Results 16 to 30 of 37
-
23-07-2010, 10:06 #16
Καλημέρα σου. Βρίσκω πολύ πετυχημένο το χιούμορ σου, αλλά γιατί τόσος... ντόρος βρε αδερφέ;... λολ!... Φυσικά και έχουν το πλασάρισμά τους και τη διαφημισούλα τους, δεν αντιλέγει κανείς. Αλλά δε βάζει και κανείς το μαχαίρι στο λαιμό του άλλου για να αρχίσει να στρέφεται προς αυτά. Επιλογή του καθενός είναι.
Το να πηγαίνεις όμως σε ένα γιατρό από ανάγκη - μιας και υπάρχει κάποιο πρόβλημα - και λόγω άγνοιας, μιας και δεν είσαι εσύ ο γιατρός, να δέχεσαι παραδομένος ο,τι δήποτε μπορεί να σου σερβίρει, νομίζω ότι είναι ένα θέμα. Ειδικά αν το πρόβλημα μπορεί να λυθεί ενδεχομένως με όντως πιο φυσικούς τρόπους. Είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που τους έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από το πουθενά, με τυχόν διάφορες μαμακίες που καταπίνουν; Ή δεν είναι γνωστό ότι συνταγογραφούνται ένα σωρό \'καραμελάκια\' που μπορεί και να μη χρειάζονται καν;... γνώμη μου είναι αν θέλει κανείς να προσφύγει σε τέτοιους δρόμους, να γνωρίζει πρώτα απ\' όλα πώς πρέπει να τρέφεται.
Κι αυτό δεν είναι απλό, θέλει ψάξιμο. Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται και τσουπ, βρίσκουν τη λύση στις υπερτροφές για παράδειγμα.
Επομένως σε αυτό συμφωνώ μαζί σου. Αλλά δε μιλάω για αυτούς. Μιλάω για όσους θεωρούν τη διατροφή κάτι πολύ βασικό, όπως και είναι. Φυσικά και χρειάζεται ένας επιστήμονας για να τους καθοδηγήσει. Οι υπερτροφές δεν αντικαθιστούν τη δίαιτα, δρουν σε συνδιασμό με αυτή. Κι αν ο καθένας νομίζει ότι ξέρει από μόνος του τί χρειάζεται να τρώει και πώς, κακό του κεφαλιού του.
Θα ξεφύγω λίγο απ\' το θέμα και ζητώ συγγνώμη, παραθέτοντας κάποιες πληροφορίες και για τη νηστειοθεραπεία. Για όσους έχετε ενδιαφέρον, ρίξτε μια ματιά. Εννοείται ότι πρέπει να γίνεται υπό καθοδήγηση και εννοείται ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσο γίνεται καλύτερα τα οποιαδήποτε προβλήματά μας, αν τυχόν έχουμε. Αλλά και ποιός δεν έχει τη σήμερον με τις γρήγορες και άθλια πρόχειρες \'λύσεις\' στη διατροφή του έ;......
http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_content&task=view&id= 14&Itemid=1
http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_content&task=view&id= 19&Itemid=33
- 23-07-2010, 10:42 #17
Αγαπητέ justime
Μου άρεσε που κάθισες και ασχολήθηκες με κάθε μια πρόταση ξεχωριστά και έγραψες και από κάτι…
Σε αυτό έχεις ταλέντο αναμφισβήτητα…
«Πότε Βούδας πότε Κουδας πότε Ιησούς και Ιούδας» δηλαδή..
Κάπως έτσι το σκέφτεσαι ίσως
Συμμετέχεις πάντως σε ένα φόρουμ όπου ο περισσότερος κόσμος «υποφέρει»και από κάτι…Σε εσένα δεν βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο και μακάρι να είχαμε την ενέργεια σου και να κάναμε χαβαλέ σαν και σένα…
Νομίζω ότι δεν αξίζει να σχολιάσω κάτι για τα γραφόμενα σου.
