Results 16 to 16 of 16
-
31-07-2010, 03:43 #16
Originally posted by Adzik
σχετικα με το πρωτο...δεν το πιανω..δεν καταλαβαινω την διαφορα του ελεγχου και της διαχειρησης..
Ένα ζευγάρι. Ο άνδρας αποφασίζει να έχει την οικονομική διαχείρηση η γυναίκα του. Και γιατί όχι, αφού εκείνη ψωνίζει για το σπίτι (φαγητό και μικροαντικείμενα). Γιατί όχι και τα έπιπλα ή τη διακόσμηση ή οτιδήποτε άλλο, αφού δεν τον πολυνοιάζει και η γυναίκα του είναι αρκετά υπεύθυνη να επιλέγει συνήθως πάνω ή πολύ πάνω από το υποφερτά σωστά. Την διαχείριση την έχει η γυναίκα.
Ας πάμε τώρα στον έλεγχο. Αν σε οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη διαφωνία ο άνδρας είναι αυστηρός και λέει \"εγώ δεν δίνω δραχμή (συγνώμη ευρώ) για αυτό το πράγμα\", τότε τον έλεγχο τον έχει ο άνδρας. Το πόσο έχει τον έλεγχο φαίνεται από το πόσο αυστηρά/αμετάκλητα το απαιτεί, σε ποιά θέματα γίνεται αυτό, πόσο συχνά, κλπ. Θα μπορούσε ο έλεγχος να είναι από μηδενικός μέχρι μέγιστος.
Έτσι μπορεί η γυναίκα να έχει τη διαχείριση αλλά όχι τον έλεγχο, ή μπορεί να έχει τη διαχείριση και ουδέτερα (απουσία ελέγχου και από τις δύο πλευρές) ή και τη διαχείριση και τον έλεγχο.
Ο έλεγχος δεν είναι πάντα ευκρινής και να μην φαίνεται με την πρώτη ή τη δεύτερη ή και την τρίτη... ματιά (στον ελεγχόμενο ή/και στους γύρω του). Αυτό συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο έλεγχος γίνεται χωρίς να γίνεται αντιληπτός, καλύπτεται από πνεύμα \"αγάπης\" και νοιαξίματος. Σ\' αυτές τις περιπτώσεις είναι και πολύ πιο αδυσώπητος. Σε άλλες περιπτώσεις ο έλεγχος γίνεται πιό άμεσα. Σχεδόν αδιανόητο εντελώς ειλικρινά και άμεσα. (Συνήθως αν γίνει εντελώς ειλικρινά και άμεσα το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για έλεγχο). Π.χ. ο εργοδότης να πει \"αφού τώρα είσαι σε ανάγκη και γιατί συμβαίνει <η τάδε συγκυρία>, θα σου μειώσω το μισθό γιατί τώρα δεν μπορείς να αντιδράσεις\". Φαντάζομαι, ότι σπάνια θα ακούσει κανείς τόσο ειλικρινή έλεγχο!!!
Το θέμα αυτό στη γενικότερη μορφή του νομίζω ότι είναι η ουσία όλων των σχέσεων.
Από αυτά που γράφω μαθαίνω κι εγώ.
.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....