βοηθεια εξαρτηση απο μπιρες - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Senior Member
    εγω υπο νορμαλ συνθηκες θα εδινα μπραβο στον εαυτο μου αλλα απο τη στιγμη που με ενοχοποιει ο γιατρος νιωθω και γω ενοχες.
    εχει κολλησει η βελονα.
    μου λεει συνεχως για μια αλκοολικη ασθενη του που πεθανε απο εισροφιση και για εναν φιλο του πρωην αλκοολικο που βγαινουνε μαζι και ενω ολοι οι υπολοιποι πινουν κρασακια αυτος γλενταει και τραγουδαει παρεα με το νερακι του...
    κι οταν του λεω οτι δεν μπορω να χαρω την εξοδο μου χωρις αλκοολ μου λεει παρε ενα ηρεμιστικο παραπανω.
    του τα χω μαζεμενα.
    στην επομενη συνεδρια θα του τα χωσω Σοφια.
    πιστευω οτι εξ αιτιας του χανω πανω στα νιατα μου τις βολτες μου και την διασκεδαση μου.

Senior Member
    ναι θα του τα χωσω!
    τα χω παρει τωρα στο κρανιο.
    εσεις πως το βλεπετε ολο αυτο?

Senior Member
    δλδ πιστευεις πώς αν βγεις εξω κ πιεις θα διασκεδασεις περισσοτερο απο το αν δεν πιεις?

με αλλα λογια, το ποτο καθοριζει το ποσο θα χαρεις τις βολτες σου κ ποσο θα διασκεδασεις?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    ακριβως Σοφια μου

Senior Member
    αυτο πώς το βλεπεις Αμελι? αν σου το λεγε ενας δικος σου ανθρωπος για τον εαυτο του, τί θα σκεφτοσουν?θα ανησυχουσες?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    αν επινε σε ελεγχομενα επιπεδα δεν θα ανησυχουσα καθολου.
    ολοι αυτοι δλδ που τωρα το καλοκαιρακι το γλενταν με την παρεουλα τους τσουγκριζοντας ενα ποτηρι ειναι αλκοολικοι?

Senior Member
    σοφια μου συμφωνεις?

Senior Member
    Τελικά μάλλον θα συνεχίσω - ελάχιστα ελπίζω - να απαντώ έως ότου αποφασίσει και η διαχείριση να με διαγράψει για δεύτερη φορά. Τί να κάνεις;... άνθρωπος είσαι και φουντώνεις ώρες - ώρες... λοιπόν Αμελί, επειδή έχει τύχει να διαβάσω κάποιες φορές γραφόμενά σου, θα σου έλεγα ως τέως αλκοολική - όπως λέμε, ο \'τέως\' για τον μαλάκα τον Γλύξμπουργκ, λολ! - ότι ο γιατρός σου έχει πολύ μεγάλο δίκιο. Δεν είσαι ο τύπος του αλκοολικού που θα μπορούσε να ξαναπιεί κανονικά. Είναι ελάχιστοι, είτε θες να το δεχτείς, είτε όχι.
    Βλέπω πάντως, ότι δε δίνεις σημασία ούτε σε όσα σου λέει η Άρκτος που σου μιλάει για τη διπολική, και έχεις δηλώσει και η ίδια ότι έχεις την αυτή διαταραχή. Στην περίπτωση του διπολισμού το αλκοόλ απαγορεύεται... δια ροπάλου, μιας και είναι απ\' τα συμπτώματα της διαταραχής.
    Το γεγονός ότι έχεις συνδέσει το θέμα \'νιάτα - διασκέδαση\' με την κατανάλωση - έστω και ελάχιστη κατά τη γνώμη σου - με το αλκοόλ, δείχνει ότι δεν έχεις λύσει το πρόβλημα. Και ποιός σου είπε ότι ένας πρώην αλκοολικός δε διασκεδάζει χωρίς αλκοόλ στο ποτήρι του; Διασκεδάζω ωραιότατα και χωρίς αυτό, και πολύ καλύτερα θα έλεγα.
    Τα έχω πει και παλιότερα αλλά μάλλον δε πιάσαν τόπο. Σίγουρα όμως πιάσανε σε κάποιους ανθρώπους που δώσανε σημασία. Αυτό που ενδιαφέρει έναν πρώην αλκοολικό, δεν είναι το τί κάνει το αλκοόλ σε σχέση με αυτόν, αλλά το τί κάνει αυτός σε σχέση με την ουσία. Όταν έχεις απεξαρτηθεί εγκεφαλικά και ψυχικά και δε σε νοιάζει το αν οι άλλοι κατεβάζουν μέχρι και βαρέλια γύρω σου, σημαίνει ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. Αν όχι, ακόμη κι αν δε πίνεις, θεωρείσαι αλκοολικός μιας και το σκέφτεσαι σχεδόν όλη μέρα.
    Θα σου έλεγα να αποφύγεις τη Μπάκλερ. Το γεγονός ότι έχει 0,5% αλκοόλ, και σε σχέση με τον τρόπο που σκέφτεσαι, με κάνει να πιστεύω ότι θα φύγεις απ\' τα δυο μπουκάλια. Αν φτάσεις σε μεγαλύτερη ποσότητα, ακόμη και Μπάκλερ να είναι, το πρόβλημα παραμένει. Αν πάλι νομίζεις ότι μπορείς να ελέγξεις το μυαλό σου και να του επιβληθείς, δοκίμασέ το αλλά σου λέω με σχεδόν απόλυτη σιγουριά ότι δε θα το καταφέρεις. Αν δεις το θέμα \'αλκοολισμός\' ως κάτι σοβαρό, θα πάψεις να έχεις και το ανάλογο πείσμα...

Όσο για το τελευταίο... όλοι αυτοί που γλεντάν με ένα ποτηράκι Αμελί, είναι άνθρωποι που πραγματικά μπορούν να μένουν στο ένα ποτηράκι για να το γλεντάνε. Εσύ όμως έχεις παρελθόν που δε θυμίζει τη δική τους κατάσταση και μάλλον θα πρέπει να δώσεις βάση σε αυτό. Από μένα, πιες και 10 Μπάκλερ την ημέρα... αλλά πάλι αλκοολική θα λέγεσαι... αυτά.

:)

Senior Member
    σε ευχαριστω για οσα λες γιατι καταλαβαινω οτι το κανεις για να με βοηθησεις αλλα και οταν επινα πριν 5-6 χρονια(πριν εξαρτηθω) 2 heineken 2 φορες τη βδομαδα δεν ειχε υποτροπιασει η διπολικη μου φυση.αντιθετως σου δινω το λογο μου οτι ημουν σχεδον νορμοθυμικη.
    και παλι σε ευχαριστω για οσα μου γραψες.
    εκτιμω το ενδιαφερον σου που πηγαζει απο την πειρα σου:)
    να εισαι καλα:)

by the way αυτη τη στιγμη πινω μια buckler.
    πολυ πικρη δεν ειναι βρε παιδια?:P:P:P

Senior Member
    Αμελι,

καποιες εννοιες κ χαρακτηρισμους εχω προσεξει πώς δυσκολευομαστε να τους αποδωσουμε στον εαυτο μας ποσο μαλλον στους αλλους λογω του φορτιου που εχουν .οπως αυτόν του αλκοολικου. Όμως εφοσον ενας ανθρωπος εναποθετει την διασκεδαση του κ το κεφι του σ αυτό (οτι κι αν ειναι), δεν είναι εξαρτημενος? Ειτε καταναλωσει 1 μπυρα ειτε 10? Ναι, είναι σημαντικο αν μπορεις να το περιορισεις αλλα μενεις σ αυτό? Μπορεις να μεινεις ως εκει?

Ξερεις, σκεφτομαι πώς χρειαζομαι τα τσιγαρα μου τουλαχιστον 5-6 την ημερα. Ειτε κανω το πακετο μου, ειτε αυτά τα 5-6 λεγομαι καπνιστρια. Κ ειμαι. Το θεμα από κει κ μετα, είναι στο ποσο κακο κανω στον εαυτο μου. Όχι έαν κανω…

θα μιλησω εκ πειρας λογω μιας υποτροπης που ειχα τελευταια.ετσι και εγω αισθανθηκα δυνατη μετα απο ενα χρονο να μπορεσω να πιω και οτι θα το ελεγχα και θα εμενα στις 2 μπυρες,ε δεν ηταν δυο ομως ηταν δεκα.και καταλαβα οτι οσο σκληρο και αν ακουγεται οχι δεν μπορω να πιω σαν τους υπολοιπους 2 -3 μπυρες και να μεινω εκει.η μονη λυση ειναι να μην ξανανοιξω τη μπυρα.αμελι μην νιωθεις ομως τυψεις επειδη ξαναπιες,ξαναρχισε κανονικα απο κει που χες μεινει πριν πιεις και προχωρα παλι.
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Amelie,και μονο το γεγονος οτι σκεφτεσαι πως θα περασεις 5 μερες χωρις μπυρες,εμενα μου λεει οτι εχεις προβλημα με το αλκοολ.Οσο για το γιατρο σου,νομιζω πως εχει δικιο.Δεν εχω δει προσωπικα πρωην αλκοολικους να συνεχιζουν να πινουν.Η δεν πινεις καθολου και εισαι πρωην αλκοολικος η πινεις και συνεχιζεις να εισαι αλκοολικος.Δε νομιζω οτι υπαρχει μεση λυση αν εχεις υπαρξει αλκοολικος..Αποψη μου βεβαια,μπορει να κανω και λαθος

Senior Member
    Originally posted by amelie74
    αν επινε σε ελεγχομενα επιπεδα δεν θα ανησυχουσα καθολου.
    Ελεγχόμενο..... ?
    Αμελί μου,θυμάσαι πως ξεκίνησες?Χωρίς να τα ξαναδιαβάσω έχω την εντύπωση πως 1,1 κ με ενοχές κ δισταγμούς κ αμφιβολίες.Κ ξεκίνησες όχι για να διασκεδάσεις αλλά νομίζω εξαιτίας άγχους.Όμως δεν είναι φάρμακο και το ξέρεις.Η δράση είναι ύπουλη κι όχι μόνο δε βελτιώνεται ουσιαστικά το πρόβλημα αλλά με το χρόνο αποκτάς και καινούριο.
    Η πορεία ως τώρα είναι αυξητική κ έφτασες στο σημείο να σκέφτεσαι πως θα μπορέσεις 5 μέρες χωρίς ή τι θα γινόταν αν δεν είχες τον έλεγχο των γονιών σου.
    Με άλλα λόγια,δεν πίνεις ελεγχόμενα κ ας το πιστεύεις,αφού καιρό με τον καιρό το αυξάνεις κ πλέον μπήκε στο πρόγραμμά σου κ ΒΑΣΙΚΟ το ελέγχεις μέσω του φόβου των γονιών σου(όσο το ελέγχεις).

Πρόσεχε γλυκιά μου:)

K φυσικά να περάσεις super!!!!!
    περιμένουμε νέα καλοκαιρινά κ όμορφα,με ηλιοθεραπείες,μπανάκια,χαλ άρωση κι ότι άλλο προκύψει;)

Junior Member

ολα θα χειροτερεψουν σταδιακά!

αλκοολ= μη θεραπεια
    αλκοολ= δυστηχισμένη εφ\' ορου ζωης
    αλκοολ= μη απεξάρτηση
    αλκοολ=σκέψεις....
    αλκοολ=αποτυχια σε ολα
    αλκοολ=αυτοκτονια οταν καταλαβεις οτι εισαι \"αλκοολικη\"
    αλκοολ=..............καλο ταξίδι

Junior Member

ονειρα-εφιαλτες

βλεπεις τρομερους εφιαλτες?