Results 16 to 27 of 27
Thread: Ολιγαρχία η Δημοκρατία?
-
24-07-2010, 02:17 #16
Originally posted by PETRAN
Ωραί το νέο nick! Το krino έχει στιγματιστεί άλλωστε. Αυτό το νικ ανοίγει και την όρεξη. Θα μπορούσες να βάλεις επίσης \"λουκάνικο-φρανκφούρτης\" και \"νόστιμο-φυστίκι\".
- 24-07-2010, 02:30 #17
βασικα τα εχει κ η δημοκρατια τα κουλα της. δεν ειναι τοσο θεικο πολιτευμα!
μανι μανι η επικρατηση της αποψης των πιο πολλων, αυτο σημαινει οτι θα βασιλευει η μετριοτητα!
εκτος κ αν οι πολιτες ειναι ωριμοι enough για να μπορουν να συμφωνησουν οτι πχ ο φειδιας να αναλαβει την αρχιεπιμελεια του παρθενωνα γιατι ειναι ο πιο ταλαντουχος της εποχης, ο αλκιβιαδης τα της ταδε μαχης γιατι ηταν ο πιο ικανος στρατηγος κλπ.
επισης επι δημοκρατιας το πιε το κωνειο ο σωκρατης?
με λιγα λογια ενα πραγματικα ικανο κ ταυτοχρονα ΗΘΙΚΟ ολιγαρχικο επιτελειο μαλλον ειναι καλυτερο απο τη δημοκρατια. αλλα συνηθως στην πραξη εχουμε ενα μετριο κ διεφθαρμενο ολιγαρχικο επιτελειο.
επισης η δημοκρατια ειναι εκ φυσεως πολυ ασταθης δομη πολιτευματος. ο καθενας πρεπει να εχει στο μεσα του μια αισθηση/διαθεση αυτοοριοθετησης, δλδ ενα επιπεδο ωριμοτητας. διαφορετικα πολυ ευκολα θα ανατραπει.
24-07-2010, 02:46 #18
Originally posted by Lou!..
βασικα τα εχει κ η δημοκρατια τα κουλα της. δεν ειναι τοσο θεικο πολιτευμα!
μανι μανι η επικρατηση της αποψης των πιο πολλων, αυτο σημαινει οτι θα βασιλευει η μετριοτητα!
εκτος κ αν οι πολιτες ειναι ωριμοι enough για να μπορουν να συμφωνησουν οτι πχ ο φειδιας να αναλαβει την αρχιεπιμελεια του παρθενωνα γιατι ειναι ο πιο ταλαντουχος της εποχης, ο αλκιβιαδης τα της ταδε μαχης γιατι ηταν πιο ικανος στρατηγος κλπ.
επισης επι δημοκρατιας το πιε το κωνειο ο σωκρατης?
με λιγα λογια ενα πραγματικα ικανο κ ταυτοχρονα ΗΘΙΚΟ ολιγαρχικο επιτελειο μαλλον ειναι καλυτερο απο τη δημοκρατια. αλλα συνηθως στην πραξη εχουμε ενα μετριο κ διεφθερμενο ολιγαρχικο επιτελειο.
επισης η δημοκρατια ειναι εκ φυσεως πολυ ασταθης δομη πολιτευματος. ο καθενας πρεπει να εχει στο μεσα του μια αισθηση/διαθεση αυτοοριοθετησηςι, δλδ ενα επιπεδο ωριμοτητας. διαφορετικα πολυ ευκολα θα ανατραπει.
Έχεις απόλυτο δίκιο! Κάτι που έκανε και τον Πλάτωνα να υποστηρίξει ένα ελιτιστικο πολίτευμα στην \"πολιτεία\" του, όπου θα κυβερνουν οι \"άριστοι φιλόσοφοι\".
Όπως είχε πει και ο Αριστοτέλης, η δημοκρατία κινδυνεύει να γίνει οχλοκρατία αν δεν υπάρχει η κατάλληλη κοινωνικο-οικονομική υποδομή στους πολίτες που θα λάμβαναν μέρος (σύμφωνα με τον αριστοτέλη, οι \"μεσαίας τάξης\" πολίτες θα έτειναν να είναι οι πιο κατάλληλοι γι αυτή την δουλειά, ούτε οι πολύ φτωχοί, ούτε οι πολύ πλούσιοι. Αν και δεν είμαι σίγουρος γιατί, νομίζω ότι μπορεί κάποιος διαισθητικά να καταλάβει την συσχέτιση με το μορφωτικό επίπεδο, ίσως κυρίως στην εποχή του).
Και πολύ φοβάμαι ότι ίσως το φορουμ να κατέληγε σε μια άσχημη μορφή οχλοκρατίας. Ήδη στο \"γενικά\" έχουν εξελιχθεί κάποια πολύ άσχημα \"λαικά δικαστήρια\". Σκέψου αυτό να γίνεται και με τον νόμο :P
24-07-2010, 02:51 #19
Παιδιά, έλεος
Ενα φόρουμ είναι, δεν είναι η ζωή μας. Εδώ μπαίνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας να πούμε δυο κουβέντες ακόμη και αν τσακωνόμαστε, λογομαχούμε, ανταλλάσουμε αποψεις.
Είναι ένας χώρος που πρέπει να καταλαμβάνει ένα μικρό ποσοστό της ζωής μας και όχι ΟΛΗ ΜΑΣ τη ζωη.
Γκετ ε λαιφ.
Είναι πραγματικά πολύ αξιοθρήνητο αυτο που συμβαίνει, αλήθεα.
24-07-2010, 02:56 #20
Originally posted by Θεοφανία
Παιδιά, έλεος
Ενα φόρουμ είναι, δεν είναι η ζωή μας. Εδώ μπαίνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας να πούμε δυο κουβέντες ακόμη και αν τσακωνόμαστε, λογομαχούμε, ανταλλάσουμε αποψεις.
Είναι ένας χώρος που πρέπει να καταλαμβάνει ένα μικρό ποσοστό της ζωής μας και όχι ΟΛΗ ΜΑΣ τη ζωη.
Γκετ ε λαιφ.
Ε εντάξει συζήτηση φιλοσοφική να γίνεται. Σιγά μην κάνουμε τίποτα από όλα αυτά λολ. Εδώ έχουμε χάσει την ζωή μας κατα καιρούς με τόσα και τόσα flames, η συζητησούλα σε πείραξε? :P
24-07-2010, 03:05 #21
Originally posted by PETRAN
Originally posted by Θεοφανία
Παιδιά, έλεος
Γκετ ε λαιφ.
Ε εντάξει συζήτηση φιλοσοφική να γίνεται. Σιγά μην κάνουμε τίποτα από όλα αυτά λολ. Εδώ έχουμε χάσει την ζωή μας κατα καιρούς με τόσα και τόσα flames, η συζητησούλα σε πείραξε? :P
Δεν ξερω αν εχεις χασει τη δικη σου ζωη, εγω δεν ενιωσα να χανω τη δικη μου ποτε εδω μεσα.
Απλά θεωρω πολύ επικίνδυνο να προσομοιαζουμε τη ζωη μας σε εναν διαδικτυακο χωρο.
Απ ότι φαίνεται τελευταια, μερικοί ζουν μεσα από αυτον και ......αυτό δεν είναι καθόλου αστειο.
24-07-2010, 03:35 #22
ενταξει μια ενδιαφερουσα real life συζητηση ειναι το καλυτερο απο ολα.
απο εκει κ περα εγω προσωπικα προτιμω μια ενδιαφερουσα cyber συζητηση απο μια real life βαρετη, για τα προσχηματα συζητηση (εχω κανει μπολικες απο δαυτες, καποτε δεν ηξερα πως να στριβω απο ενοχλητικους).
24-07-2010, 08:47 #23
Αμεσοδημοκρατία.Ως μεταβατικό στάδιο consensus democracy.:P
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
24-07-2010, 09:01 #24
Ανθρωπισμός υπαρξισμός άμεση δημοκρατία
Κατάργηση του χρήματος.
Παγκόσμια εφαρμογή
η μονη λυση
24-07-2010, 10:23 #25
Καλημέρα Κνούλπ!... χμμ... εγώ κι εσύ είμαστε σε... λάθος φόρουμ!... ;) ...
24-07-2010, 22:01 #26
ψηφίζω χούντα με αργηγό....εμένα
την απόλυτη ολιγαρχία δηλαδή :P
26-07-2010, 09:09 #27
Originally posted by TheYellowLemonTree
Καλημέρα Κνούλπ!... χμμ... εγώ κι εσύ είμαστε σε... λάθος φόρουμ!... ;) ...
μάλλον.....!!!!
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία