ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 79
    Member
    Originally posted by Psychologist
    Το αδιέξοδο ειναι ο ορισμος του μίσους επι του εαυτού σου. Αν έχεις έστω και μια στάλα συμπαθεια στον εαυτό σου πήγαινε να φροντίσεις λίγο την ψυχούλα σου σε κάποιον του χώρου.
    Αυτό συμβαίνει μισώ τον εαυτό μου όντως.
    Ειλικρινά παιδιά δεν ξέρω τι να κάνω με την προβληματική αυτή οικογένεια που όντως έχω!
    Τον χαζό τον αδελφό μου!
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ
    ΤΑ ΕΠΑΙΞΑ ΒΟΗΘΕΙΑ:P

Member
    Το πιστεύετε ότι οι γονείς μου θέλαν να ελέγχουν τα πάντα μέχρι τα 24 μου όσπου έπεσα τέζα στο κρεβάτι από την κατάθλιψη και την υστερία και τα νεύρα και σταματήσαν και τώρα που τους λεώ ότι θέλω να μείνω μόνη μου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γιατί εγώ δεν εργάζομαι....και αυτοί δεν είναι διατεθειμμένοι να με βοηθήσουν καθόλου και έτσι αναγκάζομαι να σκάω κάθε μέρα μαζί τους εδώ και 20 χρόνια

ΕΛΕΟΣ

Banned
    Και γιατί δεν κάθεσαι με την οικογένειά σου; Σας βαράει ακόμα; Αν είναι κάποιος που πρέπει να φύγει, είναι αυτός αλλιώς να συμμορφωθεί. Δεν συμφωνώ καθόλου με εισαγγελέα, εκτός και αν είναι να συνεχίζει το βιολί του και αν είναι να πρέπει να φύγει κάποιος να φύγει αυτός μπας και τον βάλουνε σε κανα ίδρυμα και συμμορφωθεί. Για όλα υπάρχει λύση.

Member
    Originally posted by lightbluepath
    Και γιατί δεν κάθεσαι με την οικογένειά σου; Σας βαράει ακόμα; Αν είναι κάποιος που πρέπει να φύγει, είναι αυτός αλλιώς να συμμορφωθεί. Δεν συμφωνώ καθόλου με εισαγγελέα, εκτός και αν είναι να συνεχίζει το βιολί του και αν είναι να πρέπει να φύγει κάποιος να φύγει αυτός μπας και τον βάλουνε σε κανα ίδρυμα και συμμορφωθεί. Για όλα υπάρχει λύση.
    1)

Δεν έχω πρόβλημα με την οικογένειά μου τους αγαπώ πολύ τους γονείς μου αν και θέλουν να επεμβαίνουν στην ζωή μου συνέχεια πράγμα που καταντάει λίγο ενοχλητικό και μου έχει σπάσει τα νεύρα
    στην ηλικία αυτή που είμαι θα ήταν καλύτερο να έμενα μόνη μου

2)

δεν θέλουν οι γονείς μου να καταστρέψουν την ζωή του αδελφού μου και να τον κλείσουν σε ίδρυμα

ναι, μας βαράει ακόμη

ΕΛΕΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ
    ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ
    ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΕΝΝΟΕΙΤΕ?

Banned
    Ναι δεν θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή του που φταίει, αλλά θέλουν να καταστρέψουν την δική σου. Ωραίοι γονείς, σόρυ κιόλας.

Member
    Ναι δεν θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή του που φταίει, αλλά θέλουν να καταστρέψουν την δική σου. Ωραίοι γονείς, σόρυ κιόλας.
    ΘΑ ΚΛΑΨΩ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ

Ίσως να έχεις δίκαιο, δεν νομίζω ότι είμαι υπερβολική όχι έτσι είναι τα πράγματα έτσι ακριβώς
    αν και από χαρακτήρα συνηθίζω να είμαι υπερβολική
    τί ψεμματα να σας πω τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι είναι ανηπόφορα για μένα δεν ξέρω άλλος θα μπορούσε να αντέξει εγώ ΟΧΙ

Member
    Να σου πω lightbluepath,

ΦΟΒΑΜΑΙ ΌΤΙ ΈΧΩ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΉΔΗ
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΤΩΡΑ
    ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ

Banned
    Πρέπει να τους το πεις ότι δεν αντέχεις άλλο. Αλλά τώρα να μου λες ότι ήσουν ξαπλωμένη από κατάθλιψη και νεύρα και δεν καταλάβαιναν τίποτα, ένα πράγμα μου μυρίζει. Ότι ξεχωρίζουν αγόρια από κορίτσια. %#&*^@

Banned
    Originally posted by magissa2010
    Να σου πω lightbluepath,

ΦΟΒΑΜΑΙ ΌΤΙ ΈΧΩ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΉΔΗ
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΤΩΡΑ
    ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ
    Μην το λες αυτό, υπάρχει λύση να πας σε ένα κέντρο ψυχικής υγείας πρώτα να γίνεις καλά και μετά να βρεις μια δουλειά και να φύγεις από αυτό το σπίτι.

Member
    Πρέπει να τους το πεις ότι δεν αντέχεις άλλο. Αλλά τώρα να μου λες ότι ήσουν ξαπλωμένη από κατάθλιψη και νεύρα και δεν καταλάβαιναν τίποτα, ένα πράγμα μου μυρίζει. Ότι ξεχωρίζουν αγόρια από κορίτσια. %#&*^@
    όχι ρε συ δεν είναι αυτό δεν ξεχωρίζουν αγόρια από κορίτσια
    απλά οι άνθρωποι τα έχουν \"παίξει\" και αυτοί δεν ξέρουν
    μειωμένη αντίληψη έχουν
    δεν υπάρχει συννενόηση απλούστατα
    δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης για μένα

Senior Member
    Γεια σου Αγαπητή Μάγισσα
    Καταρχήν με κραυγές αγωνίας και απόγνωσης δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα παρά μόνο να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση σου
    Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία με παρόμοια προβλήματα…
    Εγώ που δεν έχω όλα αυτά αντιμετωπίζω κατάθλιψη και κρίσεις πανικού και παλαιοτέρα περνούσαν και διάφορες επικίνδυνες σκέψεις από το μυαλό μου
    Οπότε χαλάρωσε

Δεν συμφωνώ καθόλου με την λύση του εισαγγελέα.
    Τουλάχιστον όχι σε πρώτη φάση…
    Ίσως οξύνει τα πνεύματα και σας διαλύσει εντελώς σαν οικογένεια

Θα σου έλεγα τι θα έκανα εγώ στη θέση σου αγαπητή Μάγισσα.

Καταρχήν θα έφευγα από το σπίτι (δεν διευκρινίζεις εάν μένεις με τους γονείς σου) εάν δουλεύεις και έχεις κάποια εισοδήματα μπορείς να φύγεις από το σπίτι και να νοικιάσεις μόνη σου..
    Εάν δεν δουλεύεις θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να βρεις δουλειά ώστε να ανεξαρτητοποιηθείς…
    Εφόσον φύγεις θα δεις τα πράγματα από μακριά και με περισσότερη ψυχραιμία.
    Εγώ θα απομακρυνόμουνα άμεσα από μια τέτοια κατάσταση για να μπορέσω να δω τα πράγματα με περισσότερη διαύγεια…
    Όταν πνίγεστε πρέπει πρώτα να δώσεις στον εαυτό σου οξυγόνο για να μπορέσεις αργότερα να σώσεις και τους άλλους
    Προσπάθησε να εστιάσεις λίγο στον εαυτό σου.
    Δώσε έμφαση στον τρόπο που διατρέφεσαι, ασχολήσου λίγο περισσότερο με την άσκηση και γενικά δώσε στον εαυτό σου αυτό που του λείπει.
    Περισσότερη προσοχή.
    Σκέψου τις παραμέτρους και τους λόγους που φτάσατε σε αυτό το σημείο.
    Τα πράγματα με τον αδερφό σου όπως τα περιγράφεις δεν είναι καθόλου καλά.
    Είναι σίγουρο ότι ο αδερφός σου έχει κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια.. Δες πως μπορείς να τον βοηθήσεις αντιμετωπίζοντας τον ως ασθενή και όχι ως αδερφό
    Εφόσον έχει σηκώσει χέρι επάνω σου πρέπει να καταστήσεις σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να το αφήσεις να ξανασυμβεί….
    Πρέπει εσύ να βάλεις κόκκινες γραμμές και στον αδερφό σου και στους γονείς σου…
    Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας και τα αδέλφια μας. Και εφόσον τους αγαπάμε και μας αγαπούν είναι οξύμωρο στην οικογένεια να πέφτει ξύλο…
    Μόνο αυτό να σκεφτείς φτάνει ώστε να αναρωτηθείς ότι τελικά δεν υπάρχει και τόσο ειλικρινής αγάπη.
    Προσπάθησε να βοηθήσεις τους γονείς σου με ψυχραιμία και ζητά βοήθεια από φίλους και γιατί όχι από τους συλλόγους που σου υπέδειξε η Janet..
    Θα συνιστούσα τη λύση του εισαγγελέα τελευταία εάν δεις ότι η κατάσταση δεν πάει παραπέρα…

Επαναλαμβάνω χαλάρωσε και μην φέρνεις την απόλυτη καταστροφή

Member
    Originally posted by VasilisA
    Καταρχήν θα έφευγα από το σπίτι (δεν διευκρινίζεις εάν μένεις με τους γονείς σου) εάν δουλεύεις και έχεις κάποια εισοδήματα μπορείς να φύγεις από το σπίτι και να νοικιάσεις μόνη σου..
    Εάν δεν δουλεύεις θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να βρεις δουλειά ώστε να ανεξαρτητοποιηθείς
    Προσπάθησε να βοηθήσεις τους γονείς σου με ψυχραιμία και ζητά βοήθεια από φίλους και γιατί όχι από τους συλλόγους που σου υπέδειξε η Janet..
    Βασικά μένω με τους γονείς μου ναι το γράφω και παραπάνω και δεν εργάζομαι μετά από αυτά που πέρασα επί 20 ετίας σε αυτό το σπίτι με αυτούς τους ανθρώπους αισθάνομαι άχρηστη και ανίκανη

Όσο για την janet έκανε ότι μπορούσε η κοπέλα και την ευχαριστώ όπως ευχαριστώ και σένα

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΌΝΤΩΣ ΤΌΣΟ ΧΑΛΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΩ?

Senior Member
    Νομίζω ότι αυτό που σας λείπει οικογενειακώς είναι η ψυχραιμία.

Φαίνεται ότι ο αδερφός σου αντιμετώπιζε από την εφηβεία κάποιο πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι άσχημο επίτηδες και τόσα πολλά χρόνια. Προφανώς κι αυτός υπέφερε και βρήκε αυτόν τον βίαιο τρόπο να ξεσπάει.

Για να λύσεις κάποιο πρόβλημα, χρειάζονται αποφάσεις. Οι αποφάσεις, για σοβαρά προβλήματα, παίρνονται με βάση την λογική και όχι το συναίσθημα.
    Πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται ο αδερφός είναι ένας ειδικός που θα δει τι ακριβώς πρόβλημα έχει και πιθανότατα να του δώσει κάποια αγωγή. Τα ναρκωτικά του επιβαρυνουν το όποιο πρόβλημα έχει. Επίσης, η ακούσια νοσηλεία δεν είναι ισόβια, δεν ζούμε στον Μεσαίωνα! Αν χρειαστεί να εγκλειστεί σε κάποια κλινική, θα είναι για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να συνέλθει.
    Χρειάζεται και λίγη πρακτικότητα στη ζωή μας. Τίποτα δεν είναι άλυτο.

Banned
    Ναι αλλά άμα σου λέει δεν δέχονται οι γονείς της τι να κάνει η κοπέλα.

Senior Member
    Εγώ λέω να κάνεις μια σωστή θεραπεία να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη και φυσικά το σωστό είναι να πιέσεις τον εαυτό σου να βρεί μια δουλειά και να φύγεις απο το σπίτι.Είναι δύσκολο αλλά τι άλλο μπορεί να γίνει;

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast