Results 16 to 30 of 33
Thread: Σκυλίσια Ζωή? Canine OCD
-
20-07-2010, 22:04 #16
Originally posted by janet
Originally posted by PETRAN
Τα σκυλάκια που πάσχουν μπορούν να \"ξεψειρίζουν\" και να δαγκώνουν μέρη του σώματος τους μέχρι να δημιουργηθεί βαθιά πληγή, να κηνυγάνε με τις ώρες την ουρά τους και να γλείφουν συνεχόμενα τα πατώματα χωρίς λόγο (μεταξύ άλλων προβληματικών συμπεριφορών).
Το πε το πε ο παπαγάλος!
Δεν τον ήξερα τον συγκεκριμένο κυρ-παπαγάλο αλλά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγραψες και έψαξα στο wiki.
Ο συγκεκριμένος παπαγάλος όντως φαίνεται να είναι διάνοια!
Mimicry and intelligence
Further information: Talking bird#African_Grey_Parrots
Unlike other parrots, wild African Greys have been documented imitating the calls of several other species. African Grey parrots have been tested using rigorous scientific standards. They are classed alongside the most intelligent animal species.[citation needed]
Dr. Irene Pepperbergs\' research with captive African greys, most notably with a bird named Alex, has scientifically demonstrated that they possess the ability to associate human words with meanings, and to intelligently apply the abstract concepts of shape, colour, number, zero-sense, etc. According to Pepperberg and others[who?], they perform many cognitive tasks at the level of dolphins, chimpanzees, and even a human toddler [8]
Many pet Congo African Greys learn to speak slowly until their second or third year.[citation needed] Timnehs are generally observed to start speaking earlier.[citation needed] Both subspecies seem to have same ability and tendency to produce human speech, but vocal ability and proclivity may range widely among individual birds.
One notable African Grey is N\'kisi, who in 2004 already was said to have a vocabulary of over 950 words and was noted for creative use of language, [9] as had been Alex. For example, when Jane Goodall visited N\'kisi in his New York home, he greeted her with \"Got a chimp?\" as he\'d seen pictures of her with chimpanzees in Africa.[10]
Λέει ότι μπορούν να καταλάβουν τις έννοιες του χρώματος, του σχήματος, του αριθμού και του μηδέν! Ενώ ένα λέει απέκτησε λεξιλόγιο από 950 λέξεις. Αμαν τι πουλιά είναι αυτά!
Θέλω και εγώ ζακό!
- 20-07-2010, 22:25 #17
Ωραίο νήμα Petran!Για ΙΔΨ σε σκύλους έχω υπόψιν μου,μάλιστα κάποια στιγμή είχα παρακολουθήσει στο youtube αν θυμάμαι καλά?μία γυναίκα με σκυλί που υπέφερε από συμπτώματα-τελετουργίες που διαρκούσαν ώρες-μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση πως το άγχος εκφραζόταν με τον ίδιο τρόπο όπως στον άνθρωπο.Αλλά γιατί όχι;Eίναι οι φύσεις μας πολύ κοντά με άλλων πλασμάτων,έτσι πιστεύω.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
20-07-2010, 22:45 #18
έχω δεί και εγώ ανάλογες αντιδράσεις απο τον σκύλο μας.Υπάρχουν φορές που με είδε να κλαίω και ανέβηκε στον καναπέ για τα γνωστά \"φιλάκια\"ή έχει τύχει να ξαπλώσει επάνω μου λες και θέλει να με παρηγορήσει.Οταν υπάρχει ένταση στο σπίτι να κλαίει ή όταν λείπουμε δεν τρώει και δεν πίνει νερό.
Οσο για ζήλεια άλλο πράγμα.Να μην δεί να χαϊδέυω τα παιδιά μου ή να κάθεται αγκαλιά με τα παδιά και να με κοιτάει με τουπέ δέκα καρδιναλίων.
Πάντως όταν υπάρχει πρόβλημα στο σπίτι, πέφτει σε κατάθλιψη και το σκυλί.
20-07-2010, 22:54 #19
αντε να βγαλουμε αντικαταθλιπτικα για σκυλους να τα κονομησουμε! :P
εντιτ: (ξερετε ποσοι φανατικοι φιλοζωοι υπαρχουν?)
20-07-2010, 22:56 #20
Originally posted by Lou!..
αντε να βγαλουμε αντικαταθλιπτικα για σκυλους να τα κονομησουμε! :P
ωραίο Λου!!
20-07-2010, 22:59 #21
Μου έλεγε μια κυρία πως μετά την στείρωση έπαθε κατάθλιψη η σκυλίτσα και της χορήγησε ο κτηνίατρος αγχωλιτικά.
20-07-2010, 23:02 #22
Originally posted by γιώτα2
Μου έλεγε μια κυρία πως μετά την στείρωση έπαθε κατάθλιψη η σκυλίτσα και της χορήγησε ο κτηνίατρος αγχωλιτικά.
20-07-2010, 23:04 #23
πάντως άπο όσο ξέρω στα σκυλιά δίνουν φάρμακα που παίρνουν και οι άνθρωποι
20-07-2010, 23:06 #24
το ιδιο κ στα γατια!
το σκεφτηκα αυτο, οτι δλδ μια χαρα θα μπορουσαν να δωσουν σε σκυλο ανθρωπινα αντικαταθλιπτικα, για αυτο θα πρεπει να σκεφτουμε μια καινοτομια που να εχουν τα σκυλισια α/κ ετσι ωστε να δικαιολογειται η υπαρξη τους. πχ.... αντικαταθλιπτικα σε σχημα κοκκαλου! πιστευω θα δελεασουν τους σκυλους!
(οποιος εχει καλυτερη ιδεα φυσικα μπορει να συνδραμει!)
20-07-2010, 23:07 #25
για τα παπιά έχω μια αμφιβολία
...αν δίνουν δλδ φάρμακα που παίρνουν και οι άνθρωποι γιατί θεωρώ τον οργανισμό των πουλιών πολύ πιο ευαίσθητο.
Ίσως να παίρνουν ανθρώπινα φάρμακα αλλά σε μικρότερη ποσότητα!
21-07-2010, 00:01 #26
Originally posted by janet
πάντως άπο όσο ξέρω στα σκυλιά δίνουν φάρμακα που παίρνουν και οι άνθρωποι
Ναι αυτό κάνουν!
Prozac...
http://petproducts.suite101.com/article.cfm/fluoxetine_for_dogs
Όπως λέει και το άρθρο, το χρησιμοποιούν για διάφορες αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη στον σκύλο μαζί με τεχνικές \"τροποποίησης της συμπεριφοράς\" (που στηρίζεται σε \"επιβραβεύσεις\" επιθυμητών συμπεριφορών όπως όταν ο σκύλος \"δεν\" επαναλαμβάνει τις τελετές). Δηλαδή μια πιο απλουστευμένη \"συμπεριφοριστική\" εκδοχή της γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας. Δηλαδή μιλάμε πάνω-κάτω για την ίδια...αντιμετώπιση!
21-07-2010, 00:16 #27
petran,
το εχεις σκεφτει να ειδικευτεις σε ψυχοθεραπειες σκυλων? (:P)
εντιτ: (κριμα δεν ειναι να τα παστωνουμε με ψυχοφαρμακα τα ζωντανα, επειδη το αφεντικο εχει κ αλλες ασχολιες πλην αυτου, η επειδη φερανε κ δευτερο σκυλακι στο σπιτι, η επειδη ο αλλος σκυλος του πηρε το κοκκαλο!)
υπαρχει κ το πιο ενδιαφερον πεδιο, πως θα μπορουσαμε να διδαξουμε τα ζωα να μαθουν πραγματα, κ τι σοι πραγματα θα μπορουσαν να μαθουν, αν τα διδαξουμε! αυτο μου φαινεται πραγματικα ενδιαφερον!
21-07-2010, 02:50 #28
εντιτ: (κριμα δεν ειναι να τα παστωνουμε με ψυχοφαρμακα τα ζωντανα, επειδη το αφεντικο εχει κ αλλες ασχολιες πλην αυτου, η επειδη φερανε κ δευτερο σκυλακι στο σπιτι, η επειδη ο αλλος σκυλος του πηρε το κοκκαλο!)
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=158139&cid=25
:P
21-07-2010, 15:59 #29
Αυτό που έχω παρατηρήσει στο σκυλί μου και μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι όταν κοιμάται πρέπει να βλέπει όνειρα γιατί ξαφνικά κουνάει χέρια και πόδια ενώ τα μάτια του είναι κλειστά!
21-07-2010, 16:53 #30
Ναι, janet, και μένα ο σκύλος μου βλέπει όνειρα, και κλ.., και ροχαλίζει, και παθαίνει τις ίδιες αρρώστιες με τους ανθρώπους. Σκυλάκια είναι κι αυτά. Και κωλόγατα. Εεε γατάκια. Αχαχαχα. Το λέω γιατί έχω δύο άγρια γατιά και μου σπάνε τα νεύρα. Παλιά μου άρεσαν πιο πολύ οι γάτες. Λοιπόν, επίσης κι εμένα ζηλεύει όταν αγκαλιάζει η μάνα μου εμάς. Τα πρόζακ είναι αντικαταθλιπτικά και για ανθρώπους ή για σκύλους μόνο; Γιατί τα \'χω ακούσει. Πάω να δω.
Παιδιά διάβασα στο fb ότι πέθανε ένα σκυλάκι και ένα γατάκι τουλάχιστον επειδή τα είχαν στις αποσκευές σε ταξίδι πολύ κρίμα δεν είναι, κανείς δεν μιλάει γι\'αυτά...
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....