Πρόβλημα με την ψυχοθεραπεύτριά μου. - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 190
    Senior Member
    Originally posted by frei
    Αυτό που μου αρέσει είναι οτι τελικά δεν ακουμε απόψεις, αλλα στα περισσοτερα θέματα, ο ένας προσπαθεί να επιβάλλει στον αλλον την άποψη του ως καλύτερη!
    Πάντως μόνο μέσω του διαλόγου (όπως και στο δικό σου θέμα με την ψυχοθεραπεύτρια) μπορείς να κατανοήσεις (όν όχι να δεχτείς) γιατί κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την δική σου.
    been good, been bad. WILL GO ON

Banned
    Originally posted by justme

Πάντως μόνο μέσω του διαλόγου (όπως και στο δικό σου θέμα με την ψυχοθεραπεύτρια) μπορείς να κατανοήσεις (όν όχι να δεχτείς) γιατί κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την δική σου.

αυτο ξαναπες το.
    Θα χρειαστει.

Senior Member
    Originally posted by frei
    Αυτό που μου αρέσει είναι οτι τελικά δεν ακουμε απόψεις, αλλα στα περισσοτερα θέματα, ο ένας προσπαθεί να επιβάλλει στον αλλον την άποψη του ως καλύτερη!

συμφωνω μαζι σου. ισως γιατι στην πορεια, δλδ στην διαρκεια του διαλογου, βγαινουν στην επιφανεια δικα μας συναισθηματα πχ. θυμος που μας αποπροσανατολιζουν απο το περιεχομενο των λογων του άλλου.

