Results 106 to 108 of 108
Thread: Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου
-
21-07-2010, 23:14 #106
Originally posted by gus1973
Για να λύσω την απορία στην janet και για να συνεχιστεί η ενδιαφέρουσα συζήτηση, διευκρινίζω ότι η έκφραση \"πολλά +\" σημαίνει ότι συμφωνώ με την άποψη του συνφορουμίτη και του αποδίδω τα εύσημα. Τώρα... πόσα συν;... πολλά... πέντε... δέκα... δεκαπέντε... δεν ξέρω ακριβώς... όσα χρειάζεται για να δηλώσω ότι συμφωνώ με τη rainandwind.
Janet, ας αφήσουμε τη συζήτηση να εξελιχθεί και αν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω pm.
θενκςςςςςςςςςςςςςς!!! (ελπίζω να πιάσει η μετάφραση)
- 22-07-2010, 01:12 #107
Originally posted by justme
Originally posted by sabb
Χμ, δεν νομίζω να έχω δώσει την εντύπωση πως έβαλα τη \"σκούπα να κλαίει πίσω απ\' τη πόρτα\" για τη δολοφονία του Γκιόλια, ωστόσο δεν θα γίνω και τιμητής μιας δολοφονικής πράξης κάποιων που πιστεύουν πως μπορεί να αποκτούν λαϊκά ερείσματα όταν αφαιρούν ανθρώπινες ζωές χωρίς σημειολογικό συμβολισμό, χωρίς ουσιαστικά κίνητρα - να το πω κι έτσι....Η \"επανάσταση\" που μετρά τέτοιου είδους απώλειες είναι του κώλου και στην ουσία εξυπηρετεί το ίδιο το σύστημα. Τα ΜΜΕ είναι μέρος του συστήματος και μια συντεχνία που μπορεί να κάνει την τρίχα τριχιά στο πι και φι και να προσδώσουν σ\' ένα γεγονός διαστάσεις που δεν του αξίζουν ή αντίθετα να το υποβιβάσουν κατά το δοκούν - ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν...
Ο άνθρωπος που χάθηκε , ήταν ένας άνθρωπος και πήγε σα το σκυλί στ\' αμπέλι στο όνομα ενός \"λαϊκού\" αγώνα που κατά την άποψη μου είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και οι καταβολές του είναι σκοτεινές - τόσο πολύ που θα μπορούσαν να ταυτίζονται με ό,τι υποτίθεται πλήττουν, δηλ. την κεντρική εξουσία... Αδιαφορώ για το είδος των ρεπορτάζ του Γκιόλια και την όποια δημοσιογραφική δεοντολογία ακολουθούσε, δεν θα λυπηθώ λιγότερο ή περισσότερο για έναν συνάνθρωπο μου που δολοφονείται, το μόνο που μου μένει να κάνω είναι χωρίς αλαλαγμούς, την πολιτική μου εκτίμηση για το γεγονός...Με απασχολεί πολύ περισσότερο πως η πράξη αυτή καθ\' εαυτή είναι χωρίς political motivation, και το γιατί επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς τσιράκια του συστήματος όπως τα αποκαλείς (κι έτσι είναι..) και η όλη υπόθεση είναι αρκετά περίεργη για να αποτελεί επαναστατική πράξη.
Πριν από κάποιες μέρες - πολύ πριν την δολοφονία του Γκιόλια - είχα αναρτήσει στο blog μου ένα θέμα που βασίστηκε σ\'ένα άρθρο του Πρετεντέρη στα ΝΕΑ, σχετικά με τον ρόλο των ΜΜΕ στο σύστημα εξουσίας. Μπορεί και να συμφωνούσες μαζί μου....
http://sabbpat.blogspot.com/2010/07/blog-post.html
α) δηλαδή ΜΕ σημιολογικό συμβολισμό ή/και ΜΕ κίνητρα μίας δολοφονικής πράξης θα γινόσουν τιμητής της δολοφονικής πράξης?
β) δηλαδή εάν δολοφονούσαν το \"σωστό\" τσιράκι και υπήρχε το \"σωστό\" πολίτικο κίνητρο (political motivation) θα χαρακτηριζες μία δολοφονία ώς επαναστατική πράξη?
Μην ψάχνεις σε μένα τη συνέχεια της 17 Νοέμβρη, είμαι αναφανδόν υπέρ της 7 Οκτώβρη , ημερομηνία - σύμβολο στη ροή της παγκόσμιας ιστορίας , η ημέρα που η αφεντομουτσουνάρα μου είδε για πρώτη φορά το φως του κόσμου
:D
Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου ...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
22-07-2010, 15:28 #108
Με κάλυψες υπέρ του πλήρες.
Σορρυ που δεν είχα αντιληφθεί τι ενοούσες και το εξέλαβα ώς το ακριβώς αντίθετο.been good, been bad. WILL GO ON
Δεν έχω όρεξη να υποκριθώ
29-06-2025, 21:56 in Σχέσεις και Επικοινωνία