Results 16 to 30 of 33
Thread: Απάθεια, κακοδιάθεσία...τι έχω;
-
28-07-2010, 18:59 #16
γεια σου manoula,
δεν νομιζω κι εγω τα συμτωματα που αναφερεις να εχουν σχεση με σχιζοφρενεια.μαλλον σε καταθλιψη παραπεμπουν.δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου,μηπως ειναι απλα μια περιοδος που εισαι στα κατω σου και αν δεν συνελθεις απευθυνσου σε καποιον ειδικο.
- 28-07-2010, 19:58 #17
μανούλα...να σε ρωτήσω κάτι?
Πόσο καιρό έχεις να κάνεις πράγμα που ικανοποιούν ΕΣΕΝΑ και όχι τον άντρα σου και τα παιδιά σου?
29-07-2010, 00:58 #18
αυτα ειναι συπτωματα καταθλιψης καμια μα καμια σχεση με σχιζοφρενεια απορω πως σου ηρθε αυτο.
εχεις αυτοματοποιηθει για καποιο λογο ο οποιος ειναι σιγουρα η μεγαλη αλλαγη των ορμονων σου μιας και εγινες προσφατα μαμα και ισως και καποιοι αλλοι λογοι που θα τους ξερεις μονο εσυ.ισως εχεις χασει λιγο τον εαυτο σου σε ολη αυτη τη φαση με τα παιδια και τις γεννες και τις ευθυνες κτλ....ειναι φυσιολογικο οχι ομως και ευχαριστο. προσπαθησε να εισαι αληθινη καθε φορα με τα συναισθηματα σου εκεινη την στιγμη ωστε να αρχισεις να ξε-αυτοματοποιησαι απο τον αυτοματο πιλοτο που σου εχεις βαλει.χαλαρωσε,ξαπλωσε,καν� � ενα μπανακι,πες στον συζυγο σου να σου φροντισει λιγο τα παιδακια σου μεχρι να κανεις ενα μπανιο χαλαρα.δεν εχεις χρονο για τον εαυτο σου πλεον και αυτο ακομα και αν προκειται επειδη εχεις γινει μαμα,ακομα κι ετσι,μπορει να σε φθειρει.δεν ειναι κακο παντως να μιλησεις και σε καποιον ειδικο,μπορει να σε βοηθησει με τις συμβουλες του να το ξεπερασεις συντομα πριν χρονισει
30-07-2010, 11:49 #19
παιδια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...η αλήθεια είναι πως έχω 2 μήνες και να κάνω κάτι για μένα πραγματικά...πάω βέβαια μια ώρα την ημέρα γυμναστική και αυτό ε\'ιναι όλο...τις υπολοιπες ώρες της ημέρας είμαι με τα παιδιά...δεν ξέρω αν φταίει αυτο...κι αν φταίει δεν υπάρχει άλλος τρόπος...κάποιος πρεπει να τα μεγαλώσει...
30-07-2010, 11:55 #20
τι λέω 2....4-5 μήνες! Από τη γέννηση του μικρου και μετα...
30-07-2010, 12:15 #21
Συχνά συμπτώματα της επιλόχειου κατάθλιψης είναι η \"πεσμένη\" διάθεση ολόκληρη την ημέρα ή για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η αδυναμία της μητέρας να ευχαριστηθεί με οτιδήποτε, η απώλεια του ενδιαφέροντός για τον εαυτό της και το μωρό της, η συχνή τάση για κλάμα, η συνεχής αίσθηση εκνευρισμού, συναισθήματα ενοχής, απόρριψης ή ανεπάρκειας και η αδυναμία συγκέντρωσης (π.χ. η μητέρα ξεχνάει ή χάνει πράγματα). ʼλλα συμπτώματα είναι η μειωμένη ενεργητικότητα, οι διαταραχές στον ύπνο, η αυξημένη ή η μειωμένη όρεξη για φαγητό και η μείωση της σεξουαλικής διάθεσης, αλλά τα συμπτώματα αυτά είναι \"φυσιολογικά\" για μία σύντομη περίοδο αμέσως μετά τον τοκετό και κατά συνέπεια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθοριστεί η ύπαρξη επιλόχειου κατάθλιψης. Τα παραπάνω συμπτώματα επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα της μητέρας να εκτελέσει τις καθημερινές της δραστηριότητες.
30-07-2010, 15:15 #22
το γυμναστηριο που πηγαινεις σαν ασχολια σου αρεσει η ...εχει μπει και αυτο στο προγραμμα?καποιες φορες κανουμε καποια πραγματα ψυχαναγκαστικα και ετσι δεν παιρνουμε χαρα ουτε και απο εκει.καλο ειναι που προσεχεις το σωμα σου αυτο ειναι πολυ καλο αλλα δοκιμαζε να κανεις διαφορες παραλλαγες του στυλ αντι για γυμναστηριο μια βολτα με τα ποδια εξω η ποδηλατο.κανε εναλλαγες αλλιως καταληγεις ρομποτ που κανει πραγματα και καποιες φορες αυτοματα χωρις να ξερει γιατι τα κανει...απλα επειδη τα κανει καθε μερα... βρες πραγματακια μικρα δικα σου που θα σε χανουν να ξεχνιεσαι και να περνας καλα και μετα σιγα σιγα θα επιστρεφεις στα παιδακια σου πιο δημιουργικη χαρουμενη και αληθινη....
31-07-2010, 16:29 #23
καλησπερα. Ενιωσα την ανάγκη να σας ξαναγραψω..ενω όλα ξεκίνησαν σχετικά καλά σημερα, επαιξα με το γιο μου το μεγαλο, τακτοποιησα και τον μικρό, κάποια στιγμή άρχισα να νιώθω νευρική.Δεν πολυδεχόνουν τα παιχνίδια του γιου μου, με εκνευριζε με το παραμικρό...χωρίς να εχει προηγηθεί κάποια δυσκολη μέρα...ηθελα πολυ να απομονωθω...να μείνω απολυτως μονη...δεν ξερω γιατι...ετσι...σα ναμην ηθελα να εχω ερεθίσματα από΄άλλους ανθρωπους...κάτι που με εκνευριζε υπερβολικά...ακόμη και τωρα που ήρθε ο άντρας μου ενιωσα εναν ξαφνικό θυμο χωρίς προφανή λόγο και αιτια...τι μου συμβαίνει ρε παιδια; Εν τω μεταξύ όλο το μεσημέρι που κοιμοντουσαν ταπαιδιά ημουν απασχολημένη στην τηλεόραση και στον υπολογιστη...αφου ξυπνησαν όλοι σκεφτηκα ότι αυτο το συναισθημα θα επανέλθει και επεσα ψυχολογικα...νιωθω σα να εχω αλλάξει σαν ανθρωπος...δεν ειμαι ετσι εγω...δεν ξερω πλεον ποια ειμαι...τι ζω...
31-07-2010, 16:35 #24
ισως να μην τολμας να εκφρασεις ουτε στον ιδιο σου τον εαυτο τι ακριβως θελεις!
τι επιθυμεις! ακριβως επειδη σου φαινεται αδυνατο να το εχεις καθως εχεις τα παιδια!
δεν εχετε γονεις να τα πατε λιγο να ξεσκασεις και συ??????
δεν ειναι κακο!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
31-07-2010, 16:38 #25
Μήπως έχω αρχίσει και χάνω την επαφή με τον εαυτό μου; Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει....φοβάμαι...δεν ξέρω αν έχει σχέση με τα παιδιά ή αν έχω κάτι....
31-07-2010, 16:40 #26
¨οταν είμαι μονη μου όταν για παράδειγμα παρακολουθώ τηλεόραση δε νιώθω ότι έχω αλλάξει αλλά όταν πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου δε νιώθω καλά, και δε νιώθω ο εαυτός μου...σα να είμαι έξω απο τα νερά μου...
31-07-2010, 16:47 #27
φροντιζεις τον εαυτο σου?
εσενα σε φροντιζει καποιος?
κοιμασαι επαρκως?Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
31-07-2010, 16:51 #28
τι εννοείς να φροντίζω τον εαυτό μου;Αν εννοείς να με περιποιουμαι ναι, το κάνω. Θα μπορουσα και καλύτερα βέβαια αν είχα χρόνο και λίγη διάθεση παραπάνω πχ να βάλω τις κρέμες μου ή να βγάλω τα φρύδια μου :)
αλλα να με φροντίζει άλλος;; ποιος;
Οσο για τον ύπνο..ε..κανα 7 ωρο περίπού την ημέρα ...
31-07-2010, 16:54 #29
εννοω ετσι περιπου
να κανεις πραγματακια για σενα!
και ο υπνος γιατι η ελλειψη υπνου δημιουργει θεματακια\\\\και οι φρεσκιοι γονεις δεν το παιρνουν ειδηση ευκολα
το θεμα σου ειναι δηλαδη πως μολις πας να φροντισεις τα παιδακια αισθανεσαι κουραση?
με τον αντρα σου ειστε καλα? κανετε πραγματα μαζι?
εχετε ετσι ευχαριστες στιγμες?
σορυ για τις πολλες ερωτησεις....πε μου αν σε ενοχλουν σταματω κυρια μανουλα :)Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
31-07-2010, 16:58 #30
οχι βέβαια δε με ενοχλουν οι ερωτήσεις..μήπως βγάλω κι εγώ μια άκρη δηλαδή...
δεν αισθάνομαι κουραση, ερχεται μια στιγμή που απλώς δε θέλω να επικοινωνήσω , θέλω να αποχαυνωθώ ένα πράγμα στην τηλεόραση..να μη με ενοχλουν...
με τον άντρα μου ειμαστε καλά αλλά δεν κάνουμε και πολλά μαζί εξ αιτίας της δουλειάς του, λείπει σχεδόν όλη μέρα εκτός απο 4 ωρες το μεσημέρι. Σπαστό ωράριο δηλαδή κάθε μέρα. Κι αν κάνουμε κάτι είναι κάποιες μικροδουλίτσες στο σουπερ μάρκετ με τα παιδιά και μετά παρκο να παίξουν και για παγωτο..αυτά.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια