Results 91 to 102 of 102
Thread: EIMAI ANIKANOS
-
14-08-2010, 04:04 #91
οσον αφορα το γιαννη θα ηθελα να του πω να αρχισε ενα αθλημα οποιοδηποτε για να βελτιωσει την ταχυτητα του την αντοχη του το συντονισμο και την ακριβεια των κινησεων πρωταθλητησ δε θα γινει αλλα θα ερθει στο φυσιολογικο τωρα μεχρι να γινουν αυτα ασ παει να γινει πακετασ που θελει μονο να οδηγαει μηχανακι ουτε ταχυτητα ουτε τιποτα και κατι αλλο μην επαναπαυεσαι στη ταμπελα που σου δωσανε και λεσ εγω αυτο ειμαι δε μπορω να κανω τιποτα να λεσ εγω εκανα το καλυτερο που μπορουσα και αυτο το καλυτερο με τον καιρο θα βελτιωνεται παντωσ καλη ιδεα ειναι να πηγαινεισ να βοηθασ το μπαμπα σου στην οικοδομη αμα ειναι αυτοσ το αφεντικο καποια στιγμη θα μαθεισ δεν ειναι δυσκολο εχω δουλεψει οικοδομη και ξερω απλα οι ωρεσ ειναι πολλεσ
- 14-08-2010, 04:21 #92
Originally posted by John11
Υπάρχουν κάποιοι που αν είχαν σε καθαρό νερό όσο ποτό έχεις πιεί θα ήταν άρχοντες! Έτσι θέλεις να κάνω τη σύγκριση και εγώ;
η πιο σκληρη κουβεντα που εχω διαβασει εδω μεσα..ουτε σε εχθρο μου δεν θα την ελεγα..
14-08-2010, 10:58 #93
Originally posted by gian90
Πέρασε ένα μήνας περίπου από τότε που έγραψα το πρόβλημα μου και όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αν τότε ένιωθα τον εαυτό μου 14 χρόνων τώρα τον νιώθω 6. Άσε που χάλασε και η σωματική μου υγεία(η ψυχική δεν υπάρχει) και όλο κάτι πόνους χωρίς αιτία εχω στο στομάχι, στα πόδια, στους ώμους. Πραγματικά νιώθω τόσο άθλια, που δεν εχω όρεξη απολύτως για τιποτα. Και απορώ πως θα έρθει όρεξη. Κουράζομαι παρά πολύ εύκολα και ούτε μια τσάντα από ψώνια δεν εχω κουράγιο να μεταφέρω. Αισθάνομαι ότι καμία δουλειά δεν μπορώ να κάνω, ότι οποία και να δοκιμάσω θα αποτύχω. Οι κοινωνική μου ζωή υπό του μηδενός, Περίμενα καλοκαίρακι που ναι να κάνω τη σχεση που τόσο λάκταρω, άλλα με τιποτα δε πλησιάζω τις γυναίκες. Ήθελα και να ζήσω σαν έφηβος έντονες στιγμές άλλα ο χρονος πέρασε. Θα σκέφτεστε μερικοί αν έχει περάσει πότε από το μυαλό μου η ιδέα της αυτοκτονίας. Και φυσικά! Άλλα και δω κόλλαω , δεν εχω το θάρρος να το κάνω.
Και έτσι τυρρανιέμαι σε μια κατάσταση που κανένας δε θέλει να ζήσει. Και αφού δε μπορώ να την αλλάξω, ούτε εχω το θάρρος να παρατήσω τη ζωή το μόνο που έχει να κάνω είναι να λιώνω καθημερινά από τη θλίψη. Κουράγιο στον εαυτό μου και εύχομαι κανένας να μην έρθει στην κατάσταση τη δικιά μου
έλπίζω να παρατηρείς ότι τα συναισθήματα ευχάριστα ή δυσάρεστα
δεν μένουν πάντα ίδια και αμετακίνητα,
ευτυχώς ,λέω , γιατί αλλάζουν , και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εμπειρόμαστε
όλες τις παραλαγές τους!
πιο πάνω αναφέρεσαι στην δύναμη που έχει ο κάθε άνθρωπος
και που αυτή καλούμαστε στις δύσκολίες να ανασύρουμε για
να πορευθούμε,
η συνειδητοποίηση αυτή είναι για μένα και το πιο δύσκολο κομμάτι,
και μάλλον εδώ βρίσκεσαι ,και θέλει δύναμη για να το αντιμετωπίσεις,
συνοδοιπόρους θα βρείς ,ήδη ,αρκετοί απάντήσαμε στο θέμα σου,
και αρκετοί θα υπάρχουν και έξω από το νετ,
και ο καθένας μας θα σου πει τον τρόπο που διαλεξε για να ανασύρει τις δυνάμεις του,
διάλεξε κάποιον τρόπο που ταιριάζει σε σένα ,
και μην απογοητεύεσαι,
πάρε βοήθεια,
εσύ λες ότι είναι αργά για κάποια πράγματα ,
εγω που είμαι 40 χρονών τα διπλά σου μάλλον ,θα σου πω
ότι είναι πολύ νωρίς που ψάχνεσαι και μπράβο σου,
και θα τα καταφέρεις!
όσο για τις προσδοκίες σου για το καλοκαιράκι, ακόμα δεν τελείωσε ,
αλλά θα σου κάνω μιά ερώτηση,
εσύ εχεις ετοιμάσει τον εαυτό σου και τον διαθέτεις
ώς άντρα?
εύχομαι να βγείς γρήγορα απο αυτή την δύσκολη κατάσταση,
και να χεις την εμπειρία ευχάριστων συναισθημάτων!
ΝΑ ΧΕΙΣ ΕΝΑ ΌΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
14-08-2010, 11:50 #94
Θα παραθέσω ορισμένα κομμάτια από τις προηγούμενες απαντήσεις μου στο φίλο Γιάννη εδώ...
\'... Απ\' ό,τι διαβάζω, είναι \'λάθος\' όλα όσα σου προσάπτεις για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί κάνεις υποθετικές σκέψεις που σε οδηγούν σε εξίσου υποθετικούς/φανταστικούς χαρακτηρισμούς.
Δεν ξέρεις αν είσαι \'άχρηστος\' σε όλες τις δουλειές, εφόσον δεν έχεις δοκιμάσει όλες τις δουλειές. Δεν ξέρεις αν θα σε αγαπήσει ποτέ κάποιο κορίτσι, εφόσον δε γνώρισες ακόμη κάποιο κορίτσι. Δεν ξέρεις αν είσαι άριστος στα μαθηματικά, εφόσον δεν ασχολήθηκες ποτέ με αυτά. Είναι ή δεν είναι έτσι βρε Γιάννη; Μα κι εσύ ο ίδιος τα λες.
Επομένως, για να είναι \'σωστά\' όλα αυτά που θεωρείς ότι γνωρίζεις για σένα, χρειάζεται πρώτα να αποδειχτούν στην πράξη...\'
\'... Πιστεύω ότι είσαι ικανός, γιατί καταρχάς είσαι έξυπνος και με πολύπλευρη σκέψη. Πολύ λάθος τοποθετημένος όμως απέναντι στον εαυτό σου, ακριβώς επειδή λείπει η δράση και μένεις στα σενάρια...\'
\'... Πώς είναι δυνατόν να σε απασχολεί το πώς θα αξιοποιηθούν οι λύσεις, εφόσον ακόμη ΔΕΝ ξέρεις από πού πηγάζει όλο αυτό το πρόβλημα; Δεν είναι δυνατόν να ξέρεις λύσεις λοιπόν αν δεν ξέρεις το πρόβλημα και τα αίτιά του. Με λίγα λόγια, δε μπορεί να σταθεί αυτό που λες...\'
\'... Ποτέ δε γίνεται να χαρακτηριζόμαστε απ\' τους άλλους. Αν αυτό που πιστεύουμε για μας ισχύει όντως, τότε και μόνο αν ισχύει θα το καταλάβουν και οι άλλοι ότι \'ναι\' είμαστε πχ. ικανοί. Εν ολίγοις, ΑΥΤΟπροσδιοριζόμαστε, δεν ετεροκαθοριζόμαστε ποτέ.
Με τη διαφορά ότι χρειάζεται να ξέρουμε οι ίδιοι το ποιόν μας και όχι να πιστεύουμε για τους εαυτούς μας πράγματα αν δεν υφίστανται. Γιάννη εύχομαι να δεις γρήγορα πού κάνεις το λάθος γιατί είσαι μικρός και σαφώς μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αν θέλεις. Αρκεί να δοκιμάσεις χωρίς να μένεις σε σεναριακές καταστάσεις. Καλό απόγεμα!...\'
\'... Κι επειδή είπες κάπου ότι \'έξω απ\' το χορό, πολλά τραγούδια λένε\', εγώ θα έλεγα πως όλοι όσοι σου απαντάμε, έχουμε ο καθένας το δικό του \'χορό\'. Και ο \'χορός\' για όλους μας είναι ο ίδιος στη βάση του, τα \'τραγούδια\' είναι που μας διαφοροποιούν. Δε νομίζω λοιπόν να σου απάντησαν εκ του ασφαλούς. Ζήτησες ίδια βιώματα με τα δικά σου. Ίδια δε μπορεί να είναι, παρόμοια ναι. Εγώ είχα μεγάλο θέμα με το \'ανίκανος/η\' για πολλά χρόνια. Από τότε που ήμουν παιδάκι, γιατί οι γονείς μου αποφάσισαν να μου φορέσουν το καπέλο που ήθελαν.
Κατέληξα στον αλκοολισμό Γιάννη, μετά και από μια δύσκολη σειρά με γεγονότα και καταστάσεις, και έμεινα σε αυτόν για αρκετά χρόνια. Ξέρεις γιατί; Μα γιατί... δεν υπάρχει τίποτα πιο... \'φυσιολογικό\' για έναν άνθρωπο άχρηστο, ανίκανο και άσχημο - κι ότι ήμουν πολύ άσχημη πίστευα επίσης - απ\' το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά... κάπως έτσι δε πάει;... και να γιατί επιμένω στην πράξη. Εγώ είμαι στην πράξη από πολύ μικρή, παρόλο που πίστευα αυτά όλα για την αφεντομουτσουνάρα μου. Και σε πληροφορώ ότι η ίδια η ζωή με διέψευδε συνεχώς και ανελλιπώς. Και οι συμπεριφορές, καθώς και οι πράξεις μου, μόνο μια \'άχρηστη\' δε καταδείκνυαν. Ακόμη και το \'άσχημη\' διαψευδόταν. Δυστυχώς για μένα όμως, εξαιτίας του αλκοόλ μπερδευόμουν αρκετά και αν και αντιδρούσα σε όλο αυτό, ομολογουμένως δεν αντιδρούσα με το σωστό τρόπο.
Σου καταρρίπτω λοιπόν το σενάριο που έχεις στήσει για την πάρτη σου, όσο κι αν επιμείνεις!... :D ... εύχομαι και ελπίζω να έχεις την οικονομική δυνατότητα για να μπορέσεις να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός \'ειδικού\'. Δυστυχώς είναι ακριβό σπορ και υπάρχει και ο κίνδυνος να πέσεις σε αληθινά... άχρηστους, λολ! Λίγοι είναι οι ταλαντούχοι και άνθρωποι με το Α κεφαλαίο, και ελπίζω να έχεις τύχη σε αυτό. Κάνε όμως κάτι τώρα που είσαι μικρός. Όσο μένεις αδρανής, τόσο θα μπερδεύεσαι Γιάννη. Θα έλεγα πάντως να ξαναδιαβάσεις όλα όσα σου έγραψαν τα μέλη και να τα δεις λίγο πιο προσεκτικά. Πραγματικά σου εύχομαι καλή τύχη γιατί το αξίζεις. Και μη ξεχνάς ότι είσαι έξυπνος. Και οι έξυπνοι δε πρέπει να χάνονται...\'
\'... Εδώ δε μας λες μόνο ότι επειδή ΊΣΩΣ αντιλαμβάνεσαι \'λάθος\' κάνεις και λάθος υποθέσεις, γιατί εσύ βρε Γιάννη το έχεις πάει πολύ μακρύτερα το έργο. Εσύ έχεις ακλόνητη πίστη σου ξαναλέω ότι έτσι θα είσαι για πάντα. Φτάνεις δλδ στο σημείο να προδικάζεις ΚΑΙ το αποτέλεσμα υποθετικά. Δεν γίνεται βρε σου λέω. Πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ κάτι για να βγάλεις ολοκληρωτικό συμπέρασμα παιδάκι μου! Και όχι Γιάννη, δεν ισχύει αυτό που λες για τις ανακαλύψεις και τις θεωρίες. Αυτά πρέπει να αποδειχτούν στην πράξη για να είναι αποδεκτά, όχι να μείνουν στα λόγια. Αλλιώς απλά παραμένουν θεωρίες.
Κανείς βρε δε σου μίλησε για ψυχίατρο. Το σχόλιό μου για τους \'ειδικούς\', πήγαινε στους ψυχολόγους. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μιλήσεις πιο συγκεκριμένα για τους γονείς σου. Στό \'πα και πριν. Μάλλον αυτοί σε έπεισαν ότι είναι έτσι τα πράματα και σου φόρεσαν το δικό τους καπέλο με το έτσι θέλω. Με αυτά που επέλεξαν οι ίδιοι δλδ να πιστεύουν για σένα...\'
.................................................. .................................................. ...........................................
Αυτές είναι οι τοποθετήσεις μου σε γενικές γραμμές. Βγάζω πολύ φθόνο στο Γιάννη, δεν είναι εμφανές αγαπητέ Τζων;... ειδικά στο κομμάτι που επιμένω πως το θέμα είναι πολύ βαθύ και μάλλον κατά την ταπεινή μου άποψη ξεκινάει από τις συμπεριφορές που εισέπραξε ή ειπράττει ακόμη απ\' τους γονείς του. Του βγάζω πολύ φθόνο επειδή είδα αρκετά \'κοινά\' ανάμεσα σε μένα και στο Γιάννη, όσον αφορά την εικόνα και τη γνώμη που είχα κι εγώ για τον εαυτό μου κάποτε λοιπόν...
Αλλά παραπάνω που μου καταλόγισες την \'αλάθητη\' κρίση σου - ότι μπήκα για να κάνω... κακό στο Γιάννη - προφανώς δεν είχες διαβάσει καλά τα προηγούμενα. Κατ\' τ\' άλλα, απαιτείς σχεδόν κάθε φορά να διαβάζουν όλοι οι υπόλοιποι πολύ προσεκτικά τα δικά σου κείμενα, αλλά εσύ δε βλέπω να κάνεις το ίδιο για τους άλλους.
Ελπίζω να διαπίστωσες τώρα ότι το Γιάννη τον θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο. Και ότι για μένα το θέμα του εντοπίζεται σε ένα συναίσθημα μπλοκαρισμένο και που υποφέρει. Το συναίσθημα είναι αυτό που του αλλοιώνει τη σκέψη για τον ίδιο τον εαυτό του. Αυτό είναι που τον φτάνει να προδικάζει υποθετικά οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να θεωρεί εσφαλμένα ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα. Και προσπάθησα να του δώσω κάποια πραματάκια μπας και τον τσιγκλίσω λίγο...
Συνεχίζω σε επόμενο ποστ, γιατί απλώθηκε διπλοσέντονο και κάνει και ζέστη πολύ...
14-08-2010, 11:52 #95
Και ας σχολιάσω λίγο και τις τελευταίες σου απαντήσεις…
\'... Αν όμως αυτή η φράση σε ενοχλεί, πώς δεν σε ενοχλεί το λογίδριο της ΤheYellowLemonTree που η \"μετάφρασή\" του είναι: \"πώς τολμάς και γρινάζεις για το ασήμαντο πρόβλημά σου;\"...\'
Μπράβο, τα σέβη μου. Βλέπω πως όχι μόνο ενοχλείσαι που ο χρήστης στον οποίο απευθύνεσαι δεν πειράχτηκε απ\' το δικό μου \'λογύδριο\' όπως το λες, αλλά έχεις και το θράσσος να το μεταφράζεις κιόλας. Είσαι πολύ σίγουρος δηλαδή για λογαριασμό μου και θεωρείς πως αυτή είναι η σωστή μετάφραση. Με την ευκαιρία να σου πω ότι το συνηθίζεις και το έχεις ξανακάνει. Και με τη σειρά μου να σου πω, ότι μακριά από μένα άνθρωποι που προσπαθούν να πείσουν ότι γνωρίζουν καλύτερα για λογαριασμό άλλων. Κάποιες φορές, ναι ισχύει. Αλλά δε μου αρέσει όταν κάποιοι το παρατραβάνε και νομίζουν ότι μπορούν να μπουν στο κεφάλι ΟΛΩΝ των υπολοίπων... θα σε απογοητεύσω λοιπόν. Όχι, δεν είναι αυτή η μετάφραση.
\'... Kαι πριν κρίνω κάποιον, πρώτα κοιτώ τον εαυτό μου. Καπνίζω τόσο πολύ που έχει κάνει κακό στην υγεία μου. Και με αυτό που λέω θα καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι είμαι πρώτα εγώ εξαιρετικά ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα...\'
Αλήθεια Τζων;... και είσαι ο μόνος εξαιρετικά ευαίσθητος με κάποια θέματα;... κι εγώ όπως σου είπα και πριν, επειδή έχω εξαιρετική ευαισθησία με το θέμα \'ανίκανος/άχρηστος\' και ήταν η εικόνα του εαυτού μου για πολλά χρόνια, απάντησα στο Γιάννη αν το κατάλαβες τελικά... αν όχι, δε πειράζει ρε αδερφέ, αρκεί που το ξέρω εγώ και όσοι με έχουν καταλάβει αρκετά... εκτός αν ο \'σκληρός\' λόγος δε σου βγάζει ευαισθησία. Πώς την θες την ευαισθησία Τζων;... εγώ αυτό τον τρόπο έκφρασης έχω υιοθετήσει... διαφορετικά, να έλεγα χτες στο παλικάρι που νομίζει ότι έχει καρκίνο να κάτσει και να τρελλαίνεται με σκέψεις με ωραίο και μελιστάλαχτο τρόπο - αν και δε του άρεσαν αυτά που έγραφα και τον... τρόμαξα λέει - ή να έλεγα στην Αμελί να πίνει Μπάκλερ, μόνο και μόνο επειδή εγώ μπορώ να ξαναπιώ κανονικά και ελεγχόμενα... ευτυχώς, σε αρκετούς έχω πει πράματα που προφανώς δεν ευχαριστήθηκαν και ιδιαίτερα με τον τρόπο μου, αλλά η ουσία είναι ότι μια χαρά κατάλαβαν και δε στάθηκαν στον τρόπο αλλά στην ουσία... εγώ βλέπεις δεν έχω υποτιμήσει τη νοημοσύνη κανενός εδώ μέσα. Κι αλήθεια, δε πρόσεξες ποτέ πόσο συχνά υποτιμάται η νοημοσύνη κάποιων με... υπόγειες τακτικές;...
\'... Αλλά με το σκετπικό ότι αφού: \"Στο Σουδάν απαγάγουν πιτσιρίκια, τα βασανίζουν με τους πιο απεχθείς τρόπους και δε τα ρώτησε ποτέ κανείς γιατί \'έπρεπε\' η ζωή τους να τελειώσει πριν καν αρχίσει\" δεν θα πρέπει κανείς και ποτέ να παραπονεθεί για κανένα του πρόβλημα, αφού κάθε πρόβλημα θα είναι μικρότερο από αυτά που αναφέρει. Με αυτό το σκεπτικό το forum αυτό, όλοι οι ψυχολόγοι, όλα τα φάρματα, κλπ, θα έπρεπε να πάψουν να υπάρχουν!! Αφού σχεδόν όλα τα προβλήματα (το 99,5%) είναι κατώτερα των παραπάνω. Φαντάζομαι συμφωνείς με αυτά...\'
Συνεχίζεις τη μετάφραση των λεγομένων μου βέβαια, αλλά σόρυ δεν είναι αυτή. Σου ξαναλέω ότι θεωρώ τον Γιάννη έξυπνο άνθρωπο, και ευελπιστώ ότι έχει καταλάβει καλύτερα από σένα. Χρησιμοποίησα ακραία παραδείγματα, ακριβώς για να δείξω το αντίθετο απ\' αυτό που λες. Την άλλη όψη του νομίσματος. Και κάθε έννοια, πράμα, κατάσταση έχει πολλές οπτικές είτε μας γουστάρει, είτε όχι...
Σκοπός ήταν να καταλάβει ο Γιάννης και ο κάθε Γιάννης, ότι υπάρχουν εκατομμύρια πλάσματα σε αυτό τον κόσμο που γεννιούνται ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ. Ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο άδικο απ\' το να σου χαρίζεται το δώρο της ζωής, και να μη μπορείς να το χαρείς. Να μην έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα που αφορά ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, να χαρείς, να φτιάξεις τη ζωή σου, να έχεις ΕΣΤΩ τα αναγκαία για την επιβίωση. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο άδικο, απ\' το να \'ζεις\' τις επιλογές άλλων. Ελπίζω να κατάλαβες αυτό το τελευταίο. Και για να στο κάνω πιο λιανά, αυτό ειδικά έχει να κάνει και με μένα και με τον Γιάννη εδώ. Τα \'κοινά\' σημεία. Είναι ΑΛΛΩΝ επιλογή η στάση που έχει υιοθετήσει ο Γιάννης για την πάρτη του. Απλά πράματα. Κάποιοι τον πείσανε ότι είναι έτσι όπως πιστεύει και με ενδιέφερε να το καταλάβει. Όπως και μένα με πείσανε ότι μου αξίζει ο αλκοολισμός. Το παράδειγμα δηλαδή που χρησιμοποίησες για να με... θίξεις ίσως;... σόρυ Τζων, δε τα κατάφερες. Αλλά όπως ξανάπα και πριν, δε διάβασες γενικότερα το πώς κατέληξα εγώ στο αλκοόλ. Δε με ενοχλεί, αφού το ξέρω εγώ το πώς έγινε και το έλυσα με το σπαθί μου, αυτό μου φτάνει...
Ούτε κι ο καρκίνος είναι επιλογή Τζων... κι ο Γιάννης ας καταλάβει, ότι αφού έχει ένα πιάτο φαγητό, τα πόδια του να περπατάει, δε πεθαίνει από δίψα... ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ... νομίζω ότι πια είμαι ξεκάθαρη, όχι ότι δεν ήμουν και πριν... και ναι Τζων, όλα προβλήματα είναι - είτε μικρότερα, είτε μεγαλύτερα - αλλά η θέση μου είναι να παλεύω για όσα μπορούν να αλλάξουν, ακριβώς σκεπτόμενη όλα εκείνα που δυστυχώς δε παλεύονται. Για τους ψυχολόγους είναι γνωστή η θέση μου. Και ήδη έχω κουράσει με τόσες λεπτομέρειες. Όχι, δε τους θεωρώ απαραίτητους για πολλά πράματα κι ας μη ξανακάνω επανάληψη. Και το τρυπάκι για τα φάρμακα μη μου το βάζεις μπροστά. Έχω μιλήσει και γι\' αυτά εκτενώς, αλλά εσύ δεν έχεις προσέξει τίποτα και έρχεσαι και μου βάζεις \'φανταστικά\' διλήμματα. Ε λοιπόν για τελευταία φορά, δε δέχομαι τα αντικαταθλιπτικά κι έχω δικαίωμα σε αυτή μου την άποψη έχοντας αρκετά επεισόδια στο ενεργητικό μου, και δε παίρνω θέσεις γενικότερα για τις ψυχώσεις. Κι όπως εγώ αναγκάστηκα να κάνω χημειοθεραπείες για να γίνω καλά, προφανώς και \'πρέπει\' να παίρνουν κάποιοι τα αντιψυχωτικά τους. Και όχι, δεν \'έπρεπε\' ντε και καλά να πάρω αντικαταθλιπτικά και δε το έκανα. Καλύτερα τώρα;...
\'... Όχι όμως κάποιος να λέει τα προβλήματά του, και μετά αν δεν του \"αρέσει\" το πρόβημα του άλλου ή το θεωρεί ασήμαντο ή αδιάφορο ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να τον φιμώνει (και ταυτόχρονα να τον χλεβάζει που θεωρώ ακόμα πιο άσχημο)...\'
Ευτυχώς για μένα και όσους με ξέρουν ή με ζουν, που δεν είμαι τέτοιο άτομο. Κι ευτυχώς - επαναλαμβάνω - που δε πιστεύω ότι ο Γιάννης θα θεωρήσει πως τον... φιμώνω ή τον... χλευάζω...
Τελικά, μήπως θα έπρεπε να σου κάνω εγώ ριπόρτ που προσπαθείς να τον πείσεις ότι μπήκα με τέτοιο σκοπό εδώ μέσα και μετέφρασες όπως σου γούσταρε το σκεπτικό και τις διαθέσεις μου;... μπα όχι Τζων δε θα ασχοληθώ. Ούτε και ριπόρτ για την παπαριά που είπες σε σχέση με τον δικό μου αλκοολισμό θα σου έκανα. Δεν αξίζει τον κόπο αν κατάλαβες. Το αν ενοχλήθηκαν οι δυο χρήστες παραπάνω για το ατυχέστατο παράδειγμα που θέλησες να χρησιμοποιήσεις, είναι δικό τους θέμα. Κι αν ο Γιάννης καταλάβει ότι θέλω να τον \'τσακίσω\' με αυτά που γράφω, θα λυπηθώ πολύ. Αλλά μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να μου ζητήσει να τα σβήσω. Εσύ δεν έχεις κανένα τέτοιο δικαίωμα μόνο και μόνο επειδή δε σου γουστάρουν τα λεγόμενά μου. Και αν είχες δώσει μεγαλύτερη σημασία στα δικά μου βιώματα, απ\' τα οποία προκύπτουν όλες μου οι θέσεις/απόψεις/ερμηνείες, ίσως δε γινόσουν και χυδαίος...
14-08-2010, 11:56 #96
Σε όσους είναι κουραστικό, ας τα προσπεράσουν. Θεωρώ ότι ο χρήστης το παρατράβηξε και είμαι πολύ λεπτομερής σε όσα γράφω...
\'... Aυτή τη στιγμή που γράφω, υπάρχει ένας άνθρωπος που χαροπαλεύει σε ένα νοσσοκομείο, ένας άλλος που έχει καρκίνο και ξέρει ότι θα πεθάνει σε ένα χρόνο, υπάρχει και άλλος που πεθαίνει καθημερινά από ποτό, τσιγάρο ή ναρκωτικά. Και υπάρχει και κάποιος που υποφέρει γιατί η μύτη του δεν είναι όμορφη, και κάποιος που αισθάνεται άσχημα για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Και την ίδια στιγμή κάποιος που κάνει το μπανάκι του σε μια ωραία παραλία, ή κάνει αμέριμνος και ευτυχισμένος διακοπές. Και όλα αυτά τα παραπάνω είναι ταυτόχρονα δικά μου, γιατί δυνητικά μπορεί να βρεθώ σε κάθε μια από τις παραπάνω καταστάσεις. Πίστεψέ με, κάθε στιγμή ξέρω ότι μπορεί να βρεθώ σε οποιαδήποτε κατάσταση, καλή ή κακή, εξαιρετικά καλή ή εξαιρετικά κακή...\'
Μακάρι να ήξερες στο βαθμό που εσύ θεωρείς ότι ξέρεις. Η γνώμη μου είναι ότι έχεις υπερεκτιμήσει το \'ξέρω\'. Αλλιώς δε θα μου απηύθυνες κατ\' αυτό τον τρόπο το λόγο και ούτε θα έβγαζες τόση σιγουριά και αλαζονεία για το ότι έσπευσα να... καταστρέψω το Γιάννη. Λυπάμαι και δε θέλω να ξαναμπώ και σε κουβέντα μαζί σου, όπως και εσύ φαντάζομαι οπότε δε τρέχει κάστανο... επίτρεψέ μου λοιπόν, να συνεχίζω να ξέρω πώς να βοηθήσω χρήστες, καρκινοπαθείς, ζώα, ηλικιωμένους καθώς και κάποιους με ψυχώσεις που έχω ούτως ή άλλως στο περιβάλλον μου. Δεν είμαι καθόλου \'δυστυχής\' για όλα αυτά που πέρασα, γιατί τα εκτιμώ πλέον δεόντως. Όλα τα υπόλοιπα \'ξέρω\' τα αφήνω για σένα. Εμένα μου αρκεί που συνεχίζω τα ολίγα δικά μου με πράξεις στη ζωή μου. Κι αν δεν είναι η ζωή μας όπως θα τη θέλαμε αγαπητέ Τζων, ε ας προσπαθούμε να μη την εξευτελίζουμε όπως λέει κι ο ποιητής... είτε δε την ευτελίσαμε ποτέ ως τα τώρα, είτε τη χαλαλίσαμε ήδη τζάμπα για πολύ καιρό...
\'... Το μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το ψέμα. Όταν λέω ότι έχεις γράψει 1200 μηνύματα, πράγμα που δείχνει ανάγκη για επικοινωνία, πώς \"φιμώνεις\" κάποιον που είναι μόνος, αβοήθητος, και τόλμησε να πει το πρόβλημά του. Αυτός δεν χρειάζεται επικοινωνία;...\'
Σχολιάζω μόνο την τελευταία πρόταση εννοείται. Όλοι χρειάζονται επικοινωνία. Κι όλοι έχουν την ανάγκη να μοιραστούν πράματα. Αλλά μάλλον δε κατάλαβες τί έγραψε ο Γιάννης σε μια φράση του ή δε την πρόσεξες καν και έπεσες να με... εξοντώσεις επειδή θέλω το κακό του... πρόσεξέ τη λίγο αν δε σου είναι κόπος... έγραψε αυτό:
\'... Και αφού δε μπορώ να την αλλάξω, ούτε εχω το θάρρος να παρατήσω τη ζωή το μόνο που έχει να κάνω είναι να λιώνω καθημερινά από τη θλίψη. Κουράγιο στον εαυτό μου και εύχομαι κανένας να μην έρθει στην κατάσταση τη δικιά μου...\'
Άνοιξε λίγο τα μάτια σου λοιπόν αγαπητέ Τζων. Ο Γιάννης ΔΙΑΛΕΓΕΙ σα ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ανάμεσα στα δύο, το να συνεχίζει απλά να βουλιάζει... για μένα την κακιά και τη φθονερή, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία του έτσι κι αλλιώς. Κι είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ότι δε θέλει να πεθάνει. Θεωρώ ότι ήδη έχει βουλιάξει πολύ και σε λίγο ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ, δε θα μπορέσει μόνος του να βοηθηθεί. Κατάλαβες τώρα γιατί έγραψα το παρακάτω;...
\'... Εγώ πάντως δε θέλω να σου δώσω κουράγιο για να εξασφαλίσεις τον απαιτούμενο χρόνο που σου χρειάζεται για όλο αυτό. Για να πεθάνεις από τη θλίψη στο τέλος δηλαδή. Καταλαβαίνω πάντως, πως το βασικότερο μέλημά σου είναι να βρεθεί γυναίκα, κι επειδή δε βρίσκεται ας κάνουμε ένα μακροβούτι στη θλίψη. Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις με πάθος ότι δε μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση. Μόνο που προσβάλλεις εκατομμύρια πλάσματα σε αυτό τον πλανήτη που πραγματικά δε μπορούν να έχουν τη ζωή τους όπως τους αξίζει...\'
Εγώ συνένοχος στο καθημερινό έγκλημα που διαπράττει ο Γιάννης εναντίον του εαυτού του δε γίνομαι αγαπητέ κύριε. Και ξέρεις γιατί ή δε κατάλαβες ακόμη; Μα γιατί ήμουν αρκετά χρόνια συνεργός σε αυτό που έκανα σε μένα.
Εύχομαι στο Γιάννη να ζητήσει βοήθεια όσο γίνεται πιο σύντομα. Και δεν έχω να του πω τίποτα περισσότερο από όσα του έγραψα στα πιο παλιά ποστς.
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό 15Αύγουστο σε όλους εύχομαι! Και χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους... νοματέους που γιορτάζουν αύριο!
14-08-2010, 11:59 #97
Originally posted by pad
Αν όμως αυτή η φράση σε ενοχλεί, πώς δεν σε ενοχλεί το λογίδριο της ΤheYellowLemonTree που η \"μετάφρασή\" του είναι: \"πώς τολμάς και γρινάζεις για το ασήμαντο πρόβλημά σου;\".
Kαι πριν κρίνω κάποιον, πρώτα κοιτώ τον εαυτό μου. Καπνίζω τόσο πολύ που έχει κάνει κακό στην υγεία μου. Και με αυτό που λέω θα καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι είμαι πρώτα εγώ εξαιρετικά ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα.
Αλλά με το σκετπικό ότι αφού: \"Στο Σουδάν απαγάγουν πιτσιρίκια, τα βασανίζουν με τους πιο απεχθείς τρόπους και δε τα ρώτησε ποτέ κανείς γιατί \'έπρεπε\' η ζωή τους να τελειώσει πριν καν αρχίσει\" δεν θα πρέπει κανείς και ποτέ να παραπονεθεί για κανένα του πρόβλημα, αφού κάθε πρόβλημα θα είναι μικρότερο από αυτά που αναφέρει. Με αυτό το σκεπτικό το forum αυτό, όλοι οι ψυχολόγοι, όλα τα φάρματα, κλπ, θα έπρεπε να πάψουν να υπάρχουν!! Αφού σχεδόν όλα τα προβλήματα (το 99,5%) είναι κατώτερα των παραπάνω. Φαντάζομαι συμφωνείς με αυτά.
Όχι όμως κάποιος να λέει τα προβλήματά του, και μετά αν δεν του \"αρέσει\" το πρόβημα του άλλου ή το θεωρεί ασήμαντο ή αδιάφορο ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να τον φιμώνει (και ταυτόχρονα να τον χλεβάζει που θεωρώ ακόμα πιο άσχημο).
Δεν είναι μόνο τα προβήματά σου, τα προβλήματά μου, τα προβλήματα της ΥellowLemonTree σημαντικά, είναι και του gian90.
Αν έχεις διαβάσει προσεχτικά τα παραπάνω, θα ήθελα την απάντησή σου αν συμφωνείς ή όχι;
.
14-08-2010, 12:46 #98
Παντ καλημέρα. Μόλις είδα την απάντησή σου. Δε σου λέω να αποσύρεις το ριπόρτ σου αφού έκρινες ότι ήταν \'άστοχο\' αυτό που είπε. Είναι δικαίωμά σου. Απλά δε το θεωρώ σοβαρό για μένα που ειπώθηκε. Δεν ασχολούμαι με το τί θα κάνει η όχι η διαχείριση, για το αν θεωρήσει ότι \'θίγομαι\' δηλαδή ή όχι. Αν ενοχληθεί ο ίδιος ο Γιάννης, τα σβήνω όλα κατευθείαν. Χαίρομαι πάντως που αν έχει βρεθεί έστω κι ένας μέσα σε αυτό το φόρουμ που έχει \'πιάσει\' γενικότερα το πώς τοποθετούμαι συνήθως και τί λέω, για μένα είναι μεγάλο όφελος και κέρδος. Κι ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα απ\' τους οποίους έχω ωφεληθεί κι εγώ πολύ!
Πάω για δουλειά - περιμένουν τα ζωντόβολα, λολ!... ;)... και καλό υπόλοιπο στη μέρα σου!...
:)
14-08-2010, 12:52 #99
το ριπορτ δεν το αποσυρω με τιποτα αν μπορει ο καθενασ να προσβαλει τοσο ασχημα τον αλλο και να μην κανουμε και τιποτα να παμε να γαμηθουμε ομαδικωσ τοτε απο τη διαχειριση τωρα αφου εχει περασει τοση ωρα δεν περιμενω και τιποτα μονο αν ο γιαννησ φοραει παντελονια να το σβησει μονοσ του
14-08-2010, 13:51 #100
φιλε john 11 που εισαι;
19-08-2010, 07:02 #101
ο γιαννησ φοραει παντελονια τελικα καλα εκανε και το εσβησε αυτο που εγραψε αν και δεν καταλαβα γιατι τα εσβησε ολα αλλα τελοσ παντων
19-08-2010, 08:19 #102
Originally posted by gian90
Originally posted by ioannis2
Έχω ένα φίλο στις σωματικές διαστάσεις που περιγράφεις ότι είσαι.
Αυτός είναι και επιτυχημένος στη δουλειά του, είχε και έχει σχέσεις με ωραίες γυναίκες και έχει τόλμη και αυτοπεποίθηση πολλή. Ως παράδειγμα...
Τα υπόλοιπα είναι δημιουργήματα του νου και αφού δείχνεις τέτοια «κακή» εικόνα η στάση των άλλων απέναντι σου θα είναι ανάλογη.
Πέρασα από παρόμοιες καταστάσεις και τώρα συνεχώς βελτιώνομαι.
Είσαι πολύ νέος για να σκέφτεσαι τόσο αρνητικά.
Τώρα κτήζεις το αύριο στη ζωή σου. Αν αποτύχεις τώρα να βάλεις τις γερές βάσεις στο μέλλον θα σου είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Όσο για κοπέλα ψάξε κάνε κινήσεις όπως όλοι μας. Στο τέλος σίγουρα κάτι θα προκύψει φτάνει να το επιδιώξεις.γιάννης
Όλα είναι τα χρήματα
15-07-2025, 15:02 in Με καφέ και συμπάθεια....