Ολιγαρχία η Δημοκρατία? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Originally posted by PETRAN

Ωραί το νέο nick! Το krino έχει στιγματιστεί άλλωστε. Αυτό το νικ ανοίγει και την όρεξη. Θα μπορούσες να βάλεις επίσης \"λουκάνικο-φρανκφούρτης\" και \"νόστιμο-φυστίκι\".
    το βλεπω το λουκανικο φρανκφουρτης στα προσεχως! παει κ το παριζακι, εφαγε μπαν!

Senior Member
    βασικα τα εχει κ η δημοκρατια τα κουλα της. δεν ειναι τοσο θεικο πολιτευμα!

μανι μανι η επικρατηση της αποψης των πιο πολλων, αυτο σημαινει οτι θα βασιλευει η μετριοτητα!

εκτος κ αν οι πολιτες ειναι ωριμοι enough για να μπορουν να συμφωνησουν οτι πχ ο φειδιας να αναλαβει την αρχιεπιμελεια του παρθενωνα γιατι ειναι ο πιο ταλαντουχος της εποχης, ο αλκιβιαδης τα της ταδε μαχης γιατι ηταν ο πιο ικανος στρατηγος κλπ.

επισης επι δημοκρατιας το πιε το κωνειο ο σωκρατης?

με λιγα λογια ενα πραγματικα ικανο κ ταυτοχρονα ΗΘΙΚΟ ολιγαρχικο επιτελειο μαλλον ειναι καλυτερο απο τη δημοκρατια. αλλα συνηθως στην πραξη εχουμε ενα μετριο κ διεφθαρμενο ολιγαρχικο επιτελειο.

επισης η δημοκρατια ειναι εκ φυσεως πολυ ασταθης δομη πολιτευματος. ο καθενας πρεπει να εχει στο μεσα του μια αισθηση/διαθεση αυτοοριοθετησης, δλδ ενα επιπεδο ωριμοτητας. διαφορετικα πολυ ευκολα θα ανατραπει.

Senior Member
    Originally posted by Lou!..
    βασικα τα εχει κ η δημοκρατια τα κουλα της. δεν ειναι τοσο θεικο πολιτευμα!

μανι μανι η επικρατηση της αποψης των πιο πολλων, αυτο σημαινει οτι θα βασιλευει η μετριοτητα!

εκτος κ αν οι πολιτες ειναι ωριμοι enough για να μπορουν να συμφωνησουν οτι πχ ο φειδιας να αναλαβει την αρχιεπιμελεια του παρθενωνα γιατι ειναι ο πιο ταλαντουχος της εποχης, ο αλκιβιαδης τα της ταδε μαχης γιατι ηταν πιο ικανος στρατηγος κλπ.

επισης επι δημοκρατιας το πιε το κωνειο ο σωκρατης?

με λιγα λογια ενα πραγματικα ικανο κ ταυτοχρονα ΗΘΙΚΟ ολιγαρχικο επιτελειο μαλλον ειναι καλυτερο απο τη δημοκρατια. αλλα συνηθως στην πραξη εχουμε ενα μετριο κ διεφθερμενο ολιγαρχικο επιτελειο.

επισης η δημοκρατια ειναι εκ φυσεως πολυ ασταθης δομη πολιτευματος. ο καθενας πρεπει να εχει στο μεσα του μια αισθηση/διαθεση αυτοοριοθετησηςι, δλδ ενα επιπεδο ωριμοτητας. διαφορετικα πολυ ευκολα θα ανατραπει.

Έχεις απόλυτο δίκιο! Κάτι που έκανε και τον Πλάτωνα να υποστηρίξει ένα ελιτιστικο πολίτευμα στην \"πολιτεία\" του, όπου θα κυβερνουν οι \"άριστοι φιλόσοφοι\".

Όπως είχε πει και ο Αριστοτέλης, η δημοκρατία κινδυνεύει να γίνει οχλοκρατία αν δεν υπάρχει η κατάλληλη κοινωνικο-οικονομική υποδομή στους πολίτες που θα λάμβαναν μέρος (σύμφωνα με τον αριστοτέλη, οι \"μεσαίας τάξης\" πολίτες θα έτειναν να είναι οι πιο κατάλληλοι γι αυτή την δουλειά, ούτε οι πολύ φτωχοί, ούτε οι πολύ πλούσιοι. Αν και δεν είμαι σίγουρος γιατί, νομίζω ότι μπορεί κάποιος διαισθητικά να καταλάβει την συσχέτιση με το μορφωτικό επίπεδο, ίσως κυρίως στην εποχή του).

Και πολύ φοβάμαι ότι ίσως το φορουμ να κατέληγε σε μια άσχημη μορφή οχλοκρατίας. Ήδη στο \"γενικά\" έχουν εξελιχθεί κάποια πολύ άσχημα \"λαικά δικαστήρια\". Σκέψου αυτό να γίνεται και με τον νόμο :P

Παιδιά, έλεος

Ενα φόρουμ είναι, δεν είναι η ζωή μας. Εδώ μπαίνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας να πούμε δυο κουβέντες ακόμη και αν τσακωνόμαστε, λογομαχούμε, ανταλλάσουμε αποψεις.
    Είναι ένας χώρος που πρέπει να καταλαμβάνει ένα μικρό ποσοστό της ζωής μας και όχι ΟΛΗ ΜΑΣ τη ζωη.
    Γκετ ε λαιφ.
    Είναι πραγματικά πολύ αξιοθρήνητο αυτο που συμβαίνει, αλήθεα.

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Παιδιά, έλεος

Ενα φόρουμ είναι, δεν είναι η ζωή μας. Εδώ μπαίνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας να πούμε δυο κουβέντες ακόμη και αν τσακωνόμαστε, λογομαχούμε, ανταλλάσουμε αποψεις.
    Είναι ένας χώρος που πρέπει να καταλαμβάνει ένα μικρό ποσοστό της ζωής μας και όχι ΟΛΗ ΜΑΣ τη ζωη.
    Γκετ ε λαιφ.

Ε εντάξει συζήτηση φιλοσοφική να γίνεται. Σιγά μην κάνουμε τίποτα από όλα αυτά λολ. Εδώ έχουμε χάσει την ζωή μας κατα καιρούς με τόσα και τόσα flames, η συζητησούλα σε πείραξε? :P

Originally posted by PETRAN
    Originally posted by Θεοφανία
    Παιδιά, έλεος

Γκετ ε λαιφ.

Ε εντάξει συζήτηση φιλοσοφική να γίνεται. Σιγά μην κάνουμε τίποτα από όλα αυτά λολ. Εδώ έχουμε χάσει την ζωή μας κατα καιρούς με τόσα και τόσα flames, η συζητησούλα σε πείραξε? :P
    Πετραν
    Δεν ξερω αν εχεις χασει τη δικη σου ζωη, εγω δεν ενιωσα να χανω τη δικη μου ποτε εδω μεσα.
    Απλά θεωρω πολύ επικίνδυνο να προσομοιαζουμε τη ζωη μας σε εναν διαδικτυακο χωρο.
    Απ ότι φαίνεται τελευταια, μερικοί ζουν μεσα από αυτον και ......αυτό δεν είναι καθόλου αστειο.

Senior Member
    ενταξει μια ενδιαφερουσα real life συζητηση ειναι το καλυτερο απο ολα.

απο εκει κ περα εγω προσωπικα προτιμω μια ενδιαφερουσα cyber συζητηση απο μια real life βαρετη, για τα προσχηματα συζητηση (εχω κανει μπολικες απο δαυτες, καποτε δεν ηξερα πως να στριβω απο ενοχλητικους).

Senior Member
    Αμεσοδημοκρατία.Ως μεταβατικό στάδιο consensus democracy.:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Ανθρωπισμός υπαρξισμός άμεση δημοκρατία
    Κατάργηση του χρήματος.
    Παγκόσμια εφαρμογή

η μονη λυση

Senior Member
    Καλημέρα Κνούλπ!... χμμ... εγώ κι εσύ είμαστε σε... λάθος φόρουμ!... ;) ...

Banned
    ψηφίζω χούντα με αργηγό....εμένα

την απόλυτη ολιγαρχία δηλαδή :P

Senior Member
    Originally posted by TheYellowLemonTree
    Καλημέρα Κνούλπ!... χμμ... εγώ κι εσύ είμαστε σε... λάθος φόρουμ!... ;) ...
    καλημερα......!!!!
    μάλλον.....!!!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12