νομιζω οτι αν καταφερουμε, να καθαρισουμε τον ηχο απο τετοιες παρεμβολες, ισως κανουμε καποιον καλο διαλογο, καποια στιγμη.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by katatonia
    dissolved πως γινεται να απεχθανεσαι μια επιστημη που ειναι ανθρωποκεντρικη και με κλαδους που σκοπο εχουν τη βελτιωση του ανθρωπινου βιου?
    Οικονομικά, Πολιτική, Ιατρική... Μπορείς να μου βρείς μια επιστήμη που να μην είναι ανθρωποκεντρική η τουλάχιστον ένας κλάδος της να μην έχει σχέση με τη βελτίωση του ανθρωπινου βίου;
    Διότι όπως η ψυχολογία/ψυχιατρική από τη μια πλευρά βοηθάει τον κόσμο, από την άλλη έχει κάτι κλάδους... με ψυχολογικές καταπιέσεις ώστε να βρεθούν τα όρια του ανθρωπινου μυαλού, ψυχοσωματικά πειράματα, εφαρμογές με ψυχοτροπικές μεταβολές... Κλάδοι που δε μου φαίνονται καθόλου... \"ανθρωπιστικοί\".
    Originally posted by katatoniaΗ ψυχολογια δεν ειναι \"δινω συμβουλες\" αλλα οπως εχω ξανα πει ασχολειται με τη μελετη της συμπεριφορας και τις νοητικες διεργασιες και προσπαθει να δωσει εγκυρες,αξιοπιστες και αντικειμενικες λυσεις στις οποιες αποκκλινουσες συμπεριφορες.
    ...οι οποιες αντικειμενικές λύσεις έρχονται ακριβώς σε τι μορφή; Διότι μεν λες ότι η ψυχολογία μελετάει τη συμπεριφορά και τις νοητικές διεργασίες του ανθρώπου, όμως η ίδια η ψυχολογία αναιρεί τον εαυτό της όταν παραδέχεται ότι οι γενικοί κανόνες συμπεριφοράς/αντίδρασης είναι 1) ελάχιστοι και 2) καθόλου καθοριστικοί ή αποκλειστικοί, καθώς και ότι ο ανθρώπινος νους και η \"λειτουργία\" του είναι -προς το παρόν ακόμα- ένα ζόρικο μυστήριο, λόγο της πολυπλοκότητας και της ποικιλότητας των ερεθισμάτων του. Μπορεί να πιστεύεις ότι η ψυχολογία ως θεωρία προσφέρει \"έγκυρες, αξιόπιστες και αντικειμενικές\" λύσεις, η εφαρμογή της όμως είναι επί το πλείστον εξειδικευμένες ως προς το άτομο συμβουλές και γενική καθοδήγηση, χωρίς να εγγυάται πουθενά βεβαια αποτελέσματα. Τέλος, στη θεωρία όλες οι επιστήμες έχουν ως στόχο τη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου... στη πράξη υστερούμε.
    Originally posted by katatoniaμα εννοειται οτι δεν υπαρχει \"ψυχη\" με την εννοια που την αναφερεις.
    τεσπα δε προκειται να κανω αναλυση τι ειναι και τι δεν ειναι ψυχολογια.
    Δεν νομίζω να έδωσα καμια ερμηνεια για την έννοια της ψυχής (εκτος αν ξέρεις τι σκέφτομαι πρώτου καν το επεξεργαστώ εγώ η ίδια... άτιμη ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ)... εσύ τι έννοια της δίνεις άραγε;
    Και αν είσαι τόσο σίγουρη ότι η δικη σου επεξήγηση της έννοιας \"ψυχολογία\" είναι απόλυτα σωστή ώστε να μην επιδέχεται αμφισβήτηση, sorry αλλα ο τόνος σου μου φαίνεται κάπως ενοχλημένος :P
    Originally posted by katatoniaαπλα λυπαμαι,γιατι αυτη η αμφιβολια και προκαταληψη απεναντι σε κατι που ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο \"στερει ζωες\".για παραδειγμα η μητερα μου η οποια εχει καταθλιψη και δινω μαχη καθημερινα για να την πεισω να επισκεφτει εναν ειδικο.και τη βλεπω καθε μερα με κατι μουτρα μεχρι το εδαφος να κλαιει με το παραμικρο.
    Για αρχή, λυπάμαι για τη μητέρα σου.
    Αμφιβολία, εννοείται. Προκατάληψη; Ούτε για αστείο. Ο κάθε ένας κρίνει ανάλογα με τις εμπειρίες του και την κριτική του σκέψη, και δε χρειάζεται νομίζω να εξηγήσω ότι, τόσο από προσωπική εμπειρία όσο και από γνώσεις γνωστών και φίλων, η άποψη μου είναι αρνητική, αλλα και ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Δυστυχώς για εμάς, η φήμη και αξιοπιστία της κάθε επιστήμης ανεβαίνει η κατεβαίνει στο επίπεδο όσων την εξασκούν. Αν κάποιος που διαβάζει αυτές τις αράδες πείθεται αυτόματα χωρίς να αμφισβητεί και να ψάχνει μονος του, τότε συγγνώμη αλλα έχει σοβαρότερα προβλήματα από τη πιθανότητα προϊδεασμού του από εμενα.
    Όσο για το \"επιστημονικά αποδεδειγμένο\"... χρήζει μεγάλης συζήτησης.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Banned
    DissolvedGirl
    εχεις καλο ποιντ.

Originally posted by NikosD.

ΥΓ. Θεοφανία, τι προσπαθείς να πεις? Δεν μου μοιάζει με χιούμορ αυτό που λες, οπότε αν κάτι ξέρεις και θέλεις να μοιραστείς, εξήγησε το σε παρακαλώ.
    Σου απάντησα με υ2υ.

Banned
    Originally posted by Θεοφανία

ΥΓ. Θεοφανία, τι προσπαθείς να πεις? Δεν μου μοιάζει με χιούμορ αυτό που λες, οπότε αν κάτι ξέρεις και θέλεις να μοιραστείς, εξήγησε το σε παρακαλώ.
    Σου απάντησα με υ2υ.

με τον NikosD,
    μπορεις να απαντησεις και με γραμμα,
    σε εμενα ομως θα απαντησεις δημοσια οπως δημοσια εγραψες.

Ελπιζω να μην υπαρχει καμια διαφωνια.

Originally posted by krino

Σου απάντησα με υ2υ.

με τον NikosD,

Με ρώτησες κάτι?

Banned

Σου απάντησα με υ2υ.

με τον NikosD,

Με ρώτησες κάτι?

ποιο απο τα δυο ειναι το προβλημα,
    δυσκολια στην αναγνωση ελληνικων η αυξηθηκε η πρεσβυωπια?

Όσο για τον αντμιν, μη νομίζεις, ψιλβολεύεται με τον κρίνο. Που θα βρει τέτοιο χρόνιο κόλλημα να σπρώχνει τα θέματα, να ασχολείται με όλα τα μέλη, να τρέχουν οι σελίδες να πέφτουν οι διαφημίσεις?

εγω περιμενω να μαθω πως ψιλοβολευεται ο αντμιν απο εμενα,
    τι σοι κονομα εχει με οσα γραφω και φυσικα αν γινεται να ενημερωθω για το ποσα μπαινουν στο ταμειο απο τις διαφημισεις οπως αναφερει η θεοφανια.....

Σκεφτομαι οτι αφου τζιραρω τοσο καλα εδω μεσα,
    και εφοσον η θεοφανια εχει δικαιο,
    να βαλω το σχολιο της στην υπογραφη μου....

:cool:

Θεωρώ πως δεν βρίσκει εύκολα κάποιος ιδιοκτήτης φόρουμ έναν τύπο να ξημεροβραδιάζεται επί χρόνια στο φόρουμ του, να γράφει επί παντός επιστητού, να το παίζει ψυχολόγος, σεξολόγος, τσαμπουκόπουλος και όλα τα συναφή σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα, δημιουργώντας όλη μέρα κουβέντα ακόμη και αν πρόκειται για τον καιρό.
    Θεωρώ λοιπόν χρήσιμο ένα τέτοιο άτομο για τη διαχείριση, καθώς τα υπόλοιπα μέλη όλο και κάτι άλλο θα έχουν να κάνουν στη ζωή του εκτός από το φόρουμ.
    Κατάλαβες ή θες και άλλη μετάφραση?

Banned
    Θεωρώ πως δεν βρίσκει εύκολα κάποιος ιδιοκτήτης φόρουμ έναν τύπο να ξημεροβραδιάζεται επί χρόνια στο φόρουμ του, να γράφει επί παντός επιστητού, να το παίζει ψυχολόγος, σεξολόγος, τσαμπουκόπουλος και όλα τα συναφή σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα, δημιουργώντας όλη μέρα κουβέντα ακόμη και αν πρόκειται για τον καιρό.
    Θεωρώ λοιπόν χρήσιμο ένα τέτοιο άτομο για τη διαχείριση, καθώς τα υπόλοιπα μέλη όλο και κάτι άλλο θα έχουν να κάνουν στη ζωή του εκτός από το φόρουμ.

δεν με ενδιαφερουν οι σαλτσες που πας να βαλεις επειδη στριμωχτηκες....
    (αληθεια πως το επαθες αυτο?)

Αλλα η δημοσια συγνωμη σου για αυτο το σχολιο σου,

Όσο για τον αντμιν, μη νομίζεις, ψιλβολεύεται με τον κρίνο. Που θα βρει τέτοιο χρόνιο κόλλημα να σπρώχνει τα θέματα, να ασχολείται με όλα τα μέλη, να τρέχουν οι σελίδες να πέφτουν οι διαφημίσεις?
    Το κακό είναι πως κάποιοι πληρώνονται γι αυτό.
    Κάτι σαν την πόντια ******* ένα πράγμα.
    Με συνδεεις οτι εχω οικονομικες σχεσεις με το φορουμ και οτι
    εγω ειμαι η ποντια ******* που ο νικος δεν μου σκαει φραγκα και ειναι ο νταβατζης μου.

Αλλη φορα να προσεχεις τα λογια σου.

Παρακαλω την δημοσια συγνωμη σου σε ξεχωριστο θεμα που θα αναφερεις οτι δεν εννοουσες τιποτα απο τα παραπανω.-

Senior Member
    dissolved καταρχας θα πρεπει να γνωριζεις οτι η επιστημη ειναι γνωση.απο κει και περα το πως θα την χρησιμοποιησει ο καθενας εξαρταται απο τον ιδιο.
    δευτερον δεν ειναι ολες οι επιστημες ανθρωποκεντρικες. π.χ φυσικη,κτηνιατρικη :P

Originally posted by DissolvedGirl
    Η ψυχολογία από την άλλη είναι πολύ πιο θεωρητική \"επιστήμη\"... φαντάσου να αποδειχτεί σε κάποια χρονια, επιστημονικά και πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι δεν υπάρχει ψυχή...
    δε χρειαζεται να ειμαι μενταλιστ για να καταλαβω σε τι ειδος ψυχης αναφερεσαι,εκτος αν δεν εννοουσες αυτο που εγραψες :/

λες οτι δεν εχεις ουτε για αστειο προκαταληψη αλλα απτην αλλη απεχθανεσαι τους γιατρους...δεν ειναι οξυμορο?

και τελος δε μπορω να μπω σε μια φιλοσοφικη συζητηση περι απολυτου/σχετικου καθως εσυ απορριπτεις μεχρι και τα αξιωματα.οπως καταλαβαινεις δε θα οδηγησει πουθενα

δεν με ενδιαφερουν οι σαλτσες που πας να βαλεις επειδη στριμωχτηκες....
    (αληθεια πως το επαθες αυτο?)

Αλλα η δημοσια συγνωμη σου για αυτο το σχολιο σου,

Το κακό είναι πως κάποιοι πληρώνονται γι αυτό.
    Κάτι σαν την πόντια ******* ένα πράγμα.
    Με συνδεεις οτι εχω οικονομικες σχεσεις με το φορουμ και οτι
    εγω ειμαι η ποντια ******* που ο νικος δεν μου σκαει φραγκα και ειναι ο νταβατζης μου.

Αλλη φορα να προσεχεις τα λογια σου.

Παρακαλω την δημοσια συγνωμη σου σε ξεχωριστο θεμα που θα αναφερεις οτι δεν εννοουσες τιποτα απο τα παραπανω.-
    Έχεις πλάκα τελικά. Εγώ να ζητήσω συγνώμη σε σένα.
    Βρε κακομοίρη, αν χρειαζόταν να ζητήσεις εσύ συγνώμη εδώ μέσα για τις προσβολές που έχεις κάνει σε άπειρα μέλη, θα έπρεπε να γεμίσουμε εφτά φόρουμ.
    Η κουβέντα για μένα τελειώνει εδώ. Από κει και πέρα τα παραπονά σου στον αντμίν.

Banned

Η κουβέντα για μένα τελειώνει εδώ. Από κει και πέρα τα παραπονά σου στον αντμίν.

παραπονα στον αντμιν για οποιαδηποτε υποθεση δεν εχω κανει ποτε μου.
    Οτιδηποτε με ενοχλει το καθαριζω μονος μου.

Επι του πρακτεου,
    επειδη το σχολιο σου, προσβαλει οχι μονο εμενα αλλα το συνολο του φορουμ και αφηνει υπονοιες οτι μπορει να ειναι και ετσι εφοσον αρνεισαι να το ανακαλεσεις,
    θα το βαλω στην υπογραφη μου μεχρι να αναγκαστεις να το κανεις.

Απο κει και περα ειναι θεμα του αντμιν,
    να πραξει οπως νομιζει.

Banned
    καποια στιγμη θα αναγκαστεις με οποιο τροπο να μαθεις να εχεις συμπεριφορα.
    Υπαρχουν παρα πολλοι τροποι για αυτο,
    αλλοι ευκολοι αλλοι δυσκολοι.

Ο καθενας επιλεγει οποιο τροπο βρει πιο βολικο.

Μερσω.

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast