Results 16 to 30 of 42
Thread: ΒΙΑΙΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ
-
05-08-2010, 12:32 #16
azdic εισαι κοπελα ε? κ απο ποτε ξεκινησαν εσενα τα δικα σου?
- 05-08-2010, 13:09 #17
ναι ειμαι κοπελα...εμενα ξεκινησε ο θυμοσ οταν θεραπευσα την καταθλιψη μου..βλεπεισ κατω απο την θλιψη..βρισκεται ο θυμοσ...
ηρθαν και καπακι στην ζωη μου πολυ μεγαλα ζορια ,προσωπικα και οικονομικα...και δεν καταφερα μεχρι στιγμησ να το φτιαξω...αν και η αληθεια ειναι πωσ δεν σηκωνω χερι πια..απλωσ φωναζω..πολυ οταν φωναζω..]
στην χειροτερη περιπτωση αυτοτραυματιζομαι με μπουνιεσ στο κεφαλι..επειδη ομωσ ειχα πολλα καρουμπαλα και ζαλαδεσ..προσπαθω να μην το κανω..και να φευγω οταν θελω να με χτυπησω...
ενασ αλλοσ τροποσ να το αντυμετοπιζω ειναι 2-3 δευτερολεπτα πριν χτυπησω..οταν δηλαδη νιωθω πωσ σε λιγο δεν θα το ελεγχω και φτανω στα ορια μου..το λεω..φωναζω...\'\'σταματα σε παρακαλω γιατι θα χτυπησω τον εαυτο μου...\'\' οταν δηλαδη πχ τσακονωμαστε και του το πω αυτο..αν υποχωρισει και σταματησει να φωναζει...τοτε μπορω να πιεστω και να το ελεγξω...αλλα αν συνεχισει ο τσακωμοσ στην ιδια ενταση..τοτε μου ειναι πολυ δυσκολο.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
05-08-2010, 17:51 #18
γιαυτο ειναι πολυ σημαντικο να σε καταλαβαινει ο αλλος. αλλα σημερον ημερα, επειδη ειμαι κ εγω πολυ διαβασμενη εχω παρατηρησει πως ολοι εχουν τα ψυχολογικα τους. αμα ησουν παραμελημενο παιδι, σου μενει τραυμα, αμα ησουν παιδι με πιεστικους γονεις, σ μενει τραυμα, αμα σε ειχαν στα ωπα ωπα, παλι σ μενει κανα κουσουρι.τελικα ο,τι κ να κανεις παντα κατι σ μενει αυτο ειναι το τιμημα του μυαλου. η πολυ σκεψη δημιουργει προβληματα. το μυαλο ειναι η μεγαλυτερη ευχη κ καταρα του ανθρωπου.
αλλα προβληματα ειναι πιο δυσκολα αλλα πιο απλα, αλλα ολα ειναι αξια αναφορας επειδη δν ειναι αντικειμενικα. ενα δυσκολο προβλημα καποιου μπορει να ναι ευκολο για μενα η για σενα κ το αντιθετο....αλλα ποιος πλεον να σε βοηθησει....
επειδη κ εγω αυτοτραυματιζομαι (τωρα εχω μηνες να το κανω), συνιθως με μαχαιρια, ξερω πως νιωθεις. ετσι φευγει η ενταση σε καταλαβαινω........
εχω διαβασει πως η βιαιοτητα οφειλεται στην επιρροη που ασκει συνιθως η τεστοστερονη (στους αντρες) στο κεντρο του εγκεφαλου που εκδηλονονται τα συναισθηματα, η οργη, η θλιψη κλπ κλπ. οποτε πιστευω κ στις γυναικες ειναι κατι αντιστοιχο ισως οι αυξημενες ορμονες δν ξερω.....εγω εχω κανει γενικες αιματος αλλα δν μ βρηκαν κατι περιεργο μονο αναιμια που εχω. εσυ εχεις εξεταστει?
05-08-2010, 21:29 #19
Me-vs-Myself,δεν είναι διάγνωση,απλά μία ερώτηση από πλευράς μου,σου έχει διαγνωστεί ποτέ εκτός από τη διπολική,Intermittent Explosive Disorder?Είναι μία διαταραχή που περιλαμβάνει συμπτώματα όπως αυτά που περιέγραψες,ανικανότητα ελέγχου παρορμητικών επεισοδίων θυμού,επιθετικότητα που υπερβαίνει κατά πολύ τα\"φυσιολογικά\"επίπεδα στις κοινωνικές και διαπροσωπικές επαφές,εκρήξεις βίας.Σημαντικό είναι πως(όπως ανέφερες κι εσύ σε ένα σου ποστ σε αυτό το thread)ότι στις γυναίκες η IED έχει στενή σχέση με το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο και το διάστημα πριν την έναρξη των εμμήνων κορυφώνονται τα ξεσπάσματα.Απλά μία απορία μου,αν θες την απαντάς.
Επίσης,εκτός από τη φαρμακοθεραπεία και τον ψυχίατρο,επισκέπτεσαι κάποιον ψυχολόγο,ώστε να μπορέσεις ίσως να \"διδαχτείς\"κάποιους τρόπους να εκτονώνεις το θυμό σου όχι καταστρεπτικά;Νομίζω πως μαθήματα διαχείρισης θυμού είναι αναγκαία σε περιπτώσεις που διαπιστώνει το ίδιο το άτομο πως η έκφραση του θυμού δημιουργεί συνεχώς θέματα ανάμεσα σε αυτό και στο περιβάλλον του."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-08-2010, 00:12 #20
ηρω μου πολυ ενδιαφερον αυτο που ειπες....θα το ψαξω....βασικα ο γιατρος μ με καλυπτει κ ως ψυχιατρος κ ως ψυχολογος κ ως φιλος μ κ ως ολα ειναι πολυ καλος...ειχα παει σε κατι αλλους κ μ βαζανε ολο εμμονες ιδεες κ με εκνευριζε ο τροπος που μ μιλουσανε.
ο γιατρος μ λοιπον, δεν ξερω για τους αλλους γιατρους, δεν ακουει τι λεω σημειωνοντας σε ενα χαρτι κ τελος να πει \'\'α εχεις διπολικη διαταραχη \'\' \'\'εχεις καταθλιψη\'\' \'\'εχεις σχιζοφρενεια\'\' . δεν βαζει ταμπελες, μαλλον φανταζομαι για να μν τρομαξεις η να μν πιστεψεις οτι εχεις κατι χειροτερο απ αυτο που ακουγεται, γτ σαν ασθενης δν ξερεις οπως οι γιατροι.
ο διπολισμος μ εμφανιστηκε απο 10 χρονων περιπου τοτε ειχα αλλο γιατρο.
προσπαθω μονη μ να βρω ορισμο για το τι εχω αλλο. τα μονα σιγουρα ειναι η διπολικη-μανιοκαταθλυψη, διατροφικη διαταραχη. τωρα απο κει κ περα εχω περασει κ σταδια ψυχαναγκασμου, κ σταδια κατατονιας, κ επιληπτικα κ απ ολα....οποτε δεν ξερω ακριβως τι συμβαινει.
το μονο που εχει μεινει ιδιο ειναι η οργη οπως λες κ τα ξεσπασματα που απλα τωρα βγαινουν με αλλη μορφη απ οτι παλια που φοβομουνα να το δειξω μην με δειρουνε. ο πατερας μ μια φορα φετος που κατι ειπε οταν καθομασταν στο τραπεζι, δν θυμαμαι τι, αλλα τσιγλιστικα παρα πολυ που εκει που ετρωγα ηρεμα,αντεδρασα τοσο αποτομα που ξαφνιασα κ τον εαυτο μ σε δευτερολεπτα. κ θυμαμαι χαρακτηριστικα τον πατερα μ να με κοιταει κ να μ λεει \'\'εχεις το βλεμμα του τρελλου\'\'. οποτε ισως να γυαλιζει το ματι μου.
αλλα αυτο συμβαινει 1-2 φορες την βδομαδα. παλιοτερα καθε μερα. εγραφα ημερολογια απο τα 12 μεχρι τα 18 μου. στην περιοδο απο τα 14 μεχρι τα 18 εγραφα πως θελω να σκοτωσω τους γονεις μου.αλλα αυτο το λενε πολλα παιδια.
επισης εχω εντελως παρανοικη ζηλεια.ακομα κ για ατομα που αγαπαω κ θελω το καλο τους. ζηλευω κ ντρεπομαι γιαυτο. οταν βλεπω καποιον χαρουμενο.....τσαντιζομαι κ αλλο.........ειτε φιλος ειναι ειτε οικογενεια. νιωθω πως ειναι αλλος στο προσκυνιο. επισης οργιζομαι τρομερα κ νιωθω κατι σαν ντροπη οταν χανω.ειτε σε αθληματα ειτε σε παιχνιδια επιτραπεζια.κατεληγα να τσακωνομαι (οπως εγραψα στην αρχη του θεματος) οποτε πια δεν συμμετεχω σε παιχνιδια. νιωθω ενα κομπο στο στομαχι οταν μ το προτεινουνε
ξεφυγα λιγο απ το θεμα σορρυ, αλλα βρηκα ευκαιρια που μπορω να εκφρασω το πως νιωθω τωρα
06-08-2010, 10:34 #21
δεν αγαπασ τουσ γονεισ σου?...η μηπωσ νιωθεισ πωσ εκεινοι δεν σε αγαπησανε ποτε?
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
06-08-2010, 12:28 #22
αυτο που οταν ειναι χαρουμενοσ ο αλλοσ τσαντιζεσαι μου το εξηγεισ λιγο γιατι μαλλον το ειχα και εγω
06-08-2010, 14:23 #23
τους αγαπαω πλεον.παλια οχι. ενιωθα οτι με περιφρονουσαν.και με μειωναν κ με καταπιεζαν. κ φυσικα δν ειχαμε ποτε επικοινωνια. απο τοτε που περασα 1 χρονο ανορεξια κ ειχα προβλ με την υγεια μ με στηριξαν πολυ κ βοηθουσανε κ τοτε αρχισα να δενομαι μαζι τους. περυσι δλδ. απο τοτε παμε πολυ καλητερα,ολα τελικα γινονται για καποιο λογο.
pad πως να στο εξηγησω...........οταν πχ στο τελειωσα το λυκειο κ περασανε ολες οι φιλες μ σε ωραιες σχολες σε αλλες πολεις κ χαιροντουσαν κ μ το λεγανε, απο μεσα μ εβραζα.........οταν η αδερφη μ εβρισκε καποιο αγορι που την προσεχε συνεχεια κλπ κλπ κ εβγαινε ολο μαζι του, τσαντιζομουνα. οταν μια φιλη μ εβρισκε αγορι επισης το ιδιο.
οταν καποια φιλη μ η γνωστη μ αδυνατιζε, τοτε να δεις ζηλεια κ νευρα!!!!ενω οταν ηταν παχια την συμπονουσα!οταν καποια χοντραινε χαιρομουνα.
δν ξερω γτ νιωθω ετσι, ενω δν ειμαι κακος ανθρωπος. βασικα μονο με τα κοριτσια......με τα αγορια δν ζηλευω. γιαυτο εχω μονο 1 κολητη κ οι υπολοιπη παρεα μ ειναι αγορια. εχω πιο καλη επικοινωνια
εσυ πως ενιωθες???
06-08-2010, 15:08 #24
εγω οταν ερχοταν το κοριτσι μου σε ραντεβου πιο χαρουμενη απο οτι συνηθωσ αντι να σκεφτω οτι ηταν χαρουμενη επειδη ερχοταν να με δει σκεφτομουν οτι καποιοσ την εκανε χαρουμενη και τρελαινομουν οποτε τισ χαλουσα τη διαθεση σιγα σιγα με τεχνη μεχρι να καταλαβω τι εγινε και μετα τησ την ξαναφτιαχνα βεβαια αυτο φαινεται σαν ζηλια σε πρωτη αναγνωση αλλα εμενα μου φαινεται λιγο ψυχωτικο που ξερω πωσ ενιωθα
06-08-2010, 15:12 #25
αυτο τυχαινε κ σε μενα οταν ο δικος μ ηταν χαρουμενος ενιωθα πως ειναι για αλλο λογο κλπ κλπ κ παρανοουσα. δν ξερω πιστευω αυτο δν ειναι ψυχωτικο ακριβως...
06-08-2010, 15:43 #26
ανασφάλεια μήπως;χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι;σκέφτεσαι είναι χαρούμενος/η γιατί έρχεται να δεί εμένα;
11-08-2010, 22:00 #27
βασικα εγω δεν εχω τετοιο ακριβος τυπο ζηλειας δεν ζηλευω τα αγορια μου. ζηλευω κυριως κοπελες. ακομα κ την ιδια μ την αδερφη. εκεινη ειναι μικροτερη κ παντα ητανε η ξανθια αδερφη με τα πρασινα ματια κ εγω το μαυροτσουκαλο κ η παχουλη. με τα χρονια αδυνατισα εκανα θυσιες εκεινη παχυνε. οταν παχαινε χαιρομουνα....ντροπη π το λεω γτ την αγαπαω την αδερφη μ,αλλα ωρες ωρες νιωθω πως δεν με υπολογιζει κ την μισω οσο τπτ!!!!!!!!!!!!σμρ τσακωθηκα κ βγηκε ο διαολος απ τα νευρα μ με επιασε δυσπνοια μετα ηθελα να της βαρεσω το κεφαλι στον τοιχο κ μετα απο αυτο επεσα σε καταθλιψη. ειναι τρομερο πως μερικοι ανθρωποι με συγχιζουν σε σημειο να θελω να τους χωσω κουτουλια.ακουγομαι καπως αιμοδιψης το ξερω,αλλα ετσι νιωθω.οργισμενη
12-08-2010, 02:51 #28
Originally posted by me_vs_myself
βασικα εγω δεν εχω τετοιο ακριβος τυπο ζηλειας δεν ζηλευω τα αγορια μου. ζηλευω κυριως κοπελες. ακομα κ την ιδια μ την αδερφη. εκεινη ειναι μικροτερη κ παντα ητανε η ξανθια αδερφη με τα πρασινα ματια κ εγω το μαυροτσουκαλο κ η παχουλη. με τα χρονια αδυνατισα εκανα θυσιες εκεινη παχυνε. οταν παχαινε χαιρομουνα....ντροπη π το λεω γτ την αγαπαω την αδερφη μ,αλλα ωρες ωρες νιωθω πως δεν με υπολογιζει κ την μισω οσο τπτ!!!!!!!!!!!!σμρ τσακωθηκα κ βγηκε ο διαολος απ τα νευρα μ με επιασε δυσπνοια μετα ηθελα να της βαρεσω το κεφαλι στον τοιχο κ μετα απο αυτο επεσα σε καταθλιψη. ειναι τρομερο πως μερικοι ανθρωποι με συγχιζουν σε σημειο να θελω να τους χωσω κουτουλια.ακουγομαι καπως αιμοδιψης το ξερω,αλλα ετσι νιωθω.οργισμενη
12-08-2010, 10:36 #29
ξερεισ παντ να κανουν μαθηματα διαχειρησησ θυμου πουθενα?γιατι ειχα ψαξει και δεν βρηκα τιποτα...
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
12-08-2010, 16:34 #30
δε ξερω αλλα βρηκα αυτα στο νετ ισωσ βοηθησουν
http://www.anapolis.gr/zwi_xwris_thimo.html
http://www.parents.gr/forum/archive/index.php/t-47089.html
http://www.mayoclinic.com/health/anger-management/MH00102
Σύμβουλος διαχείρισης θυμού σε πρόγραμμα για την πρόληψη οικογενειακής βίας
http://www.iatronet.gr/author_bio.asp?au_id=307
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....