Results 1 to 12 of 12
Thread: Νέο φάρμακο σε έρευνα
-
31-07-2010, 21:32 #1
Νέο φάρμακο σε έρευνα
Απο οτι διαβασα υπαρχει ελπιδα καθως γινεται ερευνα για τα νεας γενιας αντιψυχωτικα.
Απο οτι λεει θα εχει πολυ λιγοτερες παρενεργειες δε θα
κοιμιζει,ουτε θα παχαινει ουτε θα εχει προβλημα στα καρδιοαγγειακα και εξωπυραμιδικα..
Μακαρι να βγει καλο..
http://www.medicalnewstoday.com/articles/196287.php
- 31-07-2010, 21:44 #2
Σιγουρα γινονατι ερευνες για νεα φαρμακα αλλα παλι ειναι το θεμα ποιο θα ταιριαξει στον καθενα.Μακαρι παντως να μην παχαινουν.Ποτε ομως αναμενονται να βγουνε?
01-08-2010, 12:41 #3
To thema einai na mas skanaroun oloklhrous kai na vgainei se hpologisth ena montelo tou swmatos mas kai na kanoun ekei ta peiramata etsi wste meta na einai se thesh na dwsoun AKRIVWS thn farmakeutikh perithalpsh pou xreiazomaste, mexri tote...
01-08-2010, 19:47 #4
εγω το καινουριο φαρμακο που ξερω ειναι η asenapine
http://en.wikipedia.org/wiki/Asenapine με μια γρηγορη ματια σασ λεω οτι ειναι ανταγωνιστησ σε ολουσ τουσ υποδοχεισ και εχει τισ γνωστεσ τραγικεσ παρενεργειεσ αν και προσωπικα πιστευω οτι αφου ειναι ανταγωνιστησ σε ολουσ τουσ υποδοχεισ θα εχει πολυ περισσοτερεσ παρενεργειεσ γιατι τιποτα δε θα δουλευει οπωσ πρεπει ολα θα ειναι κατεσταλμενα
03-08-2010, 01:53 #5
Originally posted by pad
εγω το καινουριο φαρμακο που ξερω ειναι η asenapine
http://en.wikipedia.org/wiki/Asenapine με μια γρηγορη ματια σασ λεω οτι ειναι ανταγωνιστησ σε ολουσ τουσ υποδοχεισ και εχει τισ γνωστεσ τραγικεσ παρενεργειεσ αν και προσωπικα πιστευω οτι αφου ειναι ανταγωνιστησ σε ολουσ τουσ υποδοχεισ θα εχει πολυ περισσοτερεσ παρενεργειεσ γιατι τιποτα δε θα δουλευει οπωσ πρεπει ολα θα ειναι κατεσταλμενα
Αμαν, τι dirty-bomb είναι αυτό!? Φαντάζομαι ότι είναι για τις αρκετά βαριές περιπτώσεις με τόση γενική καταστολή που κάνει. Πολύ χοντροκομμένο φάρμακο.
Πολύ υποσχόμενο ήταν αυτό της Lilly που δρα σαν αγωνιστής μερικών υποδοχέων του γλουταμινικού. Αλλά διάβασα ότι στο Phase 2 των κλινικών δοκιμών έγινε ΤΟ κουφό. Το \"control-placebo\" γκρουπ είχε διπλάσια βελτίωση από το συνηθισμένο placebo, με αποτέλεσμα ούτε το συγκεκριμένο φάρμακο, ούτε το ζυπρέξα (που χρησιμοποιούσαν επίσης για σύγκριση) να δείξουν στατιστικά έγκυρα αποτελέσματα (!)
http://www.reuters.com/article/idUSN2930638220090329
Τώρα η εταιρεία θέλει να κάνει ένα phase-3. :P
Πάντως έρευνες γίνονται συνέχεια, όλο και κάτι θα εμφανίζεται. Στα συν είναι επίσης ότι άρχισαν να μιλούν παράλληλα και για ψυχοθεραπεία και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση για τους ασθενείς που παρουσιάζουν και σοβαρό πρόβλημα στον κοινωνικό τομέα (πράγμα συχνό σε αυτήν την διαταραχή/κατάσταση/ασθένεια-πείτε το όπως θέλετε). Για να δούμε.
03-08-2010, 02:29 #6
πετραν
οταν λεμε ερευνα για φαρμακα τι εννοουμε ακριβως? ενα γκρουπ παιρνει το συγκεκριμενο φαρμακο κ ενα αλλο παιρνει χαπι/καραμελα νομιζοντας οτι ειναι αληθινο φαρμακο κ παρατηρειται αν υπαρχει στατιστικα σημαντικη βελτιωση σε αυτους που παιρνουν το αληθινο σε σχεση με αυτους που παιρνουν placebo?
κ τα γκρουπ πως επιλεγονται? αλλοι παραγοντες οπως πχ η θετικη/αρνητικη προδιαθεση για φαρμακα πως κρατουνται σταθεροι? λογω μεγαλων δειγματων \"τυχαια επιλεγμενων\"?
κ ποια η διαφορα του κοντρολ placebo γκρουπ απο το απλο placebo?
κανενα πειραμα για να μετρηθει ποσο βελτιωση ειναι απο πχ τα αντικαταθλιπτικα per se, κ ποση απο την θετικη/αρνητικη προδιαθεση στα φαρμακα εχει γινει?
04-08-2010, 07:12 #7
Δείτε και αυτό http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=346611&ct=33&d t=03/08/2010
Ετοιμάζουν εμβόλιο εναντίον του στρες
Ερευνητές βρίσκονται κοντά στη δημιουργία θεραπείας που θα σταματά την παραγωγή ορμονών που ευθύνονται για το χρόνιο άγχος
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=346611&ct=33&d t=03/08/2010#ixzz0vbhMgCNu
04-08-2010, 19:31 #8
πριν 3 χρονια μου ειχε πει ο γιατρος μου οτι θα βγει και καλα το καλυτερο αντυψυχωτικο που δε θα εχει και παρενεργειες..αυτο που πιστευω ειναι πως αποκλειεται αφου καταστελει ορμονες σε ολους τους υποδοχεις..οποτε ας περιμενουμε 2-3 χρονακια να το παρει ο κσμος και θα δουμε εκ του αποτελεσματος περι τινος προκειται..μεχρι τοτε ιδωμεν..
04-08-2010, 20:46 #9
ισως να χρειαζεται να καταστελλει λιγοτερο τον καθε υποδοχεα αφου τους πιανει ολους μαζι.
05-08-2010, 01:31 #10
Originally posted by filipk
πριν 3 χρονια μου ειχε πει ο γιατρος μου οτι θα βγει και καλα το καλυτερο αντυψυχωτικο που δε θα εχει και παρενεργειες..αυτο που πιστευω ειναι πως αποκλειεται αφου καταστελει ορμονες σε ολους τους υποδοχεις..οποτε ας περιμενουμε 2-3 χρονακια να το παρει ο κσμος και θα δουμε εκ του αποτελεσματος περι τινος προκειται..μεχρι τοτε ιδωμεν..
05-08-2010, 11:43 #11
ναι αλλα τα φαρμακα που παιρνουμε τωρα ειναι καλυτερα σε σχεση με τα παλια οσον αφορα τις παρενεργειες.
εχω δοκιμασει και τα δυο και μπορω να σου πω οτι ειναι καλυτερα.
εξαλλου η επιστημη προχωραει και λογικο ειναι να φτιαχνονται καλυτερα φαρμακα..
αυτος ο αιωνας που ζουμε ειναι ο αιωνας του εγκεφαλου.. ολο θα μαθαινουμε καινουργια πραγματα.
Originally posted by pad
Originally posted by filipk
06-08-2010, 17:15 #12
μακαρι να καταφερουν να το βρουν τι να πω..το θεμα ειναι οτι στο γουικι γραφει για πολλες παρενεργεειες ιδιες οι περισσοτερες μαυτες που εχουν και τα αλλα.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....