θα σε παρακαλούσα απλά να μην βάζεις λόγια στο στόμα μου…
Εάν θέλετε να αρχίσουμε κάτι τέτοιο δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά νομίζω ότι είναι ενάντια στους κανονισμούς του φόρουμ
Δεν υποστηρίζω κανένα έμπορο και φυσικά δεν προσπαθώ να κατηγορήσω κανέναν γιατρό η φαρμακοποιό…
Μην βγάζετε εμπάθεια όταν βλέπετε κάτι το οποίο σας βγάζει από τα νερά σας
Πάμε παρακάτω
Λεμονιά συμφωνούμε απόλυτα… Εγώ απλά προσπαθώ να δώσω εναλλακτικές προτάσεις για αυτά που μας ταλαιπωρούν. ..
Προσέξτε.. Προτάσεις κάνω δεν δίνω λύσεις ούτε πως να αγοράσετε το μαγικό ραβδάκι..
Επιπλέον
Κανείς δεν πρέπει να αντικαταστήσει την διατροφή του με συμπληρώματα η υπέρ-τροφές..
Απλά ίσως θα έπρεπε να σκέφτεται να ξεκινήσει να τα εντάσσει απλά στην διατροφή του….Δεν έχει να χάσει τίποτε εξάλλου πέρα από μερικά ευρω που για την υγεία μας τουλάχιστον αξίζουν…
Εάν θα μπορούσε να κάνει ένα συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και διατροφής ίσως να ήταν και ότι καλύτερο…
Καλό θα ήταν επίσης όλα αυτά εάν μπορούσε να τα εφαρμόσει με την βοήθεια και την συναίνεση του προσωπικού του γιατρού…
Η υπερβολή από τι μια και από την άλλη πλευρά δεν νομίζω ότι συνίσταται
23-07-2010, 10:51 #18
Δεν νομιζω να αγνοειτε , υπαρχουν ερευνες που λενε για σχεση καταθλιψης και λιπαρων φαγητων σε αντιθεση με τα φρουτα.
Οπως ολοι ξερουμε οτι η γυμναστικη ειναι φυσικο αντικαταθληπτικο.
Εαν βαλεις στο google πχ τις λεξεις κλειδια στα ελληνικα κιολας φαγητα καταθλιψη θα βγαλει εκτενη αναφορα αρθρων.
Κατα των γιατρων που συνταγογραφουν με το παραμικρο , αλλα συν αθηνα και χειρα κινει.
Αλλωστε οι γιατροι δεν ενημερωνουν πολλες φορες για τα απολυτως απαραιτητα. Δεν λεω να κανουν διαλεξη επι παντος αλλα καποια βασικα πραγματα θα επρεπε να λενε αλλα για τον α ή β λογο αποφευγουν πχ να αναφερουν παρενεργειες φαρμακων για να μην τρομαξουν εναν ηδη ταλαιπωρημενο και καταφοβισμενο ασθενη και υποψηφιο πελατη φυσικα για τους κυνικους.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
23-07-2010, 11:02 #19
Έχω ένα φίλο και μια φίλη που ασχολούνται με υγιεινή διατροφή/βιολογικά και υπερτροφές συνδυαζοντας τα με γυμναστική και φυσικά δεν έχουν καμιά χέση με αλκοολ, εννοώ κανά ποτηράκι κρασί στο τσακίρ κέφι.
Μπορεί να βρίσκω βαρετή τη ζωή τους, (όλη μέρα ασχολούνται με το σώμα τους διατροφή/γυμναστική κλπ), όμως, βλέπω υπέροχα δερματα, υγιείς ανθρώπους και πάνω απ όλα χαρούμενους.
Και όπως μου είπε και ένας φίλος μου, \"η ομορφιά έρχεται από μέσα μας\".
23-07-2010, 11:09 #20
Οπότε καλό είναι να πάψουν οι άνθρωποι να βαριούνται επιτέλους να ασχοληθούν με το ο,τιδήποτε τους αφορά και να προστρέχουν αμέσως στην ευκολία. Κι όχι τίποτα άλλο. Θεωρώ ας πούμε μεγάλη ανευθυνότητα να έχω πχ. το τάδε πρόβλημα και να μη φροντίσω να μάθω όσα το δυνατόν περισσότερα μπορώ γι\' αυτό. Μού \'χει τύχει να περάσω γιατρούς από κόσκινο όταν προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματά μου σαν αυτούσια προβλήματα, ενώ θα έπρεπε να με δουν και σε σχέση με τον καρκίνο ως προς αυτά. Δε με ενόχλησε τόσο το ότι ήταν άσχετοι, όσο το ότι δε θεώρησαν ότι έπρεπε να ψάξουν παραπάνω πράματα και να δώσουν βαρύτητα.
Οπότε... \'ευχαριστώ πολύ, γεια σας!\'... λολ!...
Νομίζω ότι πάει να γίνει παρεξήγηση στο θέμα και δε βρίσκω το λόγο. Ξεκαθαρίστηκε το πώς είναι το θέμα με τις υπερτροφές νομίζω. Να ξανατονίσω αν λέει κάτι, πως η φαρμακολογία ούτως ή άλλως στη... δύναμη της φύσης βασίστηκε εξαρχής. Μόνο που οι εναλλακτικότεροι τρόποι θέλουν ψάξιμο και όχι... βαρεμάρα, λολ, σε σχέση με τα χημικά φάρμακα. Έ ας προσέχαμε μωρέ!
23-07-2010, 11:19 #21
Originally posted by TheYellowLemonTree
Οπότε καλό είναι να πάψουν οι άνθρωποι να βαριούνται επιτέλους να ασχοληθούν με το ο,τιδήποτε τους αφορά και να προστρέχουν αμέσως στην ευκολία. Κι όχι τίποτα άλλο. Θεωρώ ας πούμε μεγάλη ανευθυνότητα να έχω πχ. το τάδε πρόβλημα και να μη φροντίσω να μάθω όσα το δυνατόν περισσότερα μπορώ γι\' αυτό. Μού \'χει τύχει να περάσω γιατρούς από κόσκινο όταν προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματά μου σαν αυτούσια προβλήματα, ενώ θα έπρεπε να με δουν και σε σχέση με τον καρκίνο ως προς αυτά. Δε με ενόχλησε τόσο το ότι ήταν άσχετοι, όσο το ότι δε θεώρησαν ότι έπρεπε να ψάξουν παραπάνω πράματα και να δώσουν βαρύτητα.
Οπότε... \'ευχαριστώ πολύ, γεια σας!\'... λολ!...
Νομίζω ότι πάει να γίνει παρεξήγηση στο θέμα και δε βρίσκω το λόγο. Ξεκαθαρίστηκε το πώς είναι το θέμα με τις υπερτροφές νομίζω. Να ξανατονίσω αν λέει κάτι, πως η φαρμακολογία ούτως ή άλλως στη... δύναμη της φύσης βασίστηκε εξαρχής. Μόνο που οι εναλλακτικότεροι τρόποι θέλουν ψάξιμο και όχι... βαρεμάρα, λολ, σε σχέση με τα χημικά φάρμακα. Έ ας προσέχαμε μωρέ!
Απλως δημιουργηθηκαμε και μεις μεσα σε αυτην και μετα αρχιζει ο αγωνας του ανθρωπου να καλυτερεψει και να προσαρμοσει την φυση στις αναγκες του χρησιμοποιωντας τα οπλα που η ιδια τον προικισε για την επιβιωση (ανεπτυγμενο εγκεφαλο).
Μπορει να τρεφεσαι σωστα, να ζεις την τελεια ζωη και να σε βρουν νεκρο σε νεαρα ηλικια απο...καρδιακη προσβολη...cest la vie...και εκει ερχεται ο ανθρωπος με ολη την γνωση που εχει μαζεψει , να προσπαθησει να εμποδισει αυτο το ενδεχομενο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
23-07-2010, 11:42 #22
Έτσι είναι Κηπ. Στο κάτω- κάτω εμείς την πολεμάμε αντί να την ευγνωμονούμε. Η φύση εκδικείται όμως, κι αν εμείς την είδαμε Θέουλες - λολ! - και ότι θα την κάνουμε σα τα μούτρα μας, ή που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει τελειωτικά στο τέλος - ο ρημαδοτυφών, όπως λέμε \'Αρμαγεδών\' λολ! - ή όντως θα την εξολοθρεύσουμε και θα ησυχάσει επιτέλους ο πλανήτης, τρισλολ!... σόρυ που ξεφεύγω.
Πρόσφατα πήρα και το \'cannabis indica\' στην ομοιοπαθητική, κι όταν το είδα γραμμένο στη συνταγή του γιατρού μου του είπα... \'καλά ρε γιατρέ, βγήκα δηλαδή απ\' τον αλκοολισμό για να αρχίσω τα ναρκωτικά;\'...
23-07-2010, 15:37 #23
Originally posted by VasilisA
Αγαπητέ justime
Μου άρεσε που κάθισες και ασχολήθηκες με κάθε μια πρόταση ξεχωριστά και έγραψες και από κάτι…
Σε αυτό έχεις ταλέντο αναμφισβήτητα…
«Πότε Βούδας πότε Κουδας πότε Ιησούς και Ιούδας» δηλαδή..
Κάπως έτσι το σκέφτεσαι ίσως
Συμμετέχεις πάντως σε ένα φόρουμ όπου ο περισσότερος κόσμος «υποφέρει»και από κάτι…Σε εσένα δεν βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο και μακάρι να είχαμε την ενέργεια σου και να κάναμε χαβαλέ σαν και σένα…
Νομίζω ότι δεν αξίζει να σχολιάσω κάτι για τα γραφόμενα σου.
θα σε παρακαλούσα απλά να μην βάζεις λόγια στο στόμα μου…
Εάν θέλετε να αρχίσουμε κάτι τέτοιο δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά νομίζω ότι είναι ενάντια στους κανονισμούς του φόρουμ
Δεν υποστηρίζω κανένα έμπορο και φυσικά δεν προσπαθώ να κατηγορήσω κανέναν γιατρό η φαρμακοποιό…
Μην βγάζετε εμπάθεια όταν βλέπετε κάτι το οποίο σας βγάζει από τα νερά σας
1) από την μια μου λές ότι δεν αξίζει να σχολιάσεις τι γράφω και από την άλλη σχολιάζεις τι γράφω. Με μπερδεύεις.
2) Λόγια στο στόμα σου δεν έβαλα. Μίλησες για συμφέροντα φαρμακοβιομηχανιών./.. μίλησα για συμφέροντα εμπόρων.. Κανείς μας στα αρχικά κείμενα δεν μίλησε για γιατρούς και φαρμακοποιούς.
3) Εάν αναφέρεσαι σε εμένα θα ήθελα να μη χρησιμοποιείς πληθυντικό (μη βγάζετε εμπάθεια ...)
4) Από τι \"υποφέρω\" και για ποιούς λόγους βρίσκομαι εδώ δεν νομίζω να το γνωρίζεις. Αλλά το να υποθέτεις ότι κάνω τον χαβαλέ μου με αδικεί.
Σε παρακαλώ λοιπόν τόσο εμένα όσα και πιθανώς άλλα μέλη που γράφουν κάτι διαφορετικό από αυτά που σκέφτεσαι να μη βιάζεσαι να τα κρίνεις. Ειδικά στο φόρουμ αυτό που πιθανώς και να μη γνωρίζεις λεπτομέρειες για τον καθένα.
Και μιας και ξαναγράφω στο θέμα αυτό ας ξαναμπώ και στην ουσία του.
Θεωρούμε επικίνδυνα τα φάρμακα γιατί υπάρχουν κακοί γιατροί (που τα συνταγογραφούν αλόγιστα ή/και άσχετα)?
Όποιος \"πέφτει κορόιδο\" στα χέρια αυτών των κακών γιατρών δεν είναι ο ίδιος που (μπορεί να) \"πέφτει κορόιδο\" στα χέρια επιτηδείων που πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες?
Είναι ο ευατός μας πειραματόζωο για να δοκιμάσει τα χίλια μύρια σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και διατείνεται το καθένα πως λύνει πασα νόσο και (άντε να μη το γράψω μπας και θεωρηθή υβριστικό)?
Ρωτάει κανείς τι έχουμε να χάσουμε (πέρα από μερικά ευρώ)????? Μα δεν είναι αυτονόητο ότι μπορεί να χάσουμε ακόμα και την υγεία μας???
Και τέλος όσον αφορά τα φάρμακα και τις εγκρίσεις που έχουν (ΕΟΦ, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, Αμερικάνικος αντίστοιχος) υπάρχει κάποιος που έχει την παραμικρή ένδειξη για ακαταλληλότητα κάποιου φαρμάκου και δεν έχει γίνει εκατομυριούχος από συμβιβασμό με την εταιρεία που το παράγει? Προς τι λοιπόν ο σκεπτικισμός (ΤΟΝΙΖΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΕΑΥΤΟΥ)
Γιατί (μονολογώ και γράφω σκεπτόμενος) εάν είναι οι γιατροί που είναι \"κακοί\" επίσης αυτό δεν είναι κάτι γενικό. Εχεις φίλε μου (γενικό αυτό και όχι απευθυνόμενο σε κάποιον συμφορουμίτη συγκεκριμένα) στοιχεία ότι ο τάδε γιατρός σου έγραψε φάρμακα άσχετα με αυτό που έχεις και δεν τον καταγγέλεις? Ε κακό του κεφαλιού μας τότε. ΚΑι να ξέρεις ότι έχεις και ευθύνη για τα μελλοντικά του θύματα.
Πάλι πολλά έγραψα.been good, been bad. WILL GO ON
23-07-2010, 18:52 #24
Αγαπητέ Justme…
Σε ευχαριστώ που μας έκανες τη χάρη να ξαναγράψεις στο θέμα…
Είναι πάρα πολύ απλό....
Σχεδόν χαρακτηρίζεις τσαρλατάνους τους ανθρώπους που πουλάνε βιολογικά προϊόντα και θεοποιείς τους γιατρούς…
Οκ λοιπόν για να μην το κουράζουμε κιόλας
Διαφωνούμε κάθετα οριζόντια πλαγίως και ότι άλλο θέλεις..
Έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις…
Κάποιοι συμφωνούν μαζί σου και ίσως κάποιοι μαζί μου
Φυσικά εσύ μπορείς να συνεχίσεις να διακωμωδείς το θέμα είναι δικαίωμα σου
Νομίζω δεν είναι τυχαίο ότι έχεις βάλει σε παράθεση μόνο αυτά που σε αφορούν
Και πρόσεξε λιγάκι, σχολίασα μόνο τα επί προσωπικού που με αφορούσαν και όχι την άποψη σου γενικά για το θέμα…
Βεβαίως βρίσκεσαι στο φόρουμ για κάποιο λόγο…
Εγώ βλέπω αυτά που διαβάζω και κρίνω. Δεν σε γνωρίζω και δεν κάνω καμία κριτική επί προσωπικού .
Δεν είπα ότι κάνεις τον χαβαλέ αλλά ότι κάνεις χαβαλέ…Έχει πολύ μεγάλη διαφορά…
Anyway
Επειδή για μένα είναι σοβαρό λοιπόν και πιστεύω ότι η συγκεκριμένη προτροπή μου όσον αφορά τη διατροφή μας θα μας βοηθήσει πάρα πολύ δεν θέλω να αρχίσω με κανέναν προσωπικές αντιπαραθέσεις…
H προτροπή μου να εστιάσουμε στο τι τρώμε πιστεύω θα μας βοηθήσει αρκετά άσχετα εάν ακολουθούμε κάποια φαρμακευτική αγωγή…
Πρέπει να υιοθετήσουμε ένα fit τρόπο σκέψεις και να διοχετεύσουμε μεγάλη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση…
Δυο καλά θα έχουμε μέσα από την ενασχόληση μας αυτή.
1) Θα ασχοληθούμε με κάτι και θα μας αποσπάσει την προσοχή και
2) Θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πολύ πιο υγιεινή διατροφή με ότι οφέλη μπορεί να έχει αυτό στον οργανισμό μας
Έχω στο μυαλό μου και μετά από την προτροπή ενός φίλου διατροφολόγου που ασχολείται με την γυμναστική (πιλατες κτλ) για μια διατροφή βασισμένη στiς φυτικές ίνες και γενικώς στα προϊόντα ολικής αλέσεως συμπληρωμένα από τα κατάλληλα φρούτα όπως τα Gogi berries τα Acai berries και τα camu-camu berries.
Επίσης δεν πρέπει να λείψουν οι σπιρουλινες Νιγρίτας αλλά και οι ωμοί σπόροι Chia…Βότανα στη φυσική τους μορφή όπως το βαλεριάνα βεβαίως και βοηθούν…
Σημαντικός παράγοντας είναι ότι πρέπει να βγάλουμε από το διαιτολόγιο μας την ζάχαρη.. Δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό μας αντίθετα επιβαρύνει πάρα πολύ το συκώτι αναγκάζοντας το να αναπαράγει διαρκώς ινσουλίνη για να ισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας.. Για όποιον δεν μπορεί χωρίς ζάχαρη υπάρχει και η φρουκτόζη που έχει λιγότερες θερμίδες και έχει πολύ χαμηλότερο γλυκαιμικο δείκτη
Στη συνέχεια θα σας πω την διατροφή μου και πως έχει διαμορφωθεί αλλά και φυσικά εάν έχω δει και κάποια αποτελέσματα
24-07-2010, 15:50 #25
ΤΟ ότι τελείωνα το προηγούμενο μύνημά μου με την φράση πολλά έγραψα έχει να κάνει με το ότι τα μακροσκελή μυνήματα τα θεωρώ κουραστικά για όποιον τα διαβάζει. Φαντάζομαι αυτό σε οδήγησε να ξεκινήσεις ειρωνικά με αυτό το \"μας κάνεις την χάρη και γράφεις\", οπότε και στο διευκρινίζω
Τους ανθρώπους που πουλάνε βιολογικά τους λέω εμπόρους. Πάντως διατροφολόγους δεν τους λέω σε καμμιά περίπτωση. ΚΑι εάν έχουν προϊόντα που γράφουν τσαρλατανίστικα μαρκετινίστικα τότε και τους εμπόρους τους λέω τσαρλατάνους. ΤΟυς γιατρούς που έχουν μία από τις δύο εξουσίες του θεού (να δίνουν ζωή) όντως τους θεοποιώ. Τους κακούς γιατρούς τους λέω τσαρλατάνους και αυτούς.
Διαφωνούμε, όντως, αλλά που?
θεωρείς ότι διακομοδώ το θέμα (σου??) και με βάση αυτό μου απαντάς. Εγώ θεωρώ λάθος αυτά που γράφεις για υπερπροϊόντα που μπορούν να είναι η λύση στην κατάθλιψη και με βάση αυτό γράφω τις απόψεις μου. Εάν θέλεις μου μπαίνεις στην ουσία αυτών των απόψεων και απάντησέ μου. Θέλω τελικά να δώ εάν διαφωνούμε σε κάτι από αυτά που γράφω.
Το ποιά είναι η διαφορά του \"κάνω χαβαλέ\" από το \"κάνω τον χαβαλέ\" ειλικρινά δεν την βλέπω.
Αλλά ας πάμε τελικά σε αυτό που έχει σημασία. Στην άποψη που εκφράζω. Σε αυτή που λές ότι δεν την κρίνεις.
\"Και πρόσεξε λιγάκι, σχολίασα μόνο τα επί προσωπικού που με αφορούσαν και όχι την άποψη σου γενικά για το θέμα…\"
Αυτή την άποψη σε παρακαλώ κρίνε την.
Γιατί εγώ χαρακτηρίζω επικίνδυνη την άποψη που εκφράζεις και περιληπτικά θα την πώ (μπορεί να είναι και άλλη δεν ξέρω, ίσως σε παρερμηνεύω, αλλά ο τίτλος αυτό γράφει) ώς εξής
\"εάν πάσχετε από κατάθλιψη μπορούν να σας βοηθήσουν οι Υπέρ-τροφές Goji, Chia\"
Σου δίνω μία υποθετική (αλλά πιθανή) περίπτωση γιατί λέω επικίνδυνη.
Πάει λοιπόν ο καταθλιπτικός στον γιατρό του και του λέει.
Ξέρεις γιατρέ δεν ήρθα τον προηγούμενο μήνα στην συνεδρία μας γιατί αποφάσισα να κόψω τα φάρμακα που μου είχες γράψει. (και σκέφτεται.. τώρα να του πώ ότι και τον προηγούμενο μήνα δεν πήγα γιατί μου φάνηκαν πολλά τα 80 ευρώ που ζητούσε???)
Τον προηγούμενο μήνα μαζί με τα φάρμακα ξεκίνησα να παίρνω κάτι υπερτροφές και είδα βελτίωση οπότε σταμάτησα εντελώς τα φάρμακα.
Διάβασα σε ένα φόρουμ ότι βοηθάνε (βέβαια σκέφτεται διάβασα και για γυμναστική και για υγειηνή διατροφή γενικώς αλλά έτσι που είμαι εγώ μέσα στην μαυρίλα μου την μαύρη τι γυμναστική και τι διατροφή....). Ακόμα ακόμα και ένας διατροφολόγος που ασχολείτε και με γυμναστική (πιλάτες κλπ) (ΕΛΕΟΣ....... και τα λοιπά...... Δικό μου σχόλιο αυτό) τα πρότεινε οπότε τα δοκίμασα και εγώ.
.
.
Σκέφτεται τώρα ο γιατρός τι να κάνει.
Αφενός το φαρμακευτικό σχήμα που είχε δοκιμάσει με τον ασθενή του \"κάηκε\".
Αφετέρου δεν θέλει να \"κάψει\" και άλλο σχήμα.
Από την άλλη ξέρει ότι η κατάθλιψη ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ με αυτά που λέει ο ασθενής του. Προλαμβάνεται ίσως. Μετριάζεται ίσως. Αλλά ο ασθενής του νοσεί. Και ξέρει σαν γιατρός ότι ακόμα και η βελτίωση που είδε ο ασθενής του θα είναι παροδική γιατί οφειλόταν στα φάρμακα που έπαιρνε και τώρα διέκοψε.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ?
Να τον διώξει? ΝΑ του εξηγήσει? Να τον στείλει σε άλλον γιατρό?
και γνωρίζει καλά ότι ο καταθλιπτικός θα σκεφτεί \"χμμμμμ με διώχνει γιατί δεν ήρθα 2 φορές και έχασε τα 80 ευρώ\"...... \"χμμμμ... τζάμπα φάρνμακα θέλει να μου δίνει,μ για να πλουτίζουν οι βιομηχανίες\"
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ??????
Απορεί και άκρη δεν βγάζει.............
Ο ασθενής φεύγει και πηγαίνει σε άλλο γιατρό όπου \"καίει\" άλλο φαρμακευτικό σχήμα γιατί δοκίμασε μαζί με τις υπερτροφές και σπιρουλίνα και βαλεριάνα για να γιατρευτεί και είδε βλετίωση......
Κλείνω , ξαναδιαπιστόνοντας ότι πάλι πολλά έγραψα, γράφοντας ότι η διατροφή και η γυμναστική μόνο καλό κάνουν. Σε όλους. Σωστό. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ.Αλλά ο καταθλιπτικός ούτε διάθεση για γυμναστική ούτε για διατροφή έχει. Θέλει να σταματήσει αυτό που έχει. (δεν σχολιάζω καν αυτό το να αποκτήσει μία νέα μανία ώστε να του περάσει η κατάθλιψη)
ΥΓ. Αν ένα παιδί 5 ετών (ευαίσθητος οργανισμός όπως κατ/ αντιστιχία και ο καταθλιπτικός) αρώσταινε με σοβαρή ίωση (που αντιμετωπίζεται θεραπευτικά με φάρμακα) θα του σινιστούσες να μέλι? (το οποίο και επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι ΒΟΗΘΑΕΙ μέν αλλά δεν ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ)
ΥΓ2 Επιμένω πως για αυτά τα βατόμουρα και γαι chia δεν έχω καμία αλλη ιδέα πέρα αυτά που έγραψες. Εάν έχεις επιστημονικά στοιχεία θα ήθελα να τα διαβάσω. Αλλά εννοώ πειράματα. Κλινικές δοκιμές. Βάθος χρόνου 10ετίας.
ΥΓ3. Το διάβασα αυτό που λές ότι εσύ δεν προτείνεις την αντικατάσταση της φαρμακευτικής αγωγής με τις υπερτροφές. Αλλά σκέψου σε ποιόν το λές. Στον καταθλιπτικό που έχει σιχαθεί τα φάρμακα. Σε αυτόν που ψάχνει διέξοδο από αυτό που έχει. Σε αυτόν που βλέπει τον γιατρό σαν κάποιον που κάνει πειράματα επάνω του με διαφορετικά σχήματα και δοσολογίες. Και λύση δεν βλέπει.been good, been bad. WILL GO ON
24-07-2010, 19:02 #26
H άποψη του βοτανοθεραπευτή
Ένα από τα πιο χρήσιμα βότανα για την υγεία του ανθρώπου χαρακτηρίζει το βαλσαμόχορτο ο βοτανολόγος-ολιστικός γιατρός κ. Ξενοφών Mάγνης. Tο χρησιμοποιεί ευρέως στη βοτανοθεραπεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων του κεντρικού νευρικού συστήματος (π.χ. στρες, κατάθλιψη) και του δέρματος, καθώς επίσης και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Προσοχή όμως: είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην αυθαίρετη χρήση του, χωρίς δηλαδή τη συμβουλή ειδικού, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, ιδιαίτερα μάλιστα αν το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η κατάθλιψη. Tότε απαιτείται η λήψη της σωστής δόσης, η οποία ορίζεται με βάση τις ιδιαιτερότητες του ασθενούς, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ποτέ παράλληλα με άλλα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.
αυτο γραφουν σχετικα με το βαλσαμοχορτο.. εγω ενδιαφερομαι πολυ να παρω.. ξερετε σε καψουλεσ..αλλα ποιον και που θα πρεπει να ρωτησω για την δωση????οεο?????
http://www.vita.gr/html/ent/254/ent.2254.asp...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
24-07-2010, 19:05 #27
παιδια ημαστε ενηλικεσ... ηρεμια.. ακομη και με καταθλιψη αναγνωριζουμε ολοι νομιζω το γεγονοσ πωσ αν τα παρουμε θα ειναι δικη μασ ευθυνη .. ειτε εχει θετικα ειτε οχι αποτελεσματα..
Just me προσωπικα βρηκα πολυ θετικο το γεγονοσ οτι μοιραζοματε τετοιεσ πληροφοριεσ... ειδικα αν εχει να κανει με κατι φυσικο οπωσ σποροι η φρουτα.. κλπ......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
24-07-2010, 22:42 #28
Η μεσογειακή διατροφή περιέχει διάφορες ομάδες τροφών με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.Προσωπικά θα προτιμούσα να εξερευνήσω τον διατροφικό τομέα,τις όποιες του ωφελιμότητες ή μη,δίχως να πάω σε τίποτε που να θεωρείται υπερ-κάτι.Ισορροπημένα πράγματα,δίχως να αποδίδουμε θαυματουργές ικανότητες,πες το super ή υπερ-ιδιότητες σε οτιδήποτε έξω από μας.Προσωπική μου άποψη,μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν,ούτε στις τροφές ούτε σε οτιδήποτε άλλο.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
25-07-2010, 23:31 #29
Αγαπητέ just me
Προσπαθείς να «χαλάσεις» το θέμα με το να οξύνεις την προσωπική αντιπαράθεση μαζί μου αν και βλέπεις ότι αυτό δεν βγάζει πουθενά…
Διαφωνούμε τελεία και παύλα
Ο κόσμος δεν θα αντέξει να μας παρακολουθήσει δυστυχώς…
Ίσως αυτό να επιδιώκεις
δεν θα σου κάνω το χατίρι να συνεχίσω…
Rainwild συμφωνούμε απόλυτα για τη μεσογειακή διατροφή..
Ωστόσο δεν θα ήταν άσχημο να προσθέσουμε και κάποια φρούτα από άλλες περιοχές..
Κάποιοι τα λένε υπερ-τροφές γιατί τα θρεπτικά τους συστατικά είναι πολλαπλάσια των άλλων και λόγω τις αντιοξιδωτικης δράσης τους…
Δεν είναι ούτε αναβολικά ούτε χημικά…
Μιλάμε απλά για φρούτα…
26-07-2010, 05:22 #30
αυτοι οι σποροι κια παντωσ απο οσο το εψαξα κανουν και για διαιτα εκτοσ αν εχει κανενασ να μασ πει τιποτα καλυτερο
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση