Results 16 to 20 of 20
-
26-07-2010, 17:03 #16
Originally posted by magissa2010
και φοβάμαι να μην μου αφήσει κανένα κουσουρι όλη η οικογένεια έχει πάθει πρόβλημα εγώ παθαίνω κρίσεις πανικού και άγχους και όταν βγαίνω έχω πάντα πονοκεφάλους τι να κάνω πέστε μου!
δεν περιποιηούμαι καθόλο η κατασταση μου είναι οριακή
εξαιτίας της κακοποίησης έμεινα πολύ πίσω βοηθεια παρακαλω
στο ευχομαι να βρεις τη δυναμη! καλη δυναμη!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 26-07-2010, 17:05 #17
Originally posted by Θεοφανία
Εγώ πάλι διαφωνώ με τον τρόπο προσέγγισης, (δηλαδή να της μιλήσει και να υπερθεματίσει).
Θεωρώ πως άτομα που έχουν κακοποιηθεί κουβαλούν μια τεράστια πληγή. Θέλει μεγάλη διακριτικότητα για να μη σκαλιστεί άτσαλα εκείνο το σημείο γι αυτό και πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να την αφήσει μόνη της να βγάζει λίγα-λίγα πράγματα από μέσα της.
Ελπίζω να περάσει η μαρίνα38 και να σου δώσει πιο εμπεριστατωμένες συμβουλές απ όλους εμά που δεν είμαστε ειδικοί, λέμε απλά τη γνώμη μας.
Μάγισα (καλή)2010.
Καλωσήρθες καταρχήν.
Αν θέλεις όμως άνοιξε ένα καινούριο θεματάκι (αν δεν ξέρεις πως ανοίγουμε νέο θέμα ρώτα το και εδώ και θα σου απαντήσει κάποιος) για να μη μπερδεύονται δύο ιστορίες σε ένα θέμα. Κάθε ιστορία αξίζει την δική της προσοχή και σόρρυ αν για αρχή μόνο αυτό σου γράφω αλλά για καλό το κάνω.been good, been bad. WILL GO ON
26-07-2010, 17:29 #18
Μάγισσα,
αν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, τότε βασικά έχεις δύο επιλογές: Ή να μείνεις, ή να φύγεις.
Αν φύγεις, τα βάσανά σου θα τελειώσουν, τουλάχιστον προς καιρόν, αλλά θα πρέπει να προσέξεις μην τυχόν και ξαναπαγιδευτείς σε άλλη παρόμοια σχέση στο μέλλον: Ο κίνδυνος, πολλές φορές, όταν είχαμε μια τραυματική εμπειρία σε κάποια σχέση στο παρελθόν, είναι ότι υποσυνείδητα ξαναδημιουργούμε για τον εαυτό μας παρόμοιες περιστάσεις, ίσως διότι έτσι συνηθίσαμε να ζούμε, ίσως διότι κατά βάθος επιθυμούμε μια ευκαιρία να ξαναπαλέψουμε με αυτό που μας φόβιζε και να βγούμε νικητές. Αν τελικά το ξαναπάθεις, μην απελπιστείς: Δες το θετικά, σαν ακόμη μια ευκαιρία να ωριμάσεις, και όχι σαν μια κατάρα που σε κατατρέχει.
Αν, αντιθέτως, επιλέξεις να μείνεις και να παλέψεις στη δύσκολη αυτή σχέση, με επίγνωση της ταλαιπωρίας που έχεις να υποστείς, θα χρειαστεί να οπλίσεις τον εαυτό σου με πολλή υπομονή, πολλή αγάπη και πολλή καρτερικότητα. Με τον καιρό και με την εμπειρία, θα μάθεις να μην πληγώνεσαι από τα βέλη που σου εκτοξεύει ο άλλος, ούτε θα αφήνεις τον εαυτό σου να ερεθίζεται από τις προκλήσεις και να καταλήγεις έτσι σε “καυγά τρικούβερτο”. Η όλη εμπειρία – αν την αντέξεις και αν την χειριστείς με το σωστό τρόπο – θα σε κάνει πιο ώριμο, πιο ανθεκτικό, πιο ικανό να αντιμετωπίζεις στο μέλλον άλλους δύσκολους ανθρώπους που πιθανόν να βρεθούν στο δρόμο σου.
26-07-2010, 19:33 #19
Καλησπερα και ευχαριστω για οσα μου γραψατε. βασικα με βοηθησατε λιγο να ηρεμησω και να συγκεντρωθω καλυτερα επεξεργαζοντας τη διαφορετικοτητα των αποψεων που διαβασα.
Απο φασισα να την παρω τηλ φυσιολογικα οπως καθε μερα. Και ειδα οτι η ιδια μου ξαναανεφερε το θεμα, ηθελε λεει να μου τα πει ολ αυτα γιατι οχι μονο ειχε αναγκη να τα εξωτερικευσει αλλα για να ξερω για ποιο λογο απεφευγε να παω σπιτι της .
Μου ειπε λοιπον οτι εχει υποστει παλια βιασμο οχι απο τον αδελφο της αλλα απο τους φιλους του (οχι μια φορα δε ξερω ποσες.) Απο τον αδελφο της υφισταται ξυλοδαρμο ακομα και τωρα και θεωρει αυτην υπευθυνη για το βιασμο της, μου ειπε οτι και η μανα της και ο αδελφος της δεν απαιτουν μονο να \"θαβει\" το θεμα αλλα ακομα και μεχρι σημερα κατηγορουν το ιδιο τους το αιμα για το γεγονος οτι φιλοι του αδελφου της στην εφηβεια της τη βιασαν.
Ειμαι πολυ πιο ψυχραιμη απο χτες, και την πηρα σημερα ολο το μεσημερι και πηγαμε μαζι και ειδαμε σπιτια. Ειναι ενηλικη και εχει δικαιωμα να φυγει απο και μεσα. Μου ειπε οτι αν φυγει θα ψαχνουν να τη βρουν, κι οτι φοβαται μη μπλεξω εγω αν μαθουν οτι εγω \"την πηρα \" απο εκει μεσα. Της ειπα οτι αν τολμησουν να μ ενοχλησουν θα χουν να κανουν με τους δικηγορους μου κι οχι μονο. Να μη φοβαται τπτ, αυριο θα κανονιστει το θεμα του σπιτιου, κατι μικρο και οικονομικο και σχετικα κοντα μου . Και θα της βρω δουλια, η θα βρει γενικα ( το πιστευετε οτι στο σπιτι της δε ηθελαν να βρει δουλια?για να μην ειναι ανεξαρτητη? παρολο που σαν οικογενεια δεν ειναι ευπορη, το αντιιθετο).
Δε ξερω τι αλλο να πω,διαβασα και την ιστορια σου μαγισσα2010. Δεν εισαι η μονη, οχι οτι αυτο θα πρεπει απαραιτητα κατι να σου πει η να σε παρηγορησει γλυκο μου κοριτσι. Εισαι ενηλικη? Μπορεις να φυγεις απο εκει? Το ελπιζω. βαλε ως στοχο σου αν δεν εισαι ενηλικη, να φυγεις απο κει. Το διαβατηριο σου ειναι η οικονομικη ανεξαρτησια. Και κατι αλλο που πιστευω ειναι οτι η γνωση ειναι δυναμη. Η γνωση, η μορφωση (κοινωνικη και εκπαιδευτικη).
Σας ευχαριστω που διαβαζετε, ευχαριστω για τις αποψεις σας, ευχαριστω που ασχοληστε. Αυτο χρειαζομουν δεδομενου οτι δε θελω να πω αυτα που μου πε η φιλη μου ουτε στον ανδρα μου ουτε στους γονεις μου. Αργοτερα ισως της προτεινω να παμε μαζι σε ψυχολογο. Στο κατω κατω γιατι οχι? Θεωρω οτι ολοι μας εχουμε αναγκη απο ενα ψυχολογο, γιατι να μην παω κι εγω?
04-08-2010, 03:08 #20
Originally posted by alexiaf
Κανενας δε θα πρεπε να στιγματιζει οποιο(α)νδηποτε εχει τετοιου ειδους εμπειρια(ες). Τη βλεπω με την ιδια συμπαθεια και αγαπη οπως και την εβλεπα πριν μου μιλησει για ολα αυτα.
Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα, γιατί προφανώς ξέρεις και μπορείς πολλά περισσότερα απ\' ότι θα μπορούσα εγώ.
Αλλά θα μου επιτρέψεις να σου επισημάνω δύο μόνο πράγματα;
Το πρώτο είναι ακριβώς αυτό που γράφεις πιο πάνω. Ο στιγματισμός είναι το χειρότερο. Θέλω λοιπόν να σου πω ότι δεν είναι απαραίτητα η βία που δεχόμαστε που μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό ο μετέπειτα στιγματισμός. Αν παράδειγμα εσύ ή εγώ ή οποιοσδήποτε δεν το έβλεπε σαν στιγματισμό, δεν θα ήταν στιγματισμός. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Σε ένα βαθμό εσύ βλέπεις στιγματισμό, σωστά; Αφού βλέπεις στιγματισμό, υπάρχει και μέσα σου. Αυτό πρόσεξε μόνο.
Προφανώς δεν επικρίνω τη στάση σου, το αντίθετο μάλλιστα. Απλά σου λέω να βλέπεις και αυτό το πράγμα (ελπίζω να έγιναν κατανοητά αυτά που γράφω και να μην παρεξηγηθούν).
Originally posted by alexiaf
Της ειπα οτι αν τολμησουν να μ ενοχλησουν θα χουν να κανουν με τους δικηγορους μου κι οχι μονο. Να μη φοβαται τπτ, αυριο θα κανονιστει το θεμα του σπιτιου, κατι μικρο και οικονομικο και σχετικα κοντα μου . Και θα της βρω δουλια, η θα βρει γενικα ( το πιστευετε οτι στο σπιτι της δε ηθελαν να βρει δουλια?για να μην ειναι ανεξαρτητη? παρολο που σαν οικογενεια δεν ειναι ευπορη, το αντιιθετο).
> Αυτο χρειαζομουν δεδομενου οτι δε θελω να πω αυτα που μου πε η φιλη
> μου ουτε στον ανδρα μου ουτε στους γονεις μου.
Απλά το επαναλαμβάνω για να δεις το πρώτο πράγμα, δηλαδή τι σημαίνει η έννοια στιγματισμός. Είναι αδιόρατος, αλλά υπάρχει παντού, σωστά; Αν δεν υπήρχει ο μετέπειτα στιγματισμός (το λιγότερο \"πω, πω τι έπαθε\") δεν θα υπήρχαν και τα προβλήματα.
> Αργοτερα ισως της προτεινω να παμε μαζι σε ψυχολογο. Στο κατω
> κατω γιατι οχι? Θεωρω οτι ολοι μας εχουμε αναγκη απο ενα ψυχολογο, γιατι
> να μην παω κι εγω?
Σε αυτό έχω κάποιες διαφωνίες, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι της ώρας. Πάντως αν δεις καλά, θα δεις ότι εσύ ίσως μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα απ\' ότι ένας ψυχολόγος στην παρούσα φάση. Aν στην παρούσα φάση, γιατί όχι και μετά;
Τέλος να σου πω να προσέξεις λίγο και το θέμα της μη αλήθειας. Κάποιοι λένε ότι είμαι καχύποτος. Ίσως και να είναι έτσι, αλλά θα ήθελα να δεις, και να σιγουρευτείς ότι σου έχει πει αλήθεια.
Και μια που είπα για αλήθεια, αν και ο περισσότερος κόσμος δεν νομίζω ότι συμμερίζεται την άποψή μου, πιστεύω ότι η αλήθεια είναι ο καλύτερος και ο μοναδικός οδηγός.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία