Results 46 to 59 of 59
Thread: Βοηθήστε με!
-
07-08-2010, 12:00 #46
να πασ καλο θα σου κανει και αν δεν εχεισ κεφια πιεσ λιγο παραπανω δεν εγινε και τιποτα. αυτο που σου λενε οτι αν σε πιασουν τα καταθλιπτικα σου θα γινει χαμοσ ειναι ο τροποσ τουσ να σε βοηθησουν ακομα και το οτι σου ειπαν να πασ ειναι ο τροποσ τουσ να σε βοηθησουν μηπωσ πρεπει να επανεξετασεισ την αποψη σου για το αν σε καταλαβαινουν η οχι;
- 07-08-2010, 12:09 #47
Originally posted by νατασουλι
Καλημέρα σε όλους!!
Προέκυψε κάτι κ θέλω τη γνώμη όσων θέλουν ν βοηθήσουν.
Δ είχαμε σκοπό ν πάμε διακοπές φέτος αλλά μόλις χθες έκατσε μια ευκαιρία γ λίγες μέρες σε ένα νησί. Θ πάμε εγώ κ άλλες 2 καλές φίλες. Δ ξέρω, από τη μια θέλω ν παω γιατί πιστεύω θ μ κάνει καλό αλλά από την άλλη δ ξέρω αν μπορώ ν ανταπεξέλθω. Αυτές θ θέλουν ν πάμε από δω, ν πάμε από κει. Εγώ περνάω λίγο καταθλιπτική φάση αυτό τον καιρό κ δ μπορώ τους χώρους με πολύ κόσμο. Τι ν κάνω; αυτές με προειδοποίησαν ότι αν με πιάσουν τα καταθλιπτικά μ κ δ βγαίνω από τ ξενοδοχείο θ γίνει χαμός. Εντάξει τις καταλαβαίνω γιατί διακοπές θ πάμε κ θέλουν ν περάσουν καλά. Κ γω καλά θέλω ν περάσω αλλά αν με πιάσει τίποτα τι θ κάνω; φοβάμαι ότι θ τους χαλάσω τις διακοπές.
τα νησιά είναι ωραία , η θάλασσα , ο αέρας , οι φίλες σου σε νιάζονται
απλά το λένε λιγο τραγικά ότι θα γίνει χαμός αν και αν....
αφού είστε τρεις ,και φίλες ,
ζητησέ τους να δεχτούν την διαθεσή σου ,αν θελησεις να απομονωθεις
και λιγο,
δεν χρειάζεται να γίνει χαμός ,
3 άνθρωποι !!γίνεται να είστε όλοι στην ίδια ταχύτητα?
να στε μαζί αλλά να μην είναι καταπιεστικο αυτό,
εσύ γνωρίζεις το θέμα σου και νιώθεις την ευθύνη, οτι μπορει να επιρεάσεις και την διάθεση της παρέας,
οκ το δέχομαι ,πηγαινε και θα δεις , θα αντιμετώπίσεις οτι συμβεί εκεινη την ώρα ,
τωρα τρως το παρόν με κάτι που ίσως ,αν κλπ που μπορει να συμβεί.
ααα...έτσι για αστείο πες στις φιλενάδες σου αν καμία πάθει ίωση και κάνει πυρετό και σου χαλάσουν τις διακοπές....
θα γίνει χαμός!!
07-08-2010, 12:12 #48lost_soulGuestΚαλημερα παιδια!! Νατασουλι εννοειται πως πρεπει να πας!!! Πρεπει να το προσπαθησεις! Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις καποια ορια, δεν εγινε και τιποτα αν πατε διακοπες και καποια στιγμη θελησεις να φυγεις απο κει που θα στε/ ή να μη βγεις καθολου!! Μπορεις να το συζητησεις με τις φιλες σου και να τους εξηγησεις οτι ειναι κατι που θα σε βοηθησει πολυ και οτι δε θελεις να σε πιεσουν γενικοτερα, μπορειτε επισης να βαλετε ενα \'\'χαλαρο\'\' προγραμμα, ετσι ωστε να ξερεις τι θα περιμενεις..
Συμφωνω με τον pad καθως που λεει μηπως πρεπει να επαναξετρασεις την αποψη σου για το αν σε καταλαβαινουν η οχι!! Αν δε σε ηθελαν μαζι ή τις επρηζες δε θα κανονιζαν να πατε ολες μαζι!!
Λιγη θεληση και θτικη σκεψη χρειαζεται!!! Θα τα καταφερεις!! Κι αν νιωθεις οτι θα θες να μεινεις μεσα, μια ιδεα ειναι ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΜΩΣ. Στη συνεχεια θα λες ωραια σου δωσα το χωρο να εκφραστεις, τωρα ασε με να ζησω αυτο που θελω εγω, αυριο παλι.... -ειναι μια τεχνικη που χρησιμοποιω κι εγω για τις κρισεις μου- (Στην αρχη που δεν μπορουσα ν ατις ελεγξω, αυτο που εκανα ηταν να τις θαβω και να μη τους δινω σημασια. Ομως πρεπει να δινουμε το χρονο και το χωρο να εκφραστει και αυτη η πλευρα του εαυτου μας, η ασχημη, η καταθλιπτικη, η ευαισθητη, η μιζερη, η αγχωδης, η τρομοκρατημενη.... Κατι θελει να μας πει...)
07-08-2010, 12:27 #49
γεια σου νατασουλι,
κι εγω πιστευω οτι μαλλον πρεπει να πας..οι διακοπουλες λογικα θα σου ανεβασουν τη διαθεση,θα σε ηρεμησουν και θα σε ευχαριστησουν..
ωστοσο,δεν συμφωνω με αυτα που λενε οι φιλες σου,οτι θα γινει χαμος αν σε πιασουν τα καταθλιπτικα σου..
ok,θελουν να περασουν καλα οπως κι εσυ αλλωστε(κι εσυ το ειπες).ομως αν ειναι τοσο καλες σου φιλες,θα επρεπε πιστευω να κατανοησουν το προβλημα σου,να σε στηριξουν και να σε ενθαρυνουν και οχι να κοιτανε μινο τον εαυτο τους...
07-08-2010, 12:58 #50
Εντάξει, πείστηκα. Θ παω! Θ τις πω ν μη φοβούνται ότι θ τους χαλάσω τις διακοπές κ αν με πιάσει τίποτα θ μείνω 1-2 ώρες μόνη, θ σκεφτώ, θ τα βρω με τον εαυτό μ κ μόλις ηρεμήσω θ παω ν τις βρω όπου είναι. Ελπίζω ν τα καταφέρω! Τα λόγια σας πραγματικά με βοηθάνε.
Κ κάτι ακόμη. Πιστεύετε ότι τ περίεργο κ άβολο συναίσθημα π νιώθω τελευταία όταν βρίσκομαι σε χώρους με πολύ κόσμο θ αντιμετωπιστεί με τ ν πηγαίνω σε τέτοιους χώρους;
07-08-2010, 13:05 #51
Εντάξει, πείστηκα. Θ παω! Θ τις πω ν μη φοβούνται ότι θ τους χαλάσω τις διακοπές κ αν με πιάσει τίποτα θ μείνω 1-2 ώρες μόνη, θ σκεφτώ, θ τα βρω με τον εαυτό μ κ μόλις ηρεμήσω θ παω ν τις βρω όπου είναι. Ελπίζω ν τα καταφέρω! Τα λόγια σας πραγματικά με βοηθάνε.
Κ κάτι ακόμη. Πιστεύετε ότι τ περίεργο κ άβολο συναίσθημα π νιώθω τελευταία όταν βρίσκομαι σε χώρους με πολύ κόσμο θ αντιμετωπιστεί με τ ν πηγαίνω σε τέτοιους χώρους;
07-08-2010, 13:23 #52
Originally posted by pad
τι είναι το λιγο παραπάνω ?
και μετά?
άντε και λίγο ακόμα παραπάνω
και μετά?
νομίζω μετά έχει κατρακύλα λιγο πιο κάτω ,
και λιγο πιο κάτω.
δεν λέω να μην πιεί το ποτάκι του ο κάθε άνθρωπος,
αν του το επιτρέπει η υγεία του,
αλλά με μέτρο,
δεν είναι το αλκοολ φάρμακο για την κατάθλιψη!
άλλωστε αν λύνονταν έτσι τα προβλήματα θα κάναμε δέηση στον Διόνυσο κάθε μέρα ,γονυπετής!
07-08-2010, 13:48 #53
Αυτό τ φόβο με τον κόσμο δ τον είχα από μικρή pad. Πότε έρχεται, πότε φεύγει. Θ βγω καμία μέρα εδώ π μένω πριν τις διακοπές ν δω πως θ είμαι μέσα στον κόσμο κ θ προσπαθήσω ν κάνω τον εαυτό μ ν συνηθίσει κ ν μη νιώθω τόσο άβολα.
3wtiko 1-2 ποτακια ίσως βοηθήσουν απλώς στο ν μη νιώθω τόσο άβολα κ ν είμαι πιο κεφάτη. Σε καμία περίπτωση δ λέμε ότι τ ποτό είναι λύση ή φάρμακο γ την κατάθλιψη! Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σ.
07-08-2010, 13:55 #54
Αυτό τ φόβο με τον κόσμο δ τον είχα από μικρή pad. Πότε έρχεται, πότε φεύγει. Θ βγω καμία μέρα εδώ π μένω πριν τις διακοπές ν δω πως θ είμαι μέσα στον κόσμο κ θ προσπαθήσω ν κάνω τον εαυτό μ ν συνηθίσει κ ν μη νιώθω τόσο άβολα.
3wtiko 1-2 ποτακια ίσως βοηθήσουν απλώς στο ν μη νιώθω τόσο άβολα κ ν είμαι πιο κεφάτη. Σε καμία περίπτωση δ λέμε ότι τ ποτό είναι λύση ή φάρμακο γ την κατάθλιψη! Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σ.
07-08-2010, 14:26 #55
Εντάξει μια φορά στο τόσο τ ποτό δ κάνει κακό. Διακοπές χωρίς αλκοόλ όμως νομίζω δ γίνονται!
07-08-2010, 14:56 #56
Παιδιά επειδή έχω κατάθλιψη περίπου 3 χρόνια τώρα, καταλαβαίνω ακριβώς πως νιώθετε. 1 χρόνο κάνω ψυχοθεραπεία και έπαιρνα αγωγή για 10 μήνες περίπου. Δε μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, ατελείωτες ώρες ύπνου, πήρα πολλά κιλά, παράτησα τον εαυτό μου, σιγά σιγά και τη σχολή. Και εννοείται σκέψεις αυτοκτονίας. Δεν έκανα απόπειρα, αλλά έφτασα πολύ κοντά. Το μόνο που με κράτησε ήταν η σχέση μου. Δεν είμαι καλά ακόμα και δεν ξέρω αν θα γίνω ποτέ. Το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι χρειάζεται υπομονή το πράγμα. Μη βιάζεστε να γίνετε καλά. Πρέπει να αποδεχτείτε ότι θα πάρει καιρό το όλο θέμα, αυτά που μας οδηγούν στην κατάθλιψη είναι ριζωμένα χρόνια μέσα μας. Δε μπορεί να φύγουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Ούτε ο γιατρός είναι εύκολη υπόθεση, μπορεί να μην πετύχετε τον κατάλληλο με την πρώτη. Καλή δύναμη, σε όλους μας.
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
07-08-2010, 15:33 #57
chr1986 καλή δύναμη κ σε σένα!
Εγώ γ ν σ πω την αλήθεια κατάλαβα ότι βιαζόμουν ν βγω γρήγορα από όλο αυτό κ έκανα πράγματα χωρίς ν τα σκεφτώ μέσα στη θλίψη μ κ αργότερα κατάλαβα τα λάθη μ. Ένα λάθος ήταν ν χαλάσω τη σχέση μ με κάποιον π ήμουν 3 χρόνια αλλά εντάξει, τ παλεύω μέσα μ.
Πλέον ξέρω ότι θ πάρει χρόνο ν ξεπεράσω την κατάθλιψη κ μαθαίνω ν ζω με αυτή.
07-08-2010, 16:39 #58
κ εγω συμφωνω να πας.
κατ αρχην μπορει να μη συμβει κ τπτ κ να περασετε πολυ ωραια, οποτε γιατι να σκας απο τωρα με καταστροφολογικα σεναρια κ να προιδεαζεσαι αρνητικα?
δευτερον κ να συμβει κ κατι, γιατι θα επρεπε να ειστε σιαμαιες σε ολα (στα συναισθηματα σας, στο που πηγαινετε κλπ)?
δλδ κ στα νταουν σου να σε πιασει σε καποια φαση, γιατι πρεπει αυτες να το παρουν τοσο προσωπικα κ να χαλαστουν? (ειναι δικο τους θεμα, δεν εισαι εσυ υπευθυνη για τα συναισθηματα των αλλων, αν εσυ εισαι στα νταουν σου κ αυτες επηρεαζονται τοοοσο πολυ που γινεται προβλημα γι αυτες, ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ προβλημα απο εκει κ περα).
δεν εχετε η καθε μια ξεχωριστα, δικαιωμα στη συναισθηματικη σας ανεξαρτησια? τι ειστε σιαμεζοι συναισθηματικα ανθρωποι?
το ιδιο ισχυει κ για το που πηγαινετε. ανεξαρτητα απο το συναισθηματικο προβλημα που περνας στην παρουσα φαση, πολυ συχνα προκυπτουν συγκρουσεις σε παρεες σχετικα με το που θα παμε κ τι θα κανουμε, γιατι πολυ απλα οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι κ εχουν αλλες αναγκες, αλλα κ αλλες αντοχες. δεν χρειαζεται καποιος να περναει καταθλιψη για να προκυψουν συγκρουσεις. το μυστικο ειναι τα σωστα ορια.
αν αυτες πανε καπου που δεν κανεις καθολου κεφι να πας, πες τους αυτες να πανε κ εσυ θα κανεις κατι αλλο. μοιραστειτε τις δραστηριοτητες που ταιριαζετε κ θελετε ολες να συμμετεχετε. κ αυτονομησου εκει που δεν ταιριαζεις καθολου κ νιωθεις οτι καταπιεζεσαι.
07-08-2010, 17:05 #59
Ευχαριστώ Lou!!
Χρήσιμες οι συμβουλές σ. Αυτα θ τις πω κ ελπίζω ν καταλάβουν!
Θετική σκέψη θέλει μόνο ότι θ περάσουμε καλά κ θ σταματήσω ν προδικάζω τα πράγματα. Κ καλά ν μη νιώσω κάποια στιγμή πιστεύω θ τ σεβαστούν άσχετα από αυτα π λένε. Απλώς όταν μ τ είπαν με αγχώσάν κ με προβλημάτισαν γι\'αυτό ζήτησα τις απόψεις σας.
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια