Results 16 to 30 of 32
Thread: ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
-
05-08-2010, 21:54 #16
Originally posted by ALIA
ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ! ΑΠΛΩΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΤΕΣΤ, ΟΠΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ:ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ!!!
Δηλαδη το νημα εγινε για αυτους που κανανε τεστ νοημοσυνης...σκοραραν χαμηλα και τους ωθει να μη τα βαψουν μαυρα?
Φυσικα και συμφωνω , υπαρχουν αλλωστε μυρια χαρισματα και ελλατωματα.
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ακυρωνω τα τεστ νοημοσυνης, δεξιοτητων , γνωσεων , πανεπιστημιου, οδηγησης , εκπαιδευσης και οτιδηποτε αλλο τεστ.
Κανεις δεν μπορει να ειναι καλος σε ολα , αλλα τα τεστ δεν ειναι αχρηστα.
Ακομα και η συνεντευξη που δινεις για δουλεια ειναι ενα τεστ , το ραντεβουδακι με καποιο ατομο που επιθυμεις περνα μια αυτοαξιολογηση και σπο τις δυο πλευρες...συνεχεια χρησιμοποιεις προσοντα , τεσταρεσαι...αποτυγχανεις , επιτυγχανεις κλπ.
Δεν θα τα βαψουμε μαυρα επειδη αποτυγχαμε σε καποιο τεστ...πεφτεις και ξανασηκωνεσαι και υπαρχουν χιλιαδες τεστ που δινεις καθε μερα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 05-08-2010, 21:59 #17
Κατάλαβα πολύ καλά το σκεπτικό σου και συμφωνώ μαζί σου. Μακάρι να αποτυπώνονταν οι ανθρώπινες ικανότητες σε ένα τεστ IQ, αλλά δεν είναι έτσι. Άλλωστε, αποδεικνύεται στην πράξη εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Όταν η επίσημη επιστήμη θα αποφασίσει να δώσει και... τους τρόπους που η \'κρυμμένη\' δύναμη του νου θα βγει στο φως, πολλά \'τεστς\' θα πάνε για ξεκούραση... καλό σας βράδυ!...
;)
Έντιτ:... ποιός είπε για έναν φίλο του που θεωρήθηκε \'ηλίθιος\' μετά από ένα τέτοιο τεστ;... μην ανησυχεί καλέ, θυμήστε του ότι \'οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι\' και θα στανιάρει...
:D :D :D
05-08-2010, 22:01 #18
Originally posted by TheYellowLemonTree
Κατάλαβα πολύ καλά το σκεπτικό σου και συμφωνώ μαζί σου. Μακάρι να αποτυπώνονταν οι ανθρώπινες ικανότητες σε ένα τεστ IQ, αλλά δεν είναι έτσι. Άλλωστε, αποδεικνύεται στην πράξη εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Όταν η επίσημη επιστήμη θα αποφασίσει να δώσει και... τους τρόπους που η \'κρυμμένη\' δύναμη του νου θα βγει στο φως, πολλά \'τεστς\' θα πάνε για ξεκούραση... καλό σας βράδυ!...
;)
Νσι αργοτερα που θα εξελιχθει η επιστημη και θα εχουμε χαρτογραφησει τον εγκεφαλο και σε...περιπτωση που ειμαστε ακομα homo sapiens...αυτο που θα μετραει μπορει να ειναι πσοο χρημα εχεις να δωσεις ωστε να παρεις το καταλληλο τσιπ αναβαθμισης στον εγκεφαλο...καληνυχτα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-08-2010, 22:04 #19
Απαντούσα στο άλλο μέλος Κηπ. Και για μένα δε χρειάζονται φράγκα για... τσιπάκι αναβάθμισης. Να μην είσαι πρόβατο κανενός χρειάζεται. Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη. Καληνύχτα και πάλι.
:)
05-08-2010, 22:15 #20
Απαντούσα στο άλλο μέλος Κηπ. Και για μένα δε χρειάζονται φράγκα για... τσιπάκι αναβάθμισης. Να μην είσαι πρόβατο κανενός χρειάζεται. Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη. Καληνύχτα και πάλι.
:)
Εγω θα παρω την αντιβιωση μου γιατι επαθα μια μολυνση , την οποια πληρωσα με λεφτα και την οποια εφτιαξαν οι πανουργες φαρμακευτικες εταιρειες , που την πουλαει ο οικογενειαρχης φαρμακοποιος που την συνταγογραφησε ο γιατρος. Ολους αυτους τους πληρωσα γιατι μου προσφεραν υπηρεσιες με λεφτα που εβγαλα προσφεροντας υπηρεσιες και αυτοι θα χρησιμοποιησουν αυτα που τους εδωσα για να αγορασουν αντιστοιχα υπηρεσιες και προϊοντα απο αλλους.
Ποιος ειναι προβατο ποιανου?
Εννοεις να μην εισαι προβατο στη ζωη γενικα αλλα να διεκδικεις?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-08-2010, 22:16 #21
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ YELLOWLEMONTREE!!! ΑΝΤΕ! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!:):):)
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
06-08-2010, 01:10 #22
ALIA, είναι προφανές ότι έχει ασχοληθεί εντατικά με το θέμα των μετρήσεων της νοημοσύνης και ότι γνωρίζεις περισσότερα από όσα αφήνεις εδώ να φανούν.
Είναι επίσης προφανές ότι πίσω από τις λέξεις, κάτι άλλο θέλεις να πεις, κάπου αλλού το πας!
Εξακολουθώ πάντως να αναρωτιέμαι προς τι όλος αυτός ο αφορισμός. Θα μπορούσα να ταυτιστώ μαζί σου, σε αρκετές από τις απόψεις σου, όχι όμως στον αφορισμό.
Εν πάσει περιπτώσει, όλα τα εργαλεία, όλα τα τεστ και οι κλίμακες, έχουν εφαρμογές σε διάφορες περιπτώσεις.
Ένα τεστ νοημοσύνης, ΔΕΝ έχει κανένα απολύτως νόημα στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται σε ένα μέσο όρο. 10 μονάδες πάνω ή 10 μονάδες κάτω μπορεί κατά μία έννοια να αποτελούν \"στατιστικό σφάλμα\" και σίγουρα δεν αρκούν για να κατατάξουν τους ανθρώπους σε οποιαδήποτε κλίμακα ευφυίας.
Ωστόσο, όταν θέλουμε να τσεκάρουμε μια οριακή νοημοσύνη ή ένα ευφυές/χαρισματικό παιδί, τότε ένα τέτοιο εργαλείο είναι χρήσιμο. Πανάκεια σίγουρα δεν είναι, ούτε απόλυτος κριτής. Πολλές φορές, η κλινική συνέντευξη με έναν έμπειρο ειδικό, δίνει πολύ πιο ασφαλή συμπεράσματα.
ΥΓ. Τελικά, τι ακριβώς ζητάς? Κάνεις σφυγμομέτρηση για το τι πιστεύουν τα μέλη του φόρουμ σχετικά με τα τεστ ευφυίας ή κάτι άλλο ρωτάς και δεν αντιλαμβάνομαι τι?Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
06-08-2010, 02:38 #23
καλα, οτι υπαρχουν ανθρωποι που ειναι πιο εξυπνοι απο αλλους, αυτο υπαρχει, δεν ειναι ολοι το ιδιο εξυπνοι σε αυτη τη ζωη. σε πολλες περιπτωσεις δεν χρειαζεται καν τεστ νοημοσυνης για να φανει αυτο. αν πχ συγκρινουμε ενα παιδι απο το πικπα με τον αινσταιν, νομιζω οτι το τεστ νοημοσυνης περισσευει. (κ δε νομιζω οτι ο αινσταιν ηταν μπαζο στα κοινωνικα, ενταξει καποιο κουσουρι θα ειχε σιγουρα κ αυτος, αν πρεπει σωνει κ καλα να τον μειωσουμε, κατι θα του βρουμε).
επισης οσες κολλες χαρτι να γεμισω με λογοτεχνικη γραφη, εχω μια μικρη υποψια οτι στο επιπεδο ενος ντοστογιεφκσι δεν θα φτασω ποτε.
ειναι αλλο να λεμε οτι δεν μειωνουμε κανεναν ανθρωπο, επειδη υπαρχουν καποιοι που ειναι ταλαντουχοι, κ αλλο να λεμε οτι δεν υπαρχουν ταλαντουχοι κ οτι ολοι το ιδιο ειμαστε, κ οτι ο καθενας θα μπορουσε να κανει αυτα που εκαναν καποιοι ταλαντουχοι (στον τομεα του εκαστος).
06-08-2010, 03:15 #24
Χμμ... μόνο που κανένα... υψηλό IQ δεν έχει νόημα αν δεν υπάρχει εξισορρόπηση με επίσης αυξημένο EQ... \'Χέστηκε η φοράδα στο Γενί - Τζαμί\' - για να το πω και επιστημονικά - για το αν κάποιος λύνει μαθηματικές εξισώσεις, αλλά όταν πρόκειται για τη λειτουργικοτητά του ή και την ίδια του την επιβίωση ακόμη... \'έχεζε ψηλά κι αγνάντευε...\' ... :D ... υπάρχει τεράστια σοφία συμπυκνωμένη μέσα στις λαϊκές ρήσεις. Ούτε κι αυτοί που τις εξέφρασαν δε τη γνωρίζουν. Και αλήθεια;... σκεφτήκατε ποτέ γιατί η \'επιστημονική\' γνώση διατυπώνεται πάντα σε γλώσσα ξύλινη;... μα γιατί είναι πολύ περισσότερο προσβάσιμη από όσο προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν φυσικά... ;) ...
http://www.youtube.com/watch?v=VbkKYTfUVx0
ομως δεν ειναι ολα τα κομματια γνωσης/δημιουργιας τετοια. δεν πιστευω οτι αυτο που εκανε ο αινσταιν, ο χαιζενμπεργκ, ο ντα βιντσι, ο πολ ερντος, ο euler, ο πικασο, ο μπετοβεν, για να πιασουμε κ αλλους τομεις πλην της επιστημης, οτι θα μπορουσε να τα κανει ο καθενας. τωρα για το αν χεστηκε η φοραδα στο αλωνι, μπορει για σενα, κ για πολλους αλλους, ναι, αλλα υπαρχουν κ οι θαυμαστες ολων αυτων των ανθρωπων. καποιοι απο αυτους οντως ηταν γκαγκα στα κοινωνικα, οπως πχ ο ερντος. δεν βλεπω σε τι τον μειωνει αυτο ως μαθηματικο ομως, κ την προσφορα του στα μαθηματικα. κατα πολλους ο μεγαλυτερος μαθηματικος του 20 αι. με 1500 πρωτοτυπες μαθηματικες δημοσιευσεις οταν ενας μεσος μαθηματικος ερευνητης βγαζει στη ζωη του γυρω στις 50! (ειχε επιστηθιους φιλους ομως που τον καλυπταν στο κοινωνικο ελλειμμα, οποτε επιβιωσε μεχρι τα 86 νομιζω. οποτε ουτε κ το κοινωνικο ελλειμμα ηταν προβλημα γι αυτον κ ηταν τελειως γκαγκα, εχω διαβασει βιογραφια του).
για αυτο που λες για τη σοφια της ζωης εχεις δικιο, ομως αλλο η σοφια της ζωης κ αλλο τα αριστουργηματα του πνευματος. τα βασικα μηνυματα της ζωης ολοι λιγο πολυ τα μαθαινουμε κ δεν χρειαζεται να εχει κανεις ιδιαιτερο χαρισμα για να τα πιασει.
ομως δε νομιζω οτι ενα μεγαλο εργο τεχνης ειναι σπουδαιο επειδη εκφραζει καποια σοφια ζωης. νομιζω οτι ειναι σπουδαιο ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ με τον οποιο εκφραζει τις απλες κ τετριμμενες κατα τα αλλα αληθειες της ζωης. οπως ειπε κ ο henri-cartier bresson, ενας τεραστιος φωτογραφος, \"δεν υπαρχουν καινουργιες ιδεες στον κοσμο. μονο νεοι τροποι για να τις εκφραζεις\". εν κατακλειδι, ειναι απειρως δυσκολοτερο να δημιουργηθει ενα αριστουργηματικο εργο τεχνης (η επιστημης) απο το να εκφραστει μια λαικη σοφια.
06-08-2010, 08:17 #25
Τα IQ τεστ είναι και θέμα πρακτικής εξάσκησης. Διαφορετική είναι η απόδοση όταν λύσεις το πρώτο και διαφορετική όταν έξασκηθείς σ΄ αυτά. Με την εξάσκηση η απόδοση είναι ψηλότερη.
Ίσως ο δείκτης νοημοσύνης είναι : α) θέμα μεθόδου εργασίας και β) σωστών ερεθισμάτων από παιδικής ηλικίας στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον; και κατά δεύτερο λόγο κάτι το έμφυτο που φέρνει κανείς μαζί του;γιάννης
06-08-2010, 09:16 #26
Eσύ βρε Λου, πήρες φόρα κι έφυγες μπροστά, λολ!... καταρχάς δεν είπα πουθενά ότι κάποια πράγματα μπορεί να τα κάνει ο καθένας, ούτε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που θαυμάζω. Τουναντίον, υπάρχουν πολλοί κι ας μη το πάμε κι αλλού, μιας και άνθρωποι που μπορεί να θαυμάζω εγώ πχ., σε σένα ενδεχομένως να μη λένε και τίποτα και τούμπαλιν.
Ανέφερα τις δυο αυτές παροιμίες ,απλά και μόνο επειδή είναι οι αγαπημένες μου, αλλά βλέπεις αυτή είναι η ομορφιά των ρήσεων. Αλλιώς τις εξέφρασα εγώ κι αλλιώς τις εξέλαβες εσύ. Αν το σκεφτείς, οι παροιμίες είναι ταμάμ για να δημιουργούνται παρανοήσεις, λολ!... :D ...
Σαφώς και δε μπέρδεψα τη σοφία της ζωής με ένα αριστουργηματικό επίτευγμα του πνεύματος, πού το είδες αυτό; Με τη διαφορά ότι δεν αποκλείεται στο δεύτερο να εμπεριέχεται το πρώτο. Όσο για το τελευταίο, διαφωνώ. Και για να μη παρανοηθούμε πάλι, διαφωνώ έτσι όπως το εξέφρασες και όχι γενικότερα.
Ότι όλοι δλδ πιάνουν τα βασικά μηνύματα της ζωής. Επίτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη για τον απλούστατο λόγο ότι τουλάχιστον με βάση τη δική μου αντίληψη η πεμπτουσία της ζωής βλέπω να έχει μετατεθεί εξ\' ολοκλήρου πάνω σε υλικές βάσεις, με αποτέλεσμα την αλλοίωση και τη διαστρέβλωσή της.
Αναφέρομαι λοιπόν ξεκάθαρα στον τρόπο που λες κι εσύ με τον οποίο εκφράζεται η επιστημονική γνώση. Κι επειδή δε θέλω να εμβαθύνω περισσότερο, έχω γενικότερα τη θέση/άποψη ότι τα πράγματα γύρω μου είναι πολύ πιο απλά από όσο παρουσιάζονται αλλά ως γνωστόν, ο άνθρωπος θέλει να δυσκολεύει τη ζωή του όλο και περισσότερο. Αυτά τα ολίγα. Και τώρα τρέχουμε γιατί μας περιμένει εργασία εξωτερική και υπό θερμοκρασίες... αναβράζουσες και... καυτηριάζουσες!...
:D
06-08-2010, 09:35 #27
ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ, ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΖΗΤΑΩ ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΕΣΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ \"ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ?\". ΑΝ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ ΛΕΞΗ.
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
07-08-2010, 01:47 #28
Δεν ξ\'ερω εμένα πάντως το iq μου βγαίνει σχεδόν πάντα σε όλα τα τεστ γύρω στο 110!
26-08-2010, 17:22 #29
Όσοι έχουν πραγματικά μεγάλο δείκτη νοημοσύνης δεν ασχολούνται, όσοι όχι σνομπάρουν, και όσοι δεν είναι σίγουροι ψάχνονται.
Αντί να μετράτε τον δείκτη νοημοσύνης σας, χρησιμοποιήστε τον.
Με κάθε ευγένεια,
ένα νέο μέλος.
18-09-2011, 19:02 #30
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....