Απιστευτες φοβιες..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

Απιστευτες φοβιες..

Καλησπερα παιδια.Ειμαι νεος στο φορουμ κ αποφασισα να σας πω κ γω το προβλημα που αντιμετωπιζω εδω κ μια εβδομαδα..

Την προηγουμενη τριτη συγκεκριμενα ειχα εντονες σκεψεις οι οποιες με φοβισαν κ αρχισα να αμφισβητω τον ελεγχο του εαυτου μου,πραγμα που μ εκανε να φερνω ακομα πιο συχνα τις "κακες" σκεψεις στο μυαλο μου,ηθελημενα πλεον,λες κ τις εφερνα απλα για να φοβηθω..

Οι σκεψεις που εχω εχουν να κανουν με βια,κ συγκεκριμενα για τους γονεις μου..Οτι τους κανω κακο κ τα σχετικα..
    Θελω να ξεκαθαρισω οτι δεν προκειται σε καμια περιπτωση να φτασω σε τετοια σημεια , κ αυτο το λεω για να μην με περασετε για τρελο η σχιζοφρενη η οτιδηποτε αλλο..

Ετσι εχωντας αυτες τις σκεψεις την τριτη το βραδυ πιο εντονα,καταφερα μετα απο ωρα κ κοιμηθηκα.Σε καποια φαση κατα τις 3 ξυπναω κ μου ερχεται 1η σκεψη στο μυαλο οτι κανω κακο στον πατερα μου.Κ με πιανει η κριση πανικου.Πεταγομαι απ το κρεββατι με τρεμουλο κ αρχιζω να σκεφτομαι οτι εχω χασει το μυαλο μου κ οτι θα γινω επικινδυνος κ οτι μπορει να εχω σχιζοφρενεια κ οτι θα με κλεισουν στο ψυχιατρειο.Σκεφτομουν ακομη να παρω τηλ.για να μαθω τα εφημερευοντα ψυχιατρικα νοσοκομεια,μεχρι που μπηκα στο google κ εψαχνα για τα συμπτωματα της σχιζοφρενειας.

Με τα πολλα,περασε η κριση,μπορεσα να ηρεμησω κ κοιμηθηκα λιγο.Το πρωι παιρνω τηλ.τον ψυχιατρο τον οποιο επισκεφτηκα 2 φορες για λογους φοβιας δεσμευσης κ του ειπα οτι ειναι επειγον..Πηγαινω στο ιατρειο το βραδυ της τεταρτης κ μετα απο συζητηση με διαβεβαιωσε οτι δεν ειναι σχιζοφρενεια σε καμια περιπτωση κ δεν προκεται να γινω επικινδυνος παρα μονο για τον εαυτο μου λογω αγχους κ οτι το ολο θεμα οφειλεται σε θυμο που εχω μεσα μου λογω των ασχημων παιδικων μου χρονων τον οποιο θα διοχετευσουμε.

Το θεμα ειναι οτι μ εχουν πιασει οι φοβιες μηπως χασω τον ελεγχο επειδη το σκεφτομαι συνεχεια κ οτι οτιδηποτε αιχμηρο βλεπω φοβαμαι μην το περασω για "φονικο οπλο" π.χ. κλειδια,πηρουνι κ.λ.π.

Εχω πεσει σε καταθλιψη μονο απ τις σκεψεις κ φοβαμαι πλεον να παω στο σπιτι μου κ να δω τους γονεις μου.

Ο γιατρος δεν μου εδωσε φαρμακα κ περιμενω την πεμπτη για να παω..

Τι ειναι αυτο το πραγμα ρε παιδια ??

Σορυ για το μεγαλο post κ ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις..

Senior Member
    Originally posted by Giorgos22
    Οι σκεψεις που εχω εχουν να κανουν με βια,κ συγκεκριμενα για τους γονεις μου..Οτι τους κανω κακο κ τα σχετικα..
    Θελω να ξεκαθαρισω οτι δεν προκειται σε καμια περιπτωση να φτασω σε τετοια σημεια , κ αυτο το λεω για να μην με περασετε για τρελο η σχιζοφρενη η οτιδηποτε αλλο..
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σχιζοφρενής για να είναι ικανός να ασκήσει βία ούτε ακόμα και για να κάνει τέτοιες σκέψεις. Στην δική μου περίπτωση, πάσχω απο ψυχώσεις και όμως ποτέ δεν έχω φαντασιώσεις του στύλ οτι βιαιοπραγώ στους γονείς μου. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Ακόμα και για τα άτομα (άγνωστοι στην ουσία και εκτός οικογενειακού κύκλου) που μου φέρθηκαν με βία (και δεν εννοώ αποκλειστικά σωματική βία) στο παρελθόν οι σκέψεις μου περιορίζονταν σε σκέψεις εκδίκησης του στυλ να τους καταριέμαι (αυτό συνέβη στην πρώτη μου και βαθύτερη ψύχωση)....ακόμα και αυτό, προς άτομα που με βλάψανε πραγματικά, δεν έκανα τίποτα παρα μόνο να κοιτάξω τον εαυτό μου και πως θα γίνω εγώ άνθρωπος και όχι ζώα σαν κι αυτους..

Γιώργο έχεις μια επιλεκτική αμάθεια για τις ψυχώσεις. Οι σχιζοφρενείς δεν κρατάνε μαχαίρι, ούτε γδέρνουν τη γάτα του γείτονα και μετά του την κρεμούν στην πόρτα.
    Είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχική ασθένεια και είναι το ίδιο επικίνδυνοι όσο και ένας \"λογικός\" άνθρωπος.
    Όσο για το θέμα σου, θα σου έλεγα να βρεις κάποιον άλλο γιατρό και όχι αυτόν που αναφέρες, όπου παρά το γεγονός ότι υποφέρεις σε άφησε τόσες μέρες μόνο....

Senior Member
    Φίλε Γιώργο το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σκέφτεσαι είναι η σχιζοφρένεια.Μα αυτές οι σκέψεις σε τρομάζουν όπως θα τρόμαζαν τον καθένα και το συνειδητοποιείς αυτό το πράγμα, ξέρεις οτι είναι \"κακό\", αν δεν είχες καμία επαφή με την πραγματικότητα και δεν σε αγχώναν τέτοιου είδους σκέψεις ,τότε θα έπρεπε να ανυσηχείς και πίστεψε με αν όντως έπασχες από σχιζοφρένεια δε θα ανυσηχούσες καθόλου.
    Κάνε λοιπόν υπόμονη μέχρι να ξεκινήσεις τις συνεδρίες κανονικά ώστε να καταλάβεις ποιον \"πολεμάς\" στ\' αλήθεια μέσα σου.

Με στεναχώρησε το γεγονός ότι ο γιατρός δεν σου έδωσε κάποιο αγχολύτικο για να μειώσει το άγχος που βιώνεις,μπορείς όμως να στραφείς σε φυσικές πηγές χαλάρωτικών(τα γνωστά μαντζούνια) όπως το χαμομήλι μέχρι την Πέμπτη που θα πας πάλι στον γιατρό.Υπομονή αδερφέ μου,δεν τρελένεσαι και δεν είσαι ο μόνος που έχει παράλογες σκέψεις που σε τρομάζουν.Κατά καιρούς είχα κι εγώ σκέψεις που δεν άντεχα και πυροδοτούσαν κρίσεις πανικού.

Και να θυμάσαι αυτό!!!Αν ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά τότε σίγουρα δεν είσαι τρελός!

Υπομονή και δύναμη φίλε!

P.S. θα συμφωνήσω με την Θεοφανία στο ότι ίσως πρέπει να βρείς κάποιον γιατρό που να νοιάζεται περισσότερο για την εξέλιξη της υγείας σου.

Senior Member
    Έν βρασμώ ψυχής όλοι τρελοί είμαστε... Σε συνέχεια και εφόσον είμαστε λογικοί (προσωπικό συμφέρον) και τρελός και οτιδήποτε θα ισχυριστεί ο κάθε λογικός άνθρωπος οτι είναι για να δικαιολογήσει τον εαυτό του..

Παραπέρα, πράγματι ο άνθρωπος που θα πάθει ψύχωση για πρώτη φορά δεν έχει ιδέα για το τι του συμβαίνει. Δεν θα το καταλάβει καν και χωρίς την κατάλληλη βοήθεια ίσως να μην \"θεραπευτεί\" ποτέ.

Εφόσον Giorgos22 ζητάς βοήθεια, αντιμετωπίζεις το πρόβλημα σου με υγιή τρόπο.

Senior Member
    Θα διαφωνήσω αγαπητέ Vince διότι μία κρίση πανικού δεν είναι αυτό που λέμε \"εν βρασμώ ψυχής\" αν και ως έννοια είναι πολύ κοντά σ\'αυτο που νοιώθει κάποιος που την βιώνει.Την κρίση πανικού την βιώνεις όχι επειδή σκέφτεσαι ότι θα κάνεις κάτι κακό σε κάποιον,αλλά επειδή νοιώθεις ότι κάτι κακό θα συμβεί σε σένα.Και ουσιαστικά ο φίλος μας ο Γιώργος αυτό αισθάνεται όταν βιώνει τις κρίσεις του.Απλά αυτές οι σκέψεις του να κάνει κακό σε κάποιον είναι που πυροδοτούν τις κρίσεις.

Και έτσι πληροφοριακά να δούμε και την ρίζα τις λέξης τρελός.Η λέξη «τρελός» σχετίζεται με το «τρέω», που σημαίνει «τρέμω από φόβο και το βάζω στα πόδια». Οι «τρέσσοντες» είναι αυτοί που τρέχουν από την τρομάρα τους, δηλαδή οι τρελοί.Δηλαδή οι φοβισμένοι.Σ\'αυτην την περίπτωση ΝΑΙ είμαστε τρελοί επειδή μια κρίση πανικού φυσιολογικό είναι να μας τρομάξει,όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε σχιζοφρενείς.Και στο κάτω κάτω η κρίση πανικού όπως και η κατάθλιψη ουσιαστικά είναι βιοχημικές δυσλειτουργίες του σώματός μας.

Senior Member
    Originally posted by Dimitris1979
    Θα διαφωνήσω αγαπητέ Vince διότι μία κρίση πανικού δεν είναι αυτό που λέμε \"εν βρασμώ ψυχής\" αν και ως έννοια είναι πολύ κοντά σ\'αυτο που νοιώθει κάποιος που την βιώνει.Την κρίση πανικού την βιώνεις όχι επειδή σκέφτεσαι ότι θα κάνεις κάτι κακό σε κάποιον,αλλά επειδή νοιώθεις ότι κάτι κακό θα συμβεί σε σένα.Και ουσιαστικά ο φίλος μας ο Γιώργος αυτό αισθάνεται όταν βιώνει τις κρίσεις του.Απλά αυτές οι σκέψεις του να κάνει κακό σε κάποιον είναι που πυροδοτούν τις κρίσεις.

Παρερμήνευσες τα λόγια μου. Το \"εν βρασμώ ψυχής\" δεν το είπα αναφερόμενος στις κρίσεις πανικού αλλά σε αυτό που είπες εσύ..

Και έτσι πληροφοριακά να δούμε και την ρίζα τις λέξης τρελός.Η λέξη «τρελός» σχετίζεται με το «τρέω», που σημαίνει «τρέμω από φόβο και το βάζω στα πόδια». Οι «τρέσσοντες» είναι αυτοί που τρέχουν από την τρομάρα τους, δηλαδή οι τρελοί.Δηλαδή οι φοβισμένοι.Σ\'αυτην την περίπτωση ΝΑΙ είμαστε τρελοί επειδή μια κρίση πανικού φυσιολογικό είναι να μας τρομάξει,όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε σχιζοφρενείς.Και στο κάτω κάτω η κρίση πανικού όπως και η κατάθλιψη ουσιαστικά είναι βιοχημικές δυσλειτουργίες του σώματός μας.

[b]Χεχε, στα λεξικά μπορεί να σημαίνει αυτό..όχι όμως και στην αντίληψη του κόσμου. Εσύ δηλαδή αν σου επιτεθεί ένας άγνωστος στο δρομο τι θα τον πείς....λογικό?? Δεν νομίζω.

Για τις κρίσεις πανικού δεν γνωρίζω πολλά. Νομίζω πως καταλαβαίνεις γιατι έγραψα στο θέμα...

Senior Member
    Ζητώ ταπεινά συγνώμη vince αν παρερμήνευσα τις σκέψεις σου!

Πάραυτα αν μου επιτεθεί κάποιος άγνωστος στο δρόμο θα τον θεωρήσω περισσότερο ΛΗΣΤΗ παρά τρελο!

(Έτσι για να ευθυμίσουμε και λίγο!!!)

Senior Member
    Originally posted by Dimitris1979
    Ζητώ ταπεινά συγνώμη vince αν παρερμήνευσα τις σκέψεις σου!

Πάραυτα αν μου επιτεθεί κάποιος άγνωστος στο δρόμο θα τον θεωρήσω περισσότερο ΛΗΣΤΗ παρά τρελο!
    Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Το λάθος είναι και δικό μου.

Πάντως δεν εννοούσα να σε ληστέψουν όσο το να σου επιτεθούν χωρίς εμφανή λόγο. Συμβαίνει και αυτό.

Senior Member
    Τελος πάντων!Ελπίζω να μπορέσαμε να βοηθήσουμε λίγο τον Γιώργο να αποβάλλει έστω και λίγη από την ανυσηχία του.

Καλή δύναμη Γιώργο!

Senior Member
    Καλή δύναμη στον Γιώργο και απο μένα.

Senior Member
    Γιώργο γιατί να έχεις τέτοιες σκέψεις για τους γονείς σου? Ίσως πέρασες άσχημα μαζί τους?
    Πάντως δεν νομίζω ότι θα περάσεις στην πράξη των σκέψεων σου.
    Σκέψου και θετικά πράγματα για αυτούς, θα είχες και ωραίες στιγμές μαζί τους.
    Συζήτησέ το πάλι με τον γιατρό σου..
    Όλα θα πάνε καλά..

Banned
    Τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι κοινά στους περισσότερους ανθρώπους που βιώνουν κρίσεις πανικού, ιδεοληψίες κ.λπ.
    Φοβάσαι ότι θα πιάσεις το μαχαίρι και θα βιαιοπραγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις. Μην ανησυχείς Γιώργο, βρες το γιατρό που σου ταιριάζει και σιγά - σιγά θα βρεις το δρόμο σου. Το σημαντικό είναι ότι (απ΄ότι λες) είσαι στην αρχή. Καλή δύναμη...

Junior Member
    Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια..Το δουλευω με τον γιατρο κ ειμαι βεβαιος οτι θα το ξεπερασω κ χωρις φαρμακα..

Junior Member

δεν είσαι ο μόνος.όλα θα φτιάξουν!

Originally posted by Giorgos22
    Καλησπερα παιδια.Ειμαι νεος στο φορουμ κ αποφασισα να σας πω κ γω το προβλημα που αντιμετωπιζω εδω κ μια εβδομαδα..

Την προηγουμενη τριτη συγκεκριμενα ειχα εντονες σκεψεις οι οποιες με φοβισαν κ αρχισα να αμφισβητω τον ελεγχο του εαυτου μου,πραγμα που μ εκανε να φερνω ακομα πιο συχνα τις \"κακες\" σκεψεις στο μυαλο μου,ηθελημενα πλεον,λες κ τις εφερνα απλα για να φοβηθω..

Ετσι εχωντας αυτες τις σκεψεις την τριτη το βραδυ πιο εντονα,καταφερα μετα απο ωρα κ κοιμηθηκα.Σε καποια φαση κατα τις 3 ξυπναω κ μου ερχεται 1η σκεψη στο μυαλο οτι κανω κακο στον πατερα μου.Κ με πιανει η κριση πανικου.Πεταγομαι απ το κρεββατι με τρεμουλο κ αρχιζω να σκεφτομαι οτι εχω χασει το μυαλο μου κ οτι θα γινω επικινδυνος κ οτι μπορει να εχω σχιζοφρενεια κ οτι θα με κλεισουν στο ψυχιατρειο.Σκεφτομουν ακομη να παρω τηλ.για να μαθω τα εφημερευοντα ψυχιατρικα νοσοκομεια,μεχρι που μπηκα στο google κ εψαχνα για τα συμπτωματα της σχιζοφρενειας.

Με τα πολλα,περασε η κριση,μπορεσα να ηρεμησω κ κοιμηθηκα λιγο.Το πρωι παιρνω τηλ.τον ψυχιατρο τον οποιο επισκεφτηκα 2 φορες για λογους φοβιας δεσμευσης κ του ειπα οτι ειναι επειγον..Πηγαινω στο ιατρειο το βραδυ της τεταρτης κ μετα απο συζητηση με διαβεβαιωσε οτι δεν ειναι σχιζοφρενεια σε καμια περιπτωση κ δεν προκεται να γινω επικινδυνος παρα μονο για τον εαυτο μου λογω αγχους κ οτι το ολο θεμα οφειλεται σε θυμο που εχω μεσα μου λογω των ασχημων παιδικων μου χρονων τον οποιο θα διοχετευσουμε.

Το θεμα ειναι οτι μ εχουν πιασει οι φοβιες μηπως χασω τον ελεγχο επειδη το σκεφτομαι συνεχεια κ οτι οτιδηποτε αιχμηρο βλεπω φοβαμαι μην το περασω για \"φονικο οπλο\" π.χ. κλειδια,πηρουνι κ.λ.π.

Εχω πεσει σε καταθλιψη μονο απ τις σκεψεις κ φοβαμαι πλεον να παω στο σπιτι μου κ να δω τους γονεις μου.

Ο γιατρος δεν μου εδωσε φαρμακα κ περιμενω την πεμπτη για να παω..

Τι ειναι αυτο το πραγμα ρε παιδια ??

Σορυ για το μεγαλο post κ ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις..
    το έζησα τρομοκρατήθηκα.δεν έκανα σε κανένα κακό,αλλά η ιδέα εκεί...ιδεοληψία...χρόνια με ταλαιπωρεί.ο γιατρός μου από την αρχή λέει ότι δεν θα κάνω κάτι κακό.παρά μόνο ίσως στον εαυτό μου.δεν είναι πάντα το ίδιο έντονο.όλα θα πανε καλά!

Page 1 of 2 12 LastLast