Results 16 to 30 of 62
Thread: ΕΚΤΡΩΣΗ= ΦΟΝΟΣ
-
28-07-2010, 16:28 #16
τα οσα γραφουν πολλα παιδια, ενηλικες πλεον, εδω μονο...δεν φτανουν?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 28-07-2010, 16:29 #17
Originally posted by Sofia
τα οσα γραφουν πολλα παιδια, ενηλικες πλεον, εδω μονο...δεν φτανουν?
28-07-2010, 16:30 #18
ναι
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
28-07-2010, 16:32 #19
Δεν έχω δει κάτι συνταρακτικό που να πω τον άλλον ανίκανο ως γονιό, είναι πολύ βαριά κουβέντα, πιστεύω ότι η θέληση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ικανότητα.
28-07-2010, 16:34 #20
α,οκ τοτε..
για να \"επιστρατευτει\" η θεληση πρεπει να υπάρχει η συνειδηση της οποιας ανικανοτητας μας. τουλαχιστον.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
28-07-2010, 18:58 #21
lbp,πολυ απλα δεν ειμαστε ολοι φτιαγμενοι για να γινουμε γονεις και ουτε ειναι απαραιτητο να κανουμε ολοι παιδια.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν φερνεις ενα παιδι στον κοσμο πρεπει να το θες πραγματικα.Αν δε το θες,ειναι προτιμοτερο να κανεις εκτρωση παρα να φερεις ενα παιδι στον κοσμο και να βαρυγκομας που υπαρχει διοτι σου κατεστρεψε το μελλον,δε μπορεις να βγεις εξω,να βρεις αντρα κτλ κτλ..Απο 8 ετων ακουγα τη μητερα μου να λεει ποσο μεγαλο λαθος ηταν που δε με εριξε και ποσο υπευθυνη ειμαι για την καταστροφη των μεγαλων σχεδιων της.Αυτη η γυναικα δεν ηθελε να γινει μητερα και γι αυτο δεν επρεπε να γινει.Αλλωστε μου το ομολογησε πως ποτε δεν ενιωσε αυτο που λεμε μητρικο φιλτρο.Και ολοι οι συγγενεις εχουν να το λενε πως απο τη μερα που γεννηθηκα δε με επαιρνε αγκαλια,ουτε με αλλαζε κτλ.Με παρατησε στη γιαγια μου,να μεγαλωσω στη μοιρα μου.Ακομη και για τον αλκοολισμο της αργοτερα εμενα κατηγορουσε:\'Εμεινα μονη μου,ξερεις ποσους αντρες εχασα εξαιτιας σου?Ποιος θα με παρει με παιδι???\'Εγω λοιπον σου λεω πως υπαρχουν ανικανοι γονεις,και το ξερω απο πρωτο χερι
28-07-2010, 19:55 #22
τζάνετ, ανοίγεις ένα θέμα κοτσάροντας πάλι ξένο κείμενο. Το ότι λες έκτρωση ίσον φόνος δεν είναι άποψη, είναι για άλλη μια φορά ένα θέμα για να πιάσεις κουβέντα.
Αν δεν είναι έτσι και σε έχω παρεξηγήσει, πες μας που στηρίζεις αυτή την απόλυτη διαπίστωση και ας κάτσουμε να το συζητάμε για εκατό σελίδες.
28-07-2010, 23:34 #23
τζανετ παντως αν θες, βαζε κ κανα reference. ισως θεωρεις πως σου τη λεμε, αλλα δεν ειναι ετσι. δεν μπορεις να κοτσαρεις κειμενα αλλων χωρις να αναφερεις πηγες. δεν ξερω αν εχεις δει ποτε ενα ακαδημαικο paper πως ειναι γραμμενο, η ενα ερευνητικο βιβλιο (οχι μυθιστορημα). ειναι γεματα υποσημειωσεις απο που εχουν παρθει οι ιδεες του συγγραφεα (οχι οι πρωτοτυπες, οι υπολοιπες), δλδ τιτλοι βιβλιων η αρθρων κ σελιδες! κ στο τελος υπαρχει λιστα με τις πηγες. το να παιρνεις ιδεες αλλων χωρις να κουοταρεις ειναι αδικημα (plagiarism στα αγγλικα).
28-07-2010, 23:37 #24
Μήπως είναι μεγαλύτερο έγλημα να φέρεις ενα παιδί στον κόσμο, καταδικασμένο να ζεί στην δυστυχία;
Πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν μου είπε η μάνα μου:
Μακάρι όταν γεννιόσουν να είχαμε πεθάνει και οι δύο.Εγώ της είπα πως με κάνουν τα λόγια της να πονάω, όμως έτσι σκέφτεται ότι δεν θα περνούσαμε και οι δυο τόσα βάσανα.
Και εγώ απο την πλευρά μου για τα παιδιά έκανα τόσο υπομονή.και τα παιδιά δεν έκανα ευτυχισμένα και εγώ δεν έζησα.Είμαι υπέρ της έκτρωσης όταν υπάρχουν ήδη προβλήματα μέσα στο γάμο και κακώς πιστεύουν ότι με το παιδί θα διορθωθούν ή όταν απο απερισκεψία ή λάθος ή ότι άλλο, μείνει μια νέα κοπέλα έγκυος και αναγκαστεί να παντρευτεί.Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.Φυσικά όταν συντρέχουν λόγοι υγείας δεν το συζητώ καν.Γιατί να φέρεις ενα δυστυχισμένο πλάσμα στον κόσμο;
29-07-2010, 00:07 #25
Η τζανετ μαλλον εστερνιζεται την αποψη της εκκλησιας και την αποψη μιας καθηγητριας στο τει. Δεν θελει να ακουσει αλλη αποψη. Ακουσε αυτες.
Κι επειδη δυστυχως ημουν παρουσα και στο παλαιοτερο θεμα που ειχε ανοιχτει και ειχε γινει χαμος οπως προειπωθηκε και για καποιο λογο μου θυμιζουν ολα αυτα εκεινη την κουβεντα, νομιζω θα ηταν καλο να κρατησουμε τις αποψεις μας για τον εαυτο μας.
Ελπιζω να κανω λαθος κι αν κανω θα ηθελα πολυ ν ασυμμετεχω στην συζητηση αυτη.
29-07-2010, 16:23 #26
Originally posted by Dimitra23
lbp,πολυ απλα δεν ειμαστε ολοι φτιαγμενοι για να γινουμε γονεις και ουτε ειναι απαραιτητο να κανουμε ολοι παιδια.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν φερνεις ενα παιδι στον κοσμο πρεπει να το θες πραγματικα.Αν δε το θες,ειναι προτιμοτερο να κανεις εκτρωση παρα να φερεις ενα παιδι στον κοσμο και να βαρυγκομας που υπαρχει διοτι σου κατεστρεψε το μελλον,δε μπορεις να βγεις εξω,να βρεις αντρα κτλ κτλ..Απο 8 ετων ακουγα τη μητερα μου να λεει ποσο μεγαλο λαθος ηταν που δε με εριξε και ποσο υπευθυνη ειμαι για την καταστροφη των μεγαλων σχεδιων της.Αυτη η γυναικα δεν ηθελε να γινει μητερα και γι αυτο δεν επρεπε να γινει.Αλλωστε μου το ομολογησε πως ποτε δεν ενιωσε αυτο που λεμε μητρικο φιλτρο.Και ολοι οι συγγενεις εχουν να το λενε πως απο τη μερα που γεννηθηκα δε με επαιρνε αγκαλια,ουτε με αλλαζε κτλ.Με παρατησε στη γιαγια μου,να μεγαλωσω στη μοιρα μου.Ακομη και για τον αλκοολισμο της αργοτερα εμενα κατηγορουσε:\'Εμεινα μονη μου,ξερεις ποσους αντρες εχασα εξαιτιας σου?Ποιος θα με παρει με παιδι???\'Εγω λοιπον σου λεω πως υπαρχουν ανικανοι γονεις,και το ξερω απο πρωτο χερι
και σου στελνω μια μεγαααλη μεγαααλη αγκαλια...
ξερω κι εγω πωσ ειναι να νιωθεισ ανεπυθημητο παιδι.. και ειναι απανθρωπο..
ελπιζω να σου βγει σε καλο ολο αυτο και αν ποτε αποφασισεισ να γινεισ μανουλα...να γινεισ η καλητερη μανουλα του κοσμου....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
29-07-2010, 19:04 #27
Η άποψή μου είναι ότι η έκτρωση είναι φόνος είτε την κάνεις στα15 είτε στα 30 για μένα θεωρήσε φονιάς.
O ίδιος ο όρκος του Ιπποκράτη, που δίνουν όλοι οι Έλληνες γιατροί, αναφέρει πως «δε θα δώσω σε κανένα φάρμακο θανάσιμο, ούτε τέτοια συμβουλή, ούτε σε γυναίκα θα δώσω εκτρωτικό φάρμακο» . («Ου δώσω δε ουδενί φάρμακον θανάσιμον, ουδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω»).
29-07-2010, 19:47 #28
Originally posted by janet
Η άποψή μου είναι ότι η έκτρωση είναι φόνος είτε την κάνεις στα15 είτε στα 30 για μένα θεωρήσε φονιάς.
O ίδιος ο όρκος του Ιπποκράτη, που δίνουν όλοι οι Έλληνες γιατροί, αναφέρει πως «δε θα δώσω σε κανένα φάρμακο θανάσιμο, ούτε τέτοια συμβουλή, ούτε σε γυναίκα θα δώσω εκτρωτικό φάρμακο» . («Ου δώσω δε ουδενί φάρμακον θανάσιμον, ουδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω»).
Όντως.
Πριν κάτι χιλιάδες χρόνια έτσι σκεφτονταν οι άνθρωποι.
Πάλι όμως τζάνετ δεν λες τη δική σου άποψη άλλα κάποιου άλλου. Στο λέμε μέρες τα περισσότερα μέλη και φαίνεται ή πως δεν καταλαβαίνεις ή πως τελικά δεν έχεις κάτι να πεις και να προκύπτει απ τις δικές σου σκέψεις.
29-07-2010, 19:58 #29
Originally posted by Θεοφανία
Originally posted by janet
Όντως.
Πριν κάτι χιλιάδες χρόνια έτσι σκεφτονταν οι άνθρωποι.
Πάλι όμως τζάνετ δεν λες τη δική σου άποψη άλλα κάποιου άλλου. Στο λέμε μέρες τα περισσότερα μέλη και φαίνεται ή πως δεν καταλαβαίνεις ή πως τελικά δεν έχεις κάτι να πεις και να προκύπτει απ τις δικές σου σκέψεις.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης
29-07-2010, 20:07 #30
Originally posted by Lou!..
τζανετ παντως αν θες, βαζε κ κανα reference. ισως θεωρεις πως σου τη λεμε, αλλα δεν ειναι ετσι. δεν μπορεις να κοτσαρεις κειμενα αλλων χωρις να αναφερεις πηγες. δεν ξερω αν εχεις δει ποτε ενα ακαδημαικο paper πως ειναι γραμμενο, η ενα ερευνητικο βιβλιο (οχι μυθιστορημα). ειναι γεματα υποσημειωσεις απο που εχουν παρθει οι ιδεες του συγγραφεα (οχι οι πρωτοτυπες, οι υπολοιπες), δλδ τιτλοι βιβλιων η αρθρων κ σελιδες! κ στο τελος υπαρχει λιστα με τις πηγες. το να παιρνεις ιδεες αλλων χωρις να κουοταρεις ειναι αδικημα (plagiarism στα αγγλικα).
μόνο εσείς που εκνευρίζεστε για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω
και στην τελική αν είναι τοσο σοβαρό κάνε μου μύνηση να δουνε και ο κόσμος σε πιο βαθμό φτάνει η κακία σου
γιατί εγώ κάτι υποψιάζομαι δεν ξέρω αν έχω δίκαιο όμως:P
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια