισιόδοξος. Βέβαια στο παρελθόν και για 9 μήνες (κατά τη στρατ. θητεία μου) αυτό που έκανα είναι να μην επηρεάζομαι από τα λόγια των άλλων και γενικά να τους γράφω όλους και όλα .ΔΕ με ενδιαφέρε να κάνω σχεση, άλλα να είμαι έτσι όπως είμαι. Έφυγε έτσι το άγχος και ήμουν κάπως σε ευχάριστη διάθεση. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβαίνει για πάντα και η ανάγκη για σχεση δεν μ άφηνε να ηρεμήσω
    δεν αναλυεισ λιγο τα του στρατου που εγω τα θεωρω πολυ σημαντικα μιλουσε τοτε στη σκοπια ησουν σε κανενα γραφειο;σε κοροιδευαν οι αλλοι;σε μαμουσανε;πωσ την παλευεσ γενικα και εξηγησε μου γιατι δε μπορεισ να εισαι οπωσ στο στρατο γιατι ειλικρινα δε μπορω να το καταλαβω

Senior Member
    Γιάννη,υπάρχει κάποιος τομέας στη ζωή σου που να σε θεωρείς καλό σ\'αυτόν;Στην καθημερινότητά σου υπάρχει κάτι που κάνεις και το απολαμβάνεις,δίχως να χρειάζεσαι παρακίνηση;Δε χρειάζεται να έχει σχέση με διαπροσωπικές σχέσεις,ικανότητα επικοινωνίας ή σωματικές ικανότητες,τα θέματα δηλαδή που σε απασχολούν.Ένας,οποιοσδήπο τε τομέας,πχ είμαι καλός στο διάβασμα,στο κολύμπι,στο να λύνω γρίφους κλπ.

Δίχως τη δική σου προσπάθεια,οι συμβουλές όλων δεν θα παίξουν κανένα ρόλο.Ήδη φάνηκε πως επικεντρώθηκες στην πλέον αρνητική από όσες απόψεις κατατέθηκαν.Με την άποψη αυτή ταυτίστηκες γιατί αντιπροσωπεύει και όσα εσύ πιστεύεις για τον εαυτό σου και τις δυνατότητες εξέλιξής σου στο μέλλον.Δηλαδή,στη μοιρολατρεία.Στην άποψη πως δεν υπάρχει ελπίδα και πως έτσι είναι τα πράγματα και απλά τα δέχεσαι.

Αφού έτσι είναι,γιατί το συζητάμε,γιατί ζήτησες τη γνώμη άλλων,μια και η δική σου δε θ\'αλλάξει και σε ικανοποιεί,πιστεύεις πως είναι δηλαδή η πιο κοντινή στο να αποδίδει την πραγματικότητά σου;

Nα σου πω εγώ γιατί.Γιατί προσμένεις η ελπίδα,η δύναμη και η λύση να προέλθει από παράγοντες εξωτερικούς(μαγική λύση,οι άλλοι).Οι άλλοι δεν είναι παρά ένας παράγοντας που μπορεί να σε ιντριγκάρει να κινητοποιηθείς,ο άλλος είναι η δική σου ευθύνη να κινητοποιηθείς.Η εσωτερική κινητοποίηση για δράση και εξέλιξη έχει απόλυτη σχέση με την αυτοιδέα μας,γι αυτό και ό,τι να λένε οι άλλοι δεν σημαίνει τίποτε το ουσιαστικό.Να μπει κανένας στο μυαλό σου και με το ζόρι να σου αλλάξει ιδέες δε μπορεί.Ο ίδιος μπορείς να το κάνεις,με κάποια βοήθεια.Αν η βοήθεια δε συνοδευτεί από την απόφασή σου για κινητοποίηση,τότε τζάμπα μιλάμε.

Κανένας δε σέρνεται στην αλλαγή από τα μαλλιά.Την αλλαγή την επιθυμούμε πρώτα πολύ και μετά συμβαίνει γιατί επενδύουμε σε αυτό που πιστεύουμε πως είναι δυνατό.

Αν εμείς το βλέπουμε ως αδύνατο,οι πιθανότητες να μας πείσει κάποιος πως είναι δυνατό θα πάνε στο βρόντο.Θέλει συνεργασία η αλλαγή,θωρακισμένοι στα όχι μας μένουμε στα ίδια.

Θες να αλλάξεις;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast