Results 76 to 90 of 102
Thread: EIMAI ANIKANOS
-
19-07-2010, 12:59 #76
Διαβασα ένα μύνημά σου που ζητάς να σου κάνουμε μία λίστα για το τι δουλειά μπορείς να κάνεις έτσι όπως μας περιγράφεις τον ευατό σου.
(Τα κεφαλαία στο ιντερνέτ δείχνουν ότι κάποιος φωνάζει.)
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
(αραγε αφού νομίζεις ότι εσύ είσαι ανίκανος ποιά δουλειά από όποια και αν σου προτείνουμε θα πεις ότι μπορείς να την κάνεις?)
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΛΕΩ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ) ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.
(Ακόμα και το ότι ζήτησες ξεκάθαρα να μη σου γράψουμε αυτό εμένα δε με απασχολεί. Οταν κρύβεις την αλήθεια είναι σαν να λες ψέμματα και εγώ ψέμματα δεν μπορώ να πω)
ΑΣΕ ΤΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΓΡΑΨΕ ΕΣΥ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.been good, been bad. WILL GO ON
- 19-07-2010, 16:44 #77
Ξερω και εγω ενα οχι απλα ωραιο αλλα καταπληκτικο Blog..!
http://hellasnlp.wordpress.com/
;D
19-07-2010, 18:07 #78
Originally posted by gian90
E-Psychology.gr
Συν/τικές διατ/χές - Πένθος, Απώλεια
Η διπολική διαταραχή είναι μιά ψυχική ασθένεια, που χαρακτηρίζεται απο επεισόδια μανίας και κατάθλιψης. Είναι χρόνια ασθένεια που συνδέεται με υψηλη συχνότητα κοινωνικής δυσλειτουργίας και με αγχώδεις διαταραχές και διαταραχές προσωπικότητας. Τα ποσοστά θνησιμότητας είναι επίσης ψηλά με τον θάνατο απο αυτοκτονία να αγγίζει ένα 15% των ασθενών.
Παρόλο που τα αίτια δεν ειναι ακόμη ξεκάθαρα, φαίνεται να υπάρχει μια κληρονομική προδιάθεση και η ενδεχόμενη ενεργοποίηση της μπορει να οφείλεται είτε σε φυσική/ βιολογική ασθένεια είτε σε κάποιο γεγονός με έντονα αγχωτικά στοιχεία.
Οι βασικές ενδείξεις της Διπολικής διαταραχής είναι οι παρακάτω:
Καταθλιψη, ιδιοτροπία, κακοδιαθεσία, εκνευρισμός, έξαρση και έξαψη
Γρήγορη, ακατάσχετη ροή λόγου και αλλαγή θέματος χωρίς να εχει προηγηθει ολοκληρωση του προηγούμενου
Ελλειψη ενέργειας η υποτονικότητα
Αλλαγές στο βάρος και στην όρεξη
Διαταραχές ύπνου
Ελλειψη προσωπικής υγιεινής
Απομάκρυνση απο οικογένεια και φίλους ή ιδιαίτερα αυξημένη κοινωνικότητα
Συναισθήματα ενοχής, απελπισίας, μειονεξίας ή ιδέες που εχουν να κάνουν με διογκωμένες απόψεις για προσωπικά χαρακτηριστικά, επιτεύγματα και γεγονότα.
Παράξενες ιδέες, πεποιηθήσεις, απόψεις και εμπειρίες
Εμμονή με το θάνατο, αυτοκτονικές τάσεις και σχέδια
Κατά τη διαρκεια καταθλιπτικού επεισοδίου
Αισθήματα δυστυχίας που δε φεύγουν εύκολα
Ελλειψη ενδιαφέροντος για πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους
Αδυναμία να βρει ευχαριστηση σε διάφορες δραστηριότητες
Δυσκολία να πάρει αποφάσεις σε απλά ζητήματα
Κούραση χωρίς συγκεκριμένο λόγο
Ελλειψη αυτοεκτίμησης
Ανησυχία
Αισθήματα ενοχής, απογοήτευσης
Αισθήματα μειονεξίας, ανεπάρκειας
Σκέψεις αυτοκτονίας
Επεισόδια μανίας
Αισθήματα ενθουσιασμού και υπερβολικής χαράς
Ενόχληση όταν οι υπόλοιποι άνθρωποι δε μοιράζονται την αισιοδοξία τους
Γεματοι ενέργεια
Αλλάζουν θέμα σε συζητήσεις με μεγάλη ταχύτητα χωρίς πρώτα να εχουν ολοκληρώσει το προηγουμενο
Αδυναμια η άρνηση ύπνου
Γεματοι απο καινούριες και ενθουσιώδεις ιδέες με αδυναμία συγκέντρωσης και προσήλωσης
Ακουσμα ομιλιών και φωνές (ακουστικές ψευδαισθήσεις)
Συμμετοχή σε δραστηριότητες επικίνδυνες
Σχεδια που ειναι αδύνατο ή πολυ δυσκολο να πραγματοποιηθούν
Μαζική και μανιώδης κατανάλωση χρημάτων, φαγητού, ποτών κτλπ
Προσβλητική συμπεριφορά με δόσεις παρόρμησης σε υπερβολικο βαθμό.
Μετάφραση από τα αγγλικά: Royal College of Psychiatrists web page
Dr Τεσσα Χριστοδουλου, BSc, MSc, PhD,
Γνωστικη Νευροψυχολογος- Ψυχολογος
gian90 , επειδή είμαι διπολική κι εσύ από ότι κατάλαβα νομίζεις πως πάσχεις από αυτή την ασθένεια, μάλλον δεν είναι έτσι.
δεν έχεις σημειώσει τίποτα από τα συμπτώματα της μανίας.
πίστεψε με τότε θα ένιωθες σούπερ-ουάου!
μόνο που δεν θα ήσουν στη πραγματικότητα.
δεν είμαι ειδικός βέβαια!http://www.mazi.org.gr/
19-07-2010, 18:16 #79
Originally posted by Winston_man
Σημερα ημουνα στο σταθμο και με κοροιδεψε ενας \"μαγκακος\" με καποιες κινησεις που εκανε. Αν ημουν \"ντουλαπα\" σαν κατι γομαρια που εχει ο Κοκκαλης να τον φυλανε θα το εκανε αυτο? Και αν το κανε? Τοτε θα του ΓΑΜΑΓΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ. Θα τον επαιρναν με το φορειο οριζοντιο το πουσταρα. Αλλα με ειδε ετσι οπως ειμαι και θα ειπε \"α εδω με παιρνει να το παιξω μαγκας\". Ο αλλος οπως σε βλεπει σε περναει αυτη ειναι μια αληθεια που εχω εγω καταλαβει ολα αυτα τα χρονια. Ταλλα ολα ειναι μαλ****ς ή αλλα λογια ναγαπιομαστε... Γιαννη φεραμε \"ασοδυο\" και οι δυο μας στη ζαρια της ζωης και αυτο δεν αλλαζει οσο κιαντο θελουμε. Δεν γινεται να \"ξαναριξεις\" οτι εφερες εφερες. Χωνεψε το αυτο ειναι η πικρη αληθεια.
Ξερεις τι θελω εγω? Να ξαναγεννηθω οπως θελω εγω. Δηλαδη με εξωτερικα χαρακτηριστικα που θελω εγω. Να ειμαι ο τελειος \"Αριος\". Γινεται αυτο? Αν γινεται τοτε υπάρχει λυση και ισως θεραπευτω. Το ιδιο πιστευω και για σενα. Καληνυχτα.-
Winston_man , αυτό που λες για άντρα ντουλάπα , είναι καλύτερα να το ξανασκεφτείς.
έχω ένα γνωστό ο οποίος έχει τρέλα με το σώμα του.
δεν τρώει λίπη, αλλά καθόλου όμως.
στη παραλία μια φορά είχε βραστά αυγά και έτρωγε ή το ασπράδι ή τον κρόκο , γιατί το άλλο δεν έπρεπε.
εγώ τον κορόϊδευα πάντως.
αυτός ο τύπος όταν έπαιρνε ανάποδες ( κατά την οδήγηση ) ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα νεύρα του.
μία μέρα μου είπε πως κόντεψε να σκοτώσει ένα πιτσιρικά που κάτι του είπε στο δρόμο.
τον κατέβασε από το μηχανάκι του και τον χτύπησε άσχημα.
αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό.
η κοπέλα του έχει βαρεθεί να τον παρακαλάει να μην κάνει φασαρίες.
είδες τί μπορεί να κατορθώσει μία \" ντουλάπα \" ?http://www.mazi.org.gr/
19-07-2010, 21:16 #80
Originally posted by Winston_man
Σημερα ημουνα στο σταθμο και με κοροιδεψε ενας \"μαγκακος\" με καποιες κινησεις που εκανε. Αν ημουν \"ντουλαπα\" σαν κατι γομαρια που εχει ο Κοκκαλης να τον φυλανε θα το εκανε αυτο? Και αν το κανε? Τοτε θα του ΓΑΜΑΓΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ. Θα τον επαιρναν με το φορειο οριζοντιο το πουσταρα. Αλλα με ειδε ετσι οπως ειμαι και θα ειπε \"α εδω με παιρνει να το παιξω μαγκας\". Ο αλλος οπως σε βλεπει σε περναει αυτη ειναι μια αληθεια που εχω εγω καταλαβει ολα αυτα τα χρονια. Ταλλα ολα ειναι μαλ****ς ή αλλα λογια ναγαπιομαστε... Γιαννη φεραμε \"ασοδυο\" και οι δυο μας στη ζαρια της ζωης και αυτο δεν αλλαζει οσο κιαντο θελουμε. Δεν γινεται να \"ξαναριξεις\" οτι εφερες εφερες. Χωνεψε το αυτο ειναι η πικρη αληθεια.
Ξερεις τι θελω εγω? Να ξαναγεννηθω οπως θελω εγω. Δηλαδη με εξωτερικα χαρακτηριστικα που θελω εγω. Να ειμαι ο τελειος \"Αριος\". Γινεται αυτο? Αν γινεται τοτε υπάρχει λυση και ισως θεραπευτω. Το ιδιο πιστευω και για σενα. Καληνυχτα.-
Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης. Το ότι εσύ το βλέπεις έτσι δε σημαίνει ότι είναι και για όλους έτσι.
20-07-2010, 08:38 #81
Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας με όλες τις λύσεις με όλες τις ικανότητες να πετύχουμε ότι θέλουμε στη ζωή. Το πρόβλημα είναι να τις βρούμε και να τις βγάλουμε στην επιφάνεια. Εκεί είναι η μοναδική θεραπεία.
γιάννης
20-07-2010, 09:20 #82
σωστος ο Ιωαννης.
20-07-2010, 12:56 #83
Όταν πριν μερικά χρόνια ζήτησα συμβουλή από κάποιο σοφό άνδρα για προβλήματα/αδυναμίες που είχα, που δεν μπορούσα να πραγματοποιήσω αυτά που ήθελα μου είπε: «ΨΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ».
Αυτό ακόμα το θυμάμαι και βλέπω πόσο σωστό είναι τον τελευταίο χρόνο που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεία πάρέχει τα εργαλεία και τις μεθόδους για να φέρει κανείς στην επιφάνεια τις δυνάμεις που υπάρχουν αχρησιμοποίητες βαθιά μέσα του.γιάννης
22-07-2010, 16:41 #84
και τις αδυναμιες γιαννη:)
βοηθαει να τις αναγνωριζουμε κ αυτες!χωρις να απαιτουμε μια τελεια εικονα για τον εαυτο μας προς τους αλλους.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
23-07-2010, 14:53 #85
gian90 θελω να σου ζητησω συγνωμη για την \"επιθεση\" που σου έκανα. Απλά ήμουν τσαντισμενος και ξεσπασα πανω σου, καθως βλέπω πολλες ομοιοτητες σε σενα και νευριαζω με εμενα. Στην ουσια δεν την ειπα σε σενα αλλα σε μενα. Σορρυ-αγνοησε τα σχολιά μου, ήταν εν βρασμω και δεν τα εννοουσα.
Σαφως και ο καθε ανθρωπος αξιζει καποια βασικα πραγματα και οχι μονο. Ετσι και συ ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ. Δεν εισαι ανικανος απλα πρεπει να το πιστεψεις. Αν δεν το πιστεψεις δεν γινεται τιποτα. Ξερω ειναι πολυ δυσκολο αλλα δεν υπάρχει αλλη λύση. Το οτι καταφερες και πηγες στρατο λεει πολλά για τη δυναμή σου. Πως πέρασες αλήθεια εκεί? Ποιά η σχέση σου με τους άλλους φαντάρους?
Εχεις τελειωσει το λύκειο ή δεν εχεις παρει απολυτηριο λυκειου καν? Αν το εχεις βγάλει, πέρασες καπου και δεν πήγες? Φανταζομαι θα εδωσες πανελληνιες. Εκανες μηχανογραφικό? Πιστευω θα ηταν πολυ θετικο να πας σε μια σχολή εστω και αν δεν ειναι πρωτο όνομα. Ίσως αν εμενες και μονος σου κάπου? Πιστευω θα βοηθουσε πολύ οσο και αν (ίσως) σε τρομάζει. Σκέψου το. ;)
23-07-2010, 17:09 #86
winston, welcome back! :)
27-07-2010, 11:08 #87
Originally posted by Sofia
και τις αδυναμιες γιαννη:)
βοηθαει να τις αναγνωριζουμε κ αυτες!χωρις να απαιτουμε μια τελεια εικονα για τον εαυτο μας προς τους αλλους.γιάννης
13-08-2010, 23:58 #88
Είναι η τελευταία φορά που επανέρχομαι στο θέμα σου, μιας και θεωρούσα ότι είχε κλείσει και είχαν ειπωθεί ουκ ολίγα και πολύ ενδιαφέροντα.
Κάθε 30\" πεθαίνει στον κόσμο ένα παιδί από ελονοσία. Άνθρωποι δεν έχουν να πιουν... νεράκι του Θεού - αρ γιου χίαρ μάϊ γκαντ; - όταν πολλοί άλλοι ξεχνάνε τη βρύση ανοιχτή μιλώντας στο τηλέφωνο. Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν απ\' τα δέκα, παντρεύονται στα δώδεκα, δε πάνε σχολείο ποτέ. Στο Σουδάν απαγάγουν πιτσιρίκια, τα βασανίζουν με τους πιο απεχθείς τρόπους και δε τα ρώτησε ποτέ κανείς γιατί \'έπρεπε\' η ζωή τους να τελειώσει πριν καν αρχίσει. Τα δάση καίγονται, τα ζώα υποφέρουν δίπλα μας αλλά εμείς διαβάζουμε την εφημερίδα μας.
Ο πλούτος έχει γίνει ο Θεός των πολλών, η κατάρα των εκλεκτών και η αρρώστια των λίγων. Η πείνα θερίζει τον τρίτο κόσμο - και όχι μόνο - τα ναρκωτικά μοιράζονται υπό τις ευλογίες των κρατών, οι τέχνες πεθαίνουν, οι θάλασσες βρωμάνε, ο λόγος δε βγαίνει απ\' τα στόματα... έχω ειρμό, γι\' αυτό καλύτερα να σταματήσω.
\'... Και έτσι τυρρανιέμαι σε μια κατάσταση που κανένας δε θέλει να ζήσει...\'
Όπως κι εσύ δε θα ήθελες να ζήσεις τις καταστάσεις που τυράννησαν άλλους.
\'... Κουράγιο στον εαυτό μου και εύχομαι κανένας να μην έρθει στην κατάσταση τη δικιά μου...\'
Εγώ πάντως δε θέλω να σου δώσω κουράγιο για να εξασφαλίσεις τον απαιτούμενο χρόνο που σου χρειάζεται για όλο αυτό. Για να πεθάνεις από τη θλίψη στο τέλος δηλαδή. Καταλαβαίνω πάντως, πως το βασικότερο μέλημά σου είναι να βρεθεί γυναίκα, κι επειδή δε βρίσκεται ας κάνουμε ένα μακροβούτι στη θλίψη. Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις με πάθος ότι δε μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση. Μόνο που προσβάλλεις εκατομμύρια πλάσματα σε αυτό τον πλανήτη που πραγματικά δε μπορούν να έχουν τη ζωή τους όπως τους αξίζει...
14-08-2010, 01:30 #89
Δε θα μπω καν στη διαδικασία να σου ανατρέψω τα όσα λες. Θα το αφήσω να περάσει έτσι, όπως το εξέλαβες εσύ - εσφαλμένα δηλαδή - που προσπαθείς να πείσεις ότι βγάζω με την απάντησή μου... μίσος και κακία στο φίλο εδώ.
Έχω διαβάσει αρκετά ποστς σου και συμφωνώ σε πολύ λίγα σημεία με τις τοποθετήσεις σου. Σχεδόν πάντα θεωρείς ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι καταλαβαίνεις πολύ περισσότερα απ\' τους υπόλοιπους, ότι αναλύεις σε πολύ μεγαλύτερο βάθος γιατί όλο και κάτι μας ξεφεύγει εμάς των κοινών θνητών και γενικώς θεωρείς πως η ιδιαιτερότητα, η γνώση και δε ξέρω κι εγώ τί άλλο, είναι περισσότερο δικό σου προνόμιο.
Είναι πολλές οι φορές που δεν έχεις καταλάβει καν τί έχω γράψει να σε πληροφορήσω φίλε Τζων όμως. Και πλέον δε με ενοχλεί αν κάποιος δε καταλαβαίνει. Αν θέλει ας με ρωτήσει. Το ίδιο κάνω κι εγώ όταν νιώθω την ανάγκη να μου εξηγήσει κάποιος κάτι, και ιδιαίτερα όταν ο κάποιος μου έχει κινήσει γενικότερα το ενδιαφέρον.
Κατ\' τ\' άλλα, μιας και αναφέρεσαι στα μηνύματά μου, δες λίγο αν τελικά δηλώνω \'δυστυχής\' και αν ξαναδείς το ίδιο, έ μείνε με το ίδιο.
Την παπαριά του τύπου \'Μπορώ να καταλάβω ότι είσαι δυστυχισμένη και έχεις δίκιο\' μπορείς να την κρατήσεις και να επιχειρηματολογίσεις πάνω σε αυτήν όσο θες. Κι ακόμη περισσότερο εσφαλμένα, νόου πρόμπλεμ. Και ποιός σου είπε ότι έχω... χάσει τη ζωή μου σε άχρηστα πράγματα; Εσύ το λες, όχι εγώ. Και το τί θεωρείς εσύ άχρηστο, δεν είναι η δική μου ερμηνεία, εκτίμηση, στάση ζωής. Και εμφανώς δε θυμάσαι τί έχω γράψει στον συγκεκριμένο άνθρωπο κάποιες σελίδες πιο μπροστά, αλλά δικαίωμά σου.
Τελικά, είσαι σίγουρος για το τί είδους μηνύματα μένουν απ\' τα δικά μου ποστς; Εγώ είμαι σίγουρη πάντως και γράφω πάντα αυτό που έχω να πω.
Αυτό εσύ δε το έγραψες;... \' Και θες να χάσει και ο άλλος τη ζωή του;...\'. Ανέλαβε την ευθύνη σου για όσα διαβάζεις, σιγουρέψου ότι τα έχεις κατανοήσει και μέτα πέτα με στόμφο την ατάκα σου. Μισώ τόσο πολύ λοιπόν τον φίλο εδώ, που μόνο εσύ το κατάλαβες, το ανέδειξες και το ερμήνευσες.
Και τελικά, μήπως η \'ψυχασθένεια\' σε ορισμένους - και σε συνδιασμό με το χαρακτήρα τους - τους κάνει να εμμένουν πολύ γύρω απ\' την βαρυσήμαντη προσωπικότητά τους και να μη βλέπουν παρά μόνο τον εαυτούλη τους στο τέλος;... αυτό πάει σε σένα. Κι έχω ξαναπεί πως τις \'ψυχασθένειες\' τις χρωματίζουν οι χαρακτήρες πάνω απ\' όλα και το πιστεύω για να το λέω. Και το λέω επειδή το διαπιστώνω. Εξού και βάζω πάντα αυτή τη λέξη και όλα της τα παράγωγα σε εισαγωγικά... έχω ξαναπεί επίσης ποιές είναι οι πραγματικές ασθένειες για μένα στην εποχή μας...
Όχι, δε θα σου ξαναπαντήσω εννοείται και τώρα σε αφήνω για να συνεχίσω το σουλατσάρισμα των 39 χρόνων μου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, για το οποίο είμαι αρκούντως ικανοποιημένη. Νιώθω πολύ \'πλούσια\' που έχω ένα πιάτο φαγητό, το νετ για να επικοινωνώ με όσους θεωρώ ότι αξίζει να λέω δυο κουβέντες και κυρίως που έχω \'φύγει\' πέρα απ\' το τομάρι μου συνειδητοποιώντας το μέσα από όλες τις δυστυχίες που με βρήκανε. Τσίου...
14-08-2010, 03:44 #90
Originally posted by John11
Φαρμακα και ζαλαδα
16-07-2025, 00:03 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια