Results 16 to 30 of 36
Thread: ΗΡΩΙΝΗ..
-
26-07-2010, 14:48 #16
Γιάννη1990, καταρχήν συγχαρητήρια στον πατέρα σου!
H ηρωίνη προκαλεί σωματική και ψυχολογική εξάρτηση.
Όταν η ηρωίνη έχει χάσει την επίδρασή της εμφανίζονται τα στερητικά συμπτώματα: ο χρήστης αισθάνεται άρρωστος, ιδρώνει και κρυώνει, έχει καταρροή, στομαχικούς πόνους και πόνους στα πόδια και τα χέρια. Πιθανά συμπτώματα είναι ο εμετός και η διάρροια. Τα συμπτώματα εξαφανίζονται μόλις γίνει ξανά χρήση ηρωίνης
Η ψυχολογική εξάρτηση σημαίνει ότι ο χρήστης θέλει εναγωνίως να κάνει χρήση της ουσίας και δεν αισθάνεται άνετα πια χωρίς αυτήν. Η ηρωίνη προκαλεί ψυχολογική εξάρτηση: καταπραΰνει τα πάντα, και τον σωματικό και τον ψυχολογικό πόνο, πράγμα που κάνει ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα (μοναξιά, ανεργία, κακοποίηση) επιρρεπείς στην ηρωίνη. Και άλλοι άνθρωποι όμως μπορούν εύκολα να κάνουν χρήση και να εξαρτηθούν από την ηρωίνη.
Όσον αφορά το σύνδρομο στέρησης, αυτό εμφανίζεται όταν ένα εξαρτημένο άτομο σταματάει να κάνει χρήση ή μειώνει σταδιακά την ποσότητα χρήσης. Συγκεκριμένα, τα συμπτώματα ξεκινούν λίγες ώρες μετά από την τελευταία δόση, κορυφώνονται το δεύτερο με τρίτο εικοσιτετράωρο, και υποχωρούν μέσα σε μία εβδομάδα. Οι αντιδράσεις στην στέρηση της ηρωίνης είναι οι εξής : ανησυχία, χασμουρητό, τρέχουσα μύτη, δάκρυα, διάρροια, κοιλιακοί σπασμοί, ανατριχιάσματα, κράμπες στα πόδια και χαμηλή πίεση. Μερικές, βέβαια, λειτουργίες του σώματος μπορεί και να μην επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα για έξι περίπου μήνες.
Μπορείς δηλαδή να κάνεις υπομονή 1 βδομάδα χωρίς να πάρεις καθόλου ναρκωτικά και θα σωθείς μια για πάντα από το προβλημα χωρίς να ξοδέψεις καθόλου χρήματα!
- 26-07-2010, 14:58 #17
tora eimai sthn 4h mera k tn vgazw m pausipona kai isos m dosei enas filos lefta na parw kjana farmako..alla kai pali einai rizomeno sto mialo m...kai gia mia apanthsh p dextika dn kserw t mporei na me ponaei bathia mesa m alla eixa kapoies kakes empiries p h mana m ekane apopires aytoktonias epidei xorize m tn patera m. dn mporouse n t dextei...tote eixa ksekinish tn xrhsh alla kai otan ta problimata stamathsan toylaxiston se ayto t thema giati oikonomika eimaste xalia synexeisa na pinw....
26-07-2010, 15:08 #18
Οk τώρα βρίσκεσαι στην χειρότερη φάση υπομονή άλλες 4 μέρες!
Αυτό που είναι ριζομένο στο μυαλό σου μπορείς προσωρινά να το ελέγξεις?
μετά μπορείς να πάς σε κανένα ψυχίατρο, στα κέντρα ψυχικής υγείας ,να σε βοηθήσει!:)
26-07-2010, 15:16 #19
Υπομονή, Γιάννη σε 3-4 μέρες θα εξαφανιστούν τα στερητικά!
26-07-2010, 15:44 #20
mporw na t elenksw mono an plakw8w sra farmaka...kserw dn einai h lysh ayth alla dn mporw na kanw kati..trelenomai,,,,
26-07-2010, 15:55 #21
Γιαννη γεια σου κ απο μενα.Ξερω τι περνας,τα εχει περασει πολυ κοντινο μου ατομο.Τωρα κλεινει τον τριτο μηνα αλλα η αρχη ηταν πολυ δυσκολη.Τα στερητικα περασαν σε μια βδομαδα αλλα μετα ηρθε η καταθλιψη κ μας χτυπησε κατω.Η γνωμη μου ειναι οτι το κεντρο απεξαρτησης ειναι απαραιτητο.Θα εχεις την βοηθεια ειδικευμενου προσωπικου εκει κ την συμπαρασταση ατομων σε απεξαρτηση οι οποιοι εχουν περασει τα ιδια με σενα.Προσπαθησε να ασχοληθεις με κατι αλλο ,βγαλε απο το μυαλο σου την χρηση.Ξερω οτι ειναι δυσκολο σε αυτη την φαση αλλα προσπαθησε.Για αρχη εξαφανισε απο το δωματιο σου κ απο το σπιτι σου οσα αντικειμενα η φωτο σου θυμιζουν χρηση.Κοψε επαφη με ολους τους χρηστες.Ξεκαθαρισε τους οτι θελεις να αλλαξεις ζωη κ να μην προσπαθουν να ερθουν σε επαφη μαζι σου.Κουραγιο Γιαννη ,θα τα καταφερεις.
26-07-2010, 17:40 #22
Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ1990
εχω χασει τν εαυτο μ δν ειμαι αυτος π ειμουν και θελω πολυ να ξαναγινω οπωσ πριν αλλα νομιζω οτι σαν ενα μορω πρεπει να με παρει καποιος απο τ χερι και να μ δειξει πως να ζω ξανα και δν ενοω να διασκεδαζω αλλα να ζω σαν ανθρωπος χωρις να σκεφτομαι τ θα πιω ωστε να νιωσω καπωσ,καπωσ αλλιωσ,και μ τα χαπια δν μαστουριαζω οπωσ γινοτανε παλιοτερα μ φτιαχνουν τν διαθεσει. τ να πω..κουραστικα...και κυριως στεναχωριεμαι που γα... τν πατερα μ π δν φταει σε τπτ.. ευχαριστω περιμενω να μ γραψετε..ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα...
δεν μας κουρασες, βεβαια...οπως ειδες!
προσωπικα με συγκινησε το γεγονος οτι παρα την ασχημη κατασταση που μας περιγραφεις κ βρισκεσαι, νοιαζεσαι τοσο πολυ και τον πατερα σου...
Καταλαβαινω οτι δεν θελεις να γινεσαι βαρος οπως λες, οτι δεν θες να κουραζεις κ ισως ετσι μαζευεσαι παρεα με την δοση σου να αποσυρθεις. Αλλα βλεπεις μονος σου πως δεν σου κανει καλο ολο αυτο. Σαν ενας κυκλος που επαναλαβανεται...
Εχεις προσπαθησει με βοηθεια απο τον μπαμπα σου εστω να πας σε μια κοινοτητα απεξαρτησης? οπως 18 κ ανω?
Εδω βρισκονται μελη με παρομοια εμπειρια με την δικη σου, που εχουν καταφερει να προχωρησουν. Αφου το χουν κανει κι αλλοι, μπορεις κι εσυ. Ομως ειχαν κατι κοινο ολοι: ζητησαν βοηθεια απο καπου.
Εσυ θελεις να ζητησεις βοηθεια απο καπου? Σκεφτεσαι κατι τετοιο?
Ολοι γινομαστε καποια στιγμη, σαν μωρα οπως λες: χρειαζομαστε καποιον να μας παρει απο το χερι. Μονο που εχουμε τωρα το πλεονεκτημα, να εχουμε την επιλογη να το ζητησουμε. Κ να νιωσουμε τι μας λειπει.Κ να το διεκδικησουμε.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
26-07-2010, 17:47 #23
Σε κεντρο απεξαρτησης θα βηθηθει πολυ κ ο πατερας σου.Λαμβανοντας μερος στις ομαδες γονεων θα λαβει την στηριξη που χρειαζεται απο τους ειδικους του κεντρου κ απο τους αλλους γονεις που αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα.
26-07-2010, 18:22 #24
ΓΙΑΝΝΗΣ1990 , έχεις υ2υ.
πας επάνω δεξιά και πατάς εκεί που λέει μηνύματα.http://www.mazi.org.gr/
26-07-2010, 20:25 #25
Εγω εχω να σου πω απλα ενα μεγαλο μπραβο για την αποφαση που πηρες...πραγματικα μπραβο...μην τα παρατησεις...συνεχισε να προσπαθεις και θα τα καταφερεις...η ζωη ειναι δικια σου...φανταζομαι πως θα ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο αλλα πιστευω οτι θα ειναι το μεγαλυτερο δωρο που μπορεις να κανεις στον εαυτο σου και σε αυτους που σε αγαπουν...και μια συμβουλη δικια μου ειναι να μην εχεις καμια επαφη με την παλια σου παρεα...θεωρω πως θα σου ειναι πιο ευκολο να κερδισεις αυτην την μαχη...
Συνεχισε με το κεφαλι ψηλα και πιστευω πως τα παιδια εδω που εχουν παραπανω εμπειρια σε τετοια ζητηματα θα ειναι μια μεγαλη βοηθεια για σενα και ειμαι σιγουρι πως θα την εχεις...
Απλα συνεχισε το δρομο που ακολουθεις...και μιλα μας οσο το χρειαζεσαι...!!!
Σου στελνω την δυναμη μου και την υπομονη μου...!!!
26-07-2010, 22:53 #26
αυτα τα σουμποτεξ που ειναι για να μην εχεισ στερητικα δεν σου κανουν εσενα 3-4 θελεισ λεει και ισιαζεισ δεν απεξαρτασαι αλλα απο τοξινονεσαι διαβασε τα αλλα θεματα για τισ εξαρτησεισ θα σε βοηθησουν πιστευω
27-07-2010, 00:15 #27
Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ1990
ΑΡΣΙ ΝΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΑΝΩΝΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΟΠΟΥ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΩ..ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΝΑ ΜΝ ΕΧΩ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΙΣΕΩΝ.ΔΕΝ ΜΝΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΥΤΟΙ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕς......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
27-07-2010, 00:20 #28
καλη δυναμη ευχομαι..ολα θα πανε καλα αρκει να το θελεισ πολυ!!
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
27-07-2010, 00:22 #29
Γιάννη σου εύχομαι το καλύτερο σε αγαπάμε εμείς εδώ και να ξέρεις ότι θα σε στηρίξουμε όσο μπορούμε, ελπίζω να τα καταφέρεις. Αρκετοί τα κατάφεραν γιατί όχι και συ?? :)
27-07-2010, 10:58 #30
Καλή δύναμη Γιάννη.Αξίζει ο κόπος,παίρνε κουράγιο από την εικόνα του εαυτού που επιθυμείς,σκέψου το μετά,την απελευθέρωση από τα δεσμά,την απαλλαγή από την καθημερινή φθορά,το πέταγμα του μανικιού στην εξάρτηση και σε ό,τι δεινά έχει επιφέρει σε σένα και στις σχέσεις σου.Είναι το αντίτιμο αυτό για μία νέα ζωή,σε άλλους δρόμους,με άλλους τρόπους.Μπορείς να τα καταφέρεις!:)
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....