ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 79
    Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Μάγισσα......λες πως ο αδελφός σου παίρνει φάρμακα από τα 14 του. Λες οι γιατροί να του τα έδωσαν για πλάκα?
    Σίγουρα αντιμετωπίζει κάποια αρρώστια και με το να ρίχνεις τη δυστυχία σου πάνω του δεν βοηθά κανέναν σας.
    Αυτός χρειάζεται βοήθεια, όχι κατηγορίες και λέξεις όπως \"τέρας\" κλπ.
    Έχεις σκεφτεί πως αυτό που νιώθει είναι πιο οδυνηρό για εκείνον απ ότι για όλους εσάς?
    Λες πως εχεις 11 χρονια κατάθλιψη. Τι έκανες γι αυτό?
    Λες πως πήρες 30 κιλά. Δεν έχω δει κανέναν να παχαίνει από στεναχώρια.
    Με πάρα πολύ καλή διάθεση, σου λέω να δεις πρώτα εσύ τα λάθη που έχεις κανει για τον εαυτό σου και μετά να βρεις το θάρρος να τα μεταθέσεις στον αδελφό σου.
    (Το παιδί χρειάζεται βοήθεια και είναι κρίμα που ολόκληρη οικογένεια δεν το έχετε καταλάβει)
    ρε συ ναι έπαιρνε χάπια από τα 14 του όλων των ειδών αφού ο οργανισμός του πρέπει να είναι χημικό εργοστάσιο

και τα χάπια έχουν τόσες παρενέργειες φαντάζεστε τί κακό θα έχει πάθει αυτό το παιδί???

Member
    Originally posted by Lou!..
    πρεπει να βαλετε καποια ορια στον αδελφο σου. κ οι γονεις σου κ εσυ. οσο πατε με τα νερα του, θα σας παταει.

κατ αρχην βαλε εσυ τα ορια σου. αν σε ξανααγγιξει πες του οτι θα κανεις αναφορα στην αστυνομια γιατι η σωματικη βια ειναι ποινικο αδικημα.

επισης για το αν θα κανει προκοπη στη ζωη του η δεν θα κανει, φερσου λιγο σκληρα. δικο του προβλημα ειναι, οχι δικο σου. αν θελει να γινει πρεζονι, ας γινει, ΑΛΛΑ να παρει κ την ευθυνη του\" εστιν πρεζονι\" (του εαυτου του δλδ).

απο εκει κ περα κοιτα τον εαυτο σου, βαλε καποιους στοχους που θελεις κ προσπαθησε βημα βημα να τους υλοποιησεις.

επισης ψυχοθεραπεια προσωπικα τη συνιστω ανεπιφυλακτα, για εκμαθηση λειτουργικων τροπων σκεψης κ συμπεριφορας. το οτι δεν δουλεψε για σενα μια φορα αν ειχες παει με διαθεση του ποδαριου για συνεργασια, δε λεει τιποτα. αλλα πρεπει να εισαι ανοιχτη σε αυτο κ να θελεις να συνεργαστεις, δλδ να αναλαβεις την ευθυνη του εαυτου σου (γιατι οσο κ να τα φορτωνεις στον αδελφο σου ολα τα κακα, καποια λαθη κανατε κ εσεις απο μεριας σας κ πηρε το θαρρος ο αδελφος να φαιρεται ετσι). σε πολυ ελαχιστες κ ακραιες περιπτωσεις φταιει μονο η μια πλευρα.

εντιτ:
    επισης αν πας με προκαταληψη οτι η ψυχοθεραπεια δεν δουλευει, ειναι πολυ κακη σταση για την ψυχοθεραπεια. το ψυχοθεραπευτικο αποτελεσμα επηρεαζεται σημαντικα απο την διαθεση που εχουμε να βελτιωσουμε τη σχεση με τον εαυτο μας, με αλλα λογια αν πας προκατειλημενη οτι δεν θα δουλεψει, ειναι πιθανον τελικα να μην δουλεψει.

δεν ειναι σαν μια εγχειρηση σκωληκοειδητιδας που ακομα κ αν δεν θελεις να την κανεις, αν σου την κανουν με το ζορι πετυχημενα, θα δουλεψει ανεξαρτητα απο τη θεληση σου.
    δεν ξέρω άν φταίμε εμείς για τον αδελφό μου ίσως να φταίμε, αλλά καμιά φορά και το παιδί από μόνο του βγαίνει.....στραβό

αυτό περι ορίων δεν πιάνει όσες φορές και αν προσπαθήσαμε

Member

(Το παιδί χρειάζεται βοήθεια και είναι κρίμα που ολόκληρη οικογένεια δεν το έχετε καταλάβει)

το έχουμε καταλάβει αλλα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και εμείς χρειαζόμαστε βοήθεια όμως

Member
    Originally posted by janet
    Καλέ ναι έτσι ούτε και σύντροφο δεν θα μπορέσεις να βρεις!!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ

Senior Member
    Originally posted by magissa2010

το έχουμε καταλάβει αλλα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και εμείς χρειαζόμαστε βοήθεια όμως
    γιατι δεν πατε σε εναν συμβουλο οικογενειακως? εσυ, η μητερα σου κ ο πατερας σου. νομιζω οτι κατι καλυτερο θα σας προτεινουν απο εμας εδω στο φορουμ για το πως να φερθειτε στον αδελφο σου. κ σιγουρα κατι καλυτερο απο αυτα που εσεις κανετε κ εχετε ερθει σε αδιεξοδο. λυσεις υπαρχουν απλα ισως να ειναι σκληρες.

Senior Member
    Η θλιβερή σου ιστορία magissa2010 , διαβάζοντας κατ\' αρχή πως πέρασες όμορφα παιδικά χρόνια έως ότου ήρθε στη ζωή ο αδελφός σου με την παραβατική του συμπεριφορά από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, με κάνει να αναρωτηθώ για πολλοστή φορά στη ζωή μου , αν ο άνθρωπος τελικά γεννιέται ή γίνεται ..
    Ξέρεις το \"γεννιέται έτσι\" , έχει καθαρά μεταφυσική απάντηση, και δεν είμαι εγώ αυτός που θα την δώσει - μια και η δική μου κοσμοθεωρία είναι απελπιστικά γήινη. Ωστόσο, πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα , όσον αφορά το συγκεκριμένο δίλημμα...
    \"Γεννιέται\" κανείς , γιατί κουβαλά κάποια γονίδια - γονεϊκή κληρονομιά κάποιων χαρακτηριστικών όπως π.χ. ευ συγκινησία, επιθετικότητα, εσωστρέφεια, εξωστρέφεια, κοινωνικότητα κοκ, κι απ\' την άλλη μεριά πάλι, κάποιος \"γίνεται\", γιατί τα παραπάνω κληρονομικά χαρακτηριστικά μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με το περιβάλλον (έχει αποδειχθεί πειραματικά είτε σε ζώα είτε σε ανθρώπους , η συμπεριφορά βάσει προσαρμογής).

Ο άνθρωπος και \"γεννιέται\" (κληρονομικότητα) και \"γίνεται\" (εξέλιξη των ειδών).

\"Τι μας λες ρε μπάρμπα, αμπελοφιλοσοφία στη δική μου καμπούρα ? \" θα μου πεις και με το δίκιο σου. Θα σου αντιτάξω πως, διαβάζοντας την απόγνωση σου μέσα από τα κείμενα σου, την έλλειψη αυτοεκτίμησης (\'δεν αξίζω τίποτε\", \"που θα βρω δουλειά\" \"καλέ ναι , έτσι ούτε και σύντροφο δεν θα βρεις\" (ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΤΑΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ στην οποία βιάστηκες να συμφωνήσεις και να δώσεις λανθασμένα δίκαιο), μέχρι την έλλειψη ενδιαφέροντος για την ζωή (ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ - και μόνο που μπορείς να βρεις ένα στήριγμα μέσα σ\' αυτό το βήμα, είναι η περίτρανη απόδειξη πως κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για τη συνέχιση ή όχι της ζωής του, γιατί τελικά δεν είναι μόνος του, κι ας νιώθει έτσι), στο τέλος τέλος , η εσωτερική αναζήτηση για τον καθένα μας, είναι η απάντηση στα προβλήματα μας.
    Εσωτερική αναζήτηση σημαίνει να μάθω ποιος είμαι ...

