Υπέρ-τροφές Goji, Chia VS Κατάθλιψη - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 37 of 37
    Senior Member
    Βασίλη,

εγώ θεωρώ λάθος αυτά που γράφεις για υπερπροϊόντα που μπορούν να είναι η λύση στην κατάθλιψη και με βάση αυτό γράφω τις απόψεις μου.
    Διαφωνείς. Θεωρείς ότι \"χαλάω\" το θέμα. Πάσο.

Θεωρώ ότι χημικές ουσίες έχουν σώσει δισεκατομύρια κόσμο.
    Διαφωνείς. Πάσο

Θεωρώ ότι η σωστή διατροφή και η γυμναστική μόνο καλό κάνουν. Σε όλους. Σε μία σωστή διατροφή ΔΕΝ χρειάζονται ούτε Υπερτροφές ούτε και Υπερχάπια. Αν κάποιος έχει μία ΜΗ σωστή διατροφή πάει σε γιατρό. Οχι σε έμπορο.
    Διαφωνείς. Πάσο

Θεωρώ κάτι χρήσιμο όταν έχει κάποια επιστημονικά δεδομένα. Που ακόμα δεν έχω δει για τις υπερτροφές που περιγράφεις.
    Διαφωνείς. Τα θεωρείς εξορισμού υπερτροφές. (παρεπιπτόντως το ότι έχουν αντιοξειδωτικές δράσεις προέρχεται από ένα πείραμα ιν βίτρο). Πάσο.

Θεωρώ αδιανόητο να προτείνεις σε κάποιον να παίρνει (έστω και από φυσικές τροφές) υπερδοσολογίες θρεπτικών συστατικών χωρίς ιατρική εξέταση αφενός για το τι χρειάζεται και παρακολούθηση αφετέρου για το πως αντιδρά ο οργανισμός του. (παρεπιπτόντως κάποιοι στο ίντερνετ αναφέρουν πως παρουσίασαν εξανθήματα από τα βατόμουρα)
    Διαφωνείς. Πάσο.

Υγ Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ αλλά ότι έγραψα στο θέμα αυτό ΔΕΝ τα έγραψα για να πειράξω εσένα ή το θέμα σου. Και με αυτό το μύνημα νομίζω ότι ολοκλήρωσα τις σκέψεις μου.Αν θέλεις μπορείς να συνεχίζεις να διαφωνείς μαζί μου. Άλλα δεν έχω να γράψω.

pad. Γράψε αν θέλεις σε παρακαλώ ποιά στοιχεία από ποιό επιστημονική πείραμα βρήκες που να δείχνει ότι βοηθάνε σε κάτι αυτές οι υπερτροφές.
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    Originally posted by VasilisA

Anyway
    Επειδή για μένα είναι σοβαρό λοιπόν και πιστεύω ότι η συγκεκριμένη προτροπή μου όσον αφορά τη διατροφή μας θα μας βοηθήσει πάρα πολύ δεν θέλω να αρχίσω με κανέναν προσωπικές αντιπαραθέσεις…
    Καλώς ήρθες

δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεσεις κι εγω, ωστοσο διαβαζοντας τα οσα γραφεις κ με τον τροπο που το κανεις, εντυπωσιαστικα κ θα σου πω γιατι.

Προσπαθω κι εγω- οσο μπορω- να ακολουθησω μια ισορροπημενη διατροφη, χαιρομαι οταν το καταφερνω, νιωθω οντως καλυτερα με το σωμα μου κ ολα αυτα τα βρισκω σημαντικα ετσι κ αλλιως.

Ομως νιωθω πώς γραφωντας οτι απο την διατροφη μας δεν πρεπει να λειπει αυτο κ πρεπει να αποφευχθει οπωσδηποτε το αλλο, ειναι σαν να δινεις ενα βαρος η διατροφη στην ιστορια της καταθλιψης, που δεν μπορει να εχει ετσι κ αλλιως. Τί εννοω: ναι ειναι καλο να ακολουθουμε μια ισορροπημενη διατροφη, ναι με βιταμινες, με οτι αναφερεις, αλλα ποσο σημαντικα ειναι ολα τα στοιχεια που αναφερεις για μια αναρρωση?

Δεν νομιζεις οτι ειναι μια σοβαρη υποθεση η καταθλιψη, που το κυριο θεμα της δεν ειναι οι υπερ-τροφες, αλλα το να εστιασουμε οσο μπορουμε σ αυτην καθαυτη?

Ολα οσα λες λοιπον δεν μπορω να πω οτι ειναι αχρηστα, αλλα οτι βοηθουν επικουρικα κ μονο. Κ κατα περιπτωση...

ps.η ζαχαρη δινει μια αισθηση ευχαριστησης ενα ωραιο μπανιο επισης...καποια πραγματα που μας χαλαρωνουν ας μην τα ενοχοποιουμε. ειδικα σε περιοδους τετοιες, ειναι διαφορετικα αναγκαια ή ομορφα.(με μετρο...οκ)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by justme
    pad. Γράψε αν θέλεις σε παρακαλώ ποιά στοιχεία από ποιό επιστημονική πείραμα βρήκες που να δείχνει ότι βοηθάνε σε κάτι αυτές οι υπερτροφές.
    κανενα στοιχειο δεν εχω περαν ενοσ βιβλιου που λεει οτι δημιουργει ενα ζελε στο στομαχι και δεν το αφηνει να χωνεψει γρηγορα τισ τροφεσ και ετσι δημιουργειται τα αισθημα του κορεσμου τωρα ποσο καλο ειναι να μην αφηνεισ το στομαχι να χωνεψει δε ξερω αλλα εγω που θα το παρω για κανα μηνα δοκιμαστικα μαλλον δε θα παθω τιποτα

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by VasilisA

Anyway
    Επειδή για μένα είναι σοβαρό λοιπόν και πιστεύω ότι η συγκεκριμένη προτροπή μου όσον αφορά τη διατροφή μας θα μας βοηθήσει πάρα πολύ δεν θέλω να αρχίσω με κανέναν προσωπικές αντιπαραθέσεις…
    Καλώς ήρθες

δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεσεις κι εγω, ωστοσο διαβαζοντας τα οσα γραφεις κ με τον τροπο που το κανεις, εντυπωσιαστικα κ θα σου πω γιατι.

Προσπαθω κι εγω- οσο μπορω- να ακολουθησω μια ισορροπημενη διατροφη, χαιρομαι οταν το καταφερνω, νιωθω οντως καλυτερα με το σωμα μου κ ολα αυτα τα βρισκω σημαντικα ετσι κ αλλιως.

Ομως νιωθω πώς γραφωντας οτι απο την διατροφη μας δεν πρεπει να λειπει αυτο κ πρεπει να αποφευχθει οπωσδηποτε το αλλο, ειναι σαν να δινεις ενα βαρος η διατροφη στην ιστορια της καταθλιψης, που δεν μπορει να εχει ετσι κ αλλιως. Τί εννοω: ναι ειναι καλο να ακολουθουμε μια ισορροπημενη διατροφη, ναι με βιταμινες, με οτι αναφερεις, αλλα ποσο σημαντικα ειναι ολα τα στοιχεια που αναφερεις για μια αναρρωση?

Δεν νομιζεις οτι ειναι μια σοβαρη υποθεση η καταθλιψη, που το κυριο θεμα της δεν ειναι οι υπερ-τροφες, αλλα το να εστιασουμε οσο μπορουμε σ αυτην καθαυτη?

Ολα οσα λες λοιπον δεν μπορω να πω οτι ειναι αχρηστα, αλλα οτι βοηθουν επικουρικα κ μονο. Κ κατα περιπτωση...

ps.η ζαχαρη δινει μια αισθηση ευχαριστησης ενα ωραιο μπανιο επισης...καποια πραγματα που μας χαλαρωνουν ας μην τα ενοχοποιουμε. ειδικα σε περιοδους τετοιες, ειναι διαφορετικα αναγκαια ή ομορφα.(με μετρο...οκ)

Γεια σου Σόφια
    Μπορείτε να διαφωνείτε με αυτά που γράφω δεν υπάρχει καμία αντίρρηση το αντίθετο μάλιστα…
    Δημοκρατία έχουμε ο καθένας εκφράζετε όπως νομίζει αυτός…
    Από εκεί και πέρα κρινόμαστε για αυτά που λέμε όλοι μας…

Επειδή υπαινίσσεσαι ότι μπορεί και να κάνω γκρίζα διαφήμιση σε πληροφορώ ότι δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο…
    Και αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα για να δεις με τι ασχολούμαι ακριβώς..
    Να μην φοβάστε να εκφράσετε αυτό που θέλετε…Εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω

Επίσης κρίνετε χωρίς να έχετε διαβάσει το ιστορικό μου…
    Τουλάχιστον αυτά που έχω περάσει με κρίσεις πανικού άγχος αγοραφοβία ζαλάδες επισκέψεις σε νοσοκομεία εξετάσεις entact, minitran, xanax,rivotril κτλ να μην τα έχετε περάσει εσείς σε τέτοιο βαθμό…Είπα ίσως…
    Στα τριάντα πέντε μου θα μου επιτρέψετε να έχω γνώμη για όλα αυτά που έχω περάσει και με ταλαιπωρούν ακόμη

Για μένα η διατροφή παίζει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για υγεία και ευεξία…
    Πάντα μιλάω από προσωπική εμπειρία βεβαίως…
    Όταν κατά περιόδους πρόσεχα την διατροφή μου μόνο οφέλη είχα
    Όπως είπα και σε προηγούμενο post έχω εντάξει στην διατροφή μου φρούτα και σπόρους που βοηθούν πάρα πολύ σε όλους τους τομείς…
    Φυσικά εάν έπαιρνα αγωγή φαρμακευτική θα τα έπαιρνα σύγχρονος και μάλιστα
    Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου.. Εδώ και λίγες ημέρες έκοψα και το xanax…
    Βεβαίως ήδη άρχισε να μου «λείπει»Το θέλω τόσο πολύ μερικές φορές που αρχίζω και καταλαβαίνω την εξάρτηση που σου προκαλεί…

Senior Member
    Βασιλη,

μονο αυτο δεν περασε απο το μυαλο μου: οτι κανεις γκριζα διαφημιση ή οτι πας να πουλησεις κατι.

Για την ακριβεια, δεν ξερω πώς συμπερανες κατι τετοιο. Παντως μονο αυτο δεν ηθελα να πω. Δεν υποννοω κατι. Οτι θελω να πω, το χω γραψει. Δεν το χω αφησει να αιωρειται ως υπονοουμενο.

Κ δεν κρινω τις σκεψεις μου γραφω, πανω σε οσα υποστηριζεις. Αν αυτο θεωρειται κακο ή η διαφωνια, τοτε οκ.

Αυτα!

Καλη συνεχεια στο επομενο σταδιο της προσπαθειας σου.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Σοφία εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσες
    εμπαση περιπτώσει όμως δεν θα μείνω σε αυτό…

Λοιπόν η διατροφή μου έχει διαμορφωθεί ως εξής.

Το πρωί μαζί με το πρωινό μου

1 Ταμπλέτα σπιρουλινα Νιγρίτας
    1 Κουταλάκι camu camu berrys
    1 Κουταλάκι Akai berrys
    1 Κουτάλι Goji berrys
    1 Κουταλάκι Chia σπόρους
    1 Ταμπλέτα vegepa Ω3 λιπαρά οξέα..

Το μεσημέρι μαζί με το φαγητό
    1 ταμπλέτα σπιρουλινα
    1 Ταμπλέτα EPA Ω3 λιπαρά οξέα

Το βράδυ συνήθως τρώω ελαφρά χωρίς κάποιο συμπλήρωμα

Ότι είναι berrys είναι βατόμουρα.
    Το Chia είναι μαύροι σπόροι σαν κανναβούρι
    Το vegepa είναι χάπι καθαρό EPA Ω3 λιπαρά οξέα…

Εννοείται ότι έχω υιοθετήσει προϊόντα ολικής αλέσεως και αποφεύγω να τρώω κρέας με πατάτες τηγανητές και γενικά με τροφές που περιέχουν άμυλο
    Προτιμώ τα λαχανικά και το στήθος κοτόπουλου…
    Όπως βλέπετε δεν υπάρχει τίποτα κατασκευασμένο και είναι όλα φυσικά προϊόντα..

Εννοείται επίσης ότι την συγκεκριμένη διατροφή σας την προτείνω κυρίως για την βελτίωση της σωματικής σας υγείας ωστόσο πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει και ψυχολογικά

Junior Member
    Καλημέρα,

Διάβασα προσεκτικά όλο το νήμα, από την αρχή μέχρι το τέλος, και σκέφτηκα ότι ίσως κριθεί χρήσιμο ανάγνωσμα και το εγχειρίδιο της γανοθεραπείας του Dr. Lim Ph.D.
    Περιλαμβάνει πρωτόκολλα γανοθεραπείας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθεί επικουρικά με την εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή.

Page 3 of 3 FirstFirst 123