Results 1 to 15 of 18
Thread: μου λειπεις παππου μου...
-
01-05-2014, 21:19 #1
μου λειπεις παππου μου...
πανε 3 μηνες και κατι...
αρχισες να μην τρως..να μην πινεις νερο... απλα να εχεις μια συριγγα και να ξεδιψας λιγο το στομα σου με το νερακι που ετρεχε στο λαιμο σου... ξεγελουσεσ τον εαυτο σου παππου μου...
τις τελευταιες μερες ημουν συνεχεια εκει μαζι σου δν η6ελα να σε αφησω... ηταν και η γιαγια εκει μαζι τα καναμε ολα... σε ετριβα στην πλατουλα σου και ανακουφιζοσουν...
καταραμενος καρκινος!!! γτ να παει στους καλουσ αν6ρωπους?
γτ σε σενα παππουκα μου...?
την τελευταια μερα ημουν συνεχεια διπλα σου εκει μαζι σου... σε ετριβα και σου γεμιζα την συριγγα για να πινεις νερο..
μου μιλουσες τοσο γλυκα.. με χαιδευες... περνουσαν οι ωρες και αρχισες να χειροτερευεις σε εβλεπα το ενιω6α.. πηγα χορο γυρισα και εσυ στν ιδια κατασταση... ηρ6ε ο γιατρος σε ειδε δν ειχες καθολου οξυγονο παππου μου...
ρωτησα τν γιατρο? "6α το βγαλει το βραδυ ε?" και μου απαντησε "ναι κοριτσι μου"
γτ γιατρε? γτ μου ειπες ψεματα?
γαλανοματη μου πονουσεσ πολυ μου το ελεγεσ... ανεβηκα για λιγο στο σπιτι και ηρθε ο μπαμπασ... και τοτε που κοπηκαν τα ποδια...
ο γιος σου παππου μου , μου ειεπε οτι πε6ανες.. αρχισα να ουρλιαζω να χτυπιεμαι δν η3ερα τι εκανα... γτ εφυγεσ? γτ?
ο αδερφος μου χαλια ο γιωργακης μασ εκλεγε εγω τι επρεπε να κανω? πως να αντε3ω αυτο που συνεβαινε? αλλα πως να κρατιεμαι για να μν με βλεπει ο μικρος μασ?
το πρωτο που ειπε ο εγγονος σου 3ερεισ τι ειναι παππου? "ειμαστε πολυ μικροι για να χασουμε τον παππου μας"
εγω 16 ο γιωργος 13,,, γτ εφυγες τοσο νωρις? ουτε 70 δν προλαβες να γινεις!!
ευχομαι απο εκει πανω να με βλεπεις... και στον γαμο μου να χορευεις καλαματιανα και συρτους οπως μου ελεγεςακομα και απο εκει πανω... μν 3εχασεις την υποσχεση σου!!
κοντευει καλοκαιρι... εγω σε ποιον θα ερχομαι να κανω πασαρελα και να μου λεει οτι ειμαι ομορφη οταν θα φευγω για τν χορο? και ποιοσ θα μου γκρινιαζει οταν θα κατεβαζω αργα το πατζουρι? ααα ρε παππου μουυ μου λειπεις τοσο πολυ!!!
3ερω οτι με ακους και οτι με βλεπεις!! καθε βραδυ ειμαι σιγουρη οτι με ακους να σου τραγουδαω πριν κοιμη6ω... [I][B][U]"ολα σε θυμιζουν απλα και αγαπημενα πραγματα δικα σου καθημερινα σαν να περιμενουν κι αυτα μαζι με μενα να ρθεισ κι ας χαρα3ει για στερνη φορα... σε αγαπαω αγγελε μου... να μας προσεχεις!!
- 01-05-2014, 22:21 #2
Πολύ γλυκό και όμορφο κείμενο, ξεχειλίζει αγάπη...
Συλλυπητήρια για τον παππού σου. Να είσαι καλά, εσύ και η οικογένεια σου, να τον θυμάστε, να τον σκέφτεστε, να μένει στην αιωνιότητα και μέσω από τη μνήμη σε αυτό τον κόσμο.
Πάντα θα σε προσέχει :)
02-05-2014, 15:03 #3
σε ευχαριστω παρα πολυ που μου εγραψες...
και ευχαριστω και πολυ για τα συλλυπητηρια! μου λειπει τοσο πολυ... ισως ειναι και που εμενε ακριβως απο κατω και τν εβλεπα καθε μερα... εχω αλλα δεσιμο μαζι του!
να εισαι και εσυ καλα!
02-05-2014, 16:34 #4
Κατερινακι,και εγω εχασα την γιαγια μου απο την ιδια σκατοαρρωστια....Καταλαβαιν ω πως πολυ τον αγαπουσες,και ξερω ποσο μα ποσο ποναει...Αλλα η ζωη τρεχει,συνεχιζεται που λενε!!!Ο παππους θα βλεπει τα παντα απο εκει ψηλα,θα γελαει,θα χορευει οπως ελεγες,αλλα θα θελει ταυτοχρονα ν εισαι χαρουμενη και ευτυχισμενη,και ν συνεχισεις την ζωη σου!!! Αρχικα συλλυπητηρια,ευχομαι καλο κουραγιο και να ζησετε να τον θυμαστε,και οπως ειπαμε "ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ" και αυτος με την σειρα του θα γελαει απο εκει ψηλαα!!!
02-05-2014, 16:59 #5
σε ευχαριστω πολυ isol μου δινεται κουραγιο και αυτο με βοηθαει... εχεις χασει και εσυ την γιαγια σου και για αυτο καταλαβαινεις τν πονο που μου προκαλει ολο αυτο... απλα τον 6ελα και αλλο κοντα μου.. ηθελα να ηταν εδω στα γενεθλια μου και στα πτυχια μου να με συγχερει και να χαμογελαει που πετυχα τον στοχο μου... μακαρι να γυρνουσα τν χρονο και να μπορουσα να περασω λιγες ακομα στιγμες αγαπης μαζι του ...!!
02-05-2014, 23:02 #6
Ολοι θα θελαμε αυτους που ειχαμε χασει να ειναι εδω κοντα μας!!!Και τελικα ειναι οσο και αν μας φαινετε απιθανο!!!Θα σκεφτεσαι πως οταν πονας ποναει και εκεινος γιατι σε βλεπει και σε νιωθει!Εσυ θα συνεχισεις δυναμικα την ζωη σου,θα προσπαθεις παντα για το καλυτερο,και αυτος θα ειναι παντα διπλα σου οταν το χρειαστεις!!Πιστεψε με,θα σε συγχερει,και θα χαιρεται μαζι σου,σε καθε σου επιτυχια σαν να ειναι εδω,και οχι απλα "σαν" θα ειναι......
03-05-2014, 16:49 #7
ευχαριστω για την δυναμη που μου δινεις!!! να σαι παντα καλα!
03-05-2014, 23:17 #8
κατερινα..
προσπαθησε να κανεις κατι αλλο για να μη το σκεφτεσαι
μερικες φορες στη ζωη χρειαζετε να εισαι αναισθητος για να μπορεσεις να τα βγαλεις περα αν δε μπορεις να παραμινεις ψυχραιμη παρε ενα χαρτι κ γραψε κατεβατα μεχρι να σου περασει η γραψε εδω στο φορουμ ενας φιλος μου μου ελεγε μετα την καταιγιδα βγαινει το ουρανιο τοξο
στη ζωη πολες φορες επιβαλετε να μπορουμε να ελεγχουμε τα συναισθηματα μας το συναισθημα ειναι ενα νομισμα με 2 οψεις μπορει να σε κανει να νιωσεις υπεροχα αλλα μπορει να σε κανει να νιωσεις κ χαλια για αυτο πρεπει να βρισκονται υπο ελεγχο!!!!
τωρα πιστεψε με εγω στη ζωη μου εχω υπαρξει πολες φορες υπερσυναισθηματικος υπηρξαν καταστασεις που με τσακισαν με αφοπλισαν κ με εκαναν οτι ηθελαν αλλα αυτο το εκανα συνηδιτα κ ενω το ηξερα τι θα συμβει αλλα υπηρξαν κ καταστασεις που αφησαν παγερα αδιαφωρο κ με εκαναν να συμπεριφερομαι σαν παγοβουνο απλα επιδη πιστευα οτι δεν αξιζει να με αγγιξουν
υπερτατο αγαθο ειναι ο αυτοελεγχος.
04-05-2014, 10:24 #9
αλεξανδρε σε ευχαριστω και εσενα παρα πολυ... τελικα με βοηθατε υπερβολικα εδω μεσα!!
εχω τελειωσει ενα τετραδιο σχεδον που γραφω μεσα για τον παππου μου και γενικα για κατι αλλα θεματα που με αποσχολουν αυτον τον καιρο... ο φιλος ειναι πολυ σωστος! και σε μενα το ειπε αυτο ο θειος μου...
οσο για το κατι αλλο που κανω για να μν το σκεφτομαι ειναι ο χορος... με τον χορο 3εχνιεμαι αλλα παραλληλα κανω και αυτο που ηθελε παντα ο παππουσ μου να κανω,, να διασκεδαζω!! και 3ερω οτι με βλεπει απο εκει πανω και χαιρεται...
04-05-2014, 10:44 #10
Συλλυπητήρια, ο χρόνος είναι το μόνο γιατρικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Εύχομαι να κυλήσει γρήγορα. Και μην ξεχνάς ο παππούς σου σε βλέπει εκεί ψηλά και θα ήθελε να σε βλέπει να χαμογελάς και πάλι.
04-05-2014, 10:59 #11
εχω ατομα που με αγαπανε διπλα μου και με κανουν να χαμογελαω,,, και 3ερω οτι ο παππουσ μου δν προλαβε να γνωρισει ενα ατομο που η6ελα πολυ... αλλα τουλαχιστον ειπαν καλη χρονια απο το τηλεφωνο... σε ευχαριστω πολυ !!
05-05-2014, 03:06 #12
Κατερινακι συλλυπητήρια για τον παππου σου...δεν ξερεις ποσο σε νοιωθω...
Αυτο το κειμενο που εγραψες με συγκινησε γιατι μου θυμησε τον δικο μου παππου που μας αφησε πριν χρονια απο λευχαιμια!
Εγω 12 χρονων τοτε και του ειχα μεγαλη αδυναμια...εκεινος 63 χρονων...ακομα θυμαμαι σαν να ηταν χθες το τελευταιο βραδυ που τον ειδα..καθομασταν στο κρεβατι του
και του ελεγα "μην ανησυχεις ολα θα πανε καλα...θα γινεις καλα παππου" ενω ολοι ξερανε πως ηταν πιο χαλια απο ποτε...παρολα αυτα εγω ηθελα να του δωσω δυναμη...
και το επομενο πρωι μας πηραν οι γονεις μας εμενα κ τον αδερφο μου και μας πηγαν να περασουμε ολη τη μερα με μια
ξαδερφη γιατι θεωρησαν πως ημασταν μικρα να παμε στην κηδεια. Ολη μερα δεν ειχα ιδεα τι ειχε γινει και το βραδυ που ηρθε ο μπαμπας μου και μας το ειπε
θυμαμαι μια φραση του: "Oλοι οι ανθρωποι εχουν μια αρχη και ενα τελος" και επειτα ολο το εφιαλτικο βραδυ που δεν μπορουσα να ηρεμησω απο το κλαμα!
Δεν θα παψει να σου λειπει...αλλα πιστεψε με ο χρονος θα απαλυνει τον πονο σου. Και να εισαι σιγουρη πως σε βλεπει και σε προσεχει απο εκει ψηλα...
οπως ειπες ηταν καλος ανθρωπος και γιαυτο τους καλους ανθρωπους ο Θεος τους παιρνει κοντα του...αλλα σιγουρα εγινε ενας αγγελος στον ουρανο που θελει να σε βλεπει να χαμογελας! Ετσι θελω να πιστευω και για τον δικο μου παππουλη που δεν θα τον ξεχασω ποτε! Η μνημη και η σκεψη μας θα ειναι παντα κοντα τους!
Κουραγιο...δυναμη... και ολα θα πανε καλα!
05-05-2014, 11:03 #13
07-05-2014, 20:43 #14
ειναι πολυ δυσκολα να πριν λιγες μερες γιορταζε και δν ηταν εδω... δν του ευχηθηκα απο κοντα και δν του εδωσα ενα τερααστιο φιλι οπως παντα...
να... καθε φορα που κατεβαινα σπιτι τους τον φιλουσα παντα οσες φορες και να ανεβοκατεβαινα την μερα και μου ελεγε "πριν με φιλησεις να κανεις και τον σταυρο σου εικονα με εκανες" αχ ρε παππου...
με πειραζε συνεχεια με ειχε πολυ αδυναμια η πρωτη εγγονη το πρωτο εγγονι γενικα...
οταν γεννη6ηκα εχω φωτογραφιες που με εχει στο ενα χερι και με χορευε.. απο τοτε μου ελεγε χορευταρου ησουν!!
μου λειπει υπερβολικα... γτ ειχα μαθει την παρουσια του κοντα μου.. και τωρα που ειναι?
ξερω ομως οτι με βλεπει απο εκει πανω γτ πλεον οτι κακο και να μου συμβει λυνεται... με προσεχει και οχι μονο εμενα αλλα και ολουσ μας!!
07-05-2014, 20:44 #15