\"Είμαι κάποια που έζησε όμορφα παιδικά χρόνια αλλά ήρθε ο αδελφός μου στη ζωή και αφού μαστούρωνε κάθε μέρα , μ\' έσπαγε στο ξύλο για πλάκα κι εμένα και τους γονείς μου...\"

Ούπς, λάθος απάντηση... ¨Η μάλλον αόριστη και επιφανειακή...

\"Είμαι κάποια που αφού έζησε όμορφα παιδικά χρόνια, δεν έμαθε να αμύνεται στην παραβατικότητα του αδελφού της, δεν έμαθε να μάχεται για την ζωή της , άφησε τον εαυτό της να παχύνει, αδιαφόρησε για την ίδια, απαξίωσε την ύπαρξη της και δεν έκανε τίποτε για να μαζέψει τα κομμάτια της αξιοπρέπειας της, να πάρει το μέλλον στα χέρια της , να πολεμήσει για την ποιότητα ζωής της, ν\'αφήσει πίσω της την μαυρίλα και να δει το αύριο με τα μάτια κάποιας που έμαθε να προσαρμόζεται και ν\' αγαπά το είναι της..\"

Αν στη παραπάνω παράγραφο διακρίνεις τον εαυτό σου, δεν είμαι εγώ αυτός που στον περιγράφω , αλλά εσύ η ίδια μέσα απ\' τα μηνύματα σου...

Όσα μηνύματα σε προέτρεψαν να πολεμήσεις το πρόβλημα σου ξεκινώντας από εσένα την ίδια , είναι κατά την άποψη μου στη σωστή κατεύθυνση, και η συμβουλή να επισκεφτείς ειδικό ψυχικής υγείας δεν είναι λάθος, θα έλεγα πως είναι το πρώτο βήμα προς την σωτηρία σου. Εφόσον απευθύνθηκες σε ανθρώπους εδώ μέσα για να σε βοηθήσουν, την αγαπάς τη ζωή σου - το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τη πάρεις στα χέρια σου...

Είναι θέμα προσαρμογής σε μια δύσκολη καμπή της ζωής σου τώρα πια, δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων , το τι πρέπει να κάνεις...

Υ.Γ. Για όσους διαφωνούν για την εισαγγελική παρέμβαση, μου μοιάζει σαν εκείνους που αρνούνται να πιάσουν τον \"ταύρο απ\' τα κέρατα\"...Δεν κατάλαβα ... Πόσα καντάρια ξύλο πρέπει να φάει κάποιος , για να απευθυνθεί σε όποια δημόσια αρχή του παράσχει προστασία ?
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Originally posted by pad
    ρε συ μαγισσα 13 χρονια που εχεισ καταθλιψη τι εκανεσ για τον εαυτο σου?πηγεσ σε κανενα γιατρο? πηρεσ φαρμακα?τωρα παιρνεισ?
    eεγω αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι εχεισ 2 προβληματα το ενα λυνεται το αλλο οχι, το ενα ειναι η καταθλιψη και το αλλο ο αδερφοσ σου κανε κατι για την καταθλιψη ωστε να φυγεισ απο το σπιτι και ασε τον αδερφο σου στη μοιρα του

Member
    Originally posted by pad
    Originally posted by pad
    ρε συ μαγισσα 13 χρονια που εχεισ καταθλιψη τι εκανεσ για τον εαυτο σου?πηγεσ σε κανενα γιατρο? πηρεσ φαρμακα?τωρα παιρνεισ?
    eεγω αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι εχεισ 2 προβληματα το ενα λυνεται το αλλο οχι, το ενα ειναι η καταθλιψη και το αλλο ο αδερφοσ σου κανε κατι για την καταθλιψη ωστε να φυγεισ απο το σπιτι και ασε τον αδερφο σου στη μοιρα του
    ένα διάστημα έπαιρνα αντικαταθλιπτικά τώρα δεν παίρνω τίποτα

Member
    επισης σε αυτή την δύσκολη στιγμή της ζωής μου και οι \"γνωστοί και φίλοι μας\" δεν μας βοηθήσαν καθόλου μάλλον επιβαρύναν την κατάσταση.δεν είχα ποτέ πραγματικούς φίλους αυτοί που είχα με δούλευαν. εκτος από μια κοπέλα.με θεωρούσαν χαζή.

Banned
    επισης σε αυτή την δύσκολη στιγμή της ζωής μου και οι \"γνωστοί και φίλοι μας\" δεν μας βοηθήσαν καθόλου μάλλον επιβαρύναν την κατάσταση.δεν είχα ποτέ πραγματικούς φίλους αυτοί που είχα με δούλευαν. εκτος από μια κοπέλα.με θεωρούσαν χαζή.
    και μένα το ίδιο!κλαψ:P

μήπως είμαστε όμως?

αλλά και οι χαζοί δεν έχουν δικαίωμα σε αυτή τη ζωή?

Senior Member
    Originally posted by pad
    Originally posted by pad
    ένα διάστημα έπαιρνα αντικαταθλιπτικά τώρα δεν παίρνω τίποτα
    καλα θα κανεισ να ξαναρχισεισ αγωγη η καταθλιψη δν περναει απο μονη τησ ειδικα σε αυτο το περιβαλλον που περιγραφεισ κατι πρεπει να κανεισ και συ για τη ζωη σου σου ετυχαν προβληματα αρα θα εχεισ μια ζωη με μεγαλυτερη προσπαθεια για να πετυχεισ κατι πρεπει να δωσεισ μαχη για να κερδισεισ τα αυτονοητα το καταλαβαινω οτι σου ειναι καπωσ δυσκολο να τη δωσεισ αλλα αμα δε τη δωσεισ εσυ δε προκειται να το κανει αλλοσ για σενα 14 χρονια ειναι πολλα για να μην εχεισ βελτιωση σε κατι αμα παθουν κατι οι γονεισ σου τι θα κανεισ;

Senior Member
    Δεν παίρνεις αντικαταθλιπτικά, εχεις κατάθλιψη με τέτοια προβλήματα πως θα τα καταφέρεις να δυναμώσεις και να κάνεις κάτι για σένα;Στο λέω γιατί έχω περάσει στάδιο κατάθλιψης που ήταν κατόρθωμα να σηκωθώ απο το κρεββάτι.Είναι λογικό να μην μπορείς να διαχειριστείς όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι σου.Είναι αμαρτία δηλαδή να υποφέρεις άλλο.Στην τελική πρέπει να χαθείτε όλοι γιατί ο αδελφός σου δεν είναι καλά;

Senior Member
    Το πιστεύετε ότι οι γονείς μου θέλαν να ελέγχουν τα πάντα μέχρι τα 24 μου όσπου έπεσα τέζα στο κρεβάτι από την κατάθλιψη και την υστερία και τα νεύρα και σταματήσαν και τώρα που τους λεώ ότι θέλω να μείνω μόνη μου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γιατί εγώ δεν εργάζομαι....και αυτοί δεν είναι διατεθειμμένοι να με βοηθήσουν καθόλου και έτσι αναγκάζομαι να σκάω κάθε μέρα μαζί τους εδώ και 20 χρόνια

ΕΛΕΟΣ
    εισαι 35 χρονων εισαι ολοκληρη γυναικα ...παρε την ζωη σου στα χερια σου...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Junior Member
    Λες πως εχεις 11 χρονια κατάθλιψη. Τι έκανες γι αυτό?
    Λες πως πήρες 30 κιλά. Δεν έχω δει κανέναν να παχαίνει από στεναχώρια.
    Με συγχωρείς Θεοφανία αλλά κάνεις λάθος. Ενα απο τα ξεκαθαρα μηνυματα της καταθλίψης είναι ότι παίρνεις κιλά. Το ότι \"αφήνεσαι\" Απο τα καραμπινάτα μηνυματα. Ασχετα αν ξέρεις ή όχι να το αναγνωρίζεις.

Μαγισσα δε ξέρω αν είναι σωστό να σου απαντήσω ή όχι γιατί δε τα ζω εγω οπότε δε ξέρω και τι ακριβώς συμβαίνει. Αλλωστε δε λένε ότι αμα δε φορέσεις τα παπούτσια του άλλου για ενα χρόνο δε μπορείς να κρίνεις τίποτα?

Η γνώμη μου με όλα αυτά που διάβασα είναι μια : Αρνείσαι να ωριμάσεις και να αναλάβεις την ευθύνη του ευατού σου. Πάρε αποφάση ότι θέλεις να αναλάβεις τη ζωή σου. Ζήτα βοήθεια για να σταθείς στα ποδια σου, βρες δουλειά και φύγε απο το σπίτι. Οι δικοί σου είναι υπευθυνοι για τον αδελφό σου όχι εσύ.

Οσο για τον αδελφό σου : είναι σίγουρα άρρωστος. Οι γιατροί δε δίνουν τόσο εύκολα χάπια. Νομίζω ότι ίσως θα ήταν καλό να τον πάτε και σε κάποιο νοσοκομείο να τον παρακολουθήσουν. πχ. Αιγινήτειο.
    Εμένα κάποια στιγμή στη ζωή μου απεναντί απο μια οικογένεια που το ένα τους αγόρι ήταν σχιζοφρενής. Οσο επαιρνε τα χάπια του ήταν αρνάκι. Οταν δεν τα έπαιρνε άστα να πάνε........είχε γκρεμίσει το σπίτι 3 φορές. Μέχρι και τα πατζούρια. οι γονείς αρνιούντουσαν να τον βοηθήσουν με το να ζητήσουν βοήθεια. Και οι 3 υποφέρανε. Ο δεύτερος γιος σηκωθηκε και έφυγε γιατί βαρέθηκε το ξύλο και γενικά αυτή τη καταστάση. Επειδή έδειρε έναν γείτονα (όπου το χέρι του δε μπορεσε να το ξαναχρησιμοποιησει ποτέ ξανα το ίδιο ο άνθρωπος) επενεβη ο εισαγγελέας και τον έκλεισαν μέσα. 5 χρόνια μετά ήταν άλλος άνθρωπος. Τελικά οι δικοί του τόσα χρόνια τον βοηθαγανε με το να μη ζηταγανε την βοήθεια που έπρεπε να πάρει? Αυτο λέγεται αγάπη? Ο ξένος άνθρωπος τι έφταιγε? Οι λέξεις αγάπη και νοιάζομαι γι\'αυτό και δε κάνω κάτι μου ακούγονται περίεργες στα αυτιά μου.

ελπίζω να μην είμαι σκληρή μαζί σου. Απλά είναι η άποψη μου και το πως εγω το βλέπω.

Banned
    Originally posted by Adzik
    Το πιστεύετε ότι οι γονείς μου θέλαν να ελέγχουν τα πάντα μέχρι τα 24 μου όσπου έπεσα τέζα στο κρεβάτι από την κατάθλιψη και την υστερία και τα νεύρα και σταματήσαν και τώρα που τους λεώ ότι θέλω να μείνω μόνη μου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γιατί εγώ δεν εργάζομαι....και αυτοί δεν είναι διατεθειμμένοι να με βοηθήσουν καθόλου και έτσι αναγκάζομαι να σκάω κάθε μέρα μαζί τους εδώ και 20 χρόνια

ΕΛΕΟΣ
    εισαι 35 χρονων εισαι ολοκληρη γυναικα ...παρε την ζωη σου στα χερια σου...
    Μομίζω είπε ότι είναι 37

εγώ είμαι 34 χαχα

άσχετο !!!